Crystal Palace ødela Gerrards Anfield-farvel

Et tamt Liverpool-lag klarte aldri å gi Steven Gerrard den avskjeden han fortjente.

FOOTBALL/ Liverpool v Crystal Palace - Barclays Premier League

SKUFFET: Steven Gerrard ønsket seg et helt annet resultat i sin siste kamp på Anfield.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Sola tittet frem i Liverpool og Steven Gerrard ble behørig markert på i sin siste kamp på Anfield. Etter totalt 706 kamper og 183 mål i Liverpool-trøya ble kapteinen takket av sitt trofaste hjemmepublikum.

Lørdag 16. mai ble datoen da han spilte for siste gang på Anfield, og sammen med døtrene Lilly-Ella, Lexie og Lourdes fikk han gå ut på banen mens de øvrige Liverpool– og Crystal Palace-spillerne stod æresvakt for 34-åringen.

– Det var veldig rart. Jeg har gruet meg til denne dagen fordi jeg kommer til å savne dette. Jeg har elsket hvert minutt, og jeg er knust over at jeg ikke kommer til å spille foran disse supporterne igjen, sa han i en følelsesladet tale sendt på TV 2 etter kampen.

FOOTBALL/ Liverpool v Crystal Palace - Barclays Premier League
Foto: Carl Recine / Reuters

Husker Heggem-bytte

Gerrard debuterte for Liverpool 29. november 1998, da han kom inn som innbytter for Vegard Heggem i sluttminuttene av en kamp som Blackburn.

Et øyeblikk han nevnte spesielt i lørdagens tale.

– Det er vanskelig å velge et høydepunkt, men første gang jeg løp ut her, det var et øyeblikk jeg aldri kommer til å glemme. Første gang man spiller for Liverpool er som en drøm som går i oppfyllelse, og hver kamp etter det var en bonus for meg, sa Gerrard.

Crystal Palace la en demper på feiringen

Da kampen var i gang var det imidlertid slutt på ærefrykten fra Crystal Palace-spillerne. En liten gavepakke fikk vertene imidlertid, da den gamle Liverpool-spilleren Martin Kelly sendte en dårlig pasning bakover på banen. Den snappet Adam Lallana og alene med Wayne Hennessey gjorde han ingen feil og ga Liverpool ledelsen.

Etter det handlet mye om Crystal Palace. Først svinget Jason Puncheon inn et frispark til 1-1. Hans andre på en uke, etter at han også gjorde det samme mot Manchester United forrige helg.

Og det var også en gammel Manchester United-spiller som ødela for Gerrard. Wilfried Zaha ble aldri noen suksess på Old Trafford, men først scoret han 2-1-målet for Palace, før han mot slutten av kampen skaffet straffen som ga London-laget seieren 3-1.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Sportssjef kalles inn på teppet etter brudd på smittevernregel

OBERSTDORF (NRK): Kombinertlandslagets sportssjef Ivar Stuan er én av flere norske ledere og utøvere som har brutt reglene under VM. Det får FIS til å reagere.

Siste nytt

 • Junior Fossesholm på ankeretappen

  Onsdag klokken 17 presenterte hovedtrener Ole Morten Iversen og Ola Vigen Hattestad laget som representerer Norge på morgendagens stafett.

  Det er Tiril Udnes Weng, Heidi Weng, Therese Johaug og junior Helene Marie Fossesholm på ankeretappen.

  Sverige er storfavoritter, og der ble Linn Svahn vraket til ankeretappen. Jonna Sundling, Charlotte Kalla, Ebba Andersson og Frida Karlsson er de fire utvalgte der.

  UVZvzOa9joI
  Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva
 • Fortsetter i mesterligaen

  Henrikke Holm Nervik er oppnevnt som dommer i åttedelsfinalen i kvinnenes mesterliga i fotball mellom Lyon og Brøndby.

  Hun får med seg Monica Løkkeberg, Elisabeth Thoresen og Ingvild Lagnes Aarland, melder Norges Fotballforbund.

  Dommerteamet dømte 16-delsfinalen mellom Servette og Atlético Madrid i kvinnenes mesterliga i februar, og er nå også klare for neste steg i turneringen.

  Kampen spilles torsdag.

  tVJ4ieyCqmY
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Ingen lovnader til idretten

  Idretten fikk lagt fram sine synspunkter i onsdagens møte med statsminister Erna Solberg (H), men kan ikke regne med lettelser i nærmeste framtid.

  – Vi har ikke lovet noe på dette møtet. Vi skal forsøke å se på tilpasninger vi i har i systemet. Men smittetallene vi ser nå, indikerer innskjerpinger – ikke åpninger. Vi må regne med at de nasjonale tiltakene ikke vi lettes noe særlig, sa Solberg på pressekonferansen etter møtet mellom henne, idrettspresident Berit Kjøll og kulturminister Abid Raja.

  I over seks uker har toppidretten hatt full stans i alt seriespill. Det skjedde etter en klar anbefaling fra statsminister Erna Solberg på talerstolen i Stortinget 18. januar.

  Berit Kjøll uttrykte sine bekymringer for idretten og kom med forslag til mulige tiltak i møtet med Solberg og Raja.

  – Idrettens betydning for fysisk og psykiske helsen er viktigere enn noen gang, spesielt den psykiske helsen. Jo lengre idretten er nedstengt, jo større risiko blir det for betydelig frafall, sa Kjøll.

  Møte om norsk idrett i lys av koronapandemien.
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal