Hopp til innhold

Denne Haaland-egenskapen har imponert Guardiola mest

Pep Guardiola slapp ikke unna spørsmål om Erling Braut Haaland da han møtte pressen før sesongens første hjemmekamp. Spanjolen avslørte at særlig en ting ved nordmannen har imponert.

Premier League - West Ham United v Manchester City

IMPONERT: Pep Guardiola er imponert over Erling Braut Haalands hode.

Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

– Han har mål her, sa Guardiola og pekte på hodet.

– Vi har bare jobbet sammen en måned. Men han er en utrolig konkurransemann, han vil vinne. Og det skal vi gjøre sammen, sa 51-åringen.

City-treneren møtte pressen i forkant av lørdagens kamp mot Bournemouth hjemme i Manchester. Kampen blir Haalands første mulighet til å vise seg fram foran hjemmepublikummet.

Britain Soccer Premier League, Erling Braut Haaland

TO MÅL: Erling Braut Haaland fikk en drømmedebut i Premier League.

Foto: Frank Augstein / AP

Haaland har hatt en forrykende start på City-karrieren. Han trengte kun ti minutter på å bli matchvinner i debuten mot Bayern München i USA i juli.

Jærbuen gikk riktignok av banen i Community Shield-finalen uten å ha klart å lure ballen bak Liverpool-keeperen, men da det virkelig gjaldt, i Premier League-debuten mot West Ham sist helg, ble nordmannen kampens eneste målscorer med sine to nettkjenninger.

Likevel er det ikke målteften som har imponert treneren mest.

– Det jeg er mest imponert over er at han er en veldig ydmyk fyr, veldig ned på jorda og hvor mye han snakker med de unge spillerne. Som er viktig, sa Guardiola.

Les også Haaland fikk kjeft etter superdebuten: – Pass på språket

Erling Braut Haaland, Manchester City

Ba folk roe seg

Etter PL-debuten ble Haaland hyllet på balløya, som førte til at Guardiola følte behovet for å be folk roe seg. Blant annet reagerte han på sammenligningen med legender som Cristiano Ronaldo og Thierry Henry.

– Ja, han har et talent, men hør: For en uke siden, da han bommet på noen sjanser mot Liverpool, var han en fiasko. Alle lo av ham. Nå skal han gjøre som Henry og Ronaldo. Gi ham tid. Dette er den første Premier League-kampen hans, sa Guardiola etter kampen.

På pressekonferansen understreket spanjolen at Haaland fremdeles har forbedringspotensial.

– Jeg ser aldri spillere i 21-22-årsalderen, kanskje bare Messi, han var allerede så godt utviklet da, som ikke har mulighet til forbedring. Man kan alltid bli bedre. Og vi skal prøve å sørge for at etter denne sesongen, og neste sesong, at han er en bedre spiller enn da han kom til klubben, sa Guardiola.

– Grunnen til at vi er her, støtteapparatet, manageren og assistenttrenerne, er for å hjelpe spillerne å bli bedre, sa han.

Les også City-sjefen ber folk roe seg etter Haaland-hyllesten

Britain Soccer Premier League, Haaland og Guardiola

Får sin hjemmedebut

Fotballekspert i Viaplay, Petter Veland, mener det bare er skader som stå i veien for Haalands videre utvikling.

– Det er vel egentlig bare et spørsmål om hvor høyt taket er. Samtidig tror jeg Guardiola neppe kjører han fra start og lar han spille 75–80 minutter hver gang, for da øker man sjansen for belastningsskade, sier han til NRK.

Han mener helgens kamp mot nyopprykkede Bournemouth normalt kunne vært en kamp der Haaland fikk hvile fra start.

Petter Veland

EKSPERT: Petter Veland tror kun skader kan stå i veien for Haalands videre herjinger.

Foto: Viasat

Jeg tror han starter for å bevare flyten han kom i nå. Men i løpet av sesongen er det nok noen fantasyspillere som kommer til å kaste dartpiler på Peps hode fordi han velger å starte med Haaland på benken, sier Veland.

Bournemouth fikk med seg en 2-0-seier mot Aston Villa i returen til Premier League sist helg.

– De presser høyt, er veldig kompakte, legger seg ned med fem i forsvar og er veldig tette i midten. Så har de raske spisser de kan kontre med. De er også gode på dødballer. Vi må prøve å etablere spillet vårt og unngå dette, sa Guardiola om laget fra Sør-England.

På spørsmål om hvordan troppen ser ut før kampen, svarte Guardiola kort:

– Den er klar.

Kun midtstopper Aymeric Laporte er utilgjengelig av de største navnene i den store City-troppen.

Les også Haalands Pep-rulett

Community Shield - Liverpool v Manchester City

Siste nytt

 • Olympiakos vant serieligaen

  Olympiakos slo Fiorentina i onsdagens finale i serieligaen i fotball.

  Tittelvinneren ble kåret på AEK Arena i Aten. Oppgjøret hadde få sjanser, og i den greske kveldsvarmen gjorde lagene det vanskelig for hverandre. Kampen gikk til ekstraomganger, hvor Olympiakos skåret.

  Ligaen er lavest rangert av Uefas tre europacuper. Den ble opprettet foran 2021/22-sesongen. (NTB)

 • Nok en nedtur for Glimt – klarte kun uavgjort mot Sandefjord

  Med 1-1 hjemme mot Sandefjord ble det nok et lunkent resultat for Bodø/Glimt i eliteserien. De to foregående kampene har endt med bortetap mot HamKam og uavgjort hjemme mot KFUM i forrige kamp.

  Sandefjord gikk først opp i føringen etter 35 minutter. Eman Markovic. Sandefjord-spilleren fikk ballen da han stod umarkert ute til høyre i Glimts boks og sendte den inn i nettmaskene.

  Det så lenge ut til at Sandefjord skulle ta med seg ledelsen til pause, men inne i overtiden i førsteomgang ble det dramatikk.

  Kasper Høgh ropte på straffespark etter at han ble hektet av Sandefjord-spiller Christopher Cheng inne i sekstenmeteren. Etter en VAR-sjekk ble det dømt straffe til de gulkledde, og den banket Albært Grønbek i mål.

  Trener Hans Erik Ødegaard og hans menn i Sandefjord stod med tre strake tap i eliteserien før uavgjort-kampen mot Glimt og befinner seg helt på bunnen av tabellen. Bodø/Glimt på sin side leder serien med 24 poeng.

  Eliteserien i fotball 2024: Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Keepertabbe og drømmemål: Brann sikret seier ni minutter på overtid

  Fra straffemerket på overtid av overtiden sørget innbytter Joachim Soltvedt for 2-1 til Brann hjemme mot Kristiansund i Eliteserien onsdag.

  Etter 37 minutter sendte Brann-kaptein Sivert Heltne hjemmelaget opp til 1-0 med en lekker volley i krysset. Men etter 68 minutter utlignet KBK. Ruben Altes frispark gikk forholdsvis rett på Mathias Dyngeland i Brann-målet, men keeperen rotet det til, og da stod det 1-1 i Bergen.

  Men hele seks minutter på overtid fikk Brann straffespark. Innbytter Soltvedt var sikker, og sørget for 2-1 og seier hele ni minutter på overtid.

  Brann ligger fortsatt på 2. plass i Eliteserien - nå med like mange poeng som Bodø/Glimt. Kristiansund ligger på 13. plass med elleve poeng.

  t1lK7_ojL4Y
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal