Hopp til innhold
VM cricket: Finale.

Cricket

Oppsummert

 • Kl 15.25: VM-finale i cricket. Se VM-finalen i cricket mellom England og Vestindia.
 • Komm.: Yousuf Gilani.
 • Kohli skrev crickethistorie da India stormet til VM-finale

  Superstjernen Virat Kohli spilte hovedrollen da vertsnasjonen India tok seg til VM-finalen i cricket med en poengfest i semifinalen mot New Zealand.

  Kohli scoret 117 poeng på 113 kast da India henrykket hjemmepublikum i Mumbai med 397 poeng, det høyeste poengtallet i en utslagskamp i cricket-VM-historien. Han er den første som har oppnådd tresifret poengtall 50 ganger i endagslandskamper.

  India har dominert VM på hjemmebane og vant alle ni kamper i grunnspillet. Den cricketglade nasjonen jager sin første VM-tittel siden 2011, da Tendulkar var den store spilleren.

  (NTB)

  APTOPIX India Cricket WCup
  Foto: Rafiq Maqbool / AP
 • Svart røyk gir VM-arrangøren i cricket problemer – spillerne dropper trening

  Kraftig luftforurensing i Indias hovedstad New Delhi skaper trøbbel for cricket-VM.

  Byen har fått stempel som den mest forurensede i verden, ifølge selskapet IQAir.

  Og for tiden siger mye svart røyk inn over byen som har over 30 millioner innbyggere. Dette skyldes utstrakt brenning av kvister og annet treverk hos bønder i områdene rundt.

  Mandag skal Bangladesh møte Sri Lanka i VM-kamp i cricket i nettopp New Delhi. Begge lag har droppet en del av oppsatt utendørs trening i opptakten til kampen.

  – Vi har forsøkt å minimere vår eksponering for luften så mye som mulig. Visst skal vi trene, men vi må også være forsiktig med tanke på langtidseffekten av dårlig luft, sa Bangladeshs landslagstrener Chandika Hathurusingha til nyhetsbyrået AFP.

  Skolene i New Delhi er stengt den kommende ukene på grunn av luftforurensingen.

  (NTB)

  Chricket New Dehli / Sri Lanka
  Foto: NTB
 • Cricket inn på OL-programmet i Los Angeles i 2028

  IOC har gitt grønt lys for cricket i OL i Los Angeles i 2028. Det gjelder også for fire andre idretter.

  Styret i Den internasjonale olympiske komité (IOC) har hatt møte i India foran den kommende kongressen.

  Nye idretter for lekene i Los Angeles er også foreslått baseball/ softball, flaggfotball (ikke-kontakt amerikansk fotball), lacrosse og squash.

  IOC-president Thomas Bach forklarte etter styremøtet at styret har godkjent disse forslagene fra Los Angeles-arrangørene, og at det er snakk om såkalt twenty cricket, den enkleste formen for internasjonal cricket, baseball/softball, flaggfotball, lacrosse og squash.

  Alle forslagene må derimot stemmes over av IOCs medlemsnasjoner under den kommende kongressen i Mumbai.(NTB)

 • Rapport: Rasisme gjennomsyrer engelsk cricket

  En ny rapport viser at rasisme gjennomsyrer det erkeengelske spillet cricket. En egen uavhengig kommisjon ble nedsatt i 2021 for å undersøke anklager om rasisme og kjønnsdiskriminering.

  Halvparten av de 4000 som kommisjonen har intervjuet, forteller om diskriminering de siste fem årene. Andelen er vesentlig høyere for intervjuobjekter fra etnisk sammensatte grupper, kvinner og lavere sosiale klasser.

  Kommisjonen konkluderer med at det svikter både når det gjelder mangfold, inkludering og likebehandling. Rapporten anbefaler at det blir gjennomført likelønn for kvinnelige og mannlige spillere innen 2030. I dag tjener kvinnelige spillere bare vel 20 prosent av det som mannlige spillere får.

  Etter framleggingen sier cricket-ledere i England og Wales at det ikke er gjort nok for å hindre inngrodd rasisme og kjønnsdiskriminering i sporten. De lover å «restarte spillet», skriver nyhetsbyrået AFP.

 • Cricket vil på OL-programmet

  Det internasjonale cricketforbundet (ICC) søkjer om å få plass i sommar-OL i Los Angeles i 2028. Men det er mest for å posisjonere seg til OL i Brisbane i 2032, skriv gamesbids.com.

  – Vi har over ein milliard cricket-fans rundtom i verda, og talet er veksande seier cricketpresident Greg Barclay.

  Han innser at det kan bli vanskeleg å kome med i Los Angeles, der baseball og softball nesten heilt sikkert er tilbake, og at det derfor blir svært vanskeleg å få endå ein lagidrett på programmet.

  Men Barclay meiner det er nødvendig å søkje for å markere interessa.

  Det eigentlege målet er OL i 2032. I Australia er cricket-interessa enorm, og Brisbanes historiske cricketarena The Gabba skal oppgraderast for ein milliard australske dollar før OL.

  Cricket
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
VM i cricket.
Direkte fra Melbourne, Australia.
Kommentator: Yousuf Gilani 
Programleder: Ole Rolfsrud
India vs. Pakistan i cricket-VM

Gilani: – Norsk cricket mangler «curlingeffekten»

Siste nytt

 • Hovland misset cuten – ute av British Open etter kriserunde

  Viktor Hovland var ikke i nærheten av å spille seg ut av trøbbel i British Open. Han fikk seks bogeyer på fredagens runde og røk ut.

  Med totalt ti slag over par var Hovland langt unna å klare cuten.

  Det er tredje gang i år at den norske golfproffen ikke tar seg til helgespillet i en majorturnering. Den ene gangen han greide det, slo han til med en 3.-plass i PGA-mesterskapet.

  Hovland var på etterskudd etter en åpningsrunde på 75 slag, og det skulle bli enda verre dagen derpå. Nordmannen pådro seg fire bogeyer på sine sju første hull og falt kraftig nedover resultatlistene. Tre av smellene kom etter hverandre.

  Åtte hull på par fulgte før det igjen kladdet skikkelig for Hovland. Han fikk bogey på både tredje og nest siste hull på den tøffe banen i skotske Troon. Det ga en 77-runde og delt 113.-plass.

  British Open er årets fjerde og siste majorturnering. Der har Hovland en 4.-plass fra 2022 som karrierebeste.

  Shane Lowry fra Irland er på topp før helgens to siste runder. Han leder med sju slag under par, mens engelskmennene Daniel Brown og Justin Rose er nærmest på -5.

  Om under to uker går Hovland i gang med OL-golfen. Håpet er at han skal kjempe om medalje, men 2024-formen er ikke er godt tegn før Paris-lekene.

  (NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: AP
 • Carlsen med perfekt kvartfinale – satte rivalen i sjakk matt

  Magnus Carlsen tok seg lett av Jan Nepomnjasjtsjij i kvartfinalen i årets tredje Champions Chess Tour-turnering. Han vant tre strake partier.

  Carlsen gjorde unna duellen på et nettbrett. Vanligvis spiller han onlinesjakken på en datamaskin, men ikke denne gangen.

  Første parti så ut til å ebbe ut i remis, men i sluttfasen tippet det i Carlsens favør. Det neste avgjorde han på nådeløst vis med svarte brikker etter litt over 40 trekk.

  – Her er det sjakk matt på brettet! Veldig uvanlig, spillerne gir ofte opp før partiet avgjøres (på den måten), utbrøt TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

  Carlsen fortsatte storspillet også i det tredje partiet. Han trengte bare remis for å ta kvartfinaleseieren, men vant overbevisende.

  – For en prestasjon av Magnus, sa Hammer.

  Nepomnjasjtsjij var utfordrer da Carlsen i 2021 forsvarte og vant VM-tittelen i langsjakk for siste gang.

  Årets tredje Champions Chess Tour-turnering spilles som et sluttspill og har et dobbelt utslagssystem. Det gjør at taperne får en ny sjanse til å ta seg videre.

  Carlsen vant årets første CCT-turnering, men tapte i mai den andre utgaven. Begge finalene var mot Alireza Firouzja

  (NTB)

  Magnus Carlsen
  Foto: NTB
 • Knutsen beklager etter massiv kritikk

  Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen innrømmer ovenfor TV 2 at han utøvde «dårlig ledelse» etter den mye omtalte situasjonen mellom han og Sandefjords lege lørdag.

  Knutsen ble kritisert for å ikke ta Jostein Gundersen av banen etter to hodesmeller i kampen mot Sandfjord, selv om legen til hjemmelaget mente han burde det.

  – Det er av og til sånn at du trenger litt betenkningstid. Jeg har ikke taklet det spesielt bra. Det er egentlig hele saken for meg: Jeg føler jeg setter vikarlegen til Sandefjord i en vanskelig situasjon. Det beklager jeg, sier Knutsen til TV 2.

  I et intervju med NRK tirsdag sa treneren følgende:

  – Han såkalte legen fra Sandefjord har jeg aldri sett før og aldri møtt før, før han er i min tekniske sone og fysisk holder tilbake vår spiller. Det er det jeg reagerer på.

  Før kveldens kamp mot Odd, tar Knutsen selvkritikk:

  – Jeg må understreke at jeg har aldri ment at det er en trener som skal vurdere en hodeskade på en spiller. Sånn som settingen ble, mener jeg spilleren burde blitt tatt ut, sier han til TV 2.

  kjetil Knutsen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal