Det tyske fotballforbundet avviser Mesut Özils rasismepåstand

Det tyske fotballforbundet aksepterer at de gjorde feil i håndtering av Mesut Özil-saken, men avviser at de har bidratt til rasisme mot midtbanestjernen.

özil-tyskland

LEGGER OPP: Mesut Özil gir seg som tysk landslagsspiller. 29-åringen vant VM med Tyskland i 2014.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Det faktum at DFB er assosiert med rasisme avviser vi. I mange år har DFB vært sterkt involvert i integreringsarbeidet i Tyskland, skriver forbundet.

Rett før VM tok Mesut Özil og Ilkay Gündogan et bilde med den tyrkiske presidenten Recip Erdogan. Reaksjonene i Tyskland har vært sterke mot de to spillerne – begge har blitt beskyldt for manglende lojalitet til Tyskland.

Den tøffe reaksjonen førte til at Mesut Özil la opp som tysk landslagsspiller på søndag. Manglende støtte fra det tyske fotballforbundet (DFB) var en av hovedårsakene, ifølge 29-åringen.

– Behandlingen jeg har fått av DFB og mange andre, gjør at jeg ikke lenger ønsker å ha på meg den tyske landslagsdrakten. Jeg føler meg uønsket og føler det jeg har oppnådd med landslaget siden 2009 har blitt glemt, skrev Özil.

Laster Twitter-innhold

– Er lei oss

Men selv om det tyske fotballforbundet er uenig i at deres kommentarer har bidratt til rasisme mot Özil, tar de selvkritikk over deler av håndteringen.

– Bildene med den tyrkiske presidenten Erdogan har reist spørsmål for mange i Tyskland. Vi unnskylder at Mesut Özil ikke føler seg godt nok ivaretatt mot rasistiske uttalelser, skriver DFB.

Forbundet mener det er trist at den tidligere verdensmesteren legger opp, men sier at de har akseptert beslutningen hans.

– Vi er lei oss for at Mesut Özil har gitt seg på landslaget. Det endrer derimot ikke forbundets ønske om å fortsette det suksessfulle integreringsarbeidet, avsluttet forbundet pressemeldingen sin med.

Siste nytt

  • Vil utestenge utøver i fire år

    Påtalenemnda i Antidoping Norge ber om fire års dopingutestengelse for en mannlig norsk styrkeløfter. Den positive prøven ble avlagt utenfor konkurranse i september 2018. Styrkeløfteren har testet positivt for et anabolt steroid. Det er opp til domsutvalget i Norges idrettsforbund å avgjøre den endelige straffen.

  • Tap på hjemmebane for Rangers

    Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på et smertefullt 1-4 tap på hjemmebane natt til fredag. Zuccarello sa etter kampen at han ikke har mye tid igjen i klubben: – Det er tre dager igjen til jeg mest sannsynlig ikke spiller her lenger.

    NHL: Minnesota Wild at New York Rangers
    Foto: Adam Hunger / Reuters
  • Ruud til kvartfinale i Rio

    Casper Ruud er videre til kvartfinalen i ATP-grusturneringen i Rio de Janeiro. Ruud spilte mot portugiseren João Sousa, som er ranket som nummer 40 i verden, men nordmannen slet seg til seier til slutt. I kvartfinalen møter han Laslo Djere

    Casper Ruud
    Foto: Daniel Bockwoldt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal