Hopp til innhold

Thomas Ulsrud er død

Den norske verdensmesteren og OL-medaljøren ble 50 år og gikk bort etter lengre tids sykdom.

Thomas Ulsrud

GOD: Thomas Ulsrud var en svært respektert curlingspiller.

Foto: Lise Åserud / NTB

Ulsrud gikk bort tirsdag kveld.

Det bekrefter Pål Trulsen, som er generalsekretær og sportssjef i det norske curlingforbundet, overfor NRK onsdag.

– Det er veldig tragisk. Vi hadde gledet oss til å dra nytte av ham som trener og coach i fremtiden. Han hadde så mye å bidra med, og som han ønsket å bidra med. Han har jo vært i de situasjonene som de nye snart kommer i. Det er utrolig triste nyheter. Han kommer til å bli savnet både nasjonalt og internasjonalt, sier Trulsen til NRK.

– Beste vi noen gang har hatt

Han forteller om en person som han mener tok curling til et nytt nivå i Norge.

– Han solgte alle solstudioene for å spille curling på heltid og trente to-tre ganger om dagen. Han var den mest seriøse spilleren vi hadde på den tiden, sier Trulsen.

Ulsrud var lenge en av Norges aller beste curlingspillere og var skip på laget som tok VM-gull i 2014 i Beijing.

Han var også en del av laget som i 2010 tok OL-sølv og ble europamester i 2010 og 2011.

– Han er den skippen i Norge med flest seire i internasjonale mesterskap, og kanskje den beste curlingspilleren vi har hatt noen gang, sier Trulsen.

WEB_SPORT

Thomas Ulsrud var i den internasjonale toppen som curlingspiller.

Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix

Vant gjev pris

Ulsrud ble i 2011 tildelt Collie Campbell Minnepris av det internasjonale curlingforbundet. Den prisen går til den mannlige spilleren som passer best til beskrivelsen på plaketten:

«Spilleren som best eksemplifiserer de tradisjonelle curlingverdier, gentlemansdyktighet, fair play og god sportsånd som Collie Campbell prøvde å forevige som curler og som president for International Curling Federation (1969-1978).»

Prisen er for øvrig tidligere vunnet av Torger Nergård i 2010, Pål Trulsen i 2002 og Bo Bakke i 1988.

– Han var plussmenneske. Det er trist, grusomt og ekstremt urettferdig at han ikke er her lenger, sier mangeårig lagkamerat og venn, Torger Nergård.

– Vi har vært sammen i 30 år. Det som skjer på idrettsbanen er en ting, men det er ikke det jeg minnes nå. Det er personen han var, og alle de gode tingene han tok med seg, sier Nergård.

Siste nytt

 • Nadal med rift i magen – stiller likevel i semifinalen mot Kyrgios

  Rafael Nadal pådro seg en rift i magen under onsdagens kvartfinale mot Taylor Fritz, men er likevel klar for Wimbledon-semifinalen torsdag.

  Spanjolen var gjennom flere undersøkelser etter seieren mot amerikanske Fritz, etter at han i etterkant av kvartfinalen var usikker på om han ville bli klar til fredagens semifinale mot Nick Kyrgios.

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Viking vil utestenge tilhengere og vurderer politianmeldelse

  En gruppe Rosenborg-supportere ble angrepet av en supportergruppering fra Viking etter eliteseriekampen i Stavanger. Nå vurderes det anmeldelse.

  Iført finlandshetter for å skjule sin identitet, gikk det som trolig var en gruppe Viking-supportere til angrep på en gjeng Rosenborg-tilhengere rett utenfor stadionet i Jåttåvågen, skriver Stavanger Aftenblad.

  Avisen beskriver supporterne som alternative fotballfans. To personer er allerede identifisert, mens det jobbes for å identifisere flere, skriver avisen.

  – Det som skjedde utenfor stadion søndag kveld, de scenene vi så der, det skal aldri få skje igjen, sier arrangementssjef i Viking, Børge Moi Nilsen, til Aftenbladet. (NTB)

  Eliteserien 2022: Viking - Rosenborg (1-1)
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Knudsen i LSK til neste sommar

  LSK-sportssjef Simon Mesfin stadfestar overfor Romerikes Blad at Magnus Knudsen blir hos dei gulkledde på ein avtale fram til neste sommar

  Fifa tillet utanlandske spelarar i den russiske ligaen å suspendere sine kontaktar fram til 30. juni i år fordi Russland invaderte Ukraina. I juni forlenga dei moglegheita med eitt år.

  Magnus Knudsen blei seld til Rostov frå Lillestrøm på tampen av 2021, men berre nokre månader inne i årets sesong var han tilbake hos Kanarifuglene da han nytta seg av denne moglegheita.

  Til Romerikes Blad opplyser LSK-sportssjef Simon Mesfin at klubben og spelaren har inngått ein avtale om at han held fram hos serieleiaren i eliteserien.

  – Vi er einig om ein avtale med Magnus til 30. juni neste sommar, seier han til avisa

  Magnus Knudsen har spelt elleve kampar for Lillestrøm i eliteserien denne sesongen.

  NM i fotball 2021: Skeid - Lillestrøm
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste