Tandrevold turte ikke å se på gullstafetten

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Alt lå til rette for svensk stafettgull på hjemmebane. Men Norges ankerkvinne sikret VM-triumf da Hanna Öberg sprakk fullstendig.

VM skiskyting 2019. Stafett kvinner

JUBEL: Hanna Öberg sprakk fullstendig på siste skyting. Dermed gikk stafettgullet til Norge.

Laster innhold, vennligst vent..

Sverige ledet med nærmere halvminuttet da Hanna Öberg kom inn til siste stående. Vanligvis er det en situasjon hun takler perfekt, men denne dagen sprakk hun fullstendig, og måtte bruke hele tre ekstraskudd.

Det fikk Marte Olsbu Røiseland med seg da hun kom seilende inn på stadion. Hun bestemte seg for å gamble.

– Da jeg kom inn på hørte jeg på publikum at hun måtte bruke noen ekstraskudd, og da bestemte jeg meg for å gi alt jeg hadde, og satse litt. Heldigvis gikk det i min favør, forteller Norges ankerkvinne.

– Det er galskap

Fem rett ned ble det, og det sikret et svært etterlengtet stafettgull på Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold, Tiril Eckhoff og Røiseland.

– Det er galskap at Norge vinner denne stafetten, ropte Torgeir Bjørn fra kommentatorplass.

VM skiskyting 2019. Stafett kvinner

GRATULERES: Olsbu Røiseland gratuleres av Öberg etter gullet.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Hanna Öberg vinket tappert til hjemmepublikummet da hun gikk inn til sølv, foran overraskelsen Ukraina.

– Jeg synes det egentlig går bra, men så får jeg problemer. Heldigvis lykkes jeg med å sette det siste ekstraskuddet. Jeg synes egentlig ikke jeg er så nervøs nå eller, men det viser vel på at jeg også er litt menneskelig når jeg kommer inn til siste stående, forteller hun til NRK og ler litt.

Turte ikke se på

Det var en stafett som hadde det meste. Solemdal bommet to ganger på sin åpningsetappe og vekslet med Tandrevold omtrent halvminuttet bak Italia.

– Jeg var veldig nervøs. Jeg føler at jeg ikke fikk en god flyt på første runden. Da jeg skulle ta ekstraskuddene var jeg veldig urolig i kroppen, sier Solemdal etter etappen.

Tandrevold stafett

GJEMTE SEG: Ingrid Landmark Tandrevold orket ikke stå i utoverområdet etter sin andretappe.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Tandrevold leverte to fulle hus og ga Eckhoff et godt utgangspunkt før tredje etappe.

– Jeg turte ikke se på, så jeg bare hang nede bak standplass hvor man ikke får med seg noen ting. Helt frem til Marte skulle skyte på siste stående, forteller sølvvinneren fra sprinten.

– Da hoppet jeg opp på Synnøve og jublet, men svenskene stod jo ved siden av så vi fikk litt dårlig samvittighet. Det tenkte vi jo ikke på, sier Tandrevold.

– Hadde mistet all mot og glede

Eckhoff gikk ut i et forrykende tempo i sporet og spiste sekunder på konkurrentene foran. Inn til sin siste skyting hadde hun tatt igjen hele forspranget.

Men med hele fire bom på stående skyting måtte hun ta en strafferunde.

– Helvete! ropte en frustrert Eckhoff etter skytingen.

Dermed sendte Eckhoff ut ankerkvinne Olsbu Røiseland hele 43 sekunder bak Sverige i tet.

– Jeg satt inne i bua og hadde mistet all mot og glede. Men når jeg ser det der begynner jeg å grine, røper Eckhoff og sikter til da Olsbu Røiseland avgjorde på standplass.

Det var en stor kontrast til VM i Hochfilzen for to år siden. Da ble det en helsvart norsk dag med en ellevteplass.

– I dag var det noen høyere makter som var med oss, sier Eckhoff.

Siste nytt

 • Uefa svarer på kritikken

  Det siste døgnet har Uefa fått mye kritikk for å avslå bruken regnbuefarger på Allianz Arena i München. Nå svarer de på kritikken.

  – Noen har tolket det slik at Uefas beslutning om å avslå Münchens forespørsel om å opplyse arenaen i regnbuefarger er politisk. Men på den andre siden, så var forespørselen i seg selv politisk, og den var koblet til Ungarns fotballandslags tilstedeværelse på kveldens kamp i Tyskland, skriver Uefa på Twitter.

  De understreker at de støtter bruken av regnbuefarger.

  – For Uefa, så er ikke regnbuen et politisk symbol, men et tegn på støtte til mer likeverd og inkludering i samfunnet, skriver organiasjonen.

  I Twitter-meldingen bruker de et bilde av Uefa-logoen med regnbuefarger. Det er også Uefas nye profilbilde.

  Hungary Orban's Message
  Foto: Tobias Hase / AP
 • Nytt smittetilfelle i OL-tropp

  Et nytt medlem i den ugandiske OL-delegasjonen til Tokyo har testet positivt for korona, opplyser en tjenestemann i byen Izumisano der laget er bosatt.

  Den ikke navngitte kilden opplyser om smittetilfellet til nyhetsbyrået AFP. Det er i så fall det andre tilfellet i den ugandiske delegasjonen.

  Etter ankomst på Narita-flyplassen i Tokyo testet den første personen i det ugandiske laget positivt og ble værende igjen i hovedstaden, mens resten reiste videre med buss til byen Izumisano for å trene.

  OL-laget består av utøvere som skal delta i boksing, vektløfting og svømming.

  Uganda OL
  Foto: Sadayuki Goto / AP
 • – Messi nær ny avtale med Barca

  Lionel Messi skal nærme seg en kontrakt på to nye sesonger med Barcelona. Ifølge den spanske radiokanalen Cope har Messi gitt klubben et ja.

  Det gjenstår bare en uke av Messis kontrakt, som går ut 30. juni, men ifølge Cope skal argentineren ha fortalt Barcelona at han kommer til å godta en kontraktsforlengelse på to år.

  Den spanske radiokanalen hevder at avtalen kan bli annonsert allerede torsdag, når argentineren fyller 34 år. (NTB)

  Lionel Messi
  Foto: Lluis Gene / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal