BT: Dansk politi har siktet Bendtners taxisjåfør

Politiet tok ut siktelse på eget initiativ.

Nicklas Bendtner på PK
Foto: Stein Lorentzen / NRK

Taxisjåføren som anklaget RBK-spiss for overfall, er nå selv siktet etter hendelsen. Det bekrefter dansk politi overfor den danske avisen BT.

Rosenborgs Nicklas Bendtner ble anmeldt og voldssiktet mot taxisjåføren etter en bytur i København for snart to uker siden.

Bendtners kjæreste sa på Instagram noen dager etter hendelsen at det var taxisjåføren som gikk amok.

Brakk kjevebeinet

Taxisjåføren brakk kjevebeinet i sammenstøtet med Bendtner, men er nå altså selv siktet etter at politiet tok saken videre.

– Jeg kan bekrefte at han har bedt meg representere seg, og jeg har bedt retten om å bli utnevnt som hans forsvarer. Men det er ennå ikke klart, og jeg har ikke fått sakens dokumenter heller, sier sjåførens advokat, Mette Grith Stage, til avisa.

– Hva er han siktet for?

– Det kan jeg ikke si ennå, fordi jeg ikke har fått sakspapirene, sier advokaten.

– Det eneste jeg vet, er at han er siktet, sier hun.

Noen timer senere bekreftet Stage til det danske nyhetsbyrået Ritzau at hennes klient blir siktet for forsøk på vold. Det er foreløpig ikke er tatt ut en formell siktelse, men Stage sier hun har fått vite at det kommer til å skje.

– Hvordan min klient forholder seg til siktelsen, har jeg ingen kommentarer til før jeg har hatt mulighet til å gå gjennom saken og holde et møte med min klient, skriver Stage i en epost til Ritzau og legger til:

– Min klient er noe overrasket over dreiningen saken har tatt.

Avventer politiets behandling

Politiet skal ha siktet sjåføren etter at de hadde studert videoopptakene både utenfra og innenfra taxien Bendtner tok.

Innen 30 dager skal politiet avgjøre om de skal ta ut tiltale eller ikke.

Ekstra Bladet har vært i kontakt med København-politiet, som ikke har noen kommentar.

RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug opplyste i forrige uke at klubben ikke har besluttet noen reaksjon mot Bendtner, men at man avventer politiets behandling av saken.

Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, ønsket ikke å kommentere saken fredag.

Siste nytt

 • Ødegaard med tre målgivende

  Vitesse vant 4-1 over Zwolle i den nederlandske æresdivisjonen lørdag og kampen ble avgjort med tre hjørnespark – alle tre signert Martin Ødegaard. Alle hjørnesparkene havnet hos Bryan Linssen som satte inn tre mål. Dauda Mohammed scoret det fjerde.

  Martin Ødegaard
  Foto: Robin Van Lonkhuijsen / AFP
 • Carlsen med sliteseier mot 14-åring

  Magnus Carlsen fikk det tøft i åpningen av storturneringen i Karlsruhe lørdag. Han møtte 14 år gamle Vincent Keymer fra Tyskland, og det tok nesten syv timer og 81 trekk før Carlsen klarte å slå unggutten.

  Magnus Carlsen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Juventus sikret ligagullet

  Juventus snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Fiorentina og kunne juble for Serie A-gull, fem kamper før slutt. Ligatittelen er klubbens åttende på rad. Alex Sandro og selvmål av German Pezzella sørget for Juventus-seier. Nikola Milenkovic scoret 0-1-målet.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal