Alt gikk i vasken for Tutta: – De hatet oss

ST. LEON ROT (NRK): Suzann Pettersen tapte så det sang på alle fronter da Europa kollapset i Solheim Cup i golf søndag. Nå får hun trolig en meget tøff hjemkomst til USA.

Tutta

TØFF DAG: Golfspiller Suzann «Tutta» Pettersen hadde en blytung dag i Solheim Cup

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Amerikanerne dominerte fullstendig i singlekampene søndag og vant åtte av tolv oppgjør der. Dermed ble det 14,5-13,5 i amerikansk favør etter at alt snudde på et par timer.

– Å tape med ett halvt poeng er veldig bittert. Amerikanerne spilte veldig bra under singelrundene, de gjorde et fantastisk comeback. Det er det bare å ta av seg hatten for, men vi hadde det beste laget, sier Suzann Pettersen til NRK.

Pettersen ble hatobjekt nummer én i USA-laget tidlig på dagen. Hun påpekte en regelfeil gjort av en USA-spiller. Det ga europeisk seier og poeng.

Men de aller, aller fleste golfspillere ville ikke ha gjort som Pettersen. Hun brøt de fleste uskrevne regler med sitt valg.

Dermed begynte det å koke fullstendig ute på banen med sinne, tårer og ukvemsord.

USA taper etter at Tutta varsler dommeren

USA fikk en voldsom tenning etter opptrinnet. De spilte fantastisk i single og raderte ut den ene europeiske jenta etter den andre. Pettersen hadde sjansen til å redde seier til Europa, men hun lyktes ikke mot Angela Stanford.

– Vi møtte en isfront når vi kom ut på banen. Det var vi fullt forberedt på. De hatet oss. Jeg vet ikke hvorfor, det var de som gjorde feil – ikke oss, sa Pettersen til Eurosport etter turneringen.

Angrer ikke

Hun forklarte det som skjedde søndag morgen slik:

– Det har vært helt klart hele uken at man skal være tydelig. Det var ikke en «gimmie» for en debutant. Hun trodde hun hadde fått den og plukket opp ballen. Det var langt fra en «gimmie» på det tidspunktet, sa Suzann Pettersen.

– Vi har jo ikke gjort noe galt. De som overreagerte på det. Vi spiller etter boka, dessverre så gjorde hun en feil. Det kan ikke vi gjøre noe med. Det ble litt dårlig stemning, uten at vi var skyld i det, fortsetter hun.

Golfkommentator og tidligere -proff Per Haugsrud er alt annet enn enig med Pettersens syn på hendelsen.

– Det er noe av det verre jeg har sett. Det var ikke bra i det hele tatt. Suzann bryter alle uskrevne regler. Det er greit at man i stundens hete kan stille seg spørsmålet om det var greit, men når hun fikk summet seg litt og pratet med Annika (Sörenstam, visekaptein), burde hun sagt: «Sorry, vi deler poenget», sier Haugsrud til NTB.

Suzann Pettersen fikk kritikk for sin oppførsel på banen søndag formiddag. Hør svaret hennes her. Reporter: Morten Stenberg, foto: Inger Kristine Lee.

SE VIDEO: Intervju med Suzann Pettersen etter tapet.

Ødelagt?

Golfkommentator og tidligere -proff Per Haugsrud er alt annet enn enig med Pettersens syn på hendelsen.

Pettersens rykte i USA, der hun bor og spiller det meste av året, fikk seg en real smell søndag. Det skal mye til å bygge det opp igjen.

– Jeg er fryktelig redd for at det hun har bygget opp gjennom godt spill i 15 år, er revet ned i løpet av sekunder. Folk har kort hukommelse, sier Haugsrud.

På Twitter raste svært mange mot Tutta:

Den tidligere fotballproffen Dietmar Hamann er en hyppig tvitrer. Og han sendte en bøtte mot Tutta og kaller saken «Solheimgate»:

Laster Twitter-innhold

Etter avgjørelsen la han til:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Amerikanske Alison Lee var uheldig å misforstå situasjonen som førte til at hun plukket opp golfballen uten tillatelse fra Europa-laget. Til tross for det så vant USA. Lagkaptein Juli Inkster ville ikke kommentere saken. Reporter Morten Stenberg og Inger Kristine Lee.

SE VIDEO: Hør hva USA mente om Pettersens oppførsel her.

Siste nytt

 • Hovland henger med

  Viktor Hovland henger fortsatt med i tetsjiktet i den første finaleturneringen på PGAs B-tour. Etter lørdagens runde er han på delt 6.-plass. Han spilte den 3. runden på 69 slag, to under banens par. Runden inneholdt fire birdier og to bogeyer.

  Nationwide Children's Hospital Championship - Round Two
  Foto: Matt Sullivan / AFP
 • Carlsen startet med remis

  Magnus Carlsen spilte remis mot Anish Giri i første parti i Grand Chess Tour-turneringen Sinquefield Cup i St. Louis lørdag. Jeg kunne kanskje vært litt mer ambisiøs i spillet, men så ikke noe jeg trodde på, sa Carlsen etter tre timer ved brettet.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Uavgjort i Ødegaard-debut

  Ti minutter på overtid sikret Mikel Oyarzabal ett poeng for Real Sociedad fra straffemerket. Kévin Gameiro sendte Valencia i ledelsen, og franskmannen kunne blitt tomålsscorer fem minutter på overtid, men bommet på straffe. Ødegaard spilte hele kampen.

  Martin Ødegaard

Sendeplan

Kl. Program Kanal