Diomande: – Måtte gripe sjansen

NADDERUD/OSLO (NRK): Adama Diomande fikk høre om Hull-interessen tirsdag morgen. På kvelden hadde guttedrømmen gått i oppfyllelse.

Intervju med Adama Diomande.

GLAD: Se hva Adama Diomande sa etter å ha signert for den engelske klubben Hull.

To minutter før overgangsvinduet stengte i England kom bekreftelsen på at Adama Diomande, Stabæks stjernespiss, forlater klubben og signerer for Hull.

NRK møter spissen på Nadderud etter en lang dag med forhandlinger, og det er en lykkelig nybakt englandsproff som koser seg med en sukkerfri cola.

– Det er riktig klubb og riktig liga, så jeg er veldig glad, sier Diomande om overgangen.

Etter det NRK erfarer skal også overgangssummen være høyere enn de 22 millionene som først ble nevnt.

Premier League er guttedrømmen

Han forteller at han fikk bekskjed om interessen først tirsdag morgen, og siden den gang har det meste handlet om å få alt klart. Hull solgte spissen Nikita Jelavic til West Ham, og den norske landslagsspissen ble erstatteren.

– Da jeg hørte det, tenkte jeg «hvorfor ikke gripe sjansen?», sier han og utdyper.

– Det er et lag som skal kjempe for å rykke opp til Premier League. Det har vært drømmen min hele tiden å spille i Premier League, så det er en guttedrøm som går i oppfyllelse, forteller han.

Må gripe sjansen

Et lite skår i gleden er det imidlertid at han ikke får meg seg sesonginnspurten i Norge. Det har vært en spesiell sesong både for ham og klubben, og Diomande kaller tiden «den beste i hans liv».

– Det er surt både for meg og Stabæk. Jeg ville bli, men når det først kommer et godt nok tilbud... du vet jo aldri hva fremtiden bringer. Da må du gripe sjansen.

Diomande håper å innta en plass på laget så raskt som mulig.

– Jeg har ikke tenkt så langt, men jeg skal kjempe om plassen. De kjøpte meg for en grunn, og det er at jeg skal spille. Det er flere kamper i championship enn det er i eliteserien, så det er fullt mulig.

Siste nytt

 • Medier: Kan være ferdig i Molde

  Eurosport og Romsdals Budstikke melder at Vegard Forren kan være ferdig som Molde-spiller, halvannet år før kontrakten går ut. Eurosport skriver at Molde vurderer å avbryte Forrens kontrakt grunnet «disiplinære årsaker av utenomsportslig karakter». Molde-ledelsen ønsker ikke å kommentere saken overfor lokalavisen, og heller ikke Forrens advokat Odd Arne Nilsen ønsker å gi en kommentar til Eurosport.

  Forren
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Johaug stiller på Bislett

  Therese Johaug står på startstreken under Bislett Games, som har fått navnet «Impossible Games», 11. juni. Tirsdag møter Johaug pressen sammen med Amalie Iuel og Ingebrigtsen-brødrene.

  Hverken stevnesjef Steinar Hoen eller Johaug-manager Jørn Ernst ønsker å kommentere Johaug-deltakelsen før tirsdagens pressekonferanse, men etter det NRK kjenner til så skal langrennsstjernen løpe 10.000 meter alene under stevnet. Hun vil få hjelp av lys som fartsmålere for å nå en planlagt tid.

  Johaug
  Foto: Berit Roald / NTB scan
 • Stabæk henter Soton-talent

  Kornelius Normann Hansen (19) har vært en del av Southampton-akademiet de tre siste årene, men nå vender han hjem til Norge og Stabæk, melder klubben på sine nettsider. 19-åringen har signert en avtale ut 2022-sesongen.

  Kornelius Normann Hansen
  Foto: Fredrik Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal