Kaptein Kompany: – Den deiligste Premier League-tittelen noen gang

Ett poeng mer ble nok for Manchester City, som er seriemester for andre år på rad. Liverpool må ta til takke med ligasølv, til tross for bare ett tap hele sesongen.

AFP_1GE13O

GULL-LAG: Manchester City og Vincent Kompany kunne løfte Premier League-trofeet for andre år på rad.

Foto: GLYN KIRK / AFP

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Utrolige 98 og 97 poeng. Det er fasiten, og forskjellen på triumf og skuffelse etter 38 kamper i Premier League denne sesongen.

Tittelkampen har vært blant de mest intense noensinne. Begge lag måtte i utgangspunktet vinne sesongens siste kamp. Manchester City borte mot Brighton, og Liverpool hjemme mot Wolverhampton. Liverpool var i tillegg avhengig av at de lyseblå avga poeng.

Britain Soccer Premier League

TRØST: Jürgen Klopp og Mohamed Salah etter seieren mot Wolverhampton. Det var ikke nok til ligaseier.

Foto: Dave Thompson / AP

Men denne gang holdt det ikke med tro og håp, og ny seier, for Liverpool. Manchester City var overlegne i Brighton, og tok sitt andre strake seriegull, mens de røde fra Merseyside igjen må håpe på «neste år».

– Det er den tøffeste og deiligste Premier League-tittelen noen gang. Liverpool ga oss virkelig kamp, og jeg mener ikke å gi det inn, men det gjør det enda deiligere, sier Vincent Kompany i et seiersintervju med Sky Sports, vist på TV 2.

– Det er både stolthet og skuffelse. Vi gjorde alt, og tapte bare en kamp. Vi fikk 97 poeng og kunne vunnet, så jeg må bare gratulere Manchester City. Vi skal gi dem kamp igjen neste år, sier Mohamed Salah, som deler årets toppscorer-tittel med Sadio Mané og Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang.

Laster innhold, vennligst vent..

Foran i 20 minutter

Det har vært jevnt siden sesongen startet, og med kun ett tap (mot nettopp Manchester City) begynte mange å tro at ligatrofeet kunne havne på Anfield for første gang siden 1990.

X01988

TENTE HÅP: Sadio Mané scoret to for Liverpool.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

De to lagene har byttet plass på tabellen hele 30 ganger denne sesongen. Etter 17 minutter var Liverpool igjen i førersetet, da Trent Alexander-Arnold slo til Sadio Mané – ungguttens 12. målgivende denne sesongen – som alene dunket inn ledelsen til Liverpool.

I Brighton presset Manchester City på mot vertenes mål, i stedet ble det enda mer rød jubel da Glenn Murray headet inn ledelsen til hjemmelaget. TV-bildene viste fans i ekstase på Anfield.

Men det roet seg fort noe, for Sergio Agüero og resten av Manchester City svarte etter bare 83 sekunder.

Liverpool var foran på tabellen i 20 minutter, så tok de lyseblå ledelsen ved Aymeric Laporte. Pep Guardiola kunne knytte neven og glise på sidelinjen.

X03811

OMFAVNET: Lagkameratene kastet seg over Aymeric Laporte da han sendte Manchester City foran med 2-1, etter at de hadde ligget under mot Brighton.

Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Håpet svant

City fortsatte å presse på for å trygge seieren sør i England, mens Wolverhampton kom nærmere og nærmere en scoring på Anfield etter hvilen.

X90004

AVGJORT: Riyad Mahrez sendte Manchester City opp i 3–1 mot Brighton.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Og det ble stille i noen sekunder på den ærverdige stadion da Riyad Mahrez klemte til fra 16 meter og økte til 3–1 for Manchester-laget. Jubelen var om mulig enda større denne gang, og på tribunen danset bortefansen resten av kampen.

For seiersfesten fortsatte. Etter 72 minutter sendte Ilkay Gündogan gjestene opp i 4–1.

– Det er utrolig, 98 poeng, så tett. Vi satte standarden høyere forrige sesong (100 poeng) og Liverpool hjalp oss. Vi måtte vinne 14 på rad for å ta denne tittelen. Vi kunne ikke tape et poeng. Dette er den soleklart tøffeste tittelen jeg har vunnet i karrieren min, sier Guardiola til Sky Sports.

For det hjalp lite at Mané satt inn sitt 22. mål for sesongen ni minutter før slutt, da han stupheadet inn pasningen fra Alexander-Arnold.

Klopp måtte gi en trøsteklem til sine spillere, mens Guardiola kunne kaste seg ut i en ellevill feiring. Premier League-trofeet er Manchester City sitt, for andre år på rad.

– Vi ville skrive vår egen historie, og det gjorde vi. Laget har tatt så mange store steg siden forrige sesong, sier Klopp til BBC.

Sportsnyheter

Mancheter United vinner 2-0 over Manchester City med scoringer av Bruno Fernandes og Luke Shaw.

Solskjær hylles for taktisk genistrek i storkampen: – City var rysta

Ole Gunnar Solskjærs mannskap sjokkerte fra start i kampen mot byrival Manchester City. Etter tidlige scoringer i hver sin omgang endte det til slutt med seier til «de røde djevlene».

Forundret over konkurrentenes taktikk: – Hvorfor prøver de ikke litt mer?

Han var forhåndsfavoritt og leverte varene. Jakob Ingebrigtsen fikk styre løpet som han ville og tok sitt andre gull på tre dager - og sendte et lite stikk i retning konkurrentene.

Siste nytt

 • Laporta mot seier i presidentvalg

  Den tidligere suksesslederen Joan Laporta går mot en suveren seier i presidentvalget i fotballklubben Barcelona.

  Klubben varsler på Twitter at de foreløpige resultatene viser at Laporta har fått 57 prosent av stemmene i presidentvalget når over halvparten er talt opp.

  Laporta var Barcelona-president i klubbens mest suksessrike periode fra 2003 til 2010. Han har i valgkampen forsvart stjernen Lionel Messi, og understreket at det må bygges et lag som er sterkt nok til at Messi vil bli værende.

  Laporta
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Bale og Kane herjet for Spurs

  Etter en middelmådig start på comebacket i Tottenham har det løsnet for Gareth Bale. Søndag scoret han to mot Crystal Palace i 4-1-seieren.

  Harry Kane var ikke stort dårligere, og med sine to scoringer er han nå oppe i 15 og med i kampen om toppscorertittelen for fullt.

  Kane hadde i tillegg målgivende pasning på begge Bales scoringer.

  Jose Mourinhos gutter er oppe på sjetteplass, to poeng bak byrival Chelsea som er på fjerde.

  Crystal Palace ene målscorer var Christian Benteke, som stanget inn en redusering til 1-2 like før pause. Roy Hodgsons mannskap ligger på 13.-plass med 34 poeng.

  Harry Kane og Gareth Bale
  Foto: Julian Finney / AP
 • «Ace» Ventura i Orlando

  Den norske golferen Kristoffer Ventura vartet opp med en hole-in-one i Arnold Palmer Invitational søndag.

  På det som så ut til å bli en bekmørk norsk golfdag, der Viktor Hovland spilte seg helt ut av tetstriden, og også Ventura selv slet, leverte 26-åringen et drømmeslag på banens 14. hull.

  Ventura fikk et perfekt treff, og ballen landet på grenen og spratt ned i hullet.

  – Der skal man normalt bruke tre slag. Men Kristoffer Ventura, han drar den inn! Hole-in-one, sa Eurosport-kommentator Per Haugsrud da ballen droppet ned i hullet.

  – Det er så vilt, istemte Henrik Bjørnstad.

  – Da har våre seere fått det de har ventet på så lenge. Ace Ventura, la Haugsrud til.

  Nordmannen gliste da han forsto at det ble en hole-in-one og feiret med high fives.

  – Det er mange golfere som aldri opplever det hele karrieren, sa Eurosports ekspert Marius Thorp.

  Etter den storslåtte prestasjonen var det imidlertid lite som stemte for Ventura. Han avsluttet runden med en trippelbogey, noe som betød at han gikk seks slag over par for dagen og to slag over par totalt på en delt 37.-plass.

  Hovland avsluttet dagen seks slag over par, og fire over par totalt på en delt 50.-plass.

  Golfspilleren Kristoffer Ventura
  Foto: Jared C. Tilton/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP / N

Sendeplan

Kl. Program Kanal