Hopp til innhold

Denne Haaland-egenskapen har imponert Guardiola mest

Pep Guardiola slapp ikke unna spørsmål om Erling Braut Haaland da han møtte pressen før sesongens første hjemmekamp. Spanjolen avslørte at særlig en ting ved nordmannen har imponert.

Premier League - West Ham United v Manchester City

IMPONERT: Pep Guardiola er imponert over Erling Braut Haalands hode.

Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

– Han har mål her, sa Guardiola og pekte på hodet.

– Vi har bare jobbet sammen en måned. Men han er en utrolig konkurransemann, han vil vinne. Og det skal vi gjøre sammen, sa 51-åringen.

City-treneren møtte pressen i forkant av lørdagens kamp mot Bournemouth hjemme i Manchester. Kampen blir Haalands første mulighet til å vise seg fram foran hjemmepublikummet.

Britain Soccer Premier League, Erling Braut Haaland

TO MÅL: Erling Braut Haaland fikk en drømmedebut i Premier League.

Foto: Frank Augstein / AP

Haaland har hatt en forrykende start på City-karrieren. Han trengte kun ti minutter på å bli matchvinner i debuten mot Bayern München i USA i juli.

Jærbuen gikk riktignok av banen i Community Shield-finalen uten å ha klart å lure ballen bak Liverpool-keeperen, men da det virkelig gjaldt, i Premier League-debuten mot West Ham sist helg, ble nordmannen kampens eneste målscorer med sine to nettkjenninger.

Likevel er det ikke målteften som har imponert treneren mest.

– Det jeg er mest imponert over er at han er en veldig ydmyk fyr, veldig ned på jorda og hvor mye han snakker med de unge spillerne. Som er viktig, sa Guardiola.

Les også: Haaland fikk kjeft etter superdebuten: – Pass på språket

Erling Braut Haaland, Manchester City
Erling Braut Haaland, Manchester City

Ba folk roe seg

Etter PL-debuten ble Haaland hyllet på balløya, som førte til at Guardiola følte behovet for å be folk roe seg. Blant annet reagerte han på sammenligningen med legender som Cristiano Ronaldo og Thierry Henry.

– Ja, han har et talent, men hør: For en uke siden, da han bommet på noen sjanser mot Liverpool, var han en fiasko. Alle lo av ham. Nå skal han gjøre som Henry og Ronaldo. Gi ham tid. Dette er den første Premier League-kampen hans, sa Guardiola etter kampen.

På pressekonferansen understreket spanjolen at Haaland fremdeles har forbedringspotensial.

– Jeg ser aldri spillere i 21-22-årsalderen, kanskje bare Messi, han var allerede så godt utviklet da, som ikke har mulighet til forbedring. Man kan alltid bli bedre. Og vi skal prøve å sørge for at etter denne sesongen, og neste sesong, at han er en bedre spiller enn da han kom til klubben, sa Guardiola.

– Grunnen til at vi er her, støtteapparatet, manageren og assistenttrenerne, er for å hjelpe spillerne å bli bedre, sa han.

Les også: City-sjefen ber folk roe seg etter Haaland-hyllesten

Britain Soccer Premier League, Haaland og Guardiola
Britain Soccer Premier League, Haaland og Guardiola

Får sin hjemmedebut

Fotballekspert i Viaplay, Petter Veland, mener det bare er skader som stå i veien for Haalands videre utvikling.

– Det er vel egentlig bare et spørsmål om hvor høyt taket er. Samtidig tror jeg Guardiola neppe kjører han fra start og lar han spille 75–80 minutter hver gang, for da øker man sjansen for belastningsskade, sier han til NRK.

Han mener helgens kamp mot nyopprykkede Bournemouth normalt kunne vært en kamp der Haaland fikk hvile fra start.

Petter Veland

EKSPERT: Petter Veland tror kun skader kan stå i veien for Haalands videre herjinger.

Foto: Viasat

Jeg tror han starter for å bevare flyten han kom i nå. Men i løpet av sesongen er det nok noen fantasyspillere som kommer til å kaste dartpiler på Peps hode fordi han velger å starte med Haaland på benken, sier Veland.

Bournemouth fikk med seg en 2-0-seier mot Aston Villa i returen til Premier League sist helg.

– De presser høyt, er veldig kompakte, legger seg ned med fem i forsvar og er veldig tette i midten. Så har de raske spisser de kan kontre med. De er også gode på dødballer. Vi må prøve å etablere spillet vårt og unngå dette, sa Guardiola om laget fra Sør-England.

På spørsmål om hvordan troppen ser ut før kampen, svarte Guardiola kort:

– Den er klar.

Kun midtstopper Aymeric Laporte er utilgjengelig av de største navnene i den store City-troppen.

Les også: Haalands Pep-rulett

Community Shield - Liverpool v Manchester City
Community Shield - Liverpool v Manchester City

Sportsnyheter

Birgit Skarstein tok VM-gull etter maktdemonstrasjon

Birgit Skarstein (33) vant VM-finalen i utklassingsstil. Så gråt hun i armene til sportssjefen.

Siste nytt

 • Sterk dansk seier over Frankrike

  Danmark imponerte stort da de slo Frankrike 2-0 i Parken i den siste kampen i nasjonsligaen. Kasper Dolberg og Andreas Olsen scoret målene mot den regjerende verdensmesteren. Men seieren holdt ikke til gruppeseier i A-ligaen, fordi Kroatia slo Østerrike 3-1.

  Danmark vant også borte mot Frankrike, som bare ble nummer tre i gruppe 1.

  Danmark - Frankrike
  Foto: RITZAU SCANPIX / Reuters
 • Mjelde scora i comeback-kampen

  Maren Mjelde scora sikkert på straffespark då Chelsea slo Manchester City 2–0 i storkampen i engelsk kvinnefotball søndag.

  Mjelde var med i Chelseas startoppstilling i superligaen for første gang sidan mars i fjor. Den norske landslagskapteinen har slite med skader, og vegen tilbake har vore lang.

  Søndag markerte ho comebacket i startoppstillinga på best mogelege måte. 12 minutt før full tid fekk Chelsea straffe då ballen trefte handa til ein City-spelar etter at innbytar Sophie Ingle hadde avslutta frå fin posisjon.

  Frå kritmerket fekk Mjelde sjansen, og 32-åringen svinga ballen sikkert opp i krysset bak City-keeper Ellie Roebuck.

  Scoringa var kampens andre. Tre minutt før pause var Guro Reiten tilretteleggar då Fran Kirby sende Chelsea i leiinga på enklaste vis. Gjestene var helt utspilt ved den anledninga.

  Mjelde og Reiten blei tatt av banen med høvesvis tre og fire minutt igjen å spele av ordinær tid. Julie Blakstad starta kampen på Manchester Citys benk, men blei sendt på banen fem minutt før slutt.

  Maren Mjelde
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Verdenslaget avgjorde - ingen Ruud-kamp

  Frances Tiafoe fra USA sikret seier til verdenslaget i Laver Cup, etter å ha slått Stefanos Tsitsipas i det som endte med et såkalt «super-tiebreak» - første mann til 10 poeng.

  Dermed får ikke Casper Ruud muligheten til å avgjøre i den oppsatte sistekampen for Europa-laget i London. Verdenslaget vant totalt 13-8, og tok turneringsseieren for første gang.

  Laver Cup
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste