Hopp til innhold

Dette husker vi best fra OL

Blod, svette, tårer og bronsemedaljer. Dette er øyeblikkene vi husker best.

Dette husker vi best fra OL

MINNER: Stig Andre Berge, Usain Bolt, Filip Ingebrigtsen og håndballjentene er noen av de som har gitt oss de mest uforglemmelige øyeblikkene i OL, på både godt og vondt.

Foto: NTB Scanpix

Fire norske bronsemedaljer, sjokkerende øyeblikk, utallige tårer og et farvel med en av tidenes største.

Her er ti øyeblikk fra OL i Rio som vi ikke kommer til å glemme med det første.

«Altså, Norge, hva holder dere på med?»

Laster Twitter-innhold

Selve åpningen av lekene er et minneverdig øyeblikk i seg selv. Og et av øyeblikkene verden kanskje husker best var påkledningen til de norske utøverne.

Skrekkvelten fra gullet

Anniek van Vleuten falt stygt i en utforkjøring rett før mål under kvinnenes landeveisritt i dag.

SKREKKFALL: Her går Annemiek van Vleuten i bakken. FOTO: TV 2 SPORTSKANALEN

Sykkel var et av de første øvelsene på programmet i OL. Annemiek Van Vleuten lå alene i tet og var på vei mot gull, så gikk det fryktelig galt.

33-åringen pådro seg en hjernerystelse og tre mindre brudd i ryggen, men var mer skuffet enn skadet etter fallet.

Håndballjentenes tårer

Intervju med Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og Marit Malm Frafjord. Reporetr: Andreas Stabrun Smith, foto: Henrik Myhr Nielsen.

SE VIDEO: Håndballjentene var helt knust etter semifinale-tapet mot Russland.

Norges beste gullkort var helt knust etter å ha tapt mot Russland i semifinalen. De regjerende europa- og verdensmesterne kom inn i mesterskapet som favoritter.

Stupte inn til gull

Rio Olympics Athletics

FALT: Shaunae Miller vant gull ved å stupe over målstreken.

Foto: David J. Phillip / Ap

Det ble en dramatisk avslutning på kvinnenes 400-meterfinale. Shaunae Miller fra Bahamas falt over målstreken og sikret OL-gull.

– Det eneste jeg tenkte på var gullet. Og det neste jeg husker, er at jeg ligger på bakken, sa Shaunae Miller ifølge BBC etter løpet.

Berges bronse og blåmerker

Stig-André Berge slo aserbajdanske Rovshan Bayramov i bronsefinalen og tok Norges første brytemedalje i OL siden 1992. 33-åringen vant etter 1-1 i poeng.

SE VIDEO: Her skjønner Stig-Andre Berge at han har sikret en etterlengtet bronsemedalje.

Det skal koste å ta bronsemedalje i bryting. Etter OL-bragden så Stig-André Berge ut som Rocky Balboa, med blåveis på begge øyne. Han hedret sin avdøde mor ved å sikre medaljen. Nå er spørsmålet om han går for et nytt OL i 2020.

Tre ganger Bolt

Nicolay Ramm synger en sang til Usain Bolt. Den faller i god smak hos verdens raskeste mann.

SE VIDEO: Her synger NRKs Nicolay Ramm for Usain Bolt.

Usain Bolt ble historisk da han tok tre gullmedaljer i tre strake OL. Vel så godt husker vi kanskje pressekonferansen før sprintstjernen hadde løpt en eneste meter. Der fikk verdens raskeste mann litt uventet hjelp fra Norge og en reporter ved navn Nicolay Ramm.

Ingebrigtsens diskvalifisering

Filip Ingebrigtsen (23) gjorde det vanskelig for seg selv og måtte kjempe og knuffe seg inn til mål på 1500 meter i OL. Det resulterte i diskvalifisering.

SE VIDEO: Dette avgjorde Filip Ingebrigtsens OL-skjebne på 1500 meter.

Filip Ingebrigtsen ble innelåst på oppløpet på 1500 meteren i forsøksheatet. Da brøytet han seg frem, kvalifiserte seg til semifinale, men ble disket.

Tufte og Borchs «bitre» bronse

Olaf Tufte

BRONSE: Kjetil Borch og Olaf Tufte sikret bronse.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Olaf Tufte (40) og Kjetil Borch (26) sikret Norges første medalje i OL, men veteranen var så skuffet da han snakket med pressen at han måtte gå unna og samle seg. Han mente de kunne gjort det bedre. Resten av landet var derimot meget imponert.

Brun og Strandlis feiring

Roer-duoen Brun og Strandli inviterer med seg NRK sin reporter på stranda - men det er på én betingelse...

GOD STEMNING: Brun og Strandli hadde et overraskende svar da de ble spurt om hva de gledet seg mest til å gjøre nå.

Are Strandli og Kristoffer Brun var mer begeistret for sin bronse i dobbeltsculler lettvekt. Så begeistret at de feiret med nyinnkjøpte speedo-truser.

Avskjeden med tidenes mestvinnende olympier

Phelps

GULLGLIS: Michael Phelps medaljefangst stoppet på 23 OL-gull, tre sølv og to bronser.

Foto: DAVID GRAY / Reuters

Tårene kom da Michael Phelps takket for seg ved å sikre sitt 23. OL-gull. I mesterskapet tok han i alt fem gull og er tidenes mestvinnende olympier i morderne OL-historie.

Hva husker du best fra OL i Rio? Del i kommentarfeltet under saken.

Siste nytt

 • Hareide etter bråk under Malmö-kamp: – Motbydelig

  – Det er motbydelig at vi lar slik skje i et moderne samfunn, tordnet Malmö-trener Åge Hareide etter 0-1-tapet for Union Berlin i europaligaen torsdag.

  Han likte svæt dårlig reaksjonen fra bortelagets tilhengere som blamerte seg selv ved å kaste bluss utpå banen i annen omgang. Bortesupporternes oppførsel gjorde at kampen ble stoppet tidlig i andre omgang. Et stort antall politi grep inn for å skille Union-fansen fra andre deler av tribunen.

  I mellomtiden forlot spillerne banen og oppholdt seg en stund i garderobene før oppgjøret ble gjenopptatt. Den uvørne bruken av pyroteknikk skapte en uhyggelig stemning.

  Spesielt ille var de paniske scenene som oppsto da bluss havnet på plasser der det satt Malmö-tilhengere. Det ble også avfyrt knallskudd som ga kraftige smeller.

  – Det er bare noen dager etter det som skjedde i Indonesia hvor flere mennesker døde. Vi vet jo ikke helt hva de har med seg inn på tribunen. Jeg trodde at tyskerne var et anstendig folk og ikke som oppfører seg som i dette, sier Hareide og fortsatte.

  – Jeg har vært involvert i fotball i 50 år og har opplevd mange kamper i Europa. Det er synd at man skal gjør dette mot fotballen, sier nordmannen som nå sender ballen videre til Uefa.

  Hareide mener at det er litt for enkelt med dagens regler med bare å stoppe kampen noen minutter for å starte opp igjen når noe slikt skjer. Det tok en halv time før kampen kom i gang igjen. Til tross for et massivt trykk fra hjemmelaget tapte de 0-1.

  – Uefa må se på det. Hvis dette er den eneste og enkle måten og stoppe kampen, og fortsette å spille er det synd for fotballen. Det ødelegger kampene og for de andre tilhengerne, for spillere og trenere. For alle. De kan ikke spille ute i Europa med slike fans, mener Hareide.

  Åge Hareide
  Foto: JOHAN NILSSON / AFP
 • Ein død i fotballbråk i Argentina

  Politiet måtte bruke tåregass og gummikuler for å stanse bråket under ein fotballkamp i Buenos Aires i natt. Ein person døydde og eit hundretal blei skadde.

  Uroa oppstod då folk pressa på for å kome seg inn på dei allereie fullpaka tribunene under toppkampen mellom Boca Juniors og Gimnasia y Esgrima.

  Då dei greidde å trenge gjennom portane, sprang tilskodarar ut på bana for å kome seg unna. Då var det spela ni minutt av kampen. Bilete viser spelarane i full fart mot garderobene for å kome seg vekk frå folkemassene og tåregassen.

  – Det blei heilt umogeleg å puste, sa dommaren.

  Ein 57 år gammal mann døydde av hjarteattakk under bråket.

  Fotballbråk i Argentina
  Foto: Gustavo Garello / AP
 • Portugal, Wales og Skottland til omspel-finale

  Portugal, Wales og Skottland tok seg torsdag kveld vidare i omspelet om to plassar i fotball-VM for kvinner neste år.

  Alle tre venta lenge med sine sigersmål. Portugals 2-1-mål over Belgia kom i det 89. minutt. Både Wales (mot Bosnia) og Skottland (mot Austerrike) måtte ha ekstraomgangar for å vinne 1-0.

  Omspelfinalene tysdag: Portugal - Island, Skottland - Irland og Sveits - Wales.

  Dei to beste vinnarane, rangert etter gruppespel og omspelfinale, går til VM. Den tredje vinnaren går til vidare omspel mot lag frå andre erdsdeler i februar.

  VM går i Australia og New Zealand i juli/august.

  Wales jubler
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste