Hopp til innhold

De OL-uttatte langrennsherrene definert som nærkontakter – dette kan bli nødløsningen

De norske herrelangrennsløperne er definert som nærkontakter av landslagstrener Arild Monsen. Nå utsettes OL-reisen. Det gjør at Olympiatoppen både ser på en mulig plan B og C.

Tour de Ski 2021/2022 6 etappe

NÆRKONTAKT: Johannes Høsflot Klæbo og resten av de OL-uttatte langrennsherrene defineres nå som nærkontakter.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Det er klart det er en uggen situasjon å være i, sier Hans Christer Holund til NRK.

Den OL-uttatte landslagsstjernen møter NRK i løypene i Seiser Alm. Han er naturlig nok spent på tirsdagens PCR-svar.

Det blir spennende. Det som er rart med dette er at folk som føler seg helt frisk, kan være syk. Det er spesielt. Jeg føler meg hundre prosent frisk, men man kan aldri si aldri.

De norske utøverne er definert som nærkontakter etter at landslagstrener Arild Monsen mandag testet positivt for korona. Det bekreftet Skiforbundet i en pressemelding tirsdag formiddag.

– Dårlig timing

Det betyr at avreisen til Beijing for de mannlige OL-uttatte langrennsløperne utsettes i fire dager fra 27. til 31. januar. Da er det fem dager til første langrennsøvelse i OL.

– I praksis innebærer dette man må følge italienske retningslinjer som gjør at man må i karantene, og den har varighet på fem dager. Vi må derfor utsette avreise til OL til 31, sier langrennssjef Espen Bjervig til NRK.

– Hvor alvorlig er dette?

– Det er dårlig timing, for så vidt. Men jeg vil ikke konkludere med hvordan situasjonen er før vi har fått svar på PCR-testene, svarer Bjervig.

Mandag kveld gjennomførte utøverne en PCR-test på hotellet i Seiser Alm, hvor den norske langrennseliten nå befinner seg på samling. Svaret ventes å komme i løpet av dagen.

– Nå venter vi på PCR-prøvene og vi vil komme med informasjon når vi har fått svar på de, sier langrennsjefen.

Hans Christer Holund

SPENT: Hans Christer Holund venter sammen med resten av langrennslandslaget på dagens PCR-svar.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

Pekt ut mulig reisedato

Tirsdagens planlagte digitale pressetreff med herreløperne er også avlyst. Det er foreløpig ikke avklart om også kvinneløperne må utsette sin reise.

Kommunikasjonsansvarlig i Olympiatoppen, Halvor Lea, sier følgende om potensielle avreisedatoer til NRK.

– Vi har et fly 31. januar. Det er neste mulighet. Så må man vurdere ytterligere senere, og se på hva som dukker opp av muligheter. Vi må nå begynne å se på plan B og C, men det har vi ikke klart på nåværende tidspunkt.

– Curlinglandslaget skal vel ned 4. februar, så der er det en mulighet. Men klokka går og på et eller annet tidspunkt blir det for sent, fortsetter Lea.

Helomvending

Monsen reiste hjem fra samlingen i Italia søndag og testet positivt på koronaviruset på en hurtigtest ved ankomst på Gardermoen. Også PCR-prøven var positiv.

Etter planen skulle samlingen avsluttes torsdag 27. januar og langrennstroppen sette kursen mot München i Tyskland for å fly hjem til Oslo.

På Gardermoen må utøverne gjennomføre den siste obligatoriske PCR-testen for innreise til Norge og for å kunne dra videre til Kina. Landslaget vil benytte seg av en ekspresstest for å unngå de lange køene og unødvendig smitterisiko.

Tour de Ski 2021/2022 5 etappe

LANDSLAGSTRENER: Arild Monsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Svahn bryter med landslaget: – En trist beskjed

  Linn Svahn (22) går ut av det svenske langrennslandslaget. Det opplyser det svenske skiforbundet i en pressemelding mandag.

  – Beslutningen skyldes at jeg vil jobbe tettere med mitt eget team på hjemmebane og legge opp en plan som er optimal for min opptrening etter skaden, og samtidig utviklende og motiverende for mine framtidige mesterskapsmål, sier Svahn i pressemeldingen.

  – Det er en trist beskjed, sier landslagssjef Anders Bystrøm. Han skulle gjerne hatt henne på landslaget, men uttrykker samtidig forståelse for beslutningen.

  Svahn var verdens klart beste sprinter før hun ble skadet i forkant av VM i Oberstdorf i 2021. Hun vant ni verdenscuprenn på to sesonger. Svahn gikk glipp av hele OL-sesongen som akkurat er avsluttet på grunn av skulderskaden.

  QHOkepNoUs4
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Mbappé varsler snarlig avklaring rundt egen fotballfremtid

  Kylian Mbappé er nær ved å offentliggjøre hvor han vil spille neste sesong. Klubbvalget skal stå mellom hans nåværende klubb Paris Saint-Germain og Real Madrid.

  Mbappés kontrakt med PSG utløper til sommeren, og det har lenge versert rykter om at franskmannen ønsker å forlate den franske storklubben til fordel for Real Madrid. Nå nærmer det seg en avklaring.

  – Jeg vil komme med min avgjørelse ganske raskt. Valget mitt er nesten tatt. Det vil komme før samlingen med det franske landslaget, i god tid før, sier Mbappé til L'Equipe.

  Frankrike spiller mot Danmark i nasjonsligaen 3. juni, og den franske troppen vil samles et par dager før det. (NTB)

  Champions League - Round of 16 First Leg - Paris St Germain v Real Madrid
  Foto: GONZALO FUENTES / Reuters
 • Rankinghopp for Ruud

  Casper Ruud går opp to hakk på verdensrankingen i tennis og er rangert som verdens 8. beste spiller kort tid før sesongens store mål.

  Ruud måtte gi tapt for verdensener Novak Djokovic i semifinalen i Masters-turneringen i Roma i helgen. Djokovic blir værende på toppen av mandagens ferske ranking. Bak ham følger Daniil Medvedev og Alexander Zverev.

  Ruud har 7.-plass som sin høyeste plassering på rankingen. Nordmannen har vært blant de ti beste spillerne i verden siden september i fjor. (NTB)

  ATP Masters 1000 - Italian Open
  Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste