Det tyske fotballforbundet avviser Mesut Özils rasismepåstand

Det tyske fotballforbundet aksepterer at de gjorde feil i håndtering av Mesut Özil-saken, men avviser at de har bidratt til rasisme mot midtbanestjernen.

özil-tyskland

LEGGER OPP: Mesut Özil gir seg som tysk landslagsspiller. 29-åringen vant VM med Tyskland i 2014.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Det faktum at DFB er assosiert med rasisme avviser vi. I mange år har DFB vært sterkt involvert i integreringsarbeidet i Tyskland, skriver forbundet.

Rett før VM tok Mesut Özil og Ilkay Gündogan et bilde med den tyrkiske presidenten Recip Erdogan. Reaksjonene i Tyskland har vært sterke mot de to spillerne – begge har blitt beskyldt for manglende lojalitet til Tyskland.

Den tøffe reaksjonen førte til at Mesut Özil la opp som tysk landslagsspiller på søndag. Manglende støtte fra det tyske fotballforbundet (DFB) var en av hovedårsakene, ifølge 29-åringen.

– Behandlingen jeg har fått av DFB og mange andre, gjør at jeg ikke lenger ønsker å ha på meg den tyske landslagsdrakten. Jeg føler meg uønsket og føler det jeg har oppnådd med landslaget siden 2009 har blitt glemt, skrev Özil.

Laster Twitter-innhold

– Er lei oss

Men selv om det tyske fotballforbundet er uenig i at deres kommentarer har bidratt til rasisme mot Özil, tar de selvkritikk over deler av håndteringen.

– Bildene med den tyrkiske presidenten Erdogan har reist spørsmål for mange i Tyskland. Vi unnskylder at Mesut Özil ikke føler seg godt nok ivaretatt mot rasistiske uttalelser, skriver DFB.

Forbundet mener det er trist at den tidligere verdensmesteren legger opp, men sier at de har akseptert beslutningen hans.

– Vi er lei oss for at Mesut Özil har gitt seg på landslaget. Det endrer derimot ikke forbundets ønske om å fortsette det suksessfulle integreringsarbeidet, avsluttet forbundet pressemeldingen sin med.

Siste nytt

 • Elverum sluttspillmester

  Elverum ble sluttspillmester for åttende gang på rad i håndball for herrer etter å ha slått ØIF Arendal 31-28 søndag.

  Elverum hadde vunnet de to første kampene i årets sluttspillsfinale, og dermed var søndagens kamp avgjørende i best av fem-serien.

  Elverum-jubel i håndball
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Brann vann i Bodø

  Brann slo Bodø/Glimt 2-1. Dei scora to raske mål etter rundt ein halv time, før Glimt reduserte like før pause. Andre omgang blei mållaus, og Brann sikra sin tredje siger på rad.

  Brann er dermed på femteplass, på målskilnaden bak Bodø/Glimt.

   Bodø/Glimt- Brann.
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Kvalik for Ryerson

  Julian Ryerson og hans «julesongklubb» Union Berlin må ut i kvalifisering for opprykk til Bundesliga. Union spela 2-2 mot Bochum, og hamna bak Paderborn på målskilnad. Paderborn rykkjer opp saman med Köln.

  Unions motstandar i kvaliken blir Stuttgart.

  Julian Ryerson
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal