NRK Meny
Normal

Diomande åpner for Hull-exit

Adama Diomande (26) utelukker ikke at det kan gå mot utlån neste sesong.

Adama Diomande

ÅPEN FOR ALT: Diomande, her under cupkampen mot Arsenal tidligere i år, holder alle dører åpne.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Ting forandrer seg ganske raskt i fotball, og jeg har to år igjen av kontrakten, men jeg er åpen for alt.

Det svarer Hull-spissen på om det kan være aktuelt med et utlån. 26-åringen har ikke spilt siden han bommet på straffe mot Brenford i 2-0-seieren 26. april.

Siden den gang har Hull tatt seg videre til opprykksfinale på bekostning av Derby – men uten nordmannen i troppen.

– Kjipt ikke å få bidratt, men det har ikke vært lett når man spiller med én spiss og toppscoreren vår har hatt en veldig bra sesong, forklarer Diomande.

Landslagsspissen herjet for Stabæk før overgangen til Hull i fjor, men lyskeproblemer har gjort sesongen vanskelig. Nå er han skadefri, men Hull-manager Steve Bruce har likevel ikke funnet en plass til Diomande i sine fire siste tropper.

– Jeg har ikke gjort meg bort her

– Jeg får sette meg ned etter sesongen med agenten min Atta Aneke og Steve Bruce om planene videre. Først må vi rykke opp til Premier League, sier spissen.

Om ti dager spiller Hull opprykksfinale mot Sheffield Wednesday på Wembley. Vinneren er klar for Premier League. Kampen går trolig uten Diomande.

– Vi har en ganske bred tropp. De samme spillerne her har spilt under manageren vår lenge, så han velger de med mest erfaring og rutine i playoffkampene, forteller Oslo-gutten og legger til:

– Jeg har tre mål og har startet bare tre kamper, så jeg har ikke gjort meg bort her.

Uaktuelt med spill i Norge

Diomande deltar for fullt på alle treninger og holder motet oppe.

– Man må være tålmodig, og det er jeg, understreker han.

Ifølge Atta Aneke, spissens agent, er det stor interesse for Diomande, men en retur til norsk eliteserie er helt uaktuelt.

– Jeg er litt usikker på hva neste sesong bringer. Jeg tar en samtale med klubben i løpet av noen uker. Han kommer uansett ikke hjem til norsk eliteserie. Det er nok interesse for ham der ute om det går mot utlån, forklarer Aneke til NRK.

PS: Diomande er i landslagstroppen som møter Portugal, Island og Belgia de kommend ukene.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street
X Games: Rullebrett, street