Tutta sladret til dommeren og fikk motstanderen til å gråte

ST. LEON ROT (NRK): Den norske golfdronningen er i hardt vær etter «usportslig» opptreden i Solheim cup. – Vi fulgte bare reglene, sier Suzann Pettersen.

USA taper etter at Tutta varsler dommeren

– Gav du putten? spurte dommeren Suzann Pettersen da den amerikanske jenta plukket opp golfballen bare en knapp meter fra det nest siste hullet hullet søndag morgen.

– Nei, vi har ikke gitt den bort, svarte den norske golfstjernen.

Laster Twitter-innhold

«Rookie mistake»

Tutta klager

KLAGER TIL DOMMEREN: Her sier Suzann Pettersen ifra om at hun ikke hadde godkjent putten til Alison Lee.

Det var Alison Lee (20), fersk i LPGA-touren og i Solheim cup, som på stillingen uavgjort tok det som en selvfølge at Europa ville gi henne det 17. hullet hullet.

Det er nemlig vanlig kutyme i golfsirkuset at når ballen ligger så nær og enkelt til foran hullet i matchspill, så slipper man å slå det siste slaget.

Men det ville ikke rekordjagende Suzann Pettersen være med på. Istedenfor gikk hun bort til dommeren og spurte:

– Hva skjedde nå?

Så bekreftet både Tutta og hennes svenske lagvenninne Carina Koch at de ikke hadde «gitt bort putten». Dermed tapte USA hullet mot Europa, og Tutta og co kunne gå opp i ledelsen.

Laster Twitter-innhold

– Fulgte bare reglene

Så på det 18. og siste hullet bommet Brittany Lincicome på sin putt, og måtte gratulere Suzann Pettersen med seieren.

Det ble for mye for stakkars Tuttas lagvenninne Charley Hull, som begynte å gråte - det var ikke slik hun ville vinne. 20 år gamle Alicon Lee gråt fordi hun følte seg som den store syndebukken.

Nå er amerikanerne sterkt kritisk til den norske golfstjernens oppførsel, mens USA-kaptein Julie Inkster kalte det hele for «bullshit».

– Jeg hadde en putt til å vinne hullet. Vi fulgte bare reglene, sier Tutta i sin forsvarstale til lagvenninnene.

Vurderte å dele poenget

En kort stund var det til og med snakk om at Europa og USA skulle dele poenget, etter dramatikken. Europas lagkaptein, svenske Carin Koch avviser imidlertid at det var aktuelt.

– Alison Lee gjorde en feil. Vi ville bare klargjøre hva som skjedde. Vi sto langt unna, og visste ikke hvor stor avstand Lee hadde fra hullet da dette skjedde, forklarer Koch.

– Jeg spurte både Suzann og Charlie, og begge bekreftet at de ikke hadde gitt bort putten. Også USAs Lincicome hadde advart Lee mot å ta opp ballen, men da var det for sent.

Med seieren leder Europa 10-6 mot USA før søndagens avgjørende singlekamper.

Siste nytt

 • Murray slo tilbake etter skadene

  Andy Murray tok sin første seier siden våren 2017 da han vant 3-6, 6-4, 6-4 over Stan Wawrinka i European Open-finalen, skriver NTB. En hofteskade så ut til å avslutte karrieren til skotten i januar, men en vellykket operasjon sikret en forlengelse av karrieren. – Det betyr mye. De siste årene har vært ekstremt vanskelige, sa en gråtkvalt Murray, ifølge The Guardian.

  Murray
  Foto: Francisco Seco / Francisco Seco
 • Wild tok seier uten Zuccarello

  Minnesota Wild tok sin andre seier i sesongen med 4-3 over Montréal Canadiens på hjemmebane. Mats Zuccarello har ikke vært med på lagets siste kamper på grunn av en skade «i underkroppen». I sin divisjon i NHL ligger Wild sist med kun to seire og seks tap, skriver NTB.

  Wild
  Foto: Stacy Bengs / Stacy Bengs
 • Sarpsborg reddet poeng mot Brann

  Sarpsborg 08 lå under nesten hele kampen, men skåret minuttet før full tid og sikret 1-1 hjemme mot Brann i eliteserien søndag kveld.

  Dermed ligger laget på kvalikplass med 24 poeng. Både laget under (Strømsgodset) og over (Ranheim) Sarpsborg har like mange poeng.

  Det skiller kun syv poeng fra niendeplassen til sisteplass på tabellen i det det gjenstår fem kamper av sesongen.

  Elitserien i fotball 2019 Sarpsborg 08 og Stabæk
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal