Hopp til innhold

Dette husker vi best fra OL

Blod, svette, tårer og bronsemedaljer. Dette er øyeblikkene vi husker best.

Dette husker vi best fra OL

MINNER: Stig Andre Berge, Usain Bolt, Filip Ingebrigtsen og håndballjentene er noen av de som har gitt oss de mest uforglemmelige øyeblikkene i OL, på både godt og vondt.

Foto: NTB Scanpix

Fire norske bronsemedaljer, sjokkerende øyeblikk, utallige tårer og et farvel med en av tidenes største.

Her er ti øyeblikk fra OL i Rio som vi ikke kommer til å glemme med det første.

«Altså, Norge, hva holder dere på med?»

Laster Twitter-innhold

Selve åpningen av lekene er et minneverdig øyeblikk i seg selv. Og et av øyeblikkene verden kanskje husker best var påkledningen til de norske utøverne.

Skrekkvelten fra gullet

Anniek van Vleuten falt stygt i en utforkjøring rett før mål under kvinnenes landeveisritt i dag.

SKREKKFALL: Her går Annemiek van Vleuten i bakken. FOTO: TV 2 SPORTSKANALEN

Sykkel var et av de første øvelsene på programmet i OL. Annemiek Van Vleuten lå alene i tet og var på vei mot gull, så gikk det fryktelig galt.

33-åringen pådro seg en hjernerystelse og tre mindre brudd i ryggen, men var mer skuffet enn skadet etter fallet.

Håndballjentenes tårer

Intervju med Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og Marit Malm Frafjord. Reporetr: Andreas Stabrun Smith, foto: Henrik Myhr Nielsen.

SE VIDEO: Håndballjentene var helt knust etter semifinale-tapet mot Russland.

Norges beste gullkort var helt knust etter å ha tapt mot Russland i semifinalen. De regjerende europa- og verdensmesterne kom inn i mesterskapet som favoritter.

Stupte inn til gull

Rio Olympics Athletics

FALT: Shaunae Miller vant gull ved å stupe over målstreken.

Foto: David J. Phillip / Ap

Det ble en dramatisk avslutning på kvinnenes 400-meterfinale. Shaunae Miller fra Bahamas falt over målstreken og sikret OL-gull.

– Det eneste jeg tenkte på var gullet. Og det neste jeg husker, er at jeg ligger på bakken, sa Shaunae Miller ifølge BBC etter løpet.

Berges bronse og blåmerker

Stig-André Berge slo aserbajdanske Rovshan Bayramov i bronsefinalen og tok Norges første brytemedalje i OL siden 1992. 33-åringen vant etter 1-1 i poeng.

SE VIDEO: Her skjønner Stig-Andre Berge at han har sikret en etterlengtet bronsemedalje.

Det skal koste å ta bronsemedalje i bryting. Etter OL-bragden så Stig-André Berge ut som Rocky Balboa, med blåveis på begge øyne. Han hedret sin avdøde mor ved å sikre medaljen. Nå er spørsmålet om han går for et nytt OL i 2020.

Tre ganger Bolt

Nicolay Ramm synger en sang til Usain Bolt. Den faller i god smak hos verdens raskeste mann.

SE VIDEO: Her synger NRKs Nicolay Ramm for Usain Bolt.

Usain Bolt ble historisk da han tok tre gullmedaljer i tre strake OL. Vel så godt husker vi kanskje pressekonferansen før sprintstjernen hadde løpt en eneste meter. Der fikk verdens raskeste mann litt uventet hjelp fra Norge og en reporter ved navn Nicolay Ramm.

Ingebrigtsens diskvalifisering

Filip Ingebrigtsen (23) gjorde det vanskelig for seg selv og måtte kjempe og knuffe seg inn til mål på 1500 meter i OL. Det resulterte i diskvalifisering.

SE VIDEO: Dette avgjorde Filip Ingebrigtsens OL-skjebne på 1500 meter.

Filip Ingebrigtsen ble innelåst på oppløpet på 1500 meteren i forsøksheatet. Da brøytet han seg frem, kvalifiserte seg til semifinale, men ble disket.

Tufte og Borchs «bitre» bronse

Olaf Tufte

BRONSE: Kjetil Borch og Olaf Tufte sikret bronse.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Olaf Tufte (40) og Kjetil Borch (26) sikret Norges første medalje i OL, men veteranen var så skuffet da han snakket med pressen at han måtte gå unna og samle seg. Han mente de kunne gjort det bedre. Resten av landet var derimot meget imponert.

Brun og Strandlis feiring

Roer-duoen Brun og Strandli inviterer med seg NRK sin reporter på stranda - men det er på én betingelse...

GOD STEMNING: Brun og Strandli hadde et overraskende svar da de ble spurt om hva de gledet seg mest til å gjøre nå.

Are Strandli og Kristoffer Brun var mer begeistret for sin bronse i dobbeltsculler lettvekt. Så begeistret at de feiret med nyinnkjøpte speedo-truser.

Avskjeden med tidenes mestvinnende olympier

Phelps

GULLGLIS: Michael Phelps medaljefangst stoppet på 23 OL-gull, tre sølv og to bronser.

Foto: DAVID GRAY / Reuters

Tårene kom da Michael Phelps takket for seg ved å sikre sitt 23. OL-gull. I mesterskapet tok han i alt fem gull og er tidenes mestvinnende olympier i morderne OL-historie.

Hva husker du best fra OL i Rio? Del i kommentarfeltet under saken.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Lahti får «låne» den klassiske Kollen-femmila – første gang på 40 år

    Det blir ingen prestisjefylt Kollen-femmil for langrennsstjernene i 2025. I stedet får Lahti arrangere en 50 kilometer i verdenscupen to uker etter VM i Granåsen.

    Det ble endelig vedtatt på denne ukens møte i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) i slovenske Portoroz.

    Verdenscuprennene i langrenn i Holmenkollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. Det er helgen etter at VM i Trondheim er avsluttet. I stedet for femmil blir det distanserenn over 10 og 20 kilometer.

    Årsaken er at mesterskapet i Granåsen avsluttes med femmil for begge kjønn. Med det som bakteppe har langrennstoppene i FIS besluttet at det ikke vil være fornuftig med en ny femmil kun én uke etter i Holmenkollen.

    I stedet er det funnet plass til distansen når sirkuset forflytter seg videre til Lahti to uker etter VM. Femmila i Lahti går dermed søndag 23. mars.

    (NTB)

    jm3C-4cNNLY
    Foto: NTB
  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Haaland nominert til gjev Premier League-pris

    Erling Braut Haaland kan bli kåret til årets unge spiller i Premier League denne sesongen. Kampen om hederbevisningen er imidlertid beintøff.

    Nominasjonene til prisen ble offentliggjort av Premier League torsdag. Haaland er én av åtte spillere det kan stemmes på.

    En av de tøffeste utfordrerne blir etter alle solemerker klubbkamerat Phil Foden. Manchester City-stjernen, som i likhet med Haaland er 23 år, har vært strålende for de lyseblå.

    Det er fansen som skal stemme fram vinneren av prisen. Forrige sesong gikk den til Haaland. Før det ble det to strake priser til Foden.

    (NTB)

    RARQbR4LYDw
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal