Hopp til innhold
VM cricket: Finale.

Cricket

Oppsummert

  • Kl 15.25: VM-finale i cricket. Se VM-finalen i cricket mellom England og Vestindia.
  • Komm.: Yousuf Gilani.
  • Kohli skrev crickethistorie da India stormet til VM-finale

    Superstjernen Virat Kohli spilte hovedrollen da vertsnasjonen India tok seg til VM-finalen i cricket med en poengfest i semifinalen mot New Zealand.

    Kohli scoret 117 poeng på 113 kast da India henrykket hjemmepublikum i Mumbai med 397 poeng, det høyeste poengtallet i en utslagskamp i cricket-VM-historien. Han er den første som har oppnådd tresifret poengtall 50 ganger i endagslandskamper.

    India har dominert VM på hjemmebane og vant alle ni kamper i grunnspillet. Den cricketglade nasjonen jager sin første VM-tittel siden 2011, da Tendulkar var den store spilleren.

    (NTB)

    APTOPIX India Cricket WCup
    Foto: Rafiq Maqbool / AP
  • Svart røyk gir VM-arrangøren i cricket problemer – spillerne dropper trening

    Kraftig luftforurensing i Indias hovedstad New Delhi skaper trøbbel for cricket-VM.

    Byen har fått stempel som den mest forurensede i verden, ifølge selskapet IQAir.

    Og for tiden siger mye svart røyk inn over byen som har over 30 millioner innbyggere. Dette skyldes utstrakt brenning av kvister og annet treverk hos bønder i områdene rundt.

    Mandag skal Bangladesh møte Sri Lanka i VM-kamp i cricket i nettopp New Delhi. Begge lag har droppet en del av oppsatt utendørs trening i opptakten til kampen.

    – Vi har forsøkt å minimere vår eksponering for luften så mye som mulig. Visst skal vi trene, men vi må også være forsiktig med tanke på langtidseffekten av dårlig luft, sa Bangladeshs landslagstrener Chandika Hathurusingha til nyhetsbyrået AFP.

    Skolene i New Delhi er stengt den kommende ukene på grunn av luftforurensingen.

    (NTB)

    Chricket New Dehli / Sri Lanka
    Foto: NTB
  • Cricket inn på OL-programmet i Los Angeles i 2028

    IOC har gitt grønt lys for cricket i OL i Los Angeles i 2028. Det gjelder også for fire andre idretter.

    Styret i Den internasjonale olympiske komité (IOC) har hatt møte i India foran den kommende kongressen.

    Nye idretter for lekene i Los Angeles er også foreslått baseball/ softball, flaggfotball (ikke-kontakt amerikansk fotball), lacrosse og squash.

    IOC-president Thomas Bach forklarte etter styremøtet at styret har godkjent disse forslagene fra Los Angeles-arrangørene, og at det er snakk om såkalt twenty cricket, den enkleste formen for internasjonal cricket, baseball/softball, flaggfotball, lacrosse og squash.

    Alle forslagene må derimot stemmes over av IOCs medlemsnasjoner under den kommende kongressen i Mumbai.(NTB)

  • Rapport: Rasisme gjennomsyrer engelsk cricket

    En ny rapport viser at rasisme gjennomsyrer det erkeengelske spillet cricket. En egen uavhengig kommisjon ble nedsatt i 2021 for å undersøke anklager om rasisme og kjønnsdiskriminering.

    Halvparten av de 4000 som kommisjonen har intervjuet, forteller om diskriminering de siste fem årene. Andelen er vesentlig høyere for intervjuobjekter fra etnisk sammensatte grupper, kvinner og lavere sosiale klasser.

    Kommisjonen konkluderer med at det svikter både når det gjelder mangfold, inkludering og likebehandling. Rapporten anbefaler at det blir gjennomført likelønn for kvinnelige og mannlige spillere innen 2030. I dag tjener kvinnelige spillere bare vel 20 prosent av det som mannlige spillere får.

    Etter framleggingen sier cricket-ledere i England og Wales at det ikke er gjort nok for å hindre inngrodd rasisme og kjønnsdiskriminering i sporten. De lover å «restarte spillet», skriver nyhetsbyrået AFP.

  • Cricket vil på OL-programmet

    Det internasjonale cricketforbundet (ICC) søkjer om å få plass i sommar-OL i Los Angeles i 2028. Men det er mest for å posisjonere seg til OL i Brisbane i 2032, skriv gamesbids.com.

    – Vi har over ein milliard cricket-fans rundtom i verda, og talet er veksande seier cricketpresident Greg Barclay.

    Han innser at det kan bli vanskeleg å kome med i Los Angeles, der baseball og softball nesten heilt sikkert er tilbake, og at det derfor blir svært vanskeleg å få endå ein lagidrett på programmet.

    Men Barclay meiner det er nødvendig å søkje for å markere interessa.

    Det eigentlege målet er OL i 2032. I Australia er cricket-interessa enorm, og Brisbanes historiske cricketarena The Gabba skal oppgraderast for ein milliard australske dollar før OL.

    Cricket
    Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
VM i cricket.
Direkte fra Melbourne, Australia.
Kommentator: Yousuf Gilani 
Programleder: Ole Rolfsrud

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal