Hopp til innhold

De OL-uttatte langrennsherrene definert som nærkontakter – dette kan bli nødløsningen

De norske herrelangrennsløperne er definert som nærkontakter av landslagstrener Arild Monsen. Nå utsettes OL-reisen. Det gjør at Olympiatoppen både ser på en mulig plan B og C.

Tour de Ski 2021/2022 6 etappe

NÆRKONTAKT: Johannes Høsflot Klæbo og resten av de OL-uttatte langrennsherrene defineres nå som nærkontakter.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Det er klart det er en uggen situasjon å være i, sier Hans Christer Holund til NRK.

Den OL-uttatte landslagsstjernen møter NRK i løypene i Seiser Alm. Han er naturlig nok spent på tirsdagens PCR-svar.

Det blir spennende. Det som er rart med dette er at folk som føler seg helt frisk, kan være syk. Det er spesielt. Jeg føler meg hundre prosent frisk, men man kan aldri si aldri.

De norske utøverne er definert som nærkontakter etter at landslagstrener Arild Monsen mandag testet positivt for korona. Det bekreftet Skiforbundet i en pressemelding tirsdag formiddag.

– Dårlig timing

Det betyr at avreisen til Beijing for de mannlige OL-uttatte langrennsløperne utsettes i fire dager fra 27. til 31. januar. Da er det fem dager til første langrennsøvelse i OL.

– I praksis innebærer dette man må følge italienske retningslinjer som gjør at man må i karantene, og den har varighet på fem dager. Vi må derfor utsette avreise til OL til 31, sier langrennssjef Espen Bjervig til NRK.

– Hvor alvorlig er dette?

– Det er dårlig timing, for så vidt. Men jeg vil ikke konkludere med hvordan situasjonen er før vi har fått svar på PCR-testene, svarer Bjervig.

Mandag kveld gjennomførte utøverne en PCR-test på hotellet i Seiser Alm, hvor den norske langrennseliten nå befinner seg på samling. Svaret ventes å komme i løpet av dagen.

– Nå venter vi på PCR-prøvene og vi vil komme med informasjon når vi har fått svar på de, sier langrennsjefen.

Hans Christer Holund

SPENT: Hans Christer Holund venter sammen med resten av langrennslandslaget på dagens PCR-svar.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

Pekt ut mulig reisedato

Tirsdagens planlagte digitale pressetreff med herreløperne er også avlyst. Det er foreløpig ikke avklart om også kvinneløperne må utsette sin reise.

Kommunikasjonsansvarlig i Olympiatoppen, Halvor Lea, sier følgende om potensielle avreisedatoer til NRK.

– Vi har et fly 31. januar. Det er neste mulighet. Så må man vurdere ytterligere senere, og se på hva som dukker opp av muligheter. Vi må nå begynne å se på plan B og C, men det har vi ikke klart på nåværende tidspunkt.

– Curlinglandslaget skal vel ned 4. februar, så der er det en mulighet. Men klokka går og på et eller annet tidspunkt blir det for sent, fortsetter Lea.

Helomvending

Monsen reiste hjem fra samlingen i Italia søndag og testet positivt på koronaviruset på en hurtigtest ved ankomst på Gardermoen. Også PCR-prøven var positiv.

Etter planen skulle samlingen avsluttes torsdag 27. januar og langrennstroppen sette kursen mot München i Tyskland for å fly hjem til Oslo.

På Gardermoen må utøverne gjennomføre den siste obligatoriske PCR-testen for innreise til Norge og for å kunne dra videre til Kina. Landslaget vil benytte seg av en ekspresstest for å unngå de lange køene og unødvendig smitterisiko.

Tour de Ski 2021/2022 5 etappe

LANDSLAGSTRENER: Arild Monsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Chelsea-sal kan bli godkjent tysdag

  Dei siste og avgjerande godkjenningane rundt salet av den engelske fotballklubben Chelsea kan kome på plass allereie tysdag, ifølge fleire britiske medium.

  Både Daily Mail og BBC melder måndag kveld at den britiske regjeringa kan godkjenne oppkjøpet i løpet av 24 timar.

  Det blir sagt vidare at portugisiske styresmakter også har måtta godkjenne handelen, all den tid Chelsea-eigar Roman Abramovitsj også har portugisisk pass. Det skal ha bidratt til at prosessen har trekt ut i tid.

  Det er eit konsortium leidd av amerikanske Todd Boehly som blir London-klubbens nye eigarar. Avtalen som er inngått skal vere verdt 4 milliardar pund – tett oppunder 50 milliardar kroner – har The Telegraph og andre medium tidlegare meldt.

  Chelsea
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Carlsen til semifinale

  Magnus Carlsen avgjorde kvartfinalen mot David Anton i Champions Chess-turneringen og er klar for tirsdagens semifinale.

  Carlsen vant kampen 2,5-0,5 etter at han vant begge sin partier med hvite brikker. I det siste partiet med svarte brikker endte det med remis mellom nordmannen og spanjolen.

  I semifinalen venter kineseren Ding Liren. Han slo Shakhriyar Mamedyarov fra Aserbajdsjan i sin kvartfinale med 2,5-1,5.

  – På papiret blir en semifinale mot Ding det absolutte tøffeste jeg kunne få i denne turneringen, sa Carlsen til TV 2.

  Aryan Tari var i en kvartfinale i en turnering av dette formatet for første gang etter godt spill i gruppespillet gjennom helgen.

  Men i kvartfinalen stoppet det opp for den unge nordmannen, og det ble tap 0,5-2,5 mot nederlenderen Anish Giri. Giri er ranket klart bedre enn nordmannen, og seieren var ventet.

  Det er semifinaler tirsdag, mens finalen avvikles over to dager onsdag og torsdag.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian KRÅKENES / NRK
 • Hertha slapp unna nedrykk

  Hertha Berlin skal halde fram i Bundesliga også neste sesong. Det er klart etter 2-0 borte mot Hamburg måndag, og 2-1 samanlagt.

  Hertha stilte med eit dårleg utgangspunkt til kampen i Hamburg etter 0-1 heime i første kamp.

  Men det utlikna Didryck Boyata etter berre fire minutt. Marvin Plattenhardt dobla etter 63 minutt, og heimelaget heldt unna.

  Fredrik Bjørkan fekk 15 minutt for Hertha på slutten. Laget fekk også Lucas Tousart utvist seks minutt på overtid, men det bryr dei seg neppe om i kveld.

  Rune Almenning Jarstein pelar også i Hertha, men er enno ikkje kampklar etter sjukdom og skade.

  Oliver Christensen, Hertha
  Foto: ANNEGRET HILSE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste