NRK Meny
Normal

Crystal Palace ødela Gerrards Anfield-farvel

Et tamt Liverpool-lag klarte aldri å gi Steven Gerrard den avskjeden han fortjente.

FOOTBALL/ Liverpool v Crystal Palace - Barclays Premier League

SKUFFET: Steven Gerrard ønsket seg et helt annet resultat i sin siste kamp på Anfield.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Sola tittet frem i Liverpool og Steven Gerrard ble behørig markert på i sin siste kamp på Anfield. Etter totalt 706 kamper og 183 mål i Liverpool-trøya ble kapteinen takket av sitt trofaste hjemmepublikum.

Lørdag 16. mai ble datoen da han spilte for siste gang på Anfield, og sammen med døtrene Lilly-Ella, Lexie og Lourdes fikk han gå ut på banen mens de øvrige Liverpool– og Crystal Palace-spillerne stod æresvakt for 34-åringen.

– Det var veldig rart. Jeg har gruet meg til denne dagen fordi jeg kommer til å savne dette. Jeg har elsket hvert minutt, og jeg er knust over at jeg ikke kommer til å spille foran disse supporterne igjen, sa han i en følelsesladet tale sendt på TV 2 etter kampen.

Gå til forsiden

Gerrards siste dag på Anfield

FOOTBALL/ Liverpool v Crystal Palace - Barclays Premier League

Gerrards siste dag på Anfield

10 bilder

  Husker Heggem-bytte

  Gerrard debuterte for Liverpool 29. november 1998, da han kom inn som innbytter for Vegard Heggem i sluttminuttene av en kamp som Blackburn.

  Et øyeblikk han nevnte spesielt i lørdagens tale.

  – Det er vanskelig å velge et høydepunkt, men første gang jeg løp ut her, det var et øyeblikk jeg aldri kommer til å glemme. Første gang man spiller for Liverpool er som en drøm som går i oppfyllelse, og hver kamp etter det var en bonus for meg, sa Gerrard.

  Crystal Palace la en demper på feiringen

  Da kampen var i gang var det imidlertid slutt på ærefrykten fra Crystal Palace-spillerne. En liten gavepakke fikk vertene imidlertid, da den gamle Liverpool-spilleren Martin Kelly sendte en dårlig pasning bakover på banen. Den snappet Adam Lallana og alene med Wayne Hennessey gjorde han ingen feil og ga Liverpool ledelsen.

  Etter det handlet mye om Crystal Palace. Først svinget Jason Puncheon inn et frispark til 1-1. Hans andre på en uke, etter at han også gjorde det samme mot Manchester United forrige helg.

  Og det var også en gammel Manchester United-spiller som ødela for Gerrard. Wilfried Zaha ble aldri noen suksess på Old Trafford, men først scoret han 2-1-målet for Palace, før han mot slutten av kampen skaffet straffen som ga London-laget seieren 3-1.

  Laster innhold, vennligst vent..

  Siste nytt

  • Grindheim ferdig i Vålerenga

   Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila.

   Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.

   Christian Grindheim
   Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
  • Grand held plassen

   Grand Bodø held plassen i Toppserien, og Urædd må spele i 1. divisjon også neste år. Det er klart etter at Grand vann 3-0 heime i Bodø i dag. Maiken Bakke scora to og Sara Kristine eggesvik eitt.

   Grand vann samanlagt 7-0.

  • Nye pallplassar på lagsprinten

   Norge tok to andreplassar i lagsprinten i Stavanger. Kvartetten Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke, Håvard Lorentzen og Johann Jørgen Sæves gjekk på 1.19,84, slått med 32 hundredeler av Canada i samløp. Canadas tid er verdsrekord.

   På kvinnenes lag gjekk Anne Gulbrandsen, Hege Bøkko, Ida Njåtun og Rikke Jeppsson. Dei blei slått med 39 hundredeler av Sør-Korea.

  Sendeplan

  Kl. Program Kanal
  4-4-2 Radiosporten
  4-4-2 Radiosporten
  Sportsrevyen
  Etter kamp