Tutta sladret til dommeren og fikk motstanderen til å gråte

ST. LEON ROT (NRK): Den norske golfdronningen er i hardt vær etter «usportslig» opptreden i Solheim cup. – Vi fulgte bare reglene, sier Suzann Pettersen.

USA taper etter at Tutta varsler dommeren

– Gav du putten? spurte dommeren Suzann Pettersen da den amerikanske jenta plukket opp golfballen bare en knapp meter fra det nest siste hullet hullet søndag morgen.

– Nei, vi har ikke gitt den bort, svarte den norske golfstjernen.

Laster Twitter-innhold

«Rookie mistake»

Tutta klager

KLAGER TIL DOMMEREN: Her sier Suzann Pettersen ifra om at hun ikke hadde godkjent putten til Alison Lee.

Det var Alison Lee (20), fersk i LPGA-touren og i Solheim cup, som på stillingen uavgjort tok det som en selvfølge at Europa ville gi henne det 17. hullet hullet.

Det er nemlig vanlig kutyme i golfsirkuset at når ballen ligger så nær og enkelt til foran hullet i matchspill, så slipper man å slå det siste slaget.

Men det ville ikke rekordjagende Suzann Pettersen være med på. Istedenfor gikk hun bort til dommeren og spurte:

– Hva skjedde nå?

Så bekreftet både Tutta og hennes svenske lagvenninne Carina Koch at de ikke hadde «gitt bort putten». Dermed tapte USA hullet mot Europa, og Tutta og co kunne gå opp i ledelsen.

Laster Twitter-innhold

– Fulgte bare reglene

Så på det 18. og siste hullet bommet Brittany Lincicome på sin putt, og måtte gratulere Suzann Pettersen med seieren.

Det ble for mye for stakkars Tuttas lagvenninne Charley Hull, som begynte å gråte - det var ikke slik hun ville vinne. 20 år gamle Alicon Lee gråt fordi hun følte seg som den store syndebukken.

Nå er amerikanerne sterkt kritisk til den norske golfstjernens oppførsel, mens USA-kaptein Julie Inkster kalte det hele for «bullshit».

– Jeg hadde en putt til å vinne hullet. Vi fulgte bare reglene, sier Tutta i sin forsvarstale til lagvenninnene.

Vurderte å dele poenget

En kort stund var det til og med snakk om at Europa og USA skulle dele poenget, etter dramatikken. Europas lagkaptein, svenske Carin Koch avviser imidlertid at det var aktuelt.

– Alison Lee gjorde en feil. Vi ville bare klargjøre hva som skjedde. Vi sto langt unna, og visste ikke hvor stor avstand Lee hadde fra hullet da dette skjedde, forklarer Koch.

– Jeg spurte både Suzann og Charlie, og begge bekreftet at de ikke hadde gitt bort putten. Også USAs Lincicome hadde advart Lee mot å ta opp ballen, men da var det for sent.

Med seieren leder Europa 10-6 mot USA før søndagens avgjørende singlekamper.

Siste nytt

 • Ronaldo slipper siktelse

  Cristiano Ronaldo blir ikke siktet etter å ha blitt anklaget for voldtekt, bekrefter statsadvokaten i Clark County på Twitter. Ronaldo har vært under etterforskning etter at amerikanske Kathryn Mayorga hevder hun ble voldtatt av Ronaldo i 2009, men saken droppes på grunn av manglende bevis.

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Drømmedebut for Svendsen

  Sander Svendsen scoret to mål i sin første kamp i dansk fotball da hans Odense vant 4-1 over Lyngby mandag kveld. 21-åringen var lånt ut til Odd første halvdel av 2019, før han altså ble solgt til Odense.

  Eliteserien fotball 2019: Odd - Ranheim (1-0).
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Norge ute av EM

  Norge måtte vinne mot Frankrike for å gå videre i U19-EM, men med 3-3 røk Norge ut. Emilie Bragstad reduserte to ganger for Norge, men 15 før slutt satte Melvine Malard inn 3-2. Sara Iren Lindbak Hørte headet inn 3-3 like før slutt, men det var ikke nok for avansement.

Sendeplan

Kl. Program Kanal