Hopp til innhold

Tandrevold turte ikke å se på gullstafetten

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Alt lå til rette for svensk stafettgull på hjemmebane. Men Norges ankerkvinne sikret VM-triumf da Hanna Öberg sprakk fullstendig.

VM skiskyting 2019. Stafett kvinner

JUBEL: Hanna Öberg sprakk fullstendig på siste skyting. Dermed gikk stafettgullet til Norge.

Laster innhold, vennligst vent..

Sverige ledet med nærmere halvminuttet da Hanna Öberg kom inn til siste stående. Vanligvis er det en situasjon hun takler perfekt, men denne dagen sprakk hun fullstendig, og måtte bruke hele tre ekstraskudd.

Det fikk Marte Olsbu Røiseland med seg da hun kom seilende inn på stadion. Hun bestemte seg for å gamble.

– Da jeg kom inn på hørte jeg på publikum at hun måtte bruke noen ekstraskudd, og da bestemte jeg meg for å gi alt jeg hadde, og satse litt. Heldigvis gikk det i min favør, forteller Norges ankerkvinne.

– Det er galskap

Fem rett ned ble det, og det sikret et svært etterlengtet stafettgull på Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold, Tiril Eckhoff og Røiseland.

– Det er galskap at Norge vinner denne stafetten, ropte Torgeir Bjørn fra kommentatorplass.

VM skiskyting 2019. Stafett kvinner

GRATULERES: Olsbu Røiseland gratuleres av Öberg etter gullet.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Hanna Öberg vinket tappert til hjemmepublikummet da hun gikk inn til sølv, foran overraskelsen Ukraina.

– Jeg synes det egentlig går bra, men så får jeg problemer. Heldigvis lykkes jeg med å sette det siste ekstraskuddet. Jeg synes egentlig ikke jeg er så nervøs nå eller, men det viser vel på at jeg også er litt menneskelig når jeg kommer inn til siste stående, forteller hun til NRK og ler litt.

Turte ikke se på

Det var en stafett som hadde det meste. Solemdal bommet to ganger på sin åpningsetappe og vekslet med Tandrevold omtrent halvminuttet bak Italia.

– Jeg var veldig nervøs. Jeg føler at jeg ikke fikk en god flyt på første runden. Da jeg skulle ta ekstraskuddene var jeg veldig urolig i kroppen, sier Solemdal etter etappen.

Tandrevold stafett

GJEMTE SEG: Ingrid Landmark Tandrevold orket ikke stå i utoverområdet etter sin andretappe.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Tandrevold leverte to fulle hus og ga Eckhoff et godt utgangspunkt før tredje etappe.

– Jeg turte ikke se på, så jeg bare hang nede bak standplass hvor man ikke får med seg noen ting. Helt frem til Marte skulle skyte på siste stående, forteller sølvvinneren fra sprinten.

– Da hoppet jeg opp på Synnøve og jublet, men svenskene stod jo ved siden av så vi fikk litt dårlig samvittighet. Det tenkte vi jo ikke på, sier Tandrevold.

– Hadde mistet all mot og glede

Eckhoff gikk ut i et forrykende tempo i sporet og spiste sekunder på konkurrentene foran. Inn til sin siste skyting hadde hun tatt igjen hele forspranget.

Men med hele fire bom på stående skyting måtte hun ta en strafferunde.

– Helvete! ropte en frustrert Eckhoff etter skytingen.

Dermed sendte Eckhoff ut ankerkvinne Olsbu Røiseland hele 43 sekunder bak Sverige i tet.

– Jeg satt inne i bua og hadde mistet all mot og glede. Men når jeg ser det der begynner jeg å grine, røper Eckhoff og sikter til da Olsbu Røiseland avgjorde på standplass.

Det var en stor kontrast til VM i Hochfilzen for to år siden. Da ble det en helsvart norsk dag med en ellevteplass.

– I dag var det noen høyere makter som var med oss, sier Eckhoff.

Siste nytt

 • Gleder seg til å spille med Haaland: – En fantastisk spiller

  Kalvin Phillips signerte mandag for Manchester City og forteller i et intervju at han ser fram til samarbeidet med målmaskinen Erling Braut Haaland.

  – Han er en fantastisk spiller. Målsnittet hans taler for seg selv, og avslutningene hans er utrolige, sier Phillips til klubbens hjemmeside.

  Manchester City har forsterket seg godt denne sommeren og har hentet tre spillere allerede. I tillegg til Phillips (500 millioner kroner) og Haaland (619 millioner), har også keeper Stefan Ortega (61,54 millioner) signert for klubben.

  – Jeg tror han kommer til å komme inn i ligaen og fortsette akkurat der han avsluttet med Dortmund. Forhåpentligvis scorer han noen mål for oss tidlig i sesongen, og så flyr han videre derfra, fortsetter nysigneringen om den norske kraftspissen. (NTB)

  Fotball, Nations League: Norge - Sverige (3-2)
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Gullballen-vinneren mister EM

  Tidligere i dag meldte det spanske landslaget at Alexia Putellas hadde pådratt seg en skade i det venstre kneet, men at skadeomfanget var ukjent.

  Nå bekrefter landslaget at skaden er ille. Hun har pådratt seg en korsbåndsskade og mister EM, skriver det spanske landslaget på Twitter.

  – Det er jo fryktelig synd. Det er nesten så man ikke tror det, en så alvorlig skade rett før et mesterskap der Spania var favoritter og hun den beste spilleren. Fryktelig synd på Putellas og Spania, men også for alle oss andre som liker å se gode spillere, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

  Putellas vant gullballen i 2021, og er regnet av mange som verdens beste spiller.

  Den spanske avisen COPE skriver at Real Sociedad-spiller Amaiur Sarriegi er kalt inn som erstatter.

  Dette er den andre viktige spilleren Spania mister inn mot mesterskapet. Barcelonaspiller Jenni Hermoso måtte innse at EM røk i midten av juni, det også på grunn av en kneskade.

  Før skaden var spanjolene oddsfavoritt til å vinne mesterskapet. De har første kamp mot Finland fredag.

  Alexia Putellas
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Hovland uten golfkøller før turnering

  Viktor Hovland har fått en brokete opptakt til Scottish Open. Han står uten utstyr og golfklær to dager før konkurransestart.

  Mandag ankom han Skottland via Frankfurt uten bagasje. Den ble stående igjen i Tyskland.

  – Jeg har verken golfkøller eller golfklær, forteller Hovland til Discovery.

  Det er ikke første gang i år at han har trøbbel på reise. Tidlig i januar hadde han en tilsvarende episode da bagen med golfkøllene var forsinket. 24-åringen håper at tingene hans er på plass i løpet av onsdagen.

  – Jeg krysser fingrene, sier Hovland.

  Scottish Open starter torsdag og varer ut uka. Turneringen spilles i North Berwick og er en del av både PGA- og europatouren. (NTB)

  Wright Invitational
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste