Hopp til innhold

David James er kritisk til Englands spillestil

SAINT-ÉTIENNE/OSLO (NRK) David James (45) er ikke særlig imponert over England hittil i mesterskapet.

David James

I NORGE: David James gjest i NRKs EM-sending mandag.

Foto: Stine Løvmo Lie / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Den tidligere engelske landslagskeeperen synes det er urovekkende at England sliter såpass med å avgjøre kampene, selv om de har aldri så stort overtak.

– Jeg er fornøyd med at de kommer til å ta seg videre, men jeg er litt bekymret for at de ikke har klart å punktere noen av de to kampene de har spilt. Mot Wales kom seiersmålet i siste minutt, og mot Russland slapp de inn utligningen på overtid, sier James til NRK.

England har fire poeng etter to kamper, og de vinner gruppe B med seier i den NRK1-sendte skjebnekampen mot Slovakia i kveld.

LES OGSÅ: Hodgson slår tilbake etter Sterling-kritikk

Stusser på spillestilen

David James, VM 2010

LANDSLAGSKEEPER: James under VM i 2010.

Foto: Bernat Armangue / Ap

James, som er i Oslo for å være gjest i NRKs EM-sending fra Kontraskjæret i kveld, synes ingen enkeltspillere har skuffet nevneverdig, men han stusser over spillestilen til Roy Hodgsons menn.

– Jeg setter spørsmålstegn ved spillestilen til laget. Jeg mener at med den kvaliteten våre spillere har, så burde Russland har vært en komfortabel seier. Wales burde også ha vært en komfortabel seier, forklarer Liverpool-legenden.

– Det er en bekymring, men man trenger ikke å være på sitt beste i gruppespillet, legger han til.

LES OGSÅ: Uttalemareritt for EM-kommentatorene

– Veldig risikabelt

Hodgson gjør mange endringer i startelleveren i dag. Det misliker James.

– Det er veldig risikabelt. Hvis England taper i dag, så kan de komme på tredjeplass og muligens møte Tyskland eller Spania i neste kamp. Det er ikke lag man ønsker å møte i åttendedelsfinalen i EM, fastslår han.

Én av endringene, er at kaptein Wayne Rooney må se Slovakia-kampen fra benken.

– Jeg kjenner Wayne Rooney. Hvis han ikke spiller i kveld, så kommer det til å gjøre ham veldig sulten i forkant av utslagsrundene. Og det er en Wayne Rooney vi ønsker, avslutter keeperhelten.

LES OGSÅ: Mysteriet Rooney

Etterlyser kreativitet

Stan Collymore er på plass i Frankrike, der han jobber som fotballekspert. Den tidligere landslagsspissen er optimistisk på vegne av England.

– Roy Hodgson gjør seks endringer fra start i dag. Det viser at troppen er god, sier han til NRK i Saint-Étienne.

Han deler imidlertid James' bekymring over at Hodgsons mannskap sliter med å punktere kamper.

– Det jeg kunne tenkt meg å se fra England, er litt mer oppfinnsomhet og kreativitet. Det er lenge siden England vant en mesterskapskamp med mer enn ett mål. Hvis vi er mer kreative, så tror jeg at vi kan gå temmelig langt i turneringen, avslutter Collymore.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal