Hopp til innhold

Tutta la ut Trump-melding igjen etter å ha slettet den

Golfproffen Suzann Pettersen feiret at Donald Trump blir USAs nye president, men like etterpå slettet hun tweeten før hun igjen la den ut.

Suzann Pettersen møtte Donald Trump

MØTTES: Her møter Suzann Pettersen Donald Trump på hans golfbane i 2007.

Foto: SCOTT HALLERAN / AFP

Det var på Twitter onsdag morgen at den norske golfstjernen gratulerte Donald Trump som USAs nye president sammen med et bilde av de to. En time etter publisering slettet golfstjernen meldingen til Trump, men to timer etterpå la hun ut en ny melding denne gangen uten bilde.

– Hatten av for denne mannen, Donald Trump. Du klarte det. Gratulerer min venn, skrev Tutta.

Laster Twitter-innhold

– Kun venner gjennom golfen

NRK var tidligere onsdag morgen i kontakt med Tuttas manager Lars Gilleberg. Han vet ikke hvorfor hun slettet den opprinnelige Twitter-meldingen,

– Dette kjenner jeg ikke til. Men hun kjenner Trump og synes nok det er morsomt at han har vunnet. De har møttes noen ganger og spilt golf sammen. Han er glad i golf og han er glad i damer, sier han til NRK.

Suzann Pettersen

MELDINGEN: Dette er Twitter-meldingen Suzann Pettersen la ut til Donald Trump der hun gratulerer ham med seieren i presidentvalget, men som hun senere slettet.

Foto: Twitter

Manageren poengterer likevel at Pettersen ikke deler Trumps politiske standpunkter.

– Nei, Suzanns politiske syn er ganske nøytralt. De er kun venner gjennom golfen. Hun har mer enn nok med å fokusere på idretten. Politikk legger hun seg ikke borti, sier Gilleberg.

Pettersen og Trump er blitt gode kompiser i løpet av de siste årene. I 2015 sa Tutta dette til NTB om Trump:

– Hvis han ender opp i Det hvite hus skal i alle fall jeg dit. Da har jeg en kompis høyt oppe. Jeg har allerede begynt å kalle ham presidenten.

Trump er en populær mann blant golfere. Etter resultatet ble kjent gratulerte golfspilleren John Daly Trump med valgseieren.

– Gratulerer til min venn og president i USA, Donald Trump. #NowMakeAmericaGreatAgaing, jeg vet du vil. Takk for å ha puttet amerikanere først, skrev golfstjernen John Daly på Twitter.

– Har ikke stemt på Trump

Ikke alle idrettsstjernene har reagert positivt på Trumps valgseier. NFL-stjernen Tom Brady dementerte ryktene om at han hadde stemt på den republikanske kandidaten. Trump hadde tidligere uttalt at han fikk Bradys stemme

– Som er respons til tweets jeg har fått fra folk som har eller har ikke misforstått meg for noen andre: Jeg har ikke stemt på Trump, skrev Brady.

Tidligere sjakkspiller Garry Kasparov kommenterte Trump-seieren slik:

– Amerikanere spøker om å flytte til Canada om Trump vinner. Folk i Baltikum are dødsseriøse om deres nasjon og liv er i fare, skrev Kasparov.

Også fotballspillere har øst ut frustasjonen over valgresultatet.

– Kan ikke tro det jeg ser. Dette er så flaut, skrev Tottenham-spiller Jan Verthongen.

– La oss gi makt til alle idiotene rundtom i verden og se hva som skjer. Neste generasjons reality-tv, skrev Manchester Citys Vincent Kompany.

Sportsnyheter

Pål Golberg

Golberg forbanna etter norsk fiaskodag: – Jeg blir felt

Pål Golberg spurtet inn til en sterk 4.-plass etter fall i herrenes sprintfinale. Nordmannen mener den italienske sensasjonen Simone Mocellini burde vært disket.

Siste nytt

 • Westvold Hansen i egen klasse på Lillehammer

  Gyda Westvold Hansen ledet an på en stor norsk dag i kontinentalcuprennet i kombinert for kvinner på Lillehammer fredag.

  Westvold Hansen var overlegen i hopprennet og hadde 56 sekunders forsprang til nærmeste konkurrent foran langrennet over fem kilometer. Der økte hun ledelsen fra første stavtak.

  I mål vant Westvold Hansen rennet med ett minutt og 39 sekunders margin til lagvenninnen Ida Marie Hagen. Franske Lena Brocard ble nummer tre. Hun var slått med ytterligere et lite minutt.

  Fjerdeplassen gikk til Marte Leinan Lund, drøyt tre minutter bak Westvold Hansen. (NTB)

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Tarjei Bø vrakes til stafetten: – En kjedelig dag for familien

  Johannes Thingnes Bø tok verdenscupseier nummer 58 på sprinten i Hochfilzen fredag.

  Kongen av skiskyting gikk styggfort og spurtet inn til tiden 23:04.00 i sin 29. sprintseier.

  En smilende Thingnes Bø hadde dette å si etter sin femte strake seier:

  – Det var nok et fantastisk løp. Å skyte ti treff på sprint i dag var utrolig bra. Jeg går fort og føler med bra.

  Emilien Jacquelin skøyt også feilfritt, men tapte tid i løypa til stryningen. Det holdt til en andreplass, 43 sekunder bak nordmannen.

  Sturla Holm Lægreid gikk også farlig fort, og tross en bom på stående skyting, kapret han tredjeplassen.

  – Jeg følte det var tungt i dag, men jeg fikk trykket til i løypa, sa Holm Lægreid etter målgang.

  I likhet med Thingnes Bø imponerte Filip Fjeld Andersen med ti av ti treff. Det holdt akkurat ikke til pallplass.

  – Dessverre er ikke kroppen helt 100 i dag, sa Fjeld Andersen etter sprinten. Han påpekte at det kun er dagsformen som ikke er på topp.

  Både Vetle Sjåstad Christiansen og Tarjei Bø sprakk på skytinga med to og fire strafferunder, og måtte nøye seg med 13.- og 38.-plass.

  Med fem nordmenn blant topp 13 og to på pallen, var det totaltsett en sterk norsk laginnsats.

  Overfor NRK bekrefter Johannes at bror Tarjei er vraket til lørdagens stafett.

  Det norske laget er foreløpig ikke bekreftet, men blir ifølge NRKs opplysninger Johannes Thingnes Bø, Vetle Sjåstad Christiansen, Sturla Holm Lægreid og Filip Fjeld Andersen.

  – Det var en kjedelig beskjed å få. Men Filip går et såpass bra løp i dag, og Tarjei er ikke helt med. Jeg vil jo alltid ha med broren min på stafett, og det er en trygghet jeg har hatt i alle år. Sånn sett er det en kjedelig dag for familien Bø, men Filip grep sjansen i dag, sier lillebror Johannes til NRK.

  Stafetten starter 13.40 og sendes på NRK.

 • Slik spilles 1. divisjon i 2023

  Kristiansunds vei tilbake til Eliteserien i fotball starter med hjemmekamp mot Fredrikstad. Start møter Moss borte i 1. serierunde.

  1. divisjon for menn starter 10. april og avsluttes 12. november. Fredag ble terminlisten offentliggjort.

  Hødd og Moss er nyopprykkede i divisjonen. Jerv og Kristiansund kommer ned fra Eliteserien.

  Slik spilles første runde (10. april):

  Bryne – Kongsvinger, Hødd – Raufoss, Jerv – Ranheim, KFUM Oslo – Sogndal, Mjøndalen – Åsane, Kristiansund – Fredrikstad, Start – Moss, Sandnes Ulf – Skeid.

  I Norge knyttes det også stor forventning til hvem som møtes på «fotballens festdag» 16. mai. Den runden ser slik ut:

  Moss – Åsane, Bryne – Jerv, Fredrikstad – KFUM Oslo, Kongsvinger – Skeid, Kristiansund – Ranheim, Mjøndalen – Raufoss, Sogndal – Hødd, Start – Sandnes Ulf.

  Siste serierunde ser slik ut:

  Fredrikstad – Jerv, Kongsvinger – Moss, Ranheim – Hødd, Raufoss – Bryne, Skeid – Kristiansund, Sogndal – Mjøndalen, Start – KFUM Oslo, Åsane – Sandnes Ulf.

  Eliteserien i fotball 2022: Kristiansund - Jerv (1-1)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste