Hopp til innhold

Det tyske fotballforbundet avviser Mesut Özils rasismepåstand

Det tyske fotballforbundet aksepterer at de gjorde feil i håndtering av Mesut Özil-saken, men avviser at de har bidratt til rasisme mot midtbanestjernen.

özil-tyskland

LEGGER OPP: Mesut Özil gir seg som tysk landslagsspiller. 29-åringen vant VM med Tyskland i 2014.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Det faktum at DFB er assosiert med rasisme avviser vi. I mange år har DFB vært sterkt involvert i integreringsarbeidet i Tyskland, skriver forbundet.

Rett før VM tok Mesut Özil og Ilkay Gündogan et bilde med den tyrkiske presidenten Recip Erdogan. Reaksjonene i Tyskland har vært sterke mot de to spillerne – begge har blitt beskyldt for manglende lojalitet til Tyskland.

Den tøffe reaksjonen førte til at Mesut Özil la opp som tysk landslagsspiller på søndag. Manglende støtte fra det tyske fotballforbundet (DFB) var en av hovedårsakene, ifølge 29-åringen.

– Behandlingen jeg har fått av DFB og mange andre, gjør at jeg ikke lenger ønsker å ha på meg den tyske landslagsdrakten. Jeg føler meg uønsket og føler det jeg har oppnådd med landslaget siden 2009 har blitt glemt, skrev Özil.

Laster Twitter-innhold

– Er lei oss

Men selv om det tyske fotballforbundet er uenig i at deres kommentarer har bidratt til rasisme mot Özil, tar de selvkritikk over deler av håndteringen.

– Bildene med den tyrkiske presidenten Erdogan har reist spørsmål for mange i Tyskland. Vi unnskylder at Mesut Özil ikke føler seg godt nok ivaretatt mot rasistiske uttalelser, skriver DFB.

Forbundet mener det er trist at den tidligere verdensmesteren legger opp, men sier at de har akseptert beslutningen hans.

– Vi er lei oss for at Mesut Özil har gitt seg på landslaget. Det endrer derimot ikke forbundets ønske om å fortsette det suksessfulle integreringsarbeidet, avsluttet forbundet pressemeldingen sin med.

Sportsnyheter

do_tl5ocRYU

Historiske Haaland scoret fem: – Heitest i hele fotballverden

Erling Braut Haaland ble historisk da han scoret fem mål i FA-cupens femte runde. Det fikk han god hjelp til av makker Kevin De Bruyne, som assisterte ham fire ganger.

Siste nytt

 • Newcastle slapp med skrekken – slo Blackburn i straffesparkkonkurranse

  Newcastle så ut til å kunne ryke på en cupskrell mot Blackburn, men dro i land avansementet etter en straffesparkkonkurranse.

  Newcastle var storfavoritter da de kom på besøk til mesterskapsserielaget Blackburn i åttedelsfinalen av FA-cupen.

  Blackburn var bare målforskjell unna å kvalifisere seg til opprykkskvalifisering til Premier League i fjorårets sesong, men har slitt i år. Laget ligger på 16.-plass i ligaen.

  Laget har hatt utenomsportslig trøbbel denne sesongen, noe som blant annet førte til at danske Jon Dahl Tomasson ga seg som hovedtrener etter uenigheter og misnøye med klubbledelsen. Han har siden tatt over det svenske landslaget.

  Den nye treneren John Eustace klarte å presse Newcastle helt til ekstraomganger, men i straffesparkkonkurransen sa det stopp. Keeper Martin Dubravka ble den store helten for gjestene da han reddet straffesparket til Dominc Hyam etter 120 intense minutter på Ewood Park.

  Alan Shearer var på plass på stadion og ble hyllet fra begge lags supportere. Shearer vant Premier League med Blackburn i 1994/1995-sesongen, og spilte senere i Newcastle i over ti år. Shearer er fortsatt Premier Leagues mestscorende gjennom tidene med 260 mål.

  LxRqeLJt1wo
  Foto: AP
 • Stavanger Oilers tok seieren i målfattig oppgjør – sju strake tap for Lørenskog

  Stavanger Oilers la press på Vålerenga med en knepen 2-1-seier borte mot Lørenskog i eliteserien i ishockey tirsdag.

  Oilers lå sju poeng bak Vålerenga på andreplass før oppgjøret.

  Kampens første mål kom ikke før halvveis i andre periode da Martin Gran scoret for gjestene. Sju minutter senere utnyttet hjemmelaget et overtallsspill og utlignet ved Christian Blomqvist.

  I tredje periode tok Oilers igjen ledelsen ved Dan Kissel, og vant.

  Dermed reduserte Oilers luken opp til Vålerenga fra sju til fire poeng. Det gjenstår fire kamper av grunnserien i EHL.

  ETLy4bzS4ko
  Foto: NTB
 • Brann med full kontroll mot Vålerenga i Spania

  Brann hadde få problemer mot Vålerenga i en treningskamp i Marbella tirsdag. Eirik Hornelands lag vant overbevisende 3-0 mot de kongeblå.

  Brann og Vålerenga avsluttet sine respektive treningsleirer på den spanske solkysten med en treningskamp tirsdag.

  Joachim Soltvedt scoret to mål og Magnus Warming scoret ett mål for rødtrøyene.

  t0-xkePEsP0
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal