Hopp til innhold

Dramaet som kunne endret karrieren: – Ville gi meg før jeg ble halshogd

Golfstjernen Suzann Pettersen (36) er klar for Solheim Cup, men innrømmer at hun aldri mer ville spille i prestisjeturneringen etter kontroversen i 2015.

Suzann Pettersen

KLAR: Suzann Pettersen var hjemme i Norge en tur før avreise til prestisjeturneringen Solheim Cup i USA.

Foto: Tommy Barstein / NRK

– Den søndagskvelden for to år siden sa jeg til meg selv at dette gidder jeg ikke igjen, sier Suzann Pettersen til NRK.

Det var den turbulente dagen i 2015 da hun fikk «hele golfverdenen» mot seg etter å ha påpekt et regelbrudd på en av rundene i Solheim Cup.

Hadde fått nok

USAs «rookie» Allison Lee plukket opp ballen på det 17. hullet da hun trodde Europa hadde gitt bort puten i fourballkampen. Det hadde ikke Europa-laget gjort, og Tutta sa klart ifra om feilen. USA ble tildelt straffeslag og Europa vant senere runden.

Tutta havnet i en diskusjon med visekaptein Annika Sørenstam ute på banen. Hun mente Pettersen burde håndtert situasjonen annerledes.

Episoden gikk hardt inn på det norske golfesset etter at kritikken haglet fra både eksperter og golfinteresserte. Pettersen innrømmer nå at hun hadde fått nok av Solheim Cup.

– Jeg tenkte at dersom det var slik det skulle ende, så får jeg bare gi meg nå, før jeg blir «halshogd», sier Pettersen til NRK etter en treningsrunde i Oslo før avreise til USA.

  • Se den kontroversielle episoden i videovinduet under.
USA taper etter at Tutta varsler dommeren

– Ledd av det

Men to år senere har hun lagt episoden bak seg. Og krangelen stakk ikke dypere for kaptein Annika Sørenstam enn at Tutta nok en gang ble tatt ut på Europa-laget.

Denne uka er hun på plass i Iowa i USA på 12-kvinnerslaget som skal forsvare Europas ære mot USA førstkommende helg.

LPGA Solheim Cup Golf

TUTTA-STØTTE: USAs kaptein Juli Inkster.

Foto: Jens Meyer / AP

– Det er klart at ting leges. Blant oss spillerne var vi ferdig med hendelsen relativt kjapt. Men jeg må vere litt forberedt på at amerikanerne kommer til å ha litt moro med det, forteller Tutta, som igjen har en god tone med de andre spillerne på laget.

– Vi spillerne har spøkt og ledd av det. Vi er iallefall ferdig med det. Og trolig blir det en Solheim Cup som ikke blir omtalt som for to år siden, sier Pettersen videre.

USAs lagkaptein, Juli Inkster, bærer heller ikke noe nag til sin norske konkurrent. Og håper også fansen tar imot Pettersen med åpent sinn.

– Det er ingen stor sak for oss. Hvis noen kan takle dette, er det Suzann, men jeg håper ingen «mobber» henne, og at de respekterer henne og spillet. Det har gått to år, og vi har gått videre og det er har sikkert hun også, sier Inkster, ifølge The Guardian.

  • Suzann Pettersen unnskyldte seg offentlig etter episoden i 2015:

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal