Dette husker vi best fra OL

Blod, svette, tårer og bronsemedaljer. Dette er øyeblikkene vi husker best.

Dette husker vi best fra OL

MINNER: Stig Andre Berge, Usain Bolt, Filip Ingebrigtsen og håndballjentene er noen av de som har gitt oss de mest uforglemmelige øyeblikkene i OL, på både godt og vondt.

Foto: NTB Scanpix

Fire norske bronsemedaljer, sjokkerende øyeblikk, utallige tårer og et farvel med en av tidenes største.

Her er ti øyeblikk fra OL i Rio som vi ikke kommer til å glemme med det første.

«Altså, Norge, hva holder dere på med?»

Laster Twitter-innhold

Selve åpningen av lekene er et minneverdig øyeblikk i seg selv. Og et av øyeblikkene verden kanskje husker best var påkledningen til de norske utøverne.

Skrekkvelten fra gullet

Anniek van Vleuten falt stygt i en utforkjøring rett før mål under kvinnenes landeveisritt i dag.

SKREKKFALL: Her går Annemiek van Vleuten i bakken. FOTO: TV 2 SPORTSKANALEN

Sykkel var et av de første øvelsene på programmet i OL. Annemiek Van Vleuten lå alene i tet og var på vei mot gull, så gikk det fryktelig galt.

33-åringen pådro seg en hjernerystelse og tre mindre brudd i ryggen, men var mer skuffet enn skadet etter fallet.

Håndballjentenes tårer

Intervju med Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og Marit Malm Frafjord. Reporetr: Andreas Stabrun Smith, foto: Henrik Myhr Nielsen.

SE VIDEO: Håndballjentene var helt knust etter semifinale-tapet mot Russland.

Norges beste gullkort var helt knust etter å ha tapt mot Russland i semifinalen. De regjerende europa- og verdensmesterne kom inn i mesterskapet som favoritter.

Stupte inn til gull

Rio Olympics Athletics

FALT: Shaunae Miller vant gull ved å stupe over målstreken.

Foto: David J. Phillip / Ap

Det ble en dramatisk avslutning på kvinnenes 400-meterfinale. Shaunae Miller fra Bahamas falt over målstreken og sikret OL-gull.

– Det eneste jeg tenkte på var gullet. Og det neste jeg husker, er at jeg ligger på bakken, sa Shaunae Miller ifølge BBC etter løpet.

Berges bronse og blåmerker

Stig-André Berge slo aserbajdanske Rovshan Bayramov i bronsefinalen og tok Norges første brytemedalje i OL siden 1992. 33-åringen vant etter 1-1 i poeng.

SE VIDEO: Her skjønner Stig-Andre Berge at han har sikret en etterlengtet bronsemedalje.

Det skal koste å ta bronsemedalje i bryting. Etter OL-bragden så Stig-André Berge ut som Rocky Balboa, med blåveis på begge øyne. Han hedret sin avdøde mor ved å sikre medaljen. Nå er spørsmålet om han går for et nytt OL i 2020.

Tre ganger Bolt

Nicolay Ramm synger en sang til Usain Bolt. Den faller i god smak hos verdens raskeste mann.

SE VIDEO: Her synger NRKs Nicolay Ramm for Usain Bolt.

Usain Bolt ble historisk da han tok tre gullmedaljer i tre strake OL. Vel så godt husker vi kanskje pressekonferansen før sprintstjernen hadde løpt en eneste meter. Der fikk verdens raskeste mann litt uventet hjelp fra Norge og en reporter ved navn Nicolay Ramm.

Ingebrigtsens diskvalifisering

Filip Ingebrigtsen (23) gjorde det vanskelig for seg selv og måtte kjempe og knuffe seg inn til mål på 1500 meter i OL. Det resulterte i diskvalifisering.

SE VIDEO: Dette avgjorde Filip Ingebrigtsens OL-skjebne på 1500 meter.

Filip Ingebrigtsen ble innelåst på oppløpet på 1500 meteren i forsøksheatet. Da brøytet han seg frem, kvalifiserte seg til semifinale, men ble disket.

Tufte og Borchs «bitre» bronse

Olaf Tufte

BRONSE: Kjetil Borch og Olaf Tufte sikret bronse.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Olaf Tufte (40) og Kjetil Borch (26) sikret Norges første medalje i OL, men veteranen var så skuffet da han snakket med pressen at han måtte gå unna og samle seg. Han mente de kunne gjort det bedre. Resten av landet var derimot meget imponert.

Brun og Strandlis feiring

Roer-duoen Brun og Strandli inviterer med seg NRK sin reporter på stranda - men det er på én betingelse...

GOD STEMNING: Brun og Strandli hadde et overraskende svar da de ble spurt om hva de gledet seg mest til å gjøre nå.

Are Strandli og Kristoffer Brun var mer begeistret for sin bronse i dobbeltsculler lettvekt. Så begeistret at de feiret med nyinnkjøpte speedo-truser.

Avskjeden med tidenes mestvinnende olympier

Phelps

GULLGLIS: Michael Phelps medaljefangst stoppet på 23 OL-gull, tre sølv og to bronser.

Foto: DAVID GRAY / Reuters

Tårene kom da Michael Phelps takket for seg ved å sikre sitt 23. OL-gull. I mesterskapet tok han i alt fem gull og er tidenes mestvinnende olympier i morderne OL-historie.

Hva husker du best fra OL i Rio? Del i kommentarfeltet under saken.

Siste nytt

 • Stjerner til Arctic Race of Norway

  Mathieu van der Poel og Peter Sagan er blant stjernene som blir å se i sykkelrittet Arctic Race of Norway. Elleve av lagene der vil også delta i Tour de France.

  Tour de France er ferdig 18. juli. Deretter er OL i Tokyo før mange av stjernene reiser til rittet i Nord-Norge.

  Italy Giro Cycling
  Foto: Gian Mattia D'alberto / AP
 • Slo 31 år gammel verdensrekord

  Amerikanske Ryan Crouser klinket til på et OL-uttaksstevne i Oregon og tok ny verdensrekord da han leverte et støt på 23,37 meter natt til lørdag.

  Den forrige rekorden var på 23,12 meter og ble satt av Randy Barnes i 1990. Crouser klarte bragden under sitt fjerde støt på stevnet i Oregon, hvor han samtidig kvalifiserte seg for Tokyo-OL.

  US Track Trials Athletics
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Fikk sand i øyet og trakk seg

  Viktor Hovland var totalt ni slag over par da han trakk seg på runde nummer to av US Open fredag. Årsaken var at Hovland skal ha fått sand i øyet under oppvarmingen til runde nummer to. Likevel startet han runden og spilte med solbriller, noe som ikke så ut til å fungere.

  Etter en dobbeltbogey på hull nummer ti valgte han å trekke seg fra turneringen. Han skal ha uttalt at det var for smertefullt til å kunne fullføre, og man kunne se TV-bilder av Hovland etter at han trakk seg, der han gned seg i øynene og tydelig ikke var i toppslag.

  Med totalt ni slag over par var Hovland langt unna å klare cuten, som vil si å kunne spille de to siste rundene i turneringen, da han trakk seg.

  PGA: U.S. Open - Second Round
  Foto: Michael Madrid / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal