Hopp til innhold

De OL-uttatte langrennsherrene definert som nærkontakter – dette kan bli nødløsningen

De norske herrelangrennsløperne er definert som nærkontakter av landslagstrener Arild Monsen. Nå utsettes OL-reisen. Det gjør at Olympiatoppen både ser på en mulig plan B og C.

Tour de Ski 2021/2022 6 etappe

NÆRKONTAKT: Johannes Høsflot Klæbo og resten av de OL-uttatte langrennsherrene defineres nå som nærkontakter.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Det er klart det er en uggen situasjon å være i, sier Hans Christer Holund til NRK.

Den OL-uttatte landslagsstjernen møter NRK i løypene i Seiser Alm. Han er naturlig nok spent på tirsdagens PCR-svar.

Det blir spennende. Det som er rart med dette er at folk som føler seg helt frisk, kan være syk. Det er spesielt. Jeg føler meg hundre prosent frisk, men man kan aldri si aldri.

De norske utøverne er definert som nærkontakter etter at landslagstrener Arild Monsen mandag testet positivt for korona. Det bekreftet Skiforbundet i en pressemelding tirsdag formiddag.

– Dårlig timing

Det betyr at avreisen til Beijing for de mannlige OL-uttatte langrennsløperne utsettes i fire dager fra 27. til 31. januar. Da er det fem dager til første langrennsøvelse i OL.

– I praksis innebærer dette man må følge italienske retningslinjer som gjør at man må i karantene, og den har varighet på fem dager. Vi må derfor utsette avreise til OL til 31, sier langrennssjef Espen Bjervig til NRK.

– Hvor alvorlig er dette?

– Det er dårlig timing, for så vidt. Men jeg vil ikke konkludere med hvordan situasjonen er før vi har fått svar på PCR-testene, svarer Bjervig.

Mandag kveld gjennomførte utøverne en PCR-test på hotellet i Seiser Alm, hvor den norske langrennseliten nå befinner seg på samling. Svaret ventes å komme i løpet av dagen.

– Nå venter vi på PCR-prøvene og vi vil komme med informasjon når vi har fått svar på de, sier langrennsjefen.

Hans Christer Holund

SPENT: Hans Christer Holund venter sammen med resten av langrennslandslaget på dagens PCR-svar.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

Pekt ut mulig reisedato

Tirsdagens planlagte digitale pressetreff med herreløperne er også avlyst. Det er foreløpig ikke avklart om også kvinneløperne må utsette sin reise.

Kommunikasjonsansvarlig i Olympiatoppen, Halvor Lea, sier følgende om potensielle avreisedatoer til NRK.

– Vi har et fly 31. januar. Det er neste mulighet. Så må man vurdere ytterligere senere, og se på hva som dukker opp av muligheter. Vi må nå begynne å se på plan B og C, men det har vi ikke klart på nåværende tidspunkt.

– Curlinglandslaget skal vel ned 4. februar, så der er det en mulighet. Men klokka går og på et eller annet tidspunkt blir det for sent, fortsetter Lea.

Helomvending

Monsen reiste hjem fra samlingen i Italia søndag og testet positivt på koronaviruset på en hurtigtest ved ankomst på Gardermoen. Også PCR-prøven var positiv.

Etter planen skulle samlingen avsluttes torsdag 27. januar og langrennstroppen sette kursen mot München i Tyskland for å fly hjem til Oslo.

På Gardermoen må utøverne gjennomføre den siste obligatoriske PCR-testen for innreise til Norge og for å kunne dra videre til Kina. Landslaget vil benytte seg av en ekspresstest for å unngå de lange køene og unødvendig smitterisiko.

Tour de Ski 2021/2022 5 etappe

LANDSLAGSTRENER: Arild Monsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • AaFK snudde til seier mot Jerv

  Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

  Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

  Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

  Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

  Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Jerv
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ny Odd-nedtur etter sjansesløseri

  Odd sløste fryktelig foran mål og gikk på et nytt tap i Eliteserien fotball. Sandefjord kjempet seg til 1-0-seier borte.

  Keanin Ayer fikset scoringen etter vel et kvarters spill. Han headet ballen i mål etter et langt innlegg fra venstre. Hjemmelaget kunne ha forsvart seg bedre enn det gjorde.

  Etter scoringen var det Odd for det meste i resten av 1.-omgangen. Hjemmelaget misbrukte flere store sjanser.

  Odd har tapt fem av de seks siste kampene og står med ni poeng på like mange forsøk

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Her scorer Kolbotn-spilleren direkte fra corner for andre gang

  Kolbotn-spiller Tonje Pedersen leverte to cornere i verdensklasse da Kolbotn knuste Arna-Bjørnar 5–0 onsdag kveld. Pedersen scoret nemlig to mål direkte fra cornermerket.

  Det første corner-målet kom i det 27. minutt. Pedersen skrudde ballen inn mot mål, og på utrolig vis klarte Ida Norstrøm i Arna-Bjørnar-målet å bokse ballen inn i nettet.

  Like før slutt var 27-åringen frempå igjen, og nok en gang fikk Norstrøm problemer med å bokse ballen unna. Dette var Kolbotns femte mål og Pedersens tredje for dagen.

  Den utrolige prestasjonen fikk NRK-legenden Arne Scheie til å heve øyenbrynene.

  – Jeg har sett noe lignende, men det er mange år siden. Det er faktisk over 60 år siden. I nyere tid kan jeg ikke huske å ha sett to direkte fra corner. Det er en unik prestasjon uansett, sier Scheie.

  Kolbotn-spilleren smilte bredt da hun møtte NRK etter kampen. På spørsmål om cornermål er hennes spesialitet, svarer Pedersen:

  – Jeg skal ikke si at jeg har gjort det så veldig mange ganger før. Når vi trener på cornere dagen før kamp, pleier jeg å si at jeg «går for det». Men det er ikke så ofte det går, som regel er det noen som header ballen inn.

  Arna-Bjørnar forblir nummer åtte på tabellen, mens Kolbotn er nummer sju.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste