Hopp til innhold
VM cricket: Finale.

Cricket

Oppsummert

 • Kl 15.25: VM-finale i cricket. Se VM-finalen i cricket mellom England og Vestindia.
 • Komm.: Yousuf Gilani.
 • Cricket vil på OL-programmet

  Det internasjonale cricketforbundet (ICC) søkjer om å få plass i sommar-OL i Los Angeles i 2028. Men det er mest for å posisjonere seg til OL i Brisbane i 2032, skriv gamesbids.com.

  – Vi har over ein milliard cricket-fans rundtom i verda, og talet er veksande seier cricketpresident Greg Barclay.

  Han innser at det kan bli vanskeleg å kome med i Los Angeles, der baseball og softball nesten heilt sikkert er tilbake, og at det derfor blir svært vanskeleg å få endå ein lagidrett på programmet.

  Men Barclay meiner det er nødvendig å søkje for å markere interessa.

  Det eigentlege målet er OL i 2032. I Australia er cricket-interessa enorm, og Brisbanes historiske cricketarena The Gabba skal oppgraderast for ein milliard australske dollar før OL.

  Cricket
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Rasisme-bråk i britisk cricket

  Ein kommisjon som skal granske skuldingar om grov rasisme i britisk cricket, har fått over 1000 meldingar den siste veka.

  Tysdag fekk britiske parlamentarikarar høyre ei kjensleladd forklaring frå den tidlegare cricketstjerna Azeem Rafiq, som fortalde om korleis lagkameratar i ei årrekke overauste han med rasistiske kommentarar i garderoben då han spela for Yorkshire Country Cricket Club.

  Rafiq hevda overfor kulturkomiteen i det britiske Parlamentet at rasismen i britisk cricket er «institusjonalisert», systematisk og til tider svært grov. Han fortalde om at grov ordbruk mynta på hans og lagkameratars pakistanske bakgrunn blei ein norm, som aldri blei utfordra av leiinga i klubben.

  Etter Rafiqs framferd i Parlamentet har det strøymd på med nye skuldingar om rasisme i cricketsporten. Over 1000 personar har kontakta den uavhengige kommisjonen for likeverd i cricket (ICEC), ifølge BBC.

  Azeem Rafiq
  Foto: AP
 • Utøvere gjemmer seg for Taliban

  Afghanske kvinnelige cricketspillere har gått i skjul for Taliban. De skal ha blitt utsatt for trusler om drap om de utøver sporten sin.

  BBC har snakket med Asel, som ikke er hennes virkelige navn, om situasjonen for kvinnelige idrettsutøvere.

  – Enhver kvinne som spiller cricket eller utøver en annen sport, er ikke trygg nå, sier hun.

  Hun og lagkamerater har opprettet en gruppe på WhatsApp for å støtte hverandre. Asel forteller om frykt, og hun viser til en historie fra en av medlemmene i gruppen.

  – Taliban oppsøkte de som spilte cricket og sa de kunne bli drept om de fortsatt med det, forteller Asel til BBC.

  Taliban har bedyret at de vil sikre kvinners rettigheter, men det kommer stadig flere rapporter fra Afghanistan som tyder på det motsatte.

   Youths play cricket at sunset at the Nader Khan hilltop in Kabul on September 22, 2020.
  Foto: Wakil Kohsar / AFP
 • Cricket-VM blir utvida

  Cricket-VM for menn blir utvida til 14 lag igjen frå 2027, melder det internasjonale cricketforbundet (ICC).

  Talet på lag har endra seg ofte. Det var 14 lag også i 2011 og 2015. I 2019 var det redusert til ti, det blir det også i 2023. Men så blir det altså 14 igjen (54 kampar), iallfall i 2027 og 2031.

  Det litt mindre T20-VM, som blir arrangert annakvart år, skal utvidast frå 16 til 20 lag (55 kampar) frå 2024 og minst til 2030.

  VM i cricket
  Foto: Andrew Boyers / Reuters
 • England mot New Zealand i finalen

  England slo regjerande verdsmeister Australia med 8 wickets og skal møte New Zealand i finalen i cricket-VM. Ingen av laga har vunne VM tidlegare.

  Finalen går på Lord's i London søndag.

  Eoin Morgan, England
  Foto: Paul Ellis / AFP
VM i cricket.
Direkte fra Melbourne, Australia.
Kommentator: Yousuf Gilani 
Programleder: Ole Rolfsrud

Sportsnyheter

Erling Braut Haaland, Manchester City

Haaland fikk kjeft etter superdebuten: – Pass på språket

Presset var enormt, men Erling Braut Haaland (22) fikk en drømmedebut for Manchester City. Etterpå ble han irrettesatt for banning.

Siste nytt

 • Sky Sports: Juventus har akseptert United-bud på Rabiot

  Manchester United er enig med Juventus om en overgangssum for den franske midtbanespilleren Adrien Rabiot, melder Sky Sports.

  Dermed ligger det an til at Rabiot blir Premier League-spiller i løpet av kort tid. Han kom gratis til Juventus fra Paris Saint-Germain i 2019 og har ett år igjen av kontrakten med Serie A-klubben.

  Ifølge Sky Sports skal Juventus være tilfreds med å selge Rabiot på nåværende tidspunkt. Den angivelige enigheten om en overgangssum åpner opp for at United kan forhandle med franskmannen om en kontrakt.

  United har lenge hatt som mål å forsterke sin sentrale midtbane. Klubben mistet dessuten Paul Pogba til nettopp Juventus tidligere i sommer.

  Premier League-klubben har også vært koblet til Barcelonas Frenkie de Jong i lengre tid. (NTB)

  Adrien Rabiot
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • The Athletic: Barcelona truer med rettslige skritt mot De Jong-kontrakt

  Barcelona-styret skal ha bedt Frenkie de Jong om å annullere hans kontrakt fra 2020. De mener den inneholder ulovlige detaljer, skriver The Athletic.

  De Jong ble i 2019 klar for den spanske storklubben fra Ajax, men i 2020 forlenget han den kontrakten med ytterligere to år til 2026. Den kontrakten ble signert av det tidligere styret i klubben som var ledet av Josep Bartomeu, før de gikk av i oktober 2020.

  Det nåværende Barcelona-styret mener det gamle styret involverte ulovlige detaljer i den kontrakten, og har bedt nederlenderen om å annullere den for å gå tilbake til de opprinnelige betingelsene fra kontrakten i 2019, opplyser The Athletic. (NTB)

  Frenkie de Jong
  Foto: PAU BARRENA / AFP
 • Rettssaken mot Giggs i gang – risikerer fengselsstraff for vold

  Rettssaken mot den tidligere fotballstjernen Ryan Giggs startet i Manchester mandag. 48-åringen er tiltalt for blant annet vold mot en tidligere kjæreste.

  I tillegg til voldsbruk mot ekskjæresten og hennes søster, er han også tiltalt for kontrollerende eller tvangsmessig oppførsel mot sin daværende kjæreste mellom august 2017 og november 2020. Han ble arrestert 1. november 2020 etter at han skal ha skallet til henne.

  Giggs har hele veien avvist alle anklager. (NTB)

  Ryan Giggs i retten
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste