Hopp til innhold

Smittealarm i langrennsleiren – Johaug sier hun vil være «skikkelig egoistisk»

SEISER ALM (NRK): Det er bare tre dager til Therese Johaug og den norske langrennsleiren setter seg på flyet til OL i Beijing. Men frem til det skal de gjennom en reise til Norge fylt med risiko.

Verdenscup Lillehammer

TAR INGEN SJANSER: Therese Johaug vil unngå folk, bruke munnbind, hansker og dekke seg til før hun drar til OL i Beijing.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Jeg må være vanvittig påpasselig med alt jeg gjør. Unngå folk og bruke munnbind, hansker, antibac, ta på minst mulig og rett og slett være skikkelig egoistisk, sier Therese Johaug få timer etter at herrenes sprintlandslagstrener Arild Monsen testet positivt for korona.

Hun kaller hjemturen fra høydeleiren i Seiser Alm – via München – til Gardermoen for et «kritisk punkt» før OL i Beijing.

– Det er klart at det er det mest kritiske punktet for oss, sier en samstemt Anne Kjersti Kalvå til NRK.

– På reisen hit så satt jeg med visir og dobbelt munnbind på flyet. Jeg gjør så godt jeg kan. Og så er det klart at det er rutefly, ikke charter. Men man må bare være så flink som mulig, sier Heidi Weng til NRK.

Tour de Ski 2021/2022

REISER MED VISIR: Heidi Weng sverget til to munnbind og visir da hun dro på høydesamling til Italia.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Vi har definert at både flyplasser og flyturer er de stedene det er størst risiko for å bli nærkontakt og smittet. Men det er langt å kjøre bil til Beijing ..., sier langrennssjef Espen Bjervig til NRK.

Tour de Ski 2021/2022 etappe 2

LANDSLAGSSJEF: Espen Bjervig.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Drar hjem via München

Espen Bjervig sier til NRK at reiseruten hjem fra Italia og videre til Beijing i Kina er som følger:

 • Langrennstroppen skal ta den første av to obligatoriske PCR-tester før avreise mandag eller tirsdag i italienske Seiser Alm.
 • Onsdag 26. januar avsluttes samlingen og de setter kursen mot München i Tyskland for å fly hjem til Oslo. Landslaget flyr rutefly til Gardermoen.
 • På Gardermoen må utøverne gjennomføre den siste obligatoriske PCR-testen for innreise til Norge og for å kunne dra videre til Kina. Landslaget vil benytte seg av en ekspresstest for å unngå de lange køene og unødvendig smitterisiko.

– Vi må bare være enda mer påpasselige. Du får ikke gjort annet enn å holde avstand, bruke masken og sprite hendene. Men vi må kutte ut å spise og drikke på flyet. Vi skal sprite setene, ikke ta av oss masken og bare sitte der rolig på flyet, sier Bjervig.

– Vi er på oppløpet nå, og da må vi være vanvittig påpasselige de siste dagene, sier Johaug.

Langrennsstjernen er tydelig på at de holdt god avstand til gutta under treningsleiren. Når hun returnerer til Norge vil hun tilbringe det siste døgnet med forloveden Nils Jakob Hoff. Flere landslagsløpere tilbringer den siste natten på hotell ved Gardermoen.

– Han kommer til å ta to PCR-tester for å være på den sikre siden.

Kvelden 27. januar setter utøverne seg på flyet som skal ta dem til Beijing.

– Vi skal ikke sende noen til Kina med mindre man er 100 prosent sikker på at de er smittefrie ved avreise, sier Bjervig.

Siste nytt

 • Sagosens Kiel trakk Barcelona

  Det tyske storlaget Kiel med Sander Sagosen og Harald Reinkind i stallen møter Barcelona i semifinalen i mesterliga-håndballen.

  – Jeg vet ikke om det er noen fordel for oss. Vi har en del nye spillere, men vi kan kanskje komme til Köln og overraske. Det er en stor begivenhet for oss, og noe vi har trent for hele sesongen, sa Sander Sagosen etter trekningen i Wien.

  – Jeg ser fram til helgen og håper vi kan å bringe pokalen tilbake til Kiel, men det blir tøft, la trønderen til.

  I den andre semifinalen skal Kielce (Polen) opp mot Veszprém (Ungarn). Finalehelgen spilles i tyske Köln 18.-19. juni.

  Champions League håndball Elverum - THW Kiel
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Kovac tar over Wolfsburg

  Niko Kovac får jobben med å løfte Wolfsburg etter en skuffende Bundesliga-sesong. Han har tidligere trent Bayern München.

  Wolfsburg ble bare nummer tolv på tabellen i den tyske toppdivisjonen. I fjor ble det fjerdeplass og mesterligabillett.

  Kovac har skrevet under en treårskontrakt og erstatter Florian Kohfeldt i klubben fra bilbyen. Den tyskfødte kroaten har stått uten trenerjobb siden han fikk sparken i Monaco i januar.

  Niko Kovac
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Her løfter nordmannen 360 kilo og sikrer VM-gull

  Per Marius Hole (33) er verdensmester i benkpress etter at han løftet utrolige 360 kilo i Kasakhstan.

  – Det føles utrolig bra. Det har vært en guttedrøm lenge å ta den VM-tittelen, sier Hole til NRK.

  Mandagens seier kom i åpen klasse i Almaty, og Hole var best i et sterkt felt. Han slo hjemmefavoritten Arslan Sujunsjalijev med fattige 2,5 kilo.

  Det er Holes første VM-gull i en ren benkpresskonkurranse, men i fjor ble han verdensmester i disiplinen under mesterskapet i fullt styrkeløft i Stavanger.

  33-åringen satte nylig norsk rekord med et løft på 360 kilo i NM i Bergen. Den vekten greide han igjen i Kasakhstan, skriver NTB.

  Han beskriver følelsen av å løfte 360 kilo som «helt ubeskrivelig».

  – Kroppen føles lettere påkjørt. Du løfter med en spesiell skjorte, så det blir stramt. Det gjør at du får veldig mye trøkk i hodet. Når du pusher deg så langt på de tunge løftene, blir man rett og slett småsvimmel, sier han.

  Per Marius Hole løfter 360 kilo og tar VM-gull
  Foto: Skjermdump: IPF

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste