Hopp til innhold

Denne Haaland-egenskapen har imponert Guardiola mest

Pep Guardiola slapp ikke unna spørsmål om Erling Braut Haaland da han møtte pressen før sesongens første hjemmekamp. Spanjolen avslørte at særlig en ting ved nordmannen har imponert.

Premier League - West Ham United v Manchester City

IMPONERT: Pep Guardiola er imponert over Erling Braut Haalands hode.

Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

– Han har mål her, sa Guardiola og pekte på hodet.

– Vi har bare jobbet sammen en måned. Men han er en utrolig konkurransemann, han vil vinne. Og det skal vi gjøre sammen, sa 51-åringen.

City-treneren møtte pressen i forkant av lørdagens kamp mot Bournemouth hjemme i Manchester. Kampen blir Haalands første mulighet til å vise seg fram foran hjemmepublikummet.

Britain Soccer Premier League, Erling Braut Haaland

TO MÅL: Erling Braut Haaland fikk en drømmedebut i Premier League.

Foto: Frank Augstein / AP

Haaland har hatt en forrykende start på City-karrieren. Han trengte kun ti minutter på å bli matchvinner i debuten mot Bayern München i USA i juli.

Jærbuen gikk riktignok av banen i Community Shield-finalen uten å ha klart å lure ballen bak Liverpool-keeperen, men da det virkelig gjaldt, i Premier League-debuten mot West Ham sist helg, ble nordmannen kampens eneste målscorer med sine to nettkjenninger.

Likevel er det ikke målteften som har imponert treneren mest.

– Det jeg er mest imponert over er at han er en veldig ydmyk fyr, veldig ned på jorda og hvor mye han snakker med de unge spillerne. Som er viktig, sa Guardiola.

Les også Haaland fikk kjeft etter superdebuten: – Pass på språket

Erling Braut Haaland, Manchester City

Ba folk roe seg

Etter PL-debuten ble Haaland hyllet på balløya, som førte til at Guardiola følte behovet for å be folk roe seg. Blant annet reagerte han på sammenligningen med legender som Cristiano Ronaldo og Thierry Henry.

– Ja, han har et talent, men hør: For en uke siden, da han bommet på noen sjanser mot Liverpool, var han en fiasko. Alle lo av ham. Nå skal han gjøre som Henry og Ronaldo. Gi ham tid. Dette er den første Premier League-kampen hans, sa Guardiola etter kampen.

På pressekonferansen understreket spanjolen at Haaland fremdeles har forbedringspotensial.

– Jeg ser aldri spillere i 21-22-årsalderen, kanskje bare Messi, han var allerede så godt utviklet da, som ikke har mulighet til forbedring. Man kan alltid bli bedre. Og vi skal prøve å sørge for at etter denne sesongen, og neste sesong, at han er en bedre spiller enn da han kom til klubben, sa Guardiola.

– Grunnen til at vi er her, støtteapparatet, manageren og assistenttrenerne, er for å hjelpe spillerne å bli bedre, sa han.

Les også City-sjefen ber folk roe seg etter Haaland-hyllesten

Britain Soccer Premier League, Haaland og Guardiola

Får sin hjemmedebut

Fotballekspert i Viaplay, Petter Veland, mener det bare er skader som stå i veien for Haalands videre utvikling.

– Det er vel egentlig bare et spørsmål om hvor høyt taket er. Samtidig tror jeg Guardiola neppe kjører han fra start og lar han spille 75–80 minutter hver gang, for da øker man sjansen for belastningsskade, sier han til NRK.

Han mener helgens kamp mot nyopprykkede Bournemouth normalt kunne vært en kamp der Haaland fikk hvile fra start.

Petter Veland

EKSPERT: Petter Veland tror kun skader kan stå i veien for Haalands videre herjinger.

Foto: Viasat

Jeg tror han starter for å bevare flyten han kom i nå. Men i løpet av sesongen er det nok noen fantasyspillere som kommer til å kaste dartpiler på Peps hode fordi han velger å starte med Haaland på benken, sier Veland.

Bournemouth fikk med seg en 2-0-seier mot Aston Villa i returen til Premier League sist helg.

– De presser høyt, er veldig kompakte, legger seg ned med fem i forsvar og er veldig tette i midten. Så har de raske spisser de kan kontre med. De er også gode på dødballer. Vi må prøve å etablere spillet vårt og unngå dette, sa Guardiola om laget fra Sør-England.

På spørsmål om hvordan troppen ser ut før kampen, svarte Guardiola kort:

– Den er klar.

Kun midtstopper Aymeric Laporte er utilgjengelig av de største navnene i den store City-troppen.

Les også Haalands Pep-rulett

Community Shield - Liverpool v Manchester City

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal