NRK Meny
Normal

Diomande: – Måtte gripe sjansen

NADDERUD/OSLO (NRK): Adama Diomande fikk høre om Hull-interessen tirsdag morgen. På kvelden hadde guttedrømmen gått i oppfyllelse.

Intervju med Adama Diomande.

GLAD: Se hva Adama Diomande sa etter å ha signert for den engelske klubben Hull.

To minutter før overgangsvinduet stengte i England kom bekreftelsen på at Adama Diomande, Stabæks stjernespiss, forlater klubben og signerer for Hull.

NRK møter spissen på Nadderud etter en lang dag med forhandlinger, og det er en lykkelig nybakt englandsproff som koser seg med en sukkerfri cola.

– Det er riktig klubb og riktig liga, så jeg er veldig glad, sier Diomande om overgangen.

Etter det NRK erfarer skal også overgangssummen være høyere enn de 22 millionene som først ble nevnt.

Premier League er guttedrømmen

Han forteller at han fikk bekskjed om interessen først tirsdag morgen, og siden den gang har det meste handlet om å få alt klart. Hull solgte spissen Nikita Jelavic til West Ham, og den norske landslagsspissen ble erstatteren.

– Da jeg hørte det, tenkte jeg «hvorfor ikke gripe sjansen?», sier han og utdyper.

– Det er et lag som skal kjempe for å rykke opp til Premier League. Det har vært drømmen min hele tiden å spille i Premier League, så det er en guttedrøm som går i oppfyllelse, forteller han.

Må gripe sjansen

Et lite skår i gleden er det imidlertid at han ikke får meg seg sesonginnspurten i Norge. Det har vært en spesiell sesong både for ham og klubben, og Diomande kaller tiden «den beste i hans liv».

– Det er surt både for meg og Stabæk. Jeg ville bli, men når det først kommer et godt nok tilbud... du vet jo aldri hva fremtiden bringer. Da må du gripe sjansen.

Diomande håper å innta en plass på laget så raskt som mulig.

– Jeg har ikke tenkt så langt, men jeg skal kjempe om plassen. De kjøpte meg for en grunn, og det er at jeg skal spille. Det er flere kamper i championship enn det er i eliteserien, så det er fullt mulig.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
Friidrett: Diamond League
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Eliteserien fotball: Viking - Brann