Eckhoff: – Føler jeg har vært til bry

MO I RANA (NRK): Tiril Eckhoff har vært misfornøyd med opplegget denne sesongen. Hun savner tettere oppfølging fra trenerne og i morgen blir dét tema på et evalueringsmøte.

Tiril Eckhoff og Morten Aa Djupvik

MOTIVERT: Tiril Eckhoff er motivert for en ny sesong, men føler ikke alle rundt henne har gitt hundre prosent. Nå skal hun og blant andre idrettssjef Morten Aa Djupvik (t.v.) evaluere sesongen sammen med trenerne. Bildet er fra vinterens VM.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Jeg føler jeg har vært mye alene. Jeg har tatt mange valg alene og lært mye av det, men det er likevel ikke ideelt, sier Tiril Eckhoff til NRK.

Søndag gikk hun til 2. plass på NM-fellesstarten i Mo i Rana og i morgen starter evalueringen av sesongen.

Da har Norges beste kvinnelige skiskytter en klar melding til landslagsledelsen:

Hun vil ha trenere som er mer til stede.

– Jeg ser at både tyskerne og Koukalova (Tsjekkia) får daglig oppfølging, men slik er det ikke i Norge. Jeg håper det blir bedre neste år, sier hun og utdyper:

– Jeg må føle at de som trener meg gir hundre prosent, like mye som jeg gjør.

– Har det ikke vært sånn denne sesongen?

– Nei, det har ikke vært helt optimalt. Jeg har vel følt at jeg har vært litt til bry egentlig.

– Hva mener du med det?

– Jeg har lyst på et tettere samarbeid med trenerne. Det trenger jeg for å utvikle meg, sier hun.

Stian Eckhoff

TRENER OG BROR: Hovedtrener Stian Eckhoff har ikke trent lillesøsteren denne sesongen, men sier han har sett at hun ønsker endringer før den viktige OL-sesongen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Avslutter Himle-samarbeid

Før sesongen inngikk Eckhoff et tettere samarbeid med skytetrener Joar Himle. Himle er ikke ansatt i Norges Skiskytterforbundet, men reiser med landslaget som konsulent på enkelte samlinger og renn.

Eckhoff har tidligere gitt Himle mye av æren for VM-gullet i Holmenkollen i 2016.

– Han var veldig viktig for meg, sa Eckhoff til NRK i høst.

Men etter det NRK forstår avslutter nå Eckhoff samarbeidet med Himle.

Fritt opplegg

Det er nettopp på skytebiten Tiril Eckhoff må heve seg. Storebror Stian Eckhoff er hovedtrener og skytetrener for de andre jentene, men har ikke trent lillesøstren i vinter.

Han er ikke overrasket over at lillesøster nå ønsker endringer.

– Hun har fått ganske frie tøyler i år, men gjennom de signalene hun har sendt i vinter har jeg skjønt at hun ønsker endringer, sier Stian Eckhoff til NRK.

Før evalueringen er over vil han vil ikke si noe om hverken hvilke signaler han tenker på eller hva han tenker om at Tiril Ekchoff føler hun har vært til bry.

– Vi skal bruke denne uka på å snakke om året som har gått og se videre på neste år. I løpet av en to ukerstid vil vi trolig vite hvordan opplegget konkret blir neste år, sier Eckhoff.

– Laget har fått en i fleisen

Kvinnelaget legger nå bak seg en dårlig sesong der de blant annet leverte tidenes dårligste VM.

Tiril Eckhoff har reddet noe av sesongen med to seire den siste måneden, men Eckhoff tror alle nå har godt av å ta en grundig evaluering.

– Jeg tror hele laget har fått en i fleisen og innser at vi ikke er gode nok, og at vi må jobbe bedre som et lag.

– Vi må bruke hverandres kompetanse for å bli enda bedre, sier Tiril Eckhoff.

Siste nytt

 • Tøff motstand for Maflin i VM

  Norske Kurt Maflin får en stor oppgave i første runde i snooker-VM i Sheffield. Han møter tredobbel verdensmester Mark Selby.

  Den engelske 37-åringen har vært verdensener mye av de ti siste årene, første gang fra 2011 og forrige gang fra 2015 til 2019. Han ble verdensmester i 2014, 2016 og 2017.

  Oppgjøret mot Maflin avgjøres i best av 19 partier og avgjøres onsdag og torsdag neste uke.

  VM innledes lørdag. Tradisjonen tro spiller tittelforsvareren første kamp. Ronnie O'Sullivan møter sin engelske landsmann Mark Joyce.

  VM varer til 3. mai. I fjor tok Maflin seg helt til kvartfinale.

  Britain Snooker
  Foto: Nigel French / AP
 • Vant sitt første NM-gull

  Thea Louise Stjernesund vant torsdagens NM-storslalåm på Oppdal foran Marte Monsen. Seiersmarginen endte på 0,59 sekunder.

  Duoen var i en klasse for seg. Det skilte hele 2,27 sekunder til Andrine Mårstøl på bronseplass.

  NM-gullet er Stjernesunds første i karrieren. Tidligere i vinter var den 24 år gamle Hakadal-utøveren med på å ta VM-gull for Norge i blandet lagkonkurranse i parallellslalåm.

  cQAlLa-ZeRI
  Foto: Torstein Bøe / NTB8BIM8
 • Warholm åpner for OL som 36-åring

  – Hvis du spør meg nå, så håper jeg å kunne løpe OL i 2032, sa Karsten Warholm i et intervju med Ato Boldon onsdag kveld.

  Boldon er tidligere verdensmester på 200 meter og ekspertkommentator på NBC. Hver uke gjennomfører han direkteintervju med en friidrettstjerne på instagram, og Warholm var gjest i anledning at det onsdag var 100 dager til OL i Tokyo.

  25-åringen avslørte altså at Tokyo-lekene neppe blir hans siste. Hvis han stiller i OL i 2032 som 36-åring, blir det imidlertid neppe på 400 meter hekk.

  – Jeg vil prøve meg på 800 meter, men jeg vet ikke når, fortalte han.

  I intervjuet fortalte Warholm også at det største presset før OL i Tokyo kommer innenfra.

  – Jeg legger mest press på meg selv, jeg er på trening hver dag, med treneren og treningskameratene, det er hardt arbeid og dedikasjon. Jeg skylder meg selv det og jeg føler jeg fortjener å gjøre det bra. Derfor løper jeg med hjertet utenpå drakta. Jeg ville kuttet av meg en arm for å komme først over mållinja, sa han med et et smil.

  TJmbnXm5lo0
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal