Hopp til innhold

Full forvirring før curlingekteparet snudde og sikret OL-finale: – Nå må du gi deg

Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten storspilte i siste halvdel av semifinalen mot Storbritannia og finaleklare i OL. Men før det så det lenge stygt ut for ekteparet.

SISTESTEIN: Kristin Skaslien sikret finaleplass med en god sistestein.

Etter fem omganger ledet nemlig britene 4-2, men takket være en svak stein av britiske Jennifer Dodds og en tilsvarende god av Skaslien, tok Norge ledelsen 5-4 med to omganger igjen.

Britene klarte kun et poeng i sjuende omgang, og Norge hadde matchball i siste omgang. Med sistestein sikret Skaslien norsk finaleplass.

– Helt perfekt. Kunne ikke blitt satt bedre, sa curlingekspert Pia Trulsen på NRKs radiosending.

Skaslien mener mye snudde i den sjette omgangen.

– Vi sliter før pause. De er mer presise enn oss, vi jager hele tiden, og vi greier akkurat å henge med i kampen, og ikke la de stikke unna, sier hun til NRK.

– Så går det litt bedre etter pause. Vi har en bra power play-omgang der vi tar tre, da føler jeg at momentet snur litt. Da får vi litt overtak, sier Skaslien.

Curling - Mixed Doubles Semi-final - Norway v Britain

JUBEL: Kristin Skaslien omfavnet ektemannen Magnus Nedregotten etter at finaleplassen var sikret.

Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Full forvirring

Ekteparet har blitt kjent for sine høylytte diskusjoner på curlingbanen, noe som også gjorde seg gjeldende i mandagens semifinale.

– Er vi der igjen? kunne TV-seerne høre Skaslien si midtveis i den tredje omgangen.

– Ja, nå er vi der igjen. Hvorfor tror du det skjer? sa Nedregotten.

Til NRK forklarer de hva som skjedde:

– Nei, hva skal vi si. Magnus kan av og til blande litt om vi har sistestein eller ikke, sier Skaslien.

– Nei, nå må du gi deg, det er faktisk ikke lov. Grunnen til det, er at vi ikke prater sammen så godt mellom omgangene. Så jeg prøver å få i gang en konstruktiv dialog, svarer Nedregotten.

– Vi er nødt til å prate mer sammen for å gjøre taktiske valg, for det er helt nødvendig for å dra i land seieren til slutt, forklarer Skaslien.

Tok dere feil av rekkefølgen?

– Ingen kommentar, sier Nedregotten.

– Nei, jeg skal ikke si noe mer jeg, når han sier ingen kommentar, sier Skaslien.

Lang vei til finale

Ekteparet hadde langt fra noen god start på OL. I første kamp, allerede onsdag, ble det tap mot Tsjekkia i ekstraomgangen.

De slo riktignok tilbake på direkten da USA ble slått 11-6 torsdag morgen, men samme dag ble det tap mot Canada. Fredag morgen sørget Italia for at Norge sto med tre tap etter fire kamper.

Da Skaslien, i tospann med alpinist Kjetil Jansrud, senere samme dag, bar det norske flagget under åpningsseremonien, var det i visshet om at hun og ektemannen trolig måtte vinne de fem gjenstående gruppespillkampene for å ta seg til semifinale.

Beijing Olympics Opening Ceremony

FLAGGBÆRER: Kristin Skaslien var sammen med Kjetil Jansrud (til venstre) Norges flaggbærere på åpningsseremonien.

Foto: Jae C. Hong / AP

Og det kan virke som at flaggbæringen gjorde noe med Skaslien. For i kampene i ettertid har både hun og Nedregotten tidvis storspilt i svømmearenaen fra sommer-OL i 2008.

Avansementet ble sikret allerede med en kamp igjen, men de nøyde seg ikke med det og vant nattens kamp mot Sveits.

Med semifinaleseieren var comebacket komplett.

– Det er litt ubeskrivelig, egentlig. Det å klare å få ut potensial, med den dårlige starten vi hadde på uka, og det å stå her nå, det er helt fantastisk, sier Skaslien.

Bronse sist

Duoen er sikret medalje i sitt andre strake OL. I Pyeongchang for fire år siden tapte de riktignok både semifinalen og bronsefinalen, men da det russiske laget, som slo Norge i kampen om bronsen, ble diskvalifisert for dopingbruk, rykket Norge opp på bronseplass.

De har dessuten både bronse (2015) og sølv (2021) fra VM. Sølvet kom etter at de tapte mot nettopp Dodds og partneren Bruce Mouat, men nå har Norge slått skottene i to kamper i samme OL.

Men gull har de aldri kunnet ta med seg hjem fra et mesterskap. Om de skal gjøre det denne gangen må de slå Italia, som slo Sverige 8-1, i onsdagens finale. Italienerne er ubeseiret i turneringen og slo Norge 11-8 fredag.

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal