Hopp til innhold

Tutta sladret til dommeren og fikk motstanderen til å gråte

ST. LEON ROT (NRK): Den norske golfdronningen er i hardt vær etter «usportslig» opptreden i Solheim cup. – Vi fulgte bare reglene, sier Suzann Pettersen.

USA taper etter at Tutta varsler dommeren

– Gav du putten? spurte dommeren Suzann Pettersen da den amerikanske jenta plukket opp golfballen bare en knapp meter fra det nest siste hullet hullet søndag morgen.

– Nei, vi har ikke gitt den bort, svarte den norske golfstjernen.

Laster Twitter-innhold

«Rookie mistake»

Tutta klager

KLAGER TIL DOMMEREN: Her sier Suzann Pettersen ifra om at hun ikke hadde godkjent putten til Alison Lee.

Det var Alison Lee (20), fersk i LPGA-touren og i Solheim cup, som på stillingen uavgjort tok det som en selvfølge at Europa ville gi henne det 17. hullet hullet.

Det er nemlig vanlig kutyme i golfsirkuset at når ballen ligger så nær og enkelt til foran hullet i matchspill, så slipper man å slå det siste slaget.

Men det ville ikke rekordjagende Suzann Pettersen være med på. Istedenfor gikk hun bort til dommeren og spurte:

– Hva skjedde nå?

Så bekreftet både Tutta og hennes svenske lagvenninne Carina Koch at de ikke hadde «gitt bort putten». Dermed tapte USA hullet mot Europa, og Tutta og co kunne gå opp i ledelsen.

Laster Twitter-innhold

– Fulgte bare reglene

Så på det 18. og siste hullet bommet Brittany Lincicome på sin putt, og måtte gratulere Suzann Pettersen med seieren.

Det ble for mye for stakkars Tuttas lagvenninne Charley Hull, som begynte å gråte - det var ikke slik hun ville vinne. 20 år gamle Alicon Lee gråt fordi hun følte seg som den store syndebukken.

Nå er amerikanerne sterkt kritisk til den norske golfstjernens oppførsel, mens USA-kaptein Julie Inkster kalte det hele for «bullshit».

– Jeg hadde en putt til å vinne hullet. Vi fulgte bare reglene, sier Tutta i sin forsvarstale til lagvenninnene.

Vurderte å dele poenget

En kort stund var det til og med snakk om at Europa og USA skulle dele poenget, etter dramatikken. Europas lagkaptein, svenske Carin Koch avviser imidlertid at det var aktuelt.

– Alison Lee gjorde en feil. Vi ville bare klargjøre hva som skjedde. Vi sto langt unna, og visste ikke hvor stor avstand Lee hadde fra hullet da dette skjedde, forklarer Koch.

– Jeg spurte både Suzann og Charlie, og begge bekreftet at de ikke hadde gitt bort putten. Også USAs Lincicome hadde advart Lee mot å ta opp ballen, men da var det for sent.

Med seieren leder Europa 10-6 mot USA før søndagens avgjørende singlekamper.

Siste nytt

  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal