BT: Dansk politi har siktet Bendtners taxisjåfør

Politiet tok ut siktelse på eget initiativ.

Nicklas Bendtner på PK
Foto: Stein Lorentzen / NRK

Taxisjåføren som anklaget RBK-spiss for overfall, er nå selv siktet etter hendelsen. Det bekrefter dansk politi overfor den danske avisen BT.

Rosenborgs Nicklas Bendtner ble anmeldt og voldssiktet mot taxisjåføren etter en bytur i København for snart to uker siden.

Bendtners kjæreste sa på Instagram noen dager etter hendelsen at det var taxisjåføren som gikk amok.

Brakk kjevebeinet

Taxisjåføren brakk kjevebeinet i sammenstøtet med Bendtner, men er nå altså selv siktet etter at politiet tok saken videre.

– Jeg kan bekrefte at han har bedt meg representere seg, og jeg har bedt retten om å bli utnevnt som hans forsvarer. Men det er ennå ikke klart, og jeg har ikke fått sakens dokumenter heller, sier sjåførens advokat, Mette Grith Stage, til avisa.

– Hva er han siktet for?

– Det kan jeg ikke si ennå, fordi jeg ikke har fått sakspapirene, sier advokaten.

– Det eneste jeg vet, er at han er siktet, sier hun.

Noen timer senere bekreftet Stage til det danske nyhetsbyrået Ritzau at hennes klient blir siktet for forsøk på vold. Det er foreløpig ikke er tatt ut en formell siktelse, men Stage sier hun har fått vite at det kommer til å skje.

– Hvordan min klient forholder seg til siktelsen, har jeg ingen kommentarer til før jeg har hatt mulighet til å gå gjennom saken og holde et møte med min klient, skriver Stage i en epost til Ritzau og legger til:

– Min klient er noe overrasket over dreiningen saken har tatt.

Avventer politiets behandling

Politiet skal ha siktet sjåføren etter at de hadde studert videoopptakene både utenfra og innenfra taxien Bendtner tok.

Innen 30 dager skal politiet avgjøre om de skal ta ut tiltale eller ikke.

Ekstra Bladet har vært i kontakt med København-politiet, som ikke har noen kommentar.

RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug opplyste i forrige uke at klubben ikke har besluttet noen reaksjon mot Bendtner, men at man avventer politiets behandling av saken.

Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, ønsket ikke å kommentere saken fredag.

Siste nytt

 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gjekk på ein smell i Champions League kampen mot CSKA Moskva onsdag kveld. Laget tape heile 3–0 heime på Santiago Bernabéu. Islandske Arnor Sigurdsson punkterte kampen for gjestane då han sette inn det tredje målet etter 73 minutt.

  Arnor Sigurdsson
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Klæbo involvert i påkjørsel

  Johannes Høsflot Klæbo var involvert i en trafikkulykke på Byåsen i Trondheim onsdag, skriver VG. Ifølge politiet skal det ha vært mindre personskader etter ulykken.

  – Det er ingen dramatikk i dette. Men vi vil heller ikke legge skjul på at det er Johannes som er involvert, sier far og manager, Håkon Klæbo til VG.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Jansrud beste norske på trening

  Kjetil Jansrud var raskest av de norske på utfortreningen i Val Gardena onsdag. Han kjørte ned til en sjuende plass, 1,02 sekunder bak Travis Ganong, som hadde best tid.

  Aksel Lund Svindal tapte tid til de beste og havnet sist av de norske. Han passerte målstreken hele 3,10 sekunder bak og endte til slutt som nummer 45.

  Jansrud best i Lake Louise
  Foto: Frank Gunn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball kvinner: Nederland - Tyskland