NRK Meny
Normal

David James er kritisk til Englands spillestil

SAINT-ÉTIENNE/OSLO (NRK) David James (45) er ikke særlig imponert over England hittil i mesterskapet.

David James

I NORGE: David James gjest i NRKs EM-sending mandag.

Foto: Stine Løvmo Lie / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Den tidligere engelske landslagskeeperen synes det er urovekkende at England sliter såpass med å avgjøre kampene, selv om de har aldri så stort overtak.

– Jeg er fornøyd med at de kommer til å ta seg videre, men jeg er litt bekymret for at de ikke har klart å punktere noen av de to kampene de har spilt. Mot Wales kom seiersmålet i siste minutt, og mot Russland slapp de inn utligningen på overtid, sier James til NRK.

England har fire poeng etter to kamper, og de vinner gruppe B med seier i den NRK1-sendte skjebnekampen mot Slovakia i kveld.

LES OGSÅ: Hodgson slår tilbake etter Sterling-kritikk

Stusser på spillestilen

David James, VM 2010

LANDSLAGSKEEPER: James under VM i 2010.

Foto: Bernat Armangue / Ap

James, som er i Oslo for å være gjest i NRKs EM-sending fra Kontraskjæret i kveld, synes ingen enkeltspillere har skuffet nevneverdig, men han stusser over spillestilen til Roy Hodgsons menn.

– Jeg setter spørsmålstegn ved spillestilen til laget. Jeg mener at med den kvaliteten våre spillere har, så burde Russland har vært en komfortabel seier. Wales burde også ha vært en komfortabel seier, forklarer Liverpool-legenden.

– Det er en bekymring, men man trenger ikke å være på sitt beste i gruppespillet, legger han til.

LES OGSÅ: Uttalemareritt for EM-kommentatorene

– Veldig risikabelt

Hodgson gjør mange endringer i startelleveren i dag. Det misliker James.

– Det er veldig risikabelt. Hvis England taper i dag, så kan de komme på tredjeplass og muligens møte Tyskland eller Spania i neste kamp. Det er ikke lag man ønsker å møte i åttendedelsfinalen i EM, fastslår han.

Én av endringene, er at kaptein Wayne Rooney må se Slovakia-kampen fra benken.

– Jeg kjenner Wayne Rooney. Hvis han ikke spiller i kveld, så kommer det til å gjøre ham veldig sulten i forkant av utslagsrundene. Og det er en Wayne Rooney vi ønsker, avslutter keeperhelten.

LES OGSÅ: Mysteriet Rooney

Etterlyser kreativitet

Stan Collymore er på plass i Frankrike, der han jobber som fotballekspert. Den tidligere landslagsspissen er optimistisk på vegne av England.

– Roy Hodgson gjør seks endringer fra start i dag. Det viser at troppen er god, sier han til NRK i Saint-Étienne.

Han deler imidlertid James' bekymring over at Hodgsons mannskap sliter med å punktere kamper.

– Det jeg kunne tenkt meg å se fra England, er litt mer oppfinnsomhet og kreativitet. Det er lenge siden England vant en mesterskapskamp med mer enn ett mål. Hvis vi er mer kreative, så tror jeg at vi kan gå temmelig langt i turneringen, avslutter Collymore.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • – For lang oppkjøring i Norge

  Nicklas Bendtner mener oppkjøringen i Norge på en måned og tre uker blir for lang. – Jeg ville gjerne hatt det som i England, intensivt en måned og så «bang» på, sier han til nyhetsbyrået Ritzau.

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Vil satse på fartsdisiplinene

  Den doble OL-vinneren Marcel Hirscher vant sitt syvende strake verdenscuptreofé sammenlagt denne sesongen. Nå ser han at utfordringen til å ta sitt åttende ligger i å ta flere verdenscuppoeng i utfor og super-G.

  Marcel Hirscher
  Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB scanpix
 • Gulldén blir best betalt

  Svenske Isabelle Gulldén blir verdens best betalt kvinnelige håndballspiller når hun flytter til franske Brest. Hun får snaut 3 millioner i lønn per sesong. Det er Aftonbladet som erfarer beløpet.

  Isabelle Gulldén
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag