Hopp til innhold

Dette skjer i EM i dag: «Spøkelse» bekymrer danskene

Hold deg fast. Lørdag åpner sluttspillet i EM med de to første åttedelsfinalene.

OPqn_mTQfo8

SKAL STOPPE WALES: Danmark og Kasper Schmeichel.

Foto: Jonathan Nackstrand / AP

Dagens kamper:

Dagens snakkiser:

  • Skal det skje igjen? Danmark har imponert i gruppespillet i flere mesterskap for så å ryke ut i første kamp i sluttspillet. Det skjedde både i 2002, 2004, 2018 og ikke minst med det gylne 1986-laget, påpeker danske BT, som skriver at «et dansk knockout-kompleks spøker».
  • Samme avis rapporterer at Danmark har forberedt seg på en straffesparkkonkurranse i månedsvis, uten at danskene presiserer nøyaktig hvor lenge.
  • Storbritannia er hardt rammet av deltavarianten av koronaviruset, og det har skapt utfordringer for supportere som vil reise. Ifølge det italienske fotballforbundet vil bare italienere som bor i Storbritannia få lov til å kjøpe billetter til åttedelsfinalen mot Østerrike.

Wales – Danmark

Mesterskapet startet på verst tenkelige vis for Danmark da Christian Eriksen falt om under kampen mot Finland. Danskene har likevel imponert dette mesterskapet.

Gareth Bale

ROSER DANMARK: Gareth Bale er en av Wales største stjerner.

Foto: Kenzo Tribouillard / AFP

Wales store stjerne Gareth Bale sier at danskene spiller bra og kan godt regnes som favoritter.

– Vi forstår godt situasjonen, at mange holder med Danmark etter det de har vært gjennom. Og vi sender våre beste hilsener til Christian. Det er flott det Danmark har oppnådd i turneringen etter det som skjedde, sier Bale, ifølge NTB.

NRKs ekspert Carl-Erik Torp sier at Danmark har hatt en kjempeopptur etter den tøffe starten mot Finland.

– De surfer på en positiv energibølge. For meg er Danmark favoritter til å vinne denne kampen, men Wales har vist at de har offensive spillere som har skapt trøbbel for lag, spesielt mot Tyrkia, sier Torp.

Italia – Østerrike

Italia er en av favorittene i årets EM, og de har levert opp til forventningene med seier i alle tre kampene i gruppespillet. I siste gruppespillskamp fikk over halve troppen hvile, men selv da så de sterke ut.

Østerrike tok andreplassen i gruppe C etter å ha slått Ukraina 1-0.

Carl-Erik Torp

NRK-EKSPERT: Carl-Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad

Torp sier at han har Italia som favoritter til å vinne kampen, men at ting kan snu fort og at Østerrike er et lag som går litt under radaren.

– De har et robust lag, med mye Bundesliga-erfaring uten de store, store profilene bortsett fra David Alaba. Det kommer litt an på hvordan de bruker han også. Det har variert litt. Jeg tror Østerrike kommer til å prøve å frustrere italienerne, sier Torp.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal