Neymar i tårer etter overtidsscoring: – Ikkje alle veit kva eg har vore gjennom

Neymar stonga og stonga. Sju minutt på overtid opna han endeleg målkontoen. Då kom tårene.

Neymar

TOK TIL TÅRENE: Presset på Neymar har vore enormt. Han stod utan scoring i VM til det var spelt sju minutt på overtid i andre gruppespelkamp. Då losna det endeleg for Brasil-stjerna, som tok til tårene då kampen vart blåst av.

– Ikkje alle veit kva eg måtte gjennom for å kome hit, skreiv Brasil-stjerna på Instagram etter kampen, og sikta sannsynlegvis til brotet i leggen han har slite med inn mot VM.

Det var i februar PSG-esset vart skadd under ein kamp mot Marseille. Han vart operert i Brasil i starten av mars. Vegen tilbake på fotballbana har vore lang. Først 3. juni gjorde 26-åringen comeback i ein treningskamp mot Kroatia.

– Fotball er emosjonelt. Det har vore eit ekstremt press på Neymar. Han er spelaren alle ventar på. Reaksjonen til Neymar heng både saman med skaden han fekk før VM og kritikken etter 1-1-kampen mot Sveits, forklarer NRK-ekspert Lise Klaveness.

Brasil kunne ha stått med berre to poeng etter to kampar, for første gong sidan 1978.

Men etter 91 minutt tuppa Philippe Coutinho til slutt ballen i mål frå kort hald – etterfølgt av ville jubelscenar i Brasil-leiren.

– Takk gud for at eg klarte å score, strålte Coutinho etter kampen.

– Hadde noko å bevise

Sju minutt på overtid ordna det seg også for Neymar, då han scora sitt første mål i denne verdsmeisterskapen. Som i Coutinho sitt tilfelle var det ei enkel avslutning frå kort hald.

– No slepp presset på Neymar litt taket, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Dermed vann storfavorittane Brasil 2–0 mot Costa Rica. Og då kom tårene til Neymar.

– Dei hadde nok mykje å gjere med at Neymar følte at han hadde noko å bevise. Dessutan var han letta fordi Brasil vann, utdjupar Lise Klaveness.

Neymar hausta også skryt frå medspelarane.

– Vi veit at han hadde ein tøff skade før VM. Han var langt nede, men gleda hans på bana er smittsam, seier Philippe Coutinho.

Trekte tilbake straffe

Men det såg lenge svært mørkt ut for eit Brasil-lag som for dagen var kledde i blått.

I det 78. minutt fekk Brasil tildelt straffespark etter at Neymar nokså lett gjekk i bakken etter ein duell med den tidlegare Vålerenga-stopparen Giancarlo González.

Dommar Björn Kuipers peikte først på straffemerket. Men så bestemte han seg for å nytte VAR-systemet og sjå situasjonen på nytt. Då Kuipers kom tilbake på bana signaliserte han at han omgjorde si eiga avgjersle.

– Det er heilt korrekt, sa NRK-ekspert Lise Klaveness.

FBL-WC-2018-MATCH25-BRA-CRC

OMGJORDE STRAFFE: Björn Kuipers gav først straffespark til Neymar, før han ombestemte seg.

Sjansesløsing

Etter ein sløv første omgang, der faktisk Costa Rica hadde den største sjansen, handla det meste om Brasil etter pause.

Før fem minutt var spelt hadde både Neymar, Gabriel Jesus og Philippe Coutinho vore svært nær scoring. Keylor Navas slo deretter til med ei kjemperedning då Neymar prøvde seg igjen i det 56. minutt.

I det 72. minutt avslutta Neymar like utanfor Navas sitt venstre kryss. Seks minutt seinare kom altså situasjonen der Neymar først vart tildelt straffe.

Etter denne situasjonen heldt Brasil fram med å presse, utan å kome til dei heilt store sjansane før Coutinho altså fekk sjansen på overtid.

Brasil-trenar Adenor Leonardo Bacchi, oftast kalla «Tite», møtte kritikk etter at dei spelte 1–1 mot Sveits i opningskampen.

– Vi treng meir støtte

Dei tre poenga letta ikkje berre presset på Neymar, men ein heil fotballnasjon.

– Det var ein tøff kamp, men alle kjempa hardt og vi vann til slutt, sa Philippe Coutinho etter kampslutt.

– Vi har fått mykje kritikk. Men vi lever med det. No håper eg fansen støttar oss framover. Spelarane treng meir støtte, seier Gabriel Jesus.

Og utdjupar:

– Spelarane, trenaren og resten av støtteapparatet kjenner til ansvaret vi har. Vi er stolte av å bere drakta for over 200 millionar menneske.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

(NTB)

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)