Hopp til innhold

Alt gikk i vasken for Tutta: – De hatet oss

ST. LEON ROT (NRK): Suzann Pettersen tapte så det sang på alle fronter da Europa kollapset i Solheim Cup i golf søndag. Nå får hun trolig en meget tøff hjemkomst til USA.

Tutta

TØFF DAG: Golfspiller Suzann «Tutta» Pettersen hadde en blytung dag i Solheim Cup

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Amerikanerne dominerte fullstendig i singlekampene søndag og vant åtte av tolv oppgjør der. Dermed ble det 14,5-13,5 i amerikansk favør etter at alt snudde på et par timer.

– Å tape med ett halvt poeng er veldig bittert. Amerikanerne spilte veldig bra under singelrundene, de gjorde et fantastisk comeback. Det er det bare å ta av seg hatten for, men vi hadde det beste laget, sier Suzann Pettersen til NRK.

Pettersen ble hatobjekt nummer én i USA-laget tidlig på dagen. Hun påpekte en regelfeil gjort av en USA-spiller. Det ga europeisk seier og poeng.

Men de aller, aller fleste golfspillere ville ikke ha gjort som Pettersen. Hun brøt de fleste uskrevne regler med sitt valg.

Dermed begynte det å koke fullstendig ute på banen med sinne, tårer og ukvemsord.

USA taper etter at Tutta varsler dommeren

USA fikk en voldsom tenning etter opptrinnet. De spilte fantastisk i single og raderte ut den ene europeiske jenta etter den andre. Pettersen hadde sjansen til å redde seier til Europa, men hun lyktes ikke mot Angela Stanford.

– Vi møtte en isfront når vi kom ut på banen. Det var vi fullt forberedt på. De hatet oss. Jeg vet ikke hvorfor, det var de som gjorde feil – ikke oss, sa Pettersen til Eurosport etter turneringen.

Angrer ikke

Hun forklarte det som skjedde søndag morgen slik:

– Det har vært helt klart hele uken at man skal være tydelig. Det var ikke en «gimmie» for en debutant. Hun trodde hun hadde fått den og plukket opp ballen. Det var langt fra en «gimmie» på det tidspunktet, sa Suzann Pettersen.

– Vi har jo ikke gjort noe galt. De som overreagerte på det. Vi spiller etter boka, dessverre så gjorde hun en feil. Det kan ikke vi gjøre noe med. Det ble litt dårlig stemning, uten at vi var skyld i det, fortsetter hun.

Golfkommentator og tidligere -proff Per Haugsrud er alt annet enn enig med Pettersens syn på hendelsen.

– Det er noe av det verre jeg har sett. Det var ikke bra i det hele tatt. Suzann bryter alle uskrevne regler. Det er greit at man i stundens hete kan stille seg spørsmålet om det var greit, men når hun fikk summet seg litt og pratet med Annika (Sörenstam, visekaptein), burde hun sagt: «Sorry, vi deler poenget», sier Haugsrud til NTB.

Suzann Pettersen fikk kritikk for sin oppførsel på banen søndag formiddag. Hør svaret hennes her. Reporter: Morten Stenberg, foto: Inger Kristine Lee.

SE VIDEO: Intervju med Suzann Pettersen etter tapet.

Ødelagt?

Golfkommentator og tidligere -proff Per Haugsrud er alt annet enn enig med Pettersens syn på hendelsen.

Pettersens rykte i USA, der hun bor og spiller det meste av året, fikk seg en real smell søndag. Det skal mye til å bygge det opp igjen.

– Jeg er fryktelig redd for at det hun har bygget opp gjennom godt spill i 15 år, er revet ned i løpet av sekunder. Folk har kort hukommelse, sier Haugsrud.

På Twitter raste svært mange mot Tutta:

Den tidligere fotballproffen Dietmar Hamann er en hyppig tvitrer. Og han sendte en bøtte mot Tutta og kaller saken «Solheimgate»:

Laster Twitter-innhold

Etter avgjørelsen la han til:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Amerikanske Alison Lee var uheldig å misforstå situasjonen som førte til at hun plukket opp golfballen uten tillatelse fra Europa-laget. Til tross for det så vant USA. Lagkaptein Juli Inkster ville ikke kommentere saken. Reporter Morten Stenberg og Inger Kristine Lee.

SE VIDEO: Hør hva USA mente om Pettersens oppførsel her.

Siste nytt

  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

    Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

    Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

    Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

    – Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

    – Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

    Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

    – Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

    Juan Jesus
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal