NRK Meny
Normal

Crystal Palace ødela Gerrards Anfield-farvel

Et tamt Liverpool-lag klarte aldri å gi Steven Gerrard den avskjeden han fortjente.

FOOTBALL/ Liverpool v Crystal Palace - Barclays Premier League

SKUFFET: Steven Gerrard ønsket seg et helt annet resultat i sin siste kamp på Anfield.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Sola tittet frem i Liverpool og Steven Gerrard ble behørig markert på i sin siste kamp på Anfield. Etter totalt 706 kamper og 183 mål i Liverpool-trøya ble kapteinen takket av sitt trofaste hjemmepublikum.

Lørdag 16. mai ble datoen da han spilte for siste gang på Anfield, og sammen med døtrene Lilly-Ella, Lexie og Lourdes fikk han gå ut på banen mens de øvrige Liverpool– og Crystal Palace-spillerne stod æresvakt for 34-åringen.

– Det var veldig rart. Jeg har gruet meg til denne dagen fordi jeg kommer til å savne dette. Jeg har elsket hvert minutt, og jeg er knust over at jeg ikke kommer til å spille foran disse supporterne igjen, sa han i en følelsesladet tale sendt på TV 2 etter kampen.

FOOTBALL/ Liverpool v Crystal Palace - Barclays Premier League

Husker Heggem-bytte

Gerrard debuterte for Liverpool 29. november 1998, da han kom inn som innbytter for Vegard Heggem i sluttminuttene av en kamp som Blackburn.

Et øyeblikk han nevnte spesielt i lørdagens tale.

– Det er vanskelig å velge et høydepunkt, men første gang jeg løp ut her, det var et øyeblikk jeg aldri kommer til å glemme. Første gang man spiller for Liverpool er som en drøm som går i oppfyllelse, og hver kamp etter det var en bonus for meg, sa Gerrard.

Crystal Palace la en demper på feiringen

Da kampen var i gang var det imidlertid slutt på ærefrykten fra Crystal Palace-spillerne. En liten gavepakke fikk vertene imidlertid, da den gamle Liverpool-spilleren Martin Kelly sendte en dårlig pasning bakover på banen. Den snappet Adam Lallana og alene med Wayne Hennessey gjorde han ingen feil og ga Liverpool ledelsen.

Etter det handlet mye om Crystal Palace. Først svinget Jason Puncheon inn et frispark til 1-1. Hans andre på en uke, etter at han også gjorde det samme mot Manchester United forrige helg.

Og det var også en gammel Manchester United-spiller som ødela for Gerrard. Wilfried Zaha ble aldri noen suksess på Old Trafford, men først scoret han 2-1-målet for Palace, før han mot slutten av kampen skaffet straffen som ga London-laget seieren 3-1.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Mjelde kåret til tredje beste

  Maren Mjelde ble søndag kveld stemt frem av spillerne selv som den tredje beste spilleren i engelsk fotball.

  Lagveninne fra Chelsea, Fran Kirby, vant prisen. Ji So-yun fra Manchester City tok andreplassen.

  SOCCER-CHAMPIONS-CHE-WOB/WOMEN
  Foto: ADAM HOLT / Reuters
 • Napoli senket Juventus

  De fleste av de store fotballigaene er avgjort, men i Italia er det fortsatt spenning.

  Søndag kveld tapte tittelforsvarer Juventus 0–1 mot Napoli på hjemmebane.

  Dermed er Napoli bare ett poeng bak Juventus på toppen av tabellen.

  FBL-ITA-SERIE A-JUVENTUS-NAPOLI
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP
 • Salah kåret til årets spiller

  Liverpools storscorer Mohamed Salah ble søndag tildelt den prestisjetunge prisen som årets Premier League-spiller av den engelske spillerforeningen PFA, skriver NTB. Egypteren tangerte ligarekorden da han scoret sitt 31. seriemål lørdag.

  FBL-ENG-PR-WEST BROM-LIVERPOOL
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal