NRK Meny
Normal

Chelsea 19 poeng bak City: – Tror aldri jeg har sett dem så svake

Chelsea står null poeng og sju baklengsmål i sine to siste kamper mot Bournemouth og Watford. Forrige sesongs ligamester har nå hele 19 poeng opp til tabelltoppen.

TUNGT: Thibaut Courtois fortviler etter at Troy Deeney banket inn 1-0 for Watford fra straffemerket like før pause.

Foto: Frank Augstein / AP

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg tror aldri jeg har sett Chelsea så svake, sa TV 2-ekspert Petter Myhre da han oppsummerte første omgang i kanalens Premier League-studio.

Da ledet Watford 1-0, men Chelseas ti spillere trodde nok de hadde reddet ett poeng åtte minutter før slutt da Eden Hazard banket ballen i hjørnet fra rundt 17 meter.

Kun to minutter senere spilte Darryl Janmaat vegg, sendte Watford tilbake i ledelsen og Antonio Conte ut i ytterligere trøbbel.

Som ikke det var nok for Chelsea fikk Gerard Deulofeu gå merkelig uforstyrret fra egen halvdel og plassere ballen nede til høyre for Thibaut Courtois.

3-1 ble også til 4-1 på overtid. Roberto Pereyra la kula i samme hjørne som sin spanske lagkompis og fullførte ydmykelsen mot et totalt tafatt Chelsea-forsvar. Solide 16 baklengs på 24 ligakamper er blitt til 23 etter møtene med Bournemouth og Watford.

– Starten vår var meget svak. Vi er i en vanskelig situasjon. Nå kan man se at vi presterer dårlig. Kanskje jeg gjorde feil da jeg tok ut laget, sier Chelsea-sjef Antonio Conte i et intervju vista på TV 2s Premier League-kanal.

– Nei, nei, det er ikke mitt problem. Er ikke det jeg gjør godt nok, får de bestemme seg for noe annet, svarer italieneren på spørsmål om han frykter for jobben.

Viste fingeren

Motgangen begynte for Chelsea da en merkelig svak Tiemoue Bakayoko klarte å pådra seg sitt andre gule kort allerede etter en halvtimes spill.

– Han hadde en fryktelig halvtime. Med alle de feilene må han skylde seg selv. De to taklingene kom som en følge av svake involveringer først, men jeg syns ikke han fortjente rødt kort, sier Petter Myhre.

Premier League - Watford vs Chelsea

TUNGT: Olivier Giroud fikk en blytung start for sin nye klubb.

Foto: David Klein / Reuters

Nedtur nummer to fulgte drøye ti minutter senere da Deulofeu fikk en tå på ballen foran Courtois og gikk i bakken. Fra krittmerket var kraftpakken Troy Deeney sikker før han viste fingeren til Chelsea-fansen som en del av feiringen.

– Det er mulig han overspiller i fallet, men han er først på ballen og blir felt. Da er det klar straffe, mener Myhre.

Ydmykende

Premier League-tabellen viser nå at det er smått utrolige 19 poeng som skiller serieleder Manchester City og fjerdeplasserte Chelsea og Antonio Conte.

Forrige sesongs ligamester kjemper for å berge en plass i mesterligaen kommende sesong. Tottenham på femteplass er kun ett poeng bak London-rivalen etter 26 runder.

– Et helt vanvittig resultat. Det er at Chelsea også var fryktelig svake 11 mot 11. Watford var klart best da og. Dette var et Chelsea-lag som ikke var i nærheten av vanlig nivå, sier Myhre.

– Det ser ikke ut til at Conte er «happy» med tingenes tilstand, fortsetter TV 2-eksperten.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sandviken videre i cupen

  Sandviken er klare for semifinale i norgesmesterskapet i fotball etter å ha slått Trondheims-Ørn i kvartfinalen. Svanhild Sand ga hjemmelaget ledelsen før Amanda Perez utlignet for Sandviken. Kennya Cordner fullførte til slutt snuoperasjonen og sørget for at bergenserne er klare for semifinale.

  Stine Hovland
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Klepp snudde og vant

  Tre mål på de siste 22 minuttene sørget for at Klepp avanserer fra NM-kvartfinalen.

  Karina Sævik gav hjemmelaget Kolbotn ledelsen til pause, før Tameka Butt utlignet midtveis i den andre omgangen. Susanne Vistnes og Elisabeth Terland scoret hver sin kamp i løpet av de siste fire minuttene, og dermed er rogalendingene klare for semifinale.

  Stor satsing på kvinnefotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Beckham får UEFA-utmerkelse

  I mai blir den tidligere fotballspilleren David Beckham tildelt UEFA-presidentens utmerkelse som belønning for hans innsats for fotballen både på og utenfor banen. UEFAs president Aleksander Ceferin sier 43-åringen har vært en global ambassadør for fotballen, og at han har markedsført spillet og alle dets verdier i alle hjørner av verden.

  David Beckham
  Foto: RHONA WISE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal