Hopp til innhold

20 nasjoner foran norske skiskyttere: – Det er depressivt

HOCHFILZEN (NRK): Storbritannia og 19 andre nasjoner kom foran Norge på 15-kilometeren. Med 17 bom totalt vil trener Stian Eckhoff nå følge opp utøverne tettere.

Stian og Tiril Eckhoff

OPPSUMMERTE: Tiril Eckhoff snakker med trener og bror Stian etter målgang. FOTO: ANDERS ROVE BENTSEN

– Det er jo ikke godt nok. For mye bom. Nitrist, sier en oppgitt Eckhoff til NRK.

Storbritannia, Bulgaria og Kina hadde alle skiskyttere som leverte bedre enn de norske onsdag. Mens Norge har rundt 30 millioner i budsjett, leter britene etter 10.000 pund de trenger for å finansiere den kommende OL-sesongen.

– Resultatlisten lyver ikke. Vi kan ikke skylde på noe når vi ikke skyter bedre, sier Eckhoff.

Søsteren Tiril ble beste norske på en trist 39. plass - nesten fem minutter bak tyske Laura Dahlmeier. Konfrontert med at hele 20 nasjoner hadde utøvere som leverte bedre enn henne, sier Bærum-jenta:

– Det var det, ja? Det er jo hyggelig for britene! Det er depressivt for oss.

Varsler endringer

Lagledelsen legger ikke skjul på at 17 bom på fire utøvere er for mye. Trener Eckhoff sier han godt kan ta på seg ansvaret.

– Vil du vurdere din stilling?

– Vi hadde et dårlig VM i Kontiolahti, et godt i VM i Oslo, og nå får vi stikke fingeren i jorden og jobbe inn mot OL neste år, svarer treneren.

Tiril Eckhoff hadde ikke en veldig god dag på dagens 15 km og det ble ikke bedre da hun mistet et fullt magasin på bakken.

Eckhoff varsler at det vil komme endringer foran neste sesong, og nevner skyting, treningsfilosofien og oppfølgingen av jentene i hverdagen.

– Jeg tror vi må ta en ordentlig runde på dette. De utenlandske har faste trenere på hjemstedene mens vi er mer knyttet opp mot samlinger. Det vil komme endringer i grunntreningen. Jeg tror vi kan gjøre det bedre med et mer låst opplegg med mer trening sammen, sier trener Eckhoff, og bekrefter at han ser på seg selv som sentral der.

To på fellesstarten

Marte Olsbu og Tiril Eckhoff klarte såvidt å sikre seg plass på søndagens fellesstart. Før resultatlisten var komplett, fryktet både treneren og Eckhoff at Norge ikke skulle få med noen.

– Jeg prøvde virkelig alt jeg kunne, men jeg er ikke bedre nå, sier Tiril Eckhoff.

– Får du god nok oppfølging på skytebiten?

– Det vet jeg ikke helt. Et godt spørsmål. For min del har jeg vært litt alene, nen jeg har skutt mer enn noensinne og dårligere enn noensinne. Jeg må ta en superevaluering for å finne ut hva jeg driver med.

NRK-ekspert Ola Lunde vi ikke bruke ordet «skandale», men mener det må tas alvorlige grep etter denne sesongen.

– Dette er rett og slett for dårlig av Norge som har et av de største budsjettene og skal være blant de beste nasjonene. Det må nok gjøres veldig store endringer på damesiden frem mot neste OL. Jeg tror utøverne må få mye tettere oppfølging.

Tiril Eckhoff er frustrert over manglende resultater i VM. Motivasjonen er tilstede, men hun innrømmer at hun ser på dette som en mellomsesong før neste års OL.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal