Christensen skutt i ansiktet – spytta tenner

HERNING/OSLO /NRK): Norges keeper Espen Christensen gikk ned for telling da han ble skutt midt i ansiktet i kampen mot Saudi-Arabia. Det gjorde landslagssjefen forbannet.

bilder med tillatelse fra TV3

– Ansiktet er litt mørbanket. Det er en liten bit av en tann som er borte, men det går fint, sier keeperen til NRK etter kampen.

Selv om Christensen – som hadde stått strålende for Norge i overkjøringen av Saudi-Arabia – var raskt på bena etter å ha ligget langflat på gulvet, klarte han ikke å bli værende på banen.

– Jeg blir forbanna

Da målvakten tuslet av sammen med fysioterapeut Harald Markussen så man at han tok tak i egen munn, og dro til før det så ut som han spyttet. Deretter gikk han bak Norges benk hvor han fikk videre behandling, mens Markussen lette etter deler av tanna på gulvet i Boxen.

– Det knaste litt i munnen, så vi får håpe de har noen gode tannleger her, sier Christensen og flirer.

Reglene tilsier at en spiller som skyter en keeper rett i ansiktet på straffekast skal ha rødt kort. Det skjedde blant annet i kvinnenes EM-finale. Denne regelen gjelder kun for straffekast, og ikke i åpent spill. Det irriterer landslagssjefen.

– Det lages regler for å beskytte spillere, så jeg kan ikke skjønne at det ikke lages regler for keepere som kan få ballen i hodet fra to meters hold, sier Christian Berge til NRK.

– Hvor bekymret blir du på sidelinjen når han går ned så raskt for telling?

– Jeg blir forbanna. Det finnes mange andre plasser å skyte enn i hodet på en målvakt. Jeg ville hatt rødt kort der, understreker Berge.

Norges keeper Espen Christensen mistet en del av en tann.

GOD KAMP: Espen Christensen stod meget godt i Norges mål frem til han ble truffet i ansiktet.

Stengte buret

Men Saudi-Arabias Hassan Aljanabi, spilleren som traff Christensen, fikk dermed fortsette kampen. Han var også raskt borte og sa unnskyld til den norske 33-åringen.

– Det er vel ikke noe regel på det. Det er sånn som skjer.

Tyskland-proffen drakk litt vann og etter noen minutter satte seg på benken, men bare fem minutter senere var han tilbake mellom stengene – hvor han fortsatt storspillet.

For Christensen imponerte, selv om motstanden var så der. Etter halvspilt førsteomgang hadde han stoppet hele ni av 12 skudd, og stod med en vanvittig redningsprosent på 75. Da kampen ble blåst av og Norge hadde vunnet med 19 mål, hadde han reddet 47 prosent av skuddene. Norges førstemålvakt, Torbjørn Bergerud, reddet to av tre skudd de fem minuttene han spilte.

– Det er godt å få i gang begge målvaktene, slår Berge fast.

Blonz imponerte

Også spesielt kontringsspillet var solid. Selv om nordmennene i noen perioder slapp seg litt ned, var de aldri truet.

– Veldig bra gjennomført kamp, konkluderer landslagstrener Berge.

Unggutten Alexander Blonz scoret sine første landslagsmål i lørdagens kamp. 1. divisjonsspilleren fikk hele 51 minutter på banen og satt seks av sju skudd i nettet.

Blonz imponerte.

IMPONERTE: Alexander Blonz scoret seks mål fra sin posisjon som venstre kant.

– Det var gøy. Jeg fikk mange muligheter, Espen (Lie Hansen) fôret med meg utspill. Da var det bare å sette ballene i mål, sier 18-åringen til NRK etter kampen

• Dermed står Norge med full pott etter to spilte kamper. Fredag slo det norske laget Tunisia med ti mål. Søndag er det hviledag for de norske gutta. Neste kamp er mot Østerrike mandag klokken 17:30.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.