Tutta sladret til dommeren og fikk motstanderen til å gråte

ST. LEON ROT (NRK): Den norske golfdronningen er i hardt vær etter «usportslig» opptreden i Solheim cup. – Vi fulgte bare reglene, sier Suzann Pettersen.

USA taper etter at Tutta varsler dommeren

– Gav du putten? spurte dommeren Suzann Pettersen da den amerikanske jenta plukket opp golfballen bare en knapp meter fra det nest siste hullet hullet søndag morgen.

– Nei, vi har ikke gitt den bort, svarte den norske golfstjernen.

Laster Twitter-innhold

«Rookie mistake»

Tutta klager

KLAGER TIL DOMMEREN: Her sier Suzann Pettersen ifra om at hun ikke hadde godkjent putten til Alison Lee.

Det var Alison Lee (20), fersk i LPGA-touren og i Solheim cup, som på stillingen uavgjort tok det som en selvfølge at Europa ville gi henne det 17. hullet hullet.

Det er nemlig vanlig kutyme i golfsirkuset at når ballen ligger så nær og enkelt til foran hullet i matchspill, så slipper man å slå det siste slaget.

Men det ville ikke rekordjagende Suzann Pettersen være med på. Istedenfor gikk hun bort til dommeren og spurte:

– Hva skjedde nå?

Så bekreftet både Tutta og hennes svenske lagvenninne Carina Koch at de ikke hadde «gitt bort putten». Dermed tapte USA hullet mot Europa, og Tutta og co kunne gå opp i ledelsen.

Laster Twitter-innhold

– Fulgte bare reglene

Så på det 18. og siste hullet bommet Brittany Lincicome på sin putt, og måtte gratulere Suzann Pettersen med seieren.

Det ble for mye for stakkars Tuttas lagvenninne Charley Hull, som begynte å gråte - det var ikke slik hun ville vinne. 20 år gamle Alicon Lee gråt fordi hun følte seg som den store syndebukken.

Nå er amerikanerne sterkt kritisk til den norske golfstjernens oppførsel, mens USA-kaptein Julie Inkster kalte det hele for «bullshit».

– Jeg hadde en putt til å vinne hullet. Vi fulgte bare reglene, sier Tutta i sin forsvarstale til lagvenninnene.

Vurderte å dele poenget

En kort stund var det til og med snakk om at Europa og USA skulle dele poenget, etter dramatikken. Europas lagkaptein, svenske Carin Koch avviser imidlertid at det var aktuelt.

– Alison Lee gjorde en feil. Vi ville bare klargjøre hva som skjedde. Vi sto langt unna, og visste ikke hvor stor avstand Lee hadde fra hullet da dette skjedde, forklarer Koch.

– Jeg spurte både Suzann og Charlie, og begge bekreftet at de ikke hadde gitt bort putten. Også USAs Lincicome hadde advart Lee mot å ta opp ballen, men da var det for sent.

Med seieren leder Europa 10-6 mot USA før søndagens avgjørende singlekamper.

Siste nytt

 • Tromsø vant bunnoppgjøret

  Tromsø slo Stabæk 1-0 i bunnoppgjøret i eliteserien på Nadderud mandag kveld. Robert Taylor ble matchvinner med sin straffescoring etter 76 minutters spill. Luc Kassi misset straffe for Stabæk. Skuddet traff tverrligger og spratt ned på målstreken.

  Tromsøs Robert Taylor
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Utland inne på laget igjen

  Norges lag mot Sør-Korea er det samme som startet mot Nigeria i første kamp. Det vil si at Lisa-Marie Utland er inne igjen, og Karina Sævik er på benken.

  Laget: Ingrid Hjelmseth, Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Maren Mjelde, Vilde Bøe Risa, Isabell Herlovsen, Caroline Graham Hansen, Lisa-Marie Utland, Indrid Syrstad Engen, Guro Reiten, Kristine Minde.

  Lisa-Marie Karlseng Utland jublar etter scoring mot Nigeria
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
 • Tyskland cruisa til gruppesiger

  Tyskland var knusande overlegne og slo Sør-Afrika 4-0 i siste gruppespelkamp. Melanie Leupolz, Sara Däbritz, Alexandra Popp og Lina Magull scora. Tyskland vann dermed gruppe B. Sør-Afrika er sist og er slått ut.

  I den andre kampen blei det 0-0 i ein innhaldsfattig kamp mellom Spania og Kina. Spania tek andreplassen framfor Kina, men begge går vidare.

  Tyskland - Sør-Afrika
  Foto: Pascal Guyot / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal