Rekord-City latterliggjorde hjelpeløse Watford: – De var patetiske og bør være flaue

Rekorder stod for fall da Manchester City tok imot Watford lørdag. Årets raskeste mål, fem raskeste mål scoret noen gang – og i sluttminuttene var Kevin De Bruyne bare centimetre unna å sikre tangering av Premier Leagues største seier noensinne.

De fleste forventet nok en form for «reaksjon» fra de titteljagende i lyseblå etter å ha tapt for Norwich sist helg.

Men en slik reaksjon var nok langt mer enn hjemmefansen kunne se for seg da de satt seg ned på setene sine på Etihad lørdag ettermiddag. Først fem mål etter bare 17 minutter. Etter pause scoret Pep Guardiolas menn tre mål til.

– Du kan ikke gå til en kamp og stå, se på og beundre City-spillerne. Watford har en ny manager, fikk et bra resultat forrige helg, og du skulle tro de skulle være bedre. De var patetiske i dag og bør være flaue over den prestasjonen, sier tidligere storscorer for både Newcastle og England, Alan Shearer til BBCs radio.

– Å tape er en del av livet

City-manager Pep Guardiola likte aller best at laget hans aldri slapp seg ned i den andre omgangen, selv om de ledet med fem. De gjorde istedet det motsatte av det som er normalt, mener han, og ble mer aggressive og leverte veldig gode siste 45 minutter.

– Journalister, eksperter, tidligere spillere forstår fortsatt ikke at å tape kamper er en del av livet. Motstanderne fortjener alltid respekt. Den samme følelsen jeg har i dag, den hadde jeg også etter kampen mot Norwich. Så det var ikke noen dårlig prestasjon. Vi kan tape kamper, men det viktige er hvordan vi reagerer på det, sier spanjolen, ifølge BBC.

AFP_1KH72E

JUBELEN UTEBLE: Pep Guardiola forholdt seg rolig selv om laget hans lekte seg til 8-0 på Etihad.

Rekord på rekord før pause

Watfords mareritt og Citys lekestue startet nærmest umiddelbart.

David Silvas scoring etter bare 52 sekunder er sesongens raskeste i den engelske toppdivisjonen, ifølge statistikktjenesten Opta. Da City scoret ytterligere fire mål innen kampuret viste 18 minutter, satte de rekord nummer to for dagen, melder samme nettsted.

Ingen har scoret så mange på like kort tid i Premier Leagues historie. Ifølge TV 2-ankermann Jan-Henrik Børslid gjorde Blackburn det samme mot Sheffield United i 1997. Den gangen tok det 24 minutter.

«Kan noen sende hjelp til Etihad», stod det i BBCs livestudio etter 5-0.

AFP_1KH6XE

FEIRET DET SJETTE: Manchester City-spillerne er like fornøyd om det står 1-0 som 6-0. Her omtrent samtlige spillere borte hos Bernardo Silva etter han har scoret det sjette.

– Ekstremt pinlig

Men det var ingen hjelp å få for stakkars Watford. For det kunne stått enda mer til pause, men City-stjernene misbrukte en rekke sjanser før lagene ble sendt i garderoben.

– Ekstremt imponerende, eller ekstremt pinlig. Det kommer an på hvilket lag du holder med, uttalte TV 2-ekspert Brede Hangeland under kanalens sending.

Likevel ble det umiddelbart snakket om at Pep Guardiolas menn kunne slå den aller gjeveste målrekorden som har stått seg siden 1995. Da slo Manchester United Ipswich hele 9-0 i Premier League.

De Bruyne nære det niende

To scoringer som sørget for 7-0 gjorde at City var i rute. Da Kevin de Bruyne sørget for 8-0 med fem minutter igjen av ordinær tid trodde alle det umulige var mulig.

De fikk sine sjanser til å sette det niende også. Spesielt da nettopp De Bruyne brøt gjennom Watford-forsvaret i sluttminuttene. Men omtrent alene med keeper godt inne i gjestenes 16-meter skjøt han like utenfor.

Dermed ble det 8-0 på Etihad... Watfords verste tap noen gang og tredje gang de har sluppet inn åtte mål. Det skjedde sist i 1926 og 1959...

af59f7e8-c438-436f-a32a-6b4c4b2f61cb

BLYTUNGT: For Watford og manager Quique Sanchez Flores på Etihad lørdag.

Sier «beklager» til fansen

Watford-manager Quique Sanchez Flores sa som sant var etter kampen: Det var en veldig dårlig dag på jobben. Han forteller også at det første kvarteret var veldig tøft og at målene de slapp inn var enkle.

– Hvert mål kom av ulike grunner. Et innlegg, straffe, kombinasjonsspill. Man kan ikke si hva problemet var, fordi det var ett stort problem. Det var vanskelig å stoppe det som skjedde, sier han ifølge BBC, og fortsetter:

– Vi så redde ut i begynnelsen. Men vi kommer til å lære av dette. Vi må bare si «beklager» til fansen, sier Flores.

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

• Ny skadesmell for kriserammede LSK – midtbanespiller operert

LSK Kvinner må klare seg uten finske Emma Peuhkurinen i flere måneder som følge av en kneskade.

Det opplyser klubben selv i egne kanaler.

Peuhkurinen pådro seg kneskaden på trening i forrige uke. Hun er ikke aktuell for spill før etter sommeren.

– Emma skadet dessverre kneet sitt under en trening på slutten av forrige uke. Etter undersøkelser, ble det bekreftet en meniskskade, som ble operert mandag denne uken. Emma blir først å se tilbake på fotballbanen på høstparten av sesongen 2024, sier medisinsk ansvarlig Simen Gilje Bergan i en uttalelse.

Nylig mistet LSK Kvinner også den svenske angriperen Amanda Johnsson Haahr til skade. Hun ble skadd i toppserieoppgjøret mot Lyn. Undersøkelser i etterkant viste at 28-åringen står foran en lengre periode på sidelinjen.

LSK opplyste nylig at klubben er i økonomisk krise og gjør umiddelbare tiltak. Alle ansatte som ikke er spillere, er delvis permittert.

LSK har uttalt at «det handler om klubbens videre eksistens». (NTB)

Toppserien i fotball 2024: LSK Kvinner - Brann (4-2)
  • Dahl blir trener for rekruttlandslagene

Tinus Dahl er ansatt som trener for rekruttlandslagene i langrenn. Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. Han skal ha ansvar for både menn og kvinner.

– Jeg er veldig spent og gleder meg til å snakke med alle løperne og møte gjengen for første gang. Det er en gruppe med dyktige og kompetente løpere. Sammen skal vi forme kulturen, finne felles filosofi og løfte hverandre, sier Dahl.

Landslagssjef Ulf Morten Aune og fagsjef Per Elias Kalfoss har ledet ansettelsesprosessen.

– Tinus er en systematisk og hardtarbeidende trener som kan vise til strålende resultater for Team Elon Oslofjord. Vi har sikret oss en meget god trener for Equinor rekruttlandslag. Denne ansettelsen viser også at det er gode muligheter til å avansere på karrierestigen i NSF-systemet, sier de i pressemeldingen.

Dahl har tidligere trent Team Elon Oslofjord og Lyn Ski.

Tinus Dahl
  • Daley klar for sitt femte OL

Stuper Tom Daley får delta i sitt femte OL, det ble klart da han tirsdag ble presentert som en del av det britiske laget. 29-åringen tok en pause fra sporten etter at han vant gull i forrige OL, men kommer til å delta igjen i Paris-lekene.