Hopp til innhold

Smittealarm i langrennsleiren – Johaug sier hun vil være «skikkelig egoistisk»

SEISER ALM (NRK): Det er bare tre dager til Therese Johaug og den norske langrennsleiren setter seg på flyet til OL i Beijing. Men frem til det skal de gjennom en reise til Norge fylt med risiko.

Verdenscup Lillehammer

TAR INGEN SJANSER: Therese Johaug vil unngå folk, bruke munnbind, hansker og dekke seg til før hun drar til OL i Beijing.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Jeg må være vanvittig påpasselig med alt jeg gjør. Unngå folk og bruke munnbind, hansker, antibac, ta på minst mulig og rett og slett være skikkelig egoistisk, sier Therese Johaug få timer etter at herrenes sprintlandslagstrener Arild Monsen testet positivt for korona.

Hun kaller hjemturen fra høydeleiren i Seiser Alm – via München – til Gardermoen for et «kritisk punkt» før OL i Beijing.

– Det er klart at det er det mest kritiske punktet for oss, sier en samstemt Anne Kjersti Kalvå til NRK.

– På reisen hit så satt jeg med visir og dobbelt munnbind på flyet. Jeg gjør så godt jeg kan. Og så er det klart at det er rutefly, ikke charter. Men man må bare være så flink som mulig, sier Heidi Weng til NRK.

Tour de Ski 2021/2022

REISER MED VISIR: Heidi Weng sverget til to munnbind og visir da hun dro på høydesamling til Italia.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Vi har definert at både flyplasser og flyturer er de stedene det er størst risiko for å bli nærkontakt og smittet. Men det er langt å kjøre bil til Beijing ..., sier langrennssjef Espen Bjervig til NRK.

Tour de Ski 2021/2022 etappe 2

LANDSLAGSSJEF: Espen Bjervig.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Drar hjem via München

Espen Bjervig sier til NRK at reiseruten hjem fra Italia og videre til Beijing i Kina er som følger:

 • Langrennstroppen skal ta den første av to obligatoriske PCR-tester før avreise mandag eller tirsdag i italienske Seiser Alm.
 • Onsdag 26. januar avsluttes samlingen og de setter kursen mot München i Tyskland for å fly hjem til Oslo. Landslaget flyr rutefly til Gardermoen.
 • På Gardermoen må utøverne gjennomføre den siste obligatoriske PCR-testen for innreise til Norge og for å kunne dra videre til Kina. Landslaget vil benytte seg av en ekspresstest for å unngå de lange køene og unødvendig smitterisiko.

– Vi må bare være enda mer påpasselige. Du får ikke gjort annet enn å holde avstand, bruke masken og sprite hendene. Men vi må kutte ut å spise og drikke på flyet. Vi skal sprite setene, ikke ta av oss masken og bare sitte der rolig på flyet, sier Bjervig.

– Vi er på oppløpet nå, og da må vi være vanvittig påpasselige de siste dagene, sier Johaug.

Langrennsstjernen er tydelig på at de holdt god avstand til gutta under treningsleiren. Når hun returnerer til Norge vil hun tilbringe det siste døgnet med forloveden Nils Jakob Hoff. Flere landslagsløpere tilbringer den siste natten på hotell ved Gardermoen.

– Han kommer til å ta to PCR-tester for å være på den sikre siden.

Kvelden 27. januar setter utøverne seg på flyet som skal ta dem til Beijing.

– Vi skal ikke sende noen til Kina med mindre man er 100 prosent sikker på at de er smittefrie ved avreise, sier Bjervig.

Siste nytt

 • Carlsen knuste Nakamura i ny gigantduell

  Magnus Carlsen brukte bare tre partier på å beseire Hikaru Nakamura i årets sjette Champions Chess Tour-turnering mandag.

  Dermed fikk en formsterk Carlsen en drømmestart på turneringen.

  Mandagens duell ble spilt over fire partier hurtigsjakk. Der innledet Carlsen med en overbevisende seier, før det ble remis i parti nummer to.

  Deretter leverte den norske sjakkstjernen et nytt kjempeparti med hvite brikker. Carlsen skaffet seg raskt et solid overtak i stillingen, og til slutt ga Nakamura opp.

  – Det er ikke gøy å tape på tre partier mot en av dine argeste konkurrenter, sa TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

  I forkant av duellen var Carlsen tydelig på at Nakamura er spilleren han legger mest prestisje i å møte om dagen.

  – Ja, definitivt. I hvert fall når det ha ndlert om lynsjakk eller raskere enn det, sa han til TV 2. (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Nye skadeforfall for Norge - Bjelde og Nautnes ute

  Søndag kom beskjeden om at Caroline Graham Hansen ble skadet under fredagens kamp mot Østerrike og dermed ikke var blant spillerne som reiste sydover for kampen mot Portugal tirsdag.

  Mandag ble det også klart at Emilie Nautnes ikke blir med i tirsdagens kamp. Angriperen var ubenyttet reserve under kampen mot Østerrike.

  Pressesjef Halvor Lea opplyser til NRK at Nautnes ikke ble med til Portugal på grunn av en skade.

  – Hun fikk en smell i ankelen og vi tok beslutningen om at hun ikke ble med rett før vi reiste, sier trener Leif Gunnar Smerud.

  Med til Portugal er Thea Bjelde. Forsvarsspilleren startet kampen mot Østerrike, men ble byttet ut i pausen etter å ha fått seg en smell.

  – Er hun klar til å starte i morgen?

  – Nei. Hun er ute, sier Smerud.

  Treneren bekrefter at årsaken er smellen Bjelde fikk mot Østerrike, etter at landslagsteamet testet hvordan Bjelde lå an på mandagens trening.

  – Det er synd for Thea og synd for oss. Hun gjorde en veldig god figur den omgangen hun spilte mot Østerrike, men nå er hun ute. Da må vi finne en erstatter.

  Thea Bjelde
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Friidrettsstjernenes sjef åpner for å bli Bjervig-erstatter

  Friidrettstoppen Erlend Slokvik sier han vil lytte dersom Norges Skiforbund skulle ønske ham som Espen Bjervigs erstatter som langrennssjef.

  Det er Adresseavisen som har spurt Slokvik hvordan han ville stille seg til en eventuell henvendelse fra skiforbundet.

  – Blir jeg forespurt, vil jeg vurdere det. Har foreløpig kontrakt i friidrett fram til Paris-OL i 2024, sier friidrettstoppen til avisen.

  Slokvik har vært sportssjef i Norges Friidrettsforbund siden 2018. (NTB)

  Erlend Slokvik på en pressekonferanse.
  Foto: Gorm Kallestad / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ler etter den offentlige oppvasken: – Skal ha tykkere vegger 00:46
Neste