Hopp til innhold

Dette husker vi best fra OL

Blod, svette, tårer og bronsemedaljer. Dette er øyeblikkene vi husker best.

Dette husker vi best fra OL

MINNER: Stig Andre Berge, Usain Bolt, Filip Ingebrigtsen og håndballjentene er noen av de som har gitt oss de mest uforglemmelige øyeblikkene i OL, på både godt og vondt.

Foto: NTB Scanpix

Fire norske bronsemedaljer, sjokkerende øyeblikk, utallige tårer og et farvel med en av tidenes største.

Her er ti øyeblikk fra OL i Rio som vi ikke kommer til å glemme med det første.

«Altså, Norge, hva holder dere på med?»

Laster Twitter-innhold

Selve åpningen av lekene er et minneverdig øyeblikk i seg selv. Og et av øyeblikkene verden kanskje husker best var påkledningen til de norske utøverne.

Skrekkvelten fra gullet

Anniek van Vleuten falt stygt i en utforkjøring rett før mål under kvinnenes landeveisritt i dag.

SKREKKFALL: Her går Annemiek van Vleuten i bakken. FOTO: TV 2 SPORTSKANALEN

Sykkel var et av de første øvelsene på programmet i OL. Annemiek Van Vleuten lå alene i tet og var på vei mot gull, så gikk det fryktelig galt.

33-åringen pådro seg en hjernerystelse og tre mindre brudd i ryggen, men var mer skuffet enn skadet etter fallet.

Håndballjentenes tårer

Intervju med Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og Marit Malm Frafjord. Reporetr: Andreas Stabrun Smith, foto: Henrik Myhr Nielsen.

SE VIDEO: Håndballjentene var helt knust etter semifinale-tapet mot Russland.

Norges beste gullkort var helt knust etter å ha tapt mot Russland i semifinalen. De regjerende europa- og verdensmesterne kom inn i mesterskapet som favoritter.

Stupte inn til gull

Rio Olympics Athletics

FALT: Shaunae Miller vant gull ved å stupe over målstreken.

Foto: David J. Phillip / Ap

Det ble en dramatisk avslutning på kvinnenes 400-meterfinale. Shaunae Miller fra Bahamas falt over målstreken og sikret OL-gull.

– Det eneste jeg tenkte på var gullet. Og det neste jeg husker, er at jeg ligger på bakken, sa Shaunae Miller ifølge BBC etter løpet.

Berges bronse og blåmerker

Stig-André Berge slo aserbajdanske Rovshan Bayramov i bronsefinalen og tok Norges første brytemedalje i OL siden 1992. 33-åringen vant etter 1-1 i poeng.

SE VIDEO: Her skjønner Stig-Andre Berge at han har sikret en etterlengtet bronsemedalje.

Det skal koste å ta bronsemedalje i bryting. Etter OL-bragden så Stig-André Berge ut som Rocky Balboa, med blåveis på begge øyne. Han hedret sin avdøde mor ved å sikre medaljen. Nå er spørsmålet om han går for et nytt OL i 2020.

Tre ganger Bolt

Nicolay Ramm synger en sang til Usain Bolt. Den faller i god smak hos verdens raskeste mann.

SE VIDEO: Her synger NRKs Nicolay Ramm for Usain Bolt.

Usain Bolt ble historisk da han tok tre gullmedaljer i tre strake OL. Vel så godt husker vi kanskje pressekonferansen før sprintstjernen hadde løpt en eneste meter. Der fikk verdens raskeste mann litt uventet hjelp fra Norge og en reporter ved navn Nicolay Ramm.

Ingebrigtsens diskvalifisering

Filip Ingebrigtsen (23) gjorde det vanskelig for seg selv og måtte kjempe og knuffe seg inn til mål på 1500 meter i OL. Det resulterte i diskvalifisering.

SE VIDEO: Dette avgjorde Filip Ingebrigtsens OL-skjebne på 1500 meter.

Filip Ingebrigtsen ble innelåst på oppløpet på 1500 meteren i forsøksheatet. Da brøytet han seg frem, kvalifiserte seg til semifinale, men ble disket.

Tufte og Borchs «bitre» bronse

Olaf Tufte

BRONSE: Kjetil Borch og Olaf Tufte sikret bronse.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Olaf Tufte (40) og Kjetil Borch (26) sikret Norges første medalje i OL, men veteranen var så skuffet da han snakket med pressen at han måtte gå unna og samle seg. Han mente de kunne gjort det bedre. Resten av landet var derimot meget imponert.

Brun og Strandlis feiring

Roer-duoen Brun og Strandli inviterer med seg NRK sin reporter på stranda - men det er på én betingelse...

GOD STEMNING: Brun og Strandli hadde et overraskende svar da de ble spurt om hva de gledet seg mest til å gjøre nå.

Are Strandli og Kristoffer Brun var mer begeistret for sin bronse i dobbeltsculler lettvekt. Så begeistret at de feiret med nyinnkjøpte speedo-truser.

Avskjeden med tidenes mestvinnende olympier

Phelps

GULLGLIS: Michael Phelps medaljefangst stoppet på 23 OL-gull, tre sølv og to bronser.

Foto: DAVID GRAY / Reuters

Tårene kom da Michael Phelps takket for seg ved å sikre sitt 23. OL-gull. I mesterskapet tok han i alt fem gull og er tidenes mestvinnende olympier i morderne OL-historie.

Hva husker du best fra OL i Rio? Del i kommentarfeltet under saken.

Siste nytt

 • Forsvarstabbe sørget for ny Tottenham-nedtur

  Tottenham fortsetter å tape poeng i Premier League. Torsdag gikk laget sin femte kamp på rad uten seier i 1-2-tapet for West Ham på eget gress.

  Tottenham leverte en strålende sesongstart med ti kamper uten tap, men deretter har det gått tyngre for Ange Postecoglous menn. De står med fire tap på sine fem siste kamper, og de har tapt tre strake hjemmekamper. Noe av grunnen til det har vært skader og suspensjoner på sentrale spillere.

  De hvitkledde ligger på femteplass etter 15 kamper. Opp til serieleder og rival Arsenal skiller det ni poeng.

  Cristian Romero var torsdag tilbake fra en tre kamper lang suspensjon, og argentineren svarte med å sende hjemmelaget i ledelsen etter elleve minutter med en godt plassert heading.

  Etter hvilen kom gjestene ut med energi og seks minutter senere var lagene like langt. Jarrod Bowen plukket opp en retur og banket ballen i nettet.

  Tottenham presset for seier og kom til en stor sjanse 20 minutter før slutt. Men headingen til Richarlison strøk stolpen, og det skulle vise seg å koste fem minutter senere.

  Destiny Udogie sendte et horribelt tilbakespill til keeper Vicario, som kom ut og slo ballen unna foran en jaktende Bowen. Den gikk imidlertid bare til James Ward-Prowse, som skjøt i stolpen før han satte sin egen retur i mål.

  Med seieren har West Ham unngått nederlag i fire strake kamper, der to har endt med tre poeng.

  Tottenham skal møte Newcastle i neste runde, mens West Ham gjester Fulham.

  (NTB)

  4d20LNfRL54
  Foto: AP
 • Everton med kruttsterk seier over Newcastle etter dobbel Trippier-blemme

  Everton utnyttet grove forsvarsfeil hos Newcastle og tok seg over nedrykksstreken med 3-0-seier i Premier League.

  Det er en solid seier for Sean Dyches menn mot formsterke og normalt defensivt solide Newcastle. Everton hadde brent store sjanser, men det løsnet mot slutten da backen Kieran Trippier begynte å slurve på egen halvdel.

  78 minutter var spilt da han regelrett ga bort ballen til Dwight McNeil. Evertons venstreving avanserte framover og hamret ballen i nota til 1-0 fra 15 meters hold.

  Sju minutter senere gjentok miseren seg for Trippier. Han stresset og spilte ballen i beina på Jack Harrison, som fikk kranglet den med seg og serverte Abdoulaye Doucouré. Malieren var trygg og plasserte inn 2-0.

  Alexander Isak viste fram dribleferdigheter og kom nær redusering mot slutten, men var akkurat ikke rask nok til å få skutt på mål.

  Det var en av ganske få Newcastle-muligheter i kampen. Selv om gjestene hadde ballen mye, var Everton mer gjennombruddshissig og farligere kampen gjennom.

  Den aller største sjansen fikk Dominic Calvert-Lewin etter 38 minutter. Han vendte opp og blåste ballen høyt over mål fra fire meters hold.

  Da hjalp det at lagkameratene ordnet seier i annen omgang. Langt på overtid trillet innbytter Beto inn sitt første Premier League-mål.

  (NTB)

  GVzhZ9XSqeo
  Foto: AP
 • Dansk sjokktap for Japan: – Det så simpelthen komisk ut

  Danmark gikk på en real smell i første hovedrundekamp i håndball-VM på hjemmebane. Japan og norskfødte Sakura Kametani Hauge vant 27-26 i Herning.

  Danmark er sammen med Norge og Frankrike en av favorittene til å gå helt til topps i mesterskapet. I første kamp i hovedrunden måtte de tåle nederlag for et hardt kjempende Japan.

  Danske medier var alt annet enn barmhjertige med eget lag etter sjokktapet.

  – Hvor skal vi starte?

  – Det så simpelthen komisk ut.

  Det er deler av dommen som danske BT kom med etter kampslutt.

  I mål leverte Hauge, som går under navnet Sakura Kametani i Japan, en god prestasjon. 36-åringen er født i Bergen og spilte for en rekke norske lag før hun i 2018 gjorde overgang utenlands. Til daglig spiller hun i franske Besancon.

  Til pause sto det 12-12, men etter hvilen giret Japan opp og skaffet seg en god luke. På et punkt ledet de 21-17, og til slutt vant de 27-26 med et ellevilt siste angrep.

  Japans beste resultat i VM er sjuendeplass i 1965. I OL på hjemmebane i 2021 ble det 12.-plass.

  Danmark hadde kjørt over all motstand fram til hovedrunden. Foran hjemmepublikumet i Herning fikk de til tider bank i annen omgang.

  (NTB)

  3D74FjJXuas
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal