Hopp til innhold

Dette skjer i EM i dag: «Spøkelse» bekymrer danskene

Hold deg fast. Lørdag åpner sluttspillet i EM med de to første åttedelsfinalene.

OPqn_mTQfo8

SKAL STOPPE WALES: Danmark og Kasper Schmeichel.

Foto: Jonathan Nackstrand / AP

Dagens kamper:

Dagens snakkiser:

 • Skal det skje igjen? Danmark har imponert i gruppespillet i flere mesterskap for så å ryke ut i første kamp i sluttspillet. Det skjedde både i 2002, 2004, 2018 og ikke minst med det gylne 1986-laget, påpeker danske BT, som skriver at «et dansk knockout-kompleks spøker».
 • Samme avis rapporterer at Danmark har forberedt seg på en straffesparkkonkurranse i månedsvis, uten at danskene presiserer nøyaktig hvor lenge.
 • Storbritannia er hardt rammet av deltavarianten av koronaviruset, og det har skapt utfordringer for supportere som vil reise. Ifølge det italienske fotballforbundet vil bare italienere som bor i Storbritannia få lov til å kjøpe billetter til åttedelsfinalen mot Østerrike.

Wales – Danmark

Mesterskapet startet på verst tenkelige vis for Danmark da Christian Eriksen falt om under kampen mot Finland. Danskene har likevel imponert dette mesterskapet.

Gareth Bale

ROSER DANMARK: Gareth Bale er en av Wales største stjerner.

Foto: Kenzo Tribouillard / AFP

Wales store stjerne Gareth Bale sier at danskene spiller bra og kan godt regnes som favoritter.

– Vi forstår godt situasjonen, at mange holder med Danmark etter det de har vært gjennom. Og vi sender våre beste hilsener til Christian. Det er flott det Danmark har oppnådd i turneringen etter det som skjedde, sier Bale, ifølge NTB.

NRKs ekspert Carl-Erik Torp sier at Danmark har hatt en kjempeopptur etter den tøffe starten mot Finland.

– De surfer på en positiv energibølge. For meg er Danmark favoritter til å vinne denne kampen, men Wales har vist at de har offensive spillere som har skapt trøbbel for lag, spesielt mot Tyrkia, sier Torp.

Italia – Østerrike

Italia er en av favorittene i årets EM, og de har levert opp til forventningene med seier i alle tre kampene i gruppespillet. I siste gruppespillskamp fikk over halve troppen hvile, men selv da så de sterke ut.

Østerrike tok andreplassen i gruppe C etter å ha slått Ukraina 1-0.

Carl-Erik Torp

NRK-EKSPERT: Carl-Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad

Torp sier at han har Italia som favoritter til å vinne kampen, men at ting kan snu fort og at Østerrike er et lag som går litt under radaren.

– De har et robust lag, med mye Bundesliga-erfaring uten de store, store profilene bortsett fra David Alaba. Det kommer litt an på hvordan de bruker han også. Det har variert litt. Jeg tror Østerrike kommer til å prøve å frustrere italienerne, sier Torp.

Siste nytt

 • RBK fikk bank av Vålerenga – tapt tre av seks treningskamper

  Rosenborg har også i år en tøff sesongoppkjøring. Onsdag ble det 1-4-nederlag for Vålerenga etter en fæl første omgang.

  Samtlige mål i treningskampen i spanske Marbella kom i de første 45 minuttene, og VIF scoret tre av dem det siste kvarteret før pause.

  Rosenborg har kun vunnet ett av seks oppgjør i oppladningen til åpningen i Eliteserien 1. april. Laget har tapt halvparten av dem og sluppet inn ni mål.

  Allerede i åpningsminuttene tok Vålerenga ledelsen ved Daniel Håkans, mens Petter Strand la på 2-0 med hodet. RBK-reduseringen kom da Markus Henriksen avsluttet ved bakerste stolpe, men like etter glapp det igjen defensivt.

  Nysigneringen Mees Rijks trillet inn 3-1 etter at keeper Rasmus Sandberg forærte Vålerenga ballen, og rett før hvilen gjorde Strand sitt andre mål for dagen. Dommeren mente at ballen var over streken i en kaotisk situasjon.

  Vålerenga rykket i fjor ned til 1. divisjon. Onsdag stilte blåtrøyene med to prøvespillere fra start. (NTB)

  Markus Henriksen
  Foto: NTB
 • Halve herrelandslaget må stå over NM

  Torsdag starter første del av NM på ski. Det blir med en rekke markante fravær. Av de ti langrennsløperne på elite- og sprintlandslaget hos mennene, er det kun fem som går i NM denne uka.

  Verdenscupleder Harald Østberg Amundsen, Martin Løwstrøm Nyenget og Didrik Tønseth fra distanselaget står alle over. Det samme gjør Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl fra sprintlaget.

  Ryggproblemer og sykdom er årsaken til de mange forfallene, ifølge landslagssjef Ulf Morten Aune.

  – Da er det ikke smart å gå skirenn, selv om det er NM, sier Aune til NRK.

  Alle de fem var nylig i Nord-Amerika for å gå skirenn i verdenscupen. Nyenget reiste der hjem underveis med ryggproblemer, mens også Valnes fikk en tung avslutning grunnet problemer med luftveiene.

  – Ja, det har vært mange skirenn, men alle løperne vil svært gjerne gå NM. Nå måtte lege og trener si nei til noen, dessverre, sier Aune.

  Han påpeker at flere av de største langrennsstjernene vil stille i mesterskapet, som Johannes Høsflot Klæbo og åtte av de ti utøverne på kvinnenes landslag. Hos kvinnene er det Tiril Udnes Weng og Ingvild Flugstad Østberg som står over mesterskapet.

  I tillegg skal heller ikke kombinertløperne Gyda Westvold Hansen, Jarl Magnus Riiber og Jørgen Graabak delta i NM. For Riiber skyldes det utfordringer med skulderen.

  – Gyda responderer ikke normalt på trening for tiden og anbefales kun rolig trening i en periode fremover. Jørgen ble syk etter sist World Cup-helg. Han er i lett trening, men det er for tidlig å trene hardt eller konkurrere på nåværende tidspunkt, forteller lege for kombinertlandslaget, Anders Storhaug Heen i en pressemelding.

  Du kan se NM på NRK. Torsdag morgen starter det med 10 kilometer for kvinner i langrenn, klokken 10.00.

  Amundsen Valnes
  Foto: NTB
 • Agenten: Klopp uaktuell som Bayern München-trenen

  Liverpools avtroppende manager Jürgen Klopp vil ikke bli ny Bayern München-trener. Det sier hans agent onsdag.

  Onsdag ble det klart at Thomas Tuchel ikke får fortsette som trener hos det tyske storlaget etter endt sesong. Han hadde kontrakt med klubben i ytterligere ett år.

  Klopp sjokkerte en hel fotballverden i forrige måned da han fortalte at han gir seg som Liverpool-manager etter inneværende sesong. På det tidspunktet har han vært i jobben i nesten ni år.

  Etter onsdagens Tuchel-nyhet måtte Klopps agent avkrefte at klienten er aktuell for Bayern-jobben.

  – Jürgen Klopp vil ikke trene en klubb eller landslag for minst ett år etter denne sesongen. Slik er det bare. Hans standpunkt har ikke endret seg, sa agent Marc Kosicke til Sky TV.

  Klopp har tidligere trent Mainz og Borussia Dortmund i tysk fotball.

  (NTB)

  3clNnc0oat4
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal