Hopp til innhold

Kaptein Kompany: – Den deiligste Premier League-tittelen noen gang

Ett poeng mer ble nok for Manchester City, som er seriemester for andre år på rad. Liverpool må ta til takke med ligasølv, til tross for bare ett tap hele sesongen.

AFP_1GE13O

GULL-LAG: Manchester City og Vincent Kompany kunne løfte Premier League-trofeet for andre år på rad.

Foto: GLYN KIRK / AFP

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Utrolige 98 og 97 poeng. Det er fasiten, og forskjellen på triumf og skuffelse etter 38 kamper i Premier League denne sesongen.

Tittelkampen har vært blant de mest intense noensinne. Begge lag måtte i utgangspunktet vinne sesongens siste kamp. Manchester City borte mot Brighton, og Liverpool hjemme mot Wolverhampton. Liverpool var i tillegg avhengig av at de lyseblå avga poeng.

Britain Soccer Premier League

TRØST: Jürgen Klopp og Mohamed Salah etter seieren mot Wolverhampton. Det var ikke nok til ligaseier.

Foto: Dave Thompson / AP

Men denne gang holdt det ikke med tro og håp, og ny seier, for Liverpool. Manchester City var overlegne i Brighton, og tok sitt andre strake seriegull, mens de røde fra Merseyside igjen må håpe på «neste år».

– Det er den tøffeste og deiligste Premier League-tittelen noen gang. Liverpool ga oss virkelig kamp, og jeg mener ikke å gi det inn, men det gjør det enda deiligere, sier Vincent Kompany i et seiersintervju med Sky Sports, vist på TV 2.

– Det er både stolthet og skuffelse. Vi gjorde alt, og tapte bare en kamp. Vi fikk 97 poeng og kunne vunnet, så jeg må bare gratulere Manchester City. Vi skal gi dem kamp igjen neste år, sier Mohamed Salah, som deler årets toppscorer-tittel med Sadio Mané og Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang.

Laster innhold, vennligst vent..

Foran i 20 minutter

Det har vært jevnt siden sesongen startet, og med kun ett tap (mot nettopp Manchester City) begynte mange å tro at ligatrofeet kunne havne på Anfield for første gang siden 1990.

X01988

TENTE HÅP: Sadio Mané scoret to for Liverpool.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

De to lagene har byttet plass på tabellen hele 30 ganger denne sesongen. Etter 17 minutter var Liverpool igjen i førersetet, da Trent Alexander-Arnold slo til Sadio Mané – ungguttens 12. målgivende denne sesongen – som alene dunket inn ledelsen til Liverpool.

I Brighton presset Manchester City på mot vertenes mål, i stedet ble det enda mer rød jubel da Glenn Murray headet inn ledelsen til hjemmelaget. TV-bildene viste fans i ekstase på Anfield.

Men det roet seg fort noe, for Sergio Agüero og resten av Manchester City svarte etter bare 83 sekunder.

Liverpool var foran på tabellen i 20 minutter, så tok de lyseblå ledelsen ved Aymeric Laporte. Pep Guardiola kunne knytte neven og glise på sidelinjen.

X03811

OMFAVNET: Lagkameratene kastet seg over Aymeric Laporte da han sendte Manchester City foran med 2-1, etter at de hadde ligget under mot Brighton.

Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Håpet svant

City fortsatte å presse på for å trygge seieren sør i England, mens Wolverhampton kom nærmere og nærmere en scoring på Anfield etter hvilen.

X90004

AVGJORT: Riyad Mahrez sendte Manchester City opp i 3–1 mot Brighton.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Og det ble stille i noen sekunder på den ærverdige stadion da Riyad Mahrez klemte til fra 16 meter og økte til 3–1 for Manchester-laget. Jubelen var om mulig enda større denne gang, og på tribunen danset bortefansen resten av kampen.

For seiersfesten fortsatte. Etter 72 minutter sendte Ilkay Gündogan gjestene opp i 4–1.

– Det er utrolig, 98 poeng, så tett. Vi satte standarden høyere forrige sesong (100 poeng) og Liverpool hjalp oss. Vi måtte vinne 14 på rad for å ta denne tittelen. Vi kunne ikke tape et poeng. Dette er den soleklart tøffeste tittelen jeg har vunnet i karrieren min, sier Guardiola til Sky Sports.

For det hjalp lite at Mané satt inn sitt 22. mål for sesongen ni minutter før slutt, da han stupheadet inn pasningen fra Alexander-Arnold.

Klopp måtte gi en trøsteklem til sine spillere, mens Guardiola kunne kaste seg ut i en ellevill feiring. Premier League-trofeet er Manchester City sitt, for andre år på rad.

– Vi ville skrive vår egen historie, og det gjorde vi. Laget har tatt så mange store steg siden forrige sesong, sier Klopp til BBC.

Siste nytt

 • Ventura nær seier - tapte etter omspill

  Kristoffer Ventura kjemper for å komme seg tilbake på PGA-touren og leverte et toppresultat på Korn Ferry-touren, nivået under PGA-touren i helgen.

  Ventura gikk ut i lederball søndag og etter en runde to slag under par, endte det hele med et omspill om seieren for nordmannen i Argentina Open

  Der gjorde både han og amerikanske Mason Andersen birdie på første omspillshull. På andre forsøk ble det igjen birdie for Anderson, mens Ventura måtte nøye seg med par. Dermed endte nordmannen på annenplass, noe som sender han opp på tiendeplass på poenglista. De 25 beste ved sesongslutt får plass på PGA-touren.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Reuters
 • Henrik Kristoffersen på slalåmpallen i Aspen

  Henrik Kristoffersen kjørte ned til 3.-plass i søndagens slalåmrenn i Aspen.

  Romerikingen inntok dermed verdenscuppallen for 86. gang i karrieren. 52 av dem har kommet i slalåm.

  Kristoffersen endte 1,17 sekunder bak vinneren Loïc Meillard. Han var også nummer tre etter første omgang og hadde 1,07 sekunder opp til Clément Noël.

  I pallkampen var også Alexander Steen Olsen en aktør. Kjelsås-gutten lå rett bak Kristoffersen med fire hundredeler før finalen, men passiv kjøring i andreomgangen tok ham ned ni hakk på resultatlista.

  Timon Haugan kjørte seg opp fra 18.- til 6.-plass i snøværet i Colorado, mens Sebastian Foss-Solevåg ble nummer 20.

  Atle Lie McGrath, Halvor Hilde Gunnleiksrud og Theodor Brækken kjørte alle ut i første omgang.

  Den skjebnen var det mange som led. Hele 26 alpinister kom aldri til mål, og det bidro til å gi Foss-Solevåg en omgang til. (NTB)

  ofcwzkn9cc8
  Foto: AP
 • Nordås før VM-finalen: – Det blir et helsikes kaos

  Narve Gilje Nordås tror det blir et bikkjeslagsmål om medaljene på 1500 meter i VM innendørs i Glasgow.

  Søndag formiddag gikk NRK på Narve Gilje Nordås og Gjert Ingebrigtsen langs elven Clyde, der de gjorde siste finpuss før kveldens VM-finale på 1500 meter.

  – Det blir jo et helsikes kaos, sier Nordås, som er den best rangerte løperen på 1500 meter i VM-finalen, til NRK.

  Opprinnelig skulle det være tolv løpere i finalen. I tillegg fikk to øvrige utøvere plass i finalen etter fall i forsøket. Totalt dermed 14 løpere.

  Til sammenligning var det bare syv løpere i forsøksheatet til Nordås.

  – Selv til å være utendørs så er det forbanna mye folk, så når du skal fordele det på en innendørsbane, så tror jeg det blir folk som faller. Jeg må bare satse på at jeg ikke blir en av dem. Hvis jeg holder meg på beina, så tror jeg det kan bli bra.

  NRKs friidrettsekspert håper det blir satt fart fra start.

  – Det er litt for mange til at det er helt bra, men vi får tro at det går bra og at noen tar ansvar for å springe raskt fra start, sier Vebjørn Rodal.

  Finalen ser du 22.30 på NRK1 og i NRK TV.

  Narve Gilje Nordås
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal