Hopp til innhold

Det tyske fotballforbundet avviser Mesut Özils rasismepåstand

Det tyske fotballforbundet aksepterer at de gjorde feil i håndtering av Mesut Özil-saken, men avviser at de har bidratt til rasisme mot midtbanestjernen.

özil-tyskland

LEGGER OPP: Mesut Özil gir seg som tysk landslagsspiller. 29-åringen vant VM med Tyskland i 2014.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Det faktum at DFB er assosiert med rasisme avviser vi. I mange år har DFB vært sterkt involvert i integreringsarbeidet i Tyskland, skriver forbundet.

Rett før VM tok Mesut Özil og Ilkay Gündogan et bilde med den tyrkiske presidenten Recip Erdogan. Reaksjonene i Tyskland har vært sterke mot de to spillerne – begge har blitt beskyldt for manglende lojalitet til Tyskland.

Den tøffe reaksjonen førte til at Mesut Özil la opp som tysk landslagsspiller på søndag. Manglende støtte fra det tyske fotballforbundet (DFB) var en av hovedårsakene, ifølge 29-åringen.

– Behandlingen jeg har fått av DFB og mange andre, gjør at jeg ikke lenger ønsker å ha på meg den tyske landslagsdrakten. Jeg føler meg uønsket og føler det jeg har oppnådd med landslaget siden 2009 har blitt glemt, skrev Özil.

Laster Twitter-innhold

– Er lei oss

Men selv om det tyske fotballforbundet er uenig i at deres kommentarer har bidratt til rasisme mot Özil, tar de selvkritikk over deler av håndteringen.

– Bildene med den tyrkiske presidenten Erdogan har reist spørsmål for mange i Tyskland. Vi unnskylder at Mesut Özil ikke føler seg godt nok ivaretatt mot rasistiske uttalelser, skriver DFB.

Forbundet mener det er trist at den tidligere verdensmesteren legger opp, men sier at de har akseptert beslutningen hans.

– Vi er lei oss for at Mesut Özil har gitt seg på landslaget. Det endrer derimot ikke forbundets ønske om å fortsette det suksessfulle integreringsarbeidet, avsluttet forbundet pressemeldingen sin med.

Siste nytt

 • Sunniva Hofstad ble juniorverdensmester i boksing

  18 år gamle Sunniva Hofstad fra Trondheim ble Norges første juniorverdensmester i boksing i spanske Benidorm lørdag.

  Hofstad vant over Angie Carolina Solano Vanegas fra Colombia i finalen i 75-kilosklassen, skriver Adresseavisen.

  Hofstad er allerede dobbel europamester.

  – Jeg har vært så sikker i hele dag, som gjorde meg nervøs, Men det ble så bra som vi turte å håpe på, sier trener Ole-Arne Næsgård til Adressa.

  (©NTB)

  Sunniva Hofstad ha rpå boksehansker i bokseringen, og bokser mot kamera
  Foto: Privat
 • Messi-magi sikret viktig Argentina-seier

  Argentina var under hardt press, men Lionel Messi og Enzo Fernandez sørget for en meget viktig seier over Mexico da de vant 2-0.

  – De hadde et massivt press. Måten de responderte på er et mesterlag verdig, sier NRKs fotballekspert Kristoffer Løkberg etter kampen.

  – Nå har de meldt seg på igjen, sier han videre.

  Messi tonet ned forventningene noe etter den viktige seieren.

  – Vi kan ikke senke skuldrene nå. Vi har mange finaler igjen, og vi kan ikke gjøre feil, sier superstjerna etter kampen.

  Messi var relativt usynlig en god periode. Men som så mange ganger før, dukket han opp på rett øyeblikk og banket ballen i mål fra utenfor sekstenmeteren.

  Med det scoret han sitt åttende VM-mål. Det er like mange som Diego Maradona.

  Med tre minutter igjen av ordinær tid fikk Fernandez ballen av Messi etter et kort hjørnespark. Han vartet opp med en vakker avslutning, der han curlet ballen i lengste hjørne.

  Argentina hadde før den tid slitt lenge, og de klarte ikke å skape noen store sjanser. Problemet var kanskje at Mexico heller ikke skapte de store mulighetene.

  Nå står både Argentina og Saudi-Arabia med tre poeng, mens Polen har fire. Det er nettopp Polen som er siste motstander for Messi og co.

  Messi
 • Kilde briljerte i sesongåpningen: – Det er helt enormt

  Aleksander Aamodt Kilde herjet med konkurrentene og gikk til topps i utforrennet i canadiske Lake Louise lørdag.

  Den norske stjernen var seks hundredeler foran Daniel Hemetsberger på andreplass. Marco Odermatt var ti hundredeler bak nordmannen.

  – Helt enormt. Nervepirrende. Rett foran, det er deilig. Det kunne ikke vært en bedre start på sesongen, sier Kilde til Viaplay.

  30-åringen leverte en formidabel sluttspurt fra «fiskenettet» og til målgang. Det skulle bli helt avgjørende for utforrennet.

  Han avslørte at det var dårlig oversikt i starten.

  – Det var litt av en runde. Helt cowboy. Det slo mer enn jeg trodde. Det var vanskelig å vite hva som kom, fortalte han etter målgang.

  Fartsrenn i Lake Louise har ikke vært en favoritt for Kilde gjennom årene. I utfor sto han med en 6.-plass som best før lørdagens renn. Han hadde aldri vært på pallen på stedet som kjøres for siste gang på en stund i verdenscupen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste