Det tyske fotballforbundet avviser Mesut Özils rasismepåstand

Det tyske fotballforbundet aksepterer at de gjorde feil i håndtering av Mesut Özil-saken, men avviser at de har bidratt til rasisme mot midtbanestjernen.

özil-tyskland

LEGGER OPP: Mesut Özil gir seg som tysk landslagsspiller. 29-åringen vant VM med Tyskland i 2014.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Det faktum at DFB er assosiert med rasisme avviser vi. I mange år har DFB vært sterkt involvert i integreringsarbeidet i Tyskland, skriver forbundet.

Rett før VM tok Mesut Özil og Ilkay Gündogan et bilde med den tyrkiske presidenten Recip Erdogan. Reaksjonene i Tyskland har vært sterke mot de to spillerne – begge har blitt beskyldt for manglende lojalitet til Tyskland.

Den tøffe reaksjonen førte til at Mesut Özil la opp som tysk landslagsspiller på søndag. Manglende støtte fra det tyske fotballforbundet (DFB) var en av hovedårsakene, ifølge 29-åringen.

– Behandlingen jeg har fått av DFB og mange andre, gjør at jeg ikke lenger ønsker å ha på meg den tyske landslagsdrakten. Jeg føler meg uønsket og føler det jeg har oppnådd med landslaget siden 2009 har blitt glemt, skrev Özil.

Laster Twitter-innhold

– Er lei oss

Men selv om det tyske fotballforbundet er uenig i at deres kommentarer har bidratt til rasisme mot Özil, tar de selvkritikk over deler av håndteringen.

– Bildene med den tyrkiske presidenten Erdogan har reist spørsmål for mange i Tyskland. Vi unnskylder at Mesut Özil ikke føler seg godt nok ivaretatt mot rasistiske uttalelser, skriver DFB.

Forbundet mener det er trist at den tidligere verdensmesteren legger opp, men sier at de har akseptert beslutningen hans.

– Vi er lei oss for at Mesut Özil har gitt seg på landslaget. Det endrer derimot ikke forbundets ønske om å fortsette det suksessfulle integreringsarbeidet, avsluttet forbundet pressemeldingen sin med.

Siste nytt

 • Brann-krisen fortsetter

  Tabelljumbo Brann gikk på et nytt tap i eliteserien torsdag kveld. Tapte mot Haugesund var bergensernes åttende tap på ti kamper denne sesongen.

  Dermed fortsetter krisen for Kåre Ingebrigtsen etter en kamp der Haugesunds Ibrahima Wadji scoret kampens eneste mål etter 74 minutter. Han fikk kranglet med seg ballen inne i Branns sekstenmeter før han iskaldt plasserte ballen mellom beina på Brann-keeper Eirik Holmen Johansen.

  Brann er nederst på tabellen etter kun én seier på ti kamper. Til trygg plass er det tre poeng, men flere av lagene foran har to og tre kamper mindre spilt. Hovedtrener Ingebrigtsen har hatt det hett rundt ørene, etter å ha tatt bare 22 poeng på 29 kamper, men Brann-ledelsen har hele veien uttalt at trønderens jobb ikke har vært oppe til diskusjon.

  Eliteserien fotball 2021: FK Haugesund - Brann
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Ohi-dobbel senket Bodø/Glimt

  Det var relativt sjansefattig en stund i toppkampen mellom Bodø/Glimt og Molde, men i starten av andre omgang våknet Ohi.

  Molde-spissen stanget inn 1-0 etter et strålende hjørnespark fra Fredrik Aursnes.

  På tampen av kampen var Ohi farlig frempå igjen da Molde presset frem feil fra Glimt-keeper Haikin. Grødem sendte ballen til Ohi som kunne sette ballen inn i et tomt mål.

  Med dagens seier topper blåtrøyene tabellen, og Bodø/Glimt ligger tre poeng bak på andreplass.

  Dette var for øvrig første kamp på Aspmyra med økt tilskuerkapasitet. 2000 tilskuere fikk lov til å være på tribunen, og så sitt Glimt tape på Aspmyra for første gang siden mai 2019.

  – Jeg bekymrer meg over at vi har kampen i vår hule hånd. Det er lite vi kan gjøre noe med, men det er ikke tilfeldig at Molde gjør det. Det går på kvalitet og vi må skryte av dem i dag, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport etter kampen.

  Eliteserien fotball 2021: Bodø/Glimt - Molde
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Ruud-tap for verdenstoeren

  Casper Ruud kom til kort i kvartfinalen mot verdenstoer Daniil Medvedev i ATP-turneringen på Mallorca torsdag. Russeren vant med settsifrene 7-5, 6-1.

  Russerens servebrudd ble avgjørende i kampen der Ruuds server ikke var helt på det nivået man er vant til å se.

  De to duellantene fulgte hverandre tett i det første settet, der de begge vant hver sine servegame. I game nummer elleve fikk derimot russiske Medvedev sjansen til å bryte serven til Ruud.

  Russeren misset på den første bruddballen, og det ga Ruud en sjanse til å redde inn gamet. Medvedev lot seg ikke be to ganger og brøt serven da Ruud skjøt i nettet. Medvedev servet inn det siste gamet og vant det første settet 7-5. (NTB)

  France Tennis French Open
  Foto: Thibault Camus / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal