Eckhoff: – Føler jeg har vært til bry

MO I RANA (NRK): Tiril Eckhoff har vært misfornøyd med opplegget denne sesongen. Hun savner tettere oppfølging fra trenerne og i morgen blir dét tema på et evalueringsmøte.

Tiril Eckhoff og Morten Aa Djupvik

MOTIVERT: Tiril Eckhoff er motivert for en ny sesong, men føler ikke alle rundt henne har gitt hundre prosent. Nå skal hun og blant andre idrettssjef Morten Aa Djupvik (t.v.) evaluere sesongen sammen med trenerne. Bildet er fra vinterens VM.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Jeg føler jeg har vært mye alene. Jeg har tatt mange valg alene og lært mye av det, men det er likevel ikke ideelt, sier Tiril Eckhoff til NRK.

Søndag gikk hun til 2. plass på NM-fellesstarten i Mo i Rana og i morgen starter evalueringen av sesongen.

Da har Norges beste kvinnelige skiskytter en klar melding til landslagsledelsen:

Hun vil ha trenere som er mer til stede.

– Jeg ser at både tyskerne og Koukalova (Tsjekkia) får daglig oppfølging, men slik er det ikke i Norge. Jeg håper det blir bedre neste år, sier hun og utdyper:

– Jeg må føle at de som trener meg gir hundre prosent, like mye som jeg gjør.

– Har det ikke vært sånn denne sesongen?

– Nei, det har ikke vært helt optimalt. Jeg har vel følt at jeg har vært litt til bry egentlig.

– Hva mener du med det?

– Jeg har lyst på et tettere samarbeid med trenerne. Det trenger jeg for å utvikle meg, sier hun.

Stian Eckhoff

TRENER OG BROR: Hovedtrener Stian Eckhoff har ikke trent lillesøsteren denne sesongen, men sier han har sett at hun ønsker endringer før den viktige OL-sesongen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Avslutter Himle-samarbeid

Før sesongen inngikk Eckhoff et tettere samarbeid med skytetrener Joar Himle. Himle er ikke ansatt i Norges Skiskytterforbundet, men reiser med landslaget som konsulent på enkelte samlinger og renn.

Eckhoff har tidligere gitt Himle mye av æren for VM-gullet i Holmenkollen i 2016.

– Han var veldig viktig for meg, sa Eckhoff til NRK i høst.

Men etter det NRK forstår avslutter nå Eckhoff samarbeidet med Himle.

Fritt opplegg

Det er nettopp på skytebiten Tiril Eckhoff må heve seg. Storebror Stian Eckhoff er hovedtrener og skytetrener for de andre jentene, men har ikke trent lillesøstren i vinter.

Han er ikke overrasket over at lillesøster nå ønsker endringer.

– Hun har fått ganske frie tøyler i år, men gjennom de signalene hun har sendt i vinter har jeg skjønt at hun ønsker endringer, sier Stian Eckhoff til NRK.

Før evalueringen er over vil han vil ikke si noe om hverken hvilke signaler han tenker på eller hva han tenker om at Tiril Ekchoff føler hun har vært til bry.

– Vi skal bruke denne uka på å snakke om året som har gått og se videre på neste år. I løpet av en to ukerstid vil vi trolig vite hvordan opplegget konkret blir neste år, sier Eckhoff.

– Laget har fått en i fleisen

Kvinnelaget legger nå bak seg en dårlig sesong der de blant annet leverte tidenes dårligste VM.

Tiril Eckhoff har reddet noe av sesongen med to seire den siste måneden, men Eckhoff tror alle nå har godt av å ta en grundig evaluering.

– Jeg tror hele laget har fått en i fleisen og innser at vi ikke er gode nok, og at vi må jobbe bedre som et lag.

– Vi må bruke hverandres kompetanse for å bli enda bedre, sier Tiril Eckhoff.

Siste nytt

 • 82-5. Er det håndballrekord?

  Det er ikke bare i Europa det spilles håndballmesterskap for tiden. Det aller første i Sør-Amerika startet i dag og Argentina leverte noe av en verdensrekord da Bolivia ble slått 82-7. Ved pause sto det 42-5!

 • City sleit seg til siger

  Sergio Agüero scora fire minutt etter at han blei bytta inn og sikra Manchester City 1-0 borte mot Sheffield United. Tidlegare hadde Gabriel Jesus brent straffe for City.

  I botnen tok Aston Villa og Bournemouth viktige sigrar med høvesvis 2-1 over Watford og 3-1 over Brighton. Villas sigersmål kom fem minutt på overtid.

  Newcastle scora to mål på under eitt minutt langt inne i overtida og sikra 2-2 mot Everton. Southampton slo Carystal Palace 2-0 i Londnon.

  I kveldens siste kamp blei det 2-2 mellom Chelsea og Arsenal, etter at Arsenal utlikna to gonger.

  Sergio Agüero
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Sesongen over for Dominik Paris

  Alpinsesongen er over for fartsspesialisten Dominik Paris. Italieneren ødela korsbåndet under trening i Kirchberg tirsdag. – Sesongen min er over. Da jeg skled nedover festet innerskien seg i noe, og korsbåndet røk, sa han, ifølge FIS' nettsted.

  -
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal