Hopp til innhold
AFP_10O3Z4
Foto: WANG ZHAO

Curling

Oppsummert

 • 07.05: Curling, blandet lag, USA-Norge
 • Tok bronse i curling-VM

  Det ble seier for Norge i bronsefinalen under curling-VM for blanda lag etter å ha slått Canada 6–2.

  Martine Vollan Rønning fra Lillehammer og Mathias Brænden fra Moelv og sikra seg seks poeng fra de åtte omgangene, mens canadierne Jennifer Jones og Brent Laing måtte nøye seg med to poeng og tap.

  Norge havna i bronsefinalen etter at de tapte med knapp margin mot Japan i semifinalen. Japan møter USA i finalen senere lørdag.

  To ganger tidligere er det blitt norsk curlingmedalje i VM for blandet lag. Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten tok bronse i 2015 og sølv i 2021.

  EM Curling Lillehammer 2021
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Norsk curlingseier over Tyrkia ikke nok til direkte semi-plass

  Det norske herrelandslaget i curling kjempet seg til seier 6-4 over Tyrkia i den siste gruppespillkampen i VM. Nå venter Italia i spill om semifinaleplass.

  Norge fikk en god start i kampen mot Tyrkia i den canadiske hovedstaden Ottawa fredag kveld, med to poeng i første omgang. Etter åtte omganger sto det imidlertid 4-3 til Tyrkia.

  I niende omgang fikk Norge inn to poeng, før det ble ytterligere ett poeng i siste omgang.

  De to beste lagene i grunnspillet går direkte til semifinale, mens de fire neste på tabellen gjør opp om de to siste plassene. For å få en direkteplass var det ikke nok at Norge vant sin kamp – laget var også avhengig av at New Zealand slo Skottland. Men de skotske favorittene var overlegne og ledet 10-4 da newzealenderne ga opp før den siste omgangen.

  Norge møter lørdag ettermiddag Italia i spill om plass i semifinalen.

  Men's Curling Worlds Turkey Norway
  Foto: Adrian Wyld / AP
 • Norge slo Tsjekkia – gode muligheter for semifinaleplass

  De norske curlingherrene slo Tsjekkia 8-6 i nest siste kamp i grunnspillet i VM i Canada. Går resultatene deres vei kan det bli direkteplass i semifinalen.

  De to beste lagene i grunnspillet går direkte til semifinale, mens de fire neste på tabellen skal gjøre opp om de to siste plassene. Sveits og Sverige innehar enn så lenge de to øverste plasseringene.

  Norge sikret seg en plass i sluttspillet da de slo Japan torsdag, men er avhengige av å ta seg forbi Sverige for å sikre direkteplass i semifinalen. Svenskene møter både Sveits og Canada i to vanskelige oppgjør fredag, mens Norge er favoritter mot Tyrkia. Norge er avhengige av et svensk tap pluss seier mot Tyrkia for å sikre seg den siste direkteplassen.

  Da vil Norge og Sverige ende på like mange poeng. Semifinaleplassen vil gå til Norge på innbyrdes oppgjør. (NTB)

  Canada World Curling
  Foto: Justin Tang / AP
 • Curling-VM: Sluttspillsklare Norge tapte for Skottland

  Norges curlingherrer er klar for sluttspillet i VM i Canada, men røk på 5-9 for Skottland torsdag. Dermed må de kjempe hardt for direkte plass i semifinalen, skriver NTB.

  Norge sikret avansement til sluttspillet med 7-4-seier over Japan tidligere torsdag, men i den andre kampen hang de bak fra start.

  Det var Norges andre tap hittil i turneringen. Bare Sveits hadde slått Norge før skottene tok en viktig seier torsdag. De kjemper om å få sluttspillsplass.

  De to beste lagene går direkte til semifinale, mens de fire neste på tabellen skal gjøre opp om de to siste plassene.

  Det norske laget består av Gaute Nepstad, Bendik Ramsfjell, Martin Sesaker og skip Magnus Ramsfjell.

  Fredag venter Tsjekkia og Tyrkia i de to siste rundene i grunnspillet. Sluttspillet starter lørdag, før turneringen avsluttes med finale søndag.

  Canada World Curling
  Foto: Justin Tang / AP
 • Norge vant etter ekstraomganger mot Sverige i curling-VM

  De norske curlinggutta gikk seirende ut av naboduellen mot Sverige da de vant 8-7 etter ekstraomgang i curling-VM i Canada onsdag.

  Det ble en svært tett og jevn kamp, hvor Norge gikk opp i 1-0-ledelse, før Sverige slo hardt tilbake med to poeng i 2. omgang. Etter de vant de annenhver av de seks neste omgangen, før Norge gikk opp i 7-5-ledesen i nest siste omgang.

  Sverige slo imidlertid tilbake med to poeng i 10. og siste omgang, og sikret med det ekstraomgang. Der var Norge best og sikret 8-7-seier.

  Magnus Ramsfjell er skip og har med seg Gaute Nepstad, Bendik Ramsfjell, Martin Sesaker på det norske laget. (NTB)

  Canada World Curling
  Foto: Sean Kilpatrick / AP

Siste nytt

 • Overfallsdom mot tysk fotballstjerne opphevet – saken blir gjenåpnet

  En tysk domstol har opphevet voldsdommen mot den tyske verdensmesteren i fotball Jerome Boateng. Dermed må saken gjenåpnes og behandles på nytt.

  En rekke tyske medier, blant dem Welt og Bild, omtaler torsdag beslutningen om å sette til side dommen mot Boateng. Begge parter i saken har vunnet frem med sine anker.

  Den tidligere tyske landslagsstjernen ble i første rettsinstans dømt for overfall på sin ekskjæreste av en domstol i München. Boateng, som vant VM med Tyskland i 2014, måtte således betale ekspartneren drøyt 18 millioner kroner i september 2021.

  I oktober i fjor var ankesaken oppe, og også der ble Boateng dømt for å ha utøvd vold mot sin daværende kjæreste på en ferie i Karibia i 2018. Fotballspilleren har hele tiden nektet straffskyld.

  Påtalemyndigheten la i retten ned påstand om en betinget fengselsdom på halvannet år samt en bot på 1,5 millioner euro for grov kroppsskade og fornærmelse for Boateng. Fotballspillerens advokater krevde på sin side frifinnelse og anklaget ekssamboeren hans for å ha forklart seg falskt.

  Nå har en nasjonal domstol i Tyskland kommet til at saken må behandles på nytt. Den sendes i så måte i retur til den regionale rettsinstansen i München.

  Boatengs advokat Leonard Walischewski har tidligere bedt om at dommen fra oktober i fjor skulle oppheves.

  – Prosessen var sjokkerende urettferdig. Den tiltalte Boateng var forhåndsdømt allerede før ankeprosessen i det hele tatt startet, sa han.

  Videre hevdet Walischewski at Boatengs «rett til en rettferdig rettergang ble krenket».

  Også statsadvokatembetet anket dommen fra oktober i fjor som følge av at det ville ha Boateng straffet for grov kroppsskade. Dersom retten hadde samtykket i det, ville fotballspilleren fått en enda strengere straff.

  Boateng spilte store deler av karrieren i Bayern München. I 2021 gikk han til franske Lyon, men forsvarsspilleren står nå uten klubb. (NTB)

 • Ødegaard nominert til rundes beste

  Martin Ødegaard er én av fire spillere som kan bli ukens spiller i Champions League etter han noterte seg med mål og assist hjemme mot PSV onsdag.

  Det skriver Det europeiske fotballforbundet (Uefa) på sine nettsider.

  Ødegaard serverte først Bukayo Saka på Arsenals 1-0-mål, før han avsluttet scoringsfesten og fastsatte resultatet til 4-0 onsdag kveld.

  Arsenal-kapteinen er én av fire spillere som har blitt nominert til rundens spiller. De andre er Real Madrids Jude Bellingham, Portos Galeno og Barcelonas João Felix. (NTB)

  Martin Ødegaard
  Foto: AFP
 • Marvik klar for åttedelsfinale i VM

  Oskar Marvik, også kjent som «Tåsenplogen», er klar for åttedelsfinale i 130 kilosklassen i VM i bryting. Marvik brøt mot chilenske Yasmani Acosta Fernández i kvalifiseringskampen og vant 2-0.

  Marvik tok begge poengene på passiv bryting av Fernández. 27-åringen måtte ned i parterre på tampen, men unngikk å avgi poeng.

  Nordmannen er rangert som nummer åtte i verden, mens hans chilenske motstander er rangert som nummer 13. Marvik skal bryte åttedelsfinalen senere torsdag ettermiddag.

  VM i bryting 2021
  Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Guttastemning endte opp med barbermaskin 00:44
Neste