Hopp til innhold

Kaptein Kompany: – Den deiligste Premier League-tittelen noen gang

Ett poeng mer ble nok for Manchester City, som er seriemester for andre år på rad. Liverpool må ta til takke med ligasølv, til tross for bare ett tap hele sesongen.

AFP_1GE13O

GULL-LAG: Manchester City og Vincent Kompany kunne løfte Premier League-trofeet for andre år på rad.

Foto: GLYN KIRK / AFP

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Utrolige 98 og 97 poeng. Det er fasiten, og forskjellen på triumf og skuffelse etter 38 kamper i Premier League denne sesongen.

Tittelkampen har vært blant de mest intense noensinne. Begge lag måtte i utgangspunktet vinne sesongens siste kamp. Manchester City borte mot Brighton, og Liverpool hjemme mot Wolverhampton. Liverpool var i tillegg avhengig av at de lyseblå avga poeng.

Britain Soccer Premier League

TRØST: Jürgen Klopp og Mohamed Salah etter seieren mot Wolverhampton. Det var ikke nok til ligaseier.

Foto: Dave Thompson / AP

Men denne gang holdt det ikke med tro og håp, og ny seier, for Liverpool. Manchester City var overlegne i Brighton, og tok sitt andre strake seriegull, mens de røde fra Merseyside igjen må håpe på «neste år».

– Det er den tøffeste og deiligste Premier League-tittelen noen gang. Liverpool ga oss virkelig kamp, og jeg mener ikke å gi det inn, men det gjør det enda deiligere, sier Vincent Kompany i et seiersintervju med Sky Sports, vist på TV 2.

– Det er både stolthet og skuffelse. Vi gjorde alt, og tapte bare en kamp. Vi fikk 97 poeng og kunne vunnet, så jeg må bare gratulere Manchester City. Vi skal gi dem kamp igjen neste år, sier Mohamed Salah, som deler årets toppscorer-tittel med Sadio Mané og Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang.

Laster innhold, vennligst vent..

Foran i 20 minutter

Det har vært jevnt siden sesongen startet, og med kun ett tap (mot nettopp Manchester City) begynte mange å tro at ligatrofeet kunne havne på Anfield for første gang siden 1990.

X01988

TENTE HÅP: Sadio Mané scoret to for Liverpool.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

De to lagene har byttet plass på tabellen hele 30 ganger denne sesongen. Etter 17 minutter var Liverpool igjen i førersetet, da Trent Alexander-Arnold slo til Sadio Mané – ungguttens 12. målgivende denne sesongen – som alene dunket inn ledelsen til Liverpool.

I Brighton presset Manchester City på mot vertenes mål, i stedet ble det enda mer rød jubel da Glenn Murray headet inn ledelsen til hjemmelaget. TV-bildene viste fans i ekstase på Anfield.

Men det roet seg fort noe, for Sergio Agüero og resten av Manchester City svarte etter bare 83 sekunder.

Liverpool var foran på tabellen i 20 minutter, så tok de lyseblå ledelsen ved Aymeric Laporte. Pep Guardiola kunne knytte neven og glise på sidelinjen.

X03811

OMFAVNET: Lagkameratene kastet seg over Aymeric Laporte da han sendte Manchester City foran med 2-1, etter at de hadde ligget under mot Brighton.

Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Håpet svant

City fortsatte å presse på for å trygge seieren sør i England, mens Wolverhampton kom nærmere og nærmere en scoring på Anfield etter hvilen.

X90004

AVGJORT: Riyad Mahrez sendte Manchester City opp i 3–1 mot Brighton.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Og det ble stille i noen sekunder på den ærverdige stadion da Riyad Mahrez klemte til fra 16 meter og økte til 3–1 for Manchester-laget. Jubelen var om mulig enda større denne gang, og på tribunen danset bortefansen resten av kampen.

For seiersfesten fortsatte. Etter 72 minutter sendte Ilkay Gündogan gjestene opp i 4–1.

– Det er utrolig, 98 poeng, så tett. Vi satte standarden høyere forrige sesong (100 poeng) og Liverpool hjalp oss. Vi måtte vinne 14 på rad for å ta denne tittelen. Vi kunne ikke tape et poeng. Dette er den soleklart tøffeste tittelen jeg har vunnet i karrieren min, sier Guardiola til Sky Sports.

For det hjalp lite at Mané satt inn sitt 22. mål for sesongen ni minutter før slutt, da han stupheadet inn pasningen fra Alexander-Arnold.

Klopp måtte gi en trøsteklem til sine spillere, mens Guardiola kunne kaste seg ut i en ellevill feiring. Premier League-trofeet er Manchester City sitt, for andre år på rad.

– Vi ville skrive vår egen historie, og det gjorde vi. Laget har tatt så mange store steg siden forrige sesong, sier Klopp til BBC.

Siste nytt

  • Narvik og Comet klar for eliteserien neste sesong

    Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

    Før den siste runden torsdag var det helt åpent om de to øverste plassene i kvalifiseringen, som ville gi plass i eliteserien neste sesong. Narvik lå på topp med ni poeng, mens Comet hadde åtte, Grüner sju og Ringerike seks.

    I borteoppgjøret mot Grüner tok Narvik tak i kampen og ledet 5-1 midtveis i annen periode. Den fordelen ga nordlendingene aldri fra seg på vei mot seier og opprykk.

    Comet og Ringerike spilte begge i eliteserien sist sesong, men bare en av dem kunne beholde plassen før skjebnemøtet torsdag. Comet var til slutt sterkest på borteis i Hønefoss og får en ny sesong på øverste nivå.

    Narvik ble i 2019 det første laget fra Nord-Norge til å spille i eliteserien. De rykket ned i 2021 og har siden jobbet for å ta seg opp i det gjeve selskap igjen. Grüner rykket ned før inneværende sesong og må tåle en ny sesong i 1. divisjon.

    Comet rykket opp til eliteserien i fjor. Østfoldingene fikk plass i toppdivisjonen etter at Manglerud Star mistet lisensen.

    Neste sesong blir det ny kvalifiseringsmodell som sikrer at ett lag ryker opp fra 1. divisjon til eliteserien.

    Den nye modellen innebærer at de to nederste lagene i eliteseriegrunnspillet møtes i en ren nedrykkskvalifisering i best av sju kamper der taperen rykker ned.

    I 1. divisjon skal de fire øverste lagene i grunnserien møtes i semifinale og deretter finale om én plass i eliteserien året etter. Disse oppgjørene spilles over best av fem. (NTB)

    Eliteserien: Vålerenga Hockey - Comet Halden (8-2)
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal