Diomande åpner for Hull-exit

Adama Diomande (26) utelukker ikke at det kan gå mot utlån neste sesong.

Adama Diomande

ÅPEN FOR ALT: Diomande, her under cupkampen mot Arsenal tidligere i år, holder alle dører åpne.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Ting forandrer seg ganske raskt i fotball, og jeg har to år igjen av kontrakten, men jeg er åpen for alt.

Det svarer Hull-spissen på om det kan være aktuelt med et utlån. 26-åringen har ikke spilt siden han bommet på straffe mot Brenford i 2-0-seieren 26. april.

Siden den gang har Hull tatt seg videre til opprykksfinale på bekostning av Derby – men uten nordmannen i troppen.

– Kjipt ikke å få bidratt, men det har ikke vært lett når man spiller med én spiss og toppscoreren vår har hatt en veldig bra sesong, forklarer Diomande.

Landslagsspissen herjet for Stabæk før overgangen til Hull i fjor, men lyskeproblemer har gjort sesongen vanskelig. Nå er han skadefri, men Hull-manager Steve Bruce har likevel ikke funnet en plass til Diomande i sine fire siste tropper.

– Jeg har ikke gjort meg bort her

– Jeg får sette meg ned etter sesongen med agenten min Atta Aneke og Steve Bruce om planene videre. Først må vi rykke opp til Premier League, sier spissen.

Om ti dager spiller Hull opprykksfinale mot Sheffield Wednesday på Wembley. Vinneren er klar for Premier League. Kampen går trolig uten Diomande.

– Vi har en ganske bred tropp. De samme spillerne her har spilt under manageren vår lenge, så han velger de med mest erfaring og rutine i playoffkampene, forteller Oslo-gutten og legger til:

– Jeg har tre mål og har startet bare tre kamper, så jeg har ikke gjort meg bort her.

Uaktuelt med spill i Norge

Diomande deltar for fullt på alle treninger og holder motet oppe.

– Man må være tålmodig, og det er jeg, understreker han.

Ifølge Atta Aneke, spissens agent, er det stor interesse for Diomande, men en retur til norsk eliteserie er helt uaktuelt.

– Jeg er litt usikker på hva neste sesong bringer. Jeg tar en samtale med klubben i løpet av noen uker. Han kommer uansett ikke hjem til norsk eliteserie. Det er nok interesse for ham der ute om det går mot utlån, forklarer Aneke til NRK.

PS: Diomande er i landslagstroppen som møter Portugal, Island og Belgia de kommend ukene.

Siste nytt

 • Hynne stiller i Doha

  Hedda Hynne, som innleder utendørssesongen i Golden Spike-stevnet i Ostrava onsdag kveld, har bestemt seg for å delta i Diamond League-stevnet i Doha fredag 28. mai. Det bekrefter trener Erik Sakshaug overfor NRK.

  800-meterløperen vurderte å trekke seg fra stevnet i Doha på grunn av nye krav om at karantene ved retur til Norge måtte tilbringes på karantenehotell for alle reisende fra utenfor EØS/Schengen.

  Nå unngår hun det ved å reise direkte til Nederland. Hynne blir værende der til hun skal konkurrere i Hengelo 6. juni.

  Hedda Hynne trener på Øya stadion i Trondheim
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Citys eier spanderer finaletur

  Manchester City-eier sjeik Mansour vil dekke reisekostnadene til de mange tusen supportere som reiser til Portugal for å se mesterligafinalen mot Chelsea, opplyser City på egne nettsider tirsdag.

  I en pressemelding skriver klubben at eierne har sagt seg villige til å dekke reisekostnadene til supporterne som får billett til kampen. Grepet gjøres ifølge klubben for å sikre at ingen går glipp av kampen som følge av dårlig økonomi.

  57c_V6REU1g
  Foto: ANDREW YATES / AFP
 • Rallyfører Mikkelsen virussmittet

  Rallyfører Andreas Mikkelsen er smittet av koronaviruset og kommer ikke til start i denne ukens VM-runde i Portugal.

  Det bekrefter motorsportprofilen på sin YouTube-kanal.

  «Jeg er selvsagt veldig, veldig skuffet over å gå glipp av Rally Portugal, men vi kommer tilbake til Sardinia», sier Mikkelsen.

  Han har ingen alvorlige symptomer som følge av sykdommen. (NTB)

  Andreas Mikkelsen
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal