Christensen skutt i ansiktet – spytta tenner

HERNING/OSLO /NRK): Norges keeper Espen Christensen gikk ned for telling da han ble skutt midt i ansiktet i kampen mot Saudi-Arabia. Det gjorde landslagssjefen forbannet.

bilder med tillatelse fra TV3

bilder med tillatelse fra TV3

Laster innhold, vennligst vent..

– Ansiktet er litt mørbanket. Det er en liten bit av en tann som er borte, men det går fint, sier keeperen til NRK etter kampen.

Selv om Christensen – som hadde stått strålende for Norge i overkjøringen av Saudi-Arabia – var raskt på bena etter å ha ligget langflat på gulvet, klarte han ikke å bli værende på banen.

– Jeg blir forbanna

Da målvakten tuslet av sammen med fysioterapeut Harald Markussen så man at han tok tak i egen munn, og dro til før det så ut som han spyttet. Deretter gikk han bak Norges benk hvor han fikk videre behandling, mens Markussen lette etter deler av tanna på gulvet i Boxen.

– Det knaste litt i munnen, så vi får håpe de har noen gode tannleger her, sier Christensen og flirer.

Reglene tilsier at en spiller som skyter en keeper rett i ansiktet på straffekast skal ha rødt kort. Det skjedde blant annet i kvinnenes EM-finale. Denne regelen gjelder kun for straffekast, og ikke i åpent spill. Det irriterer landslagssjefen.

– Det lages regler for å beskytte spillere, så jeg kan ikke skjønne at det ikke lages regler for keepere som kan få ballen i hodet fra to meters hold, sier Christian Berge til NRK.

– Hvor bekymret blir du på sidelinjen når han går ned så raskt for telling?

– Jeg blir forbanna. Det finnes mange andre plasser å skyte enn i hodet på en målvakt. Jeg ville hatt rødt kort der, understreker Berge.

Norges keeper Espen Christensen mistet en del av en tann.

GOD KAMP: Espen Christensen stod meget godt i Norges mål frem til han ble truffet i ansiktet.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Stengte buret

Men Saudi-Arabias Hassan Aljanabi, spilleren som traff Christensen, fikk dermed fortsette kampen. Han var også raskt borte og sa unnskyld til den norske 33-åringen.

– Det er vel ikke noe regel på det. Det er sånn som skjer.

Tyskland-proffen drakk litt vann og etter noen minutter satte seg på benken, men bare fem minutter senere var han tilbake mellom stengene – hvor han fortsatt storspillet.

For Christensen imponerte, selv om motstanden var så der. Etter halvspilt førsteomgang hadde han stoppet hele ni av 12 skudd, og stod med en vanvittig redningsprosent på 75. Da kampen ble blåst av og Norge hadde vunnet med 19 mål, hadde han reddet 47 prosent av skuddene. Norges førstemålvakt, Torbjørn Bergerud, reddet to av tre skudd de fem minuttene han spilte.

– Det er godt å få i gang begge målvaktene, slår Berge fast.

Blonz imponerte

Også spesielt kontringsspillet var solid. Selv om nordmennene i noen perioder slapp seg litt ned, var de aldri truet.

– Veldig bra gjennomført kamp, konkluderer landslagstrener Berge.

Unggutten Alexander Blonz scoret sine første landslagsmål i lørdagens kamp. 1. divisjonsspilleren fikk hele 51 minutter på banen og satt seks av sju skudd i nettet.

Blonz imponerte.

IMPONERTE: Alexander Blonz scoret seks mål fra sin posisjon som venstre kant.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

– Det var gøy. Jeg fikk mange muligheter, Espen (Lie Hansen) fôret med meg utspill. Da var det bare å sette ballene i mål, sier 18-åringen til NRK etter kampen

 • Dermed står Norge med full pott etter to spilte kamper. Fredag slo det norske laget Tunisia med ti mål. Søndag er det hviledag for de norske gutta. Neste kamp er mot Østerrike mandag klokken 17:30.

Siste nytt

 • Marca: Hazard klar for Real Madrid

  Den spanske avisen Marca hevder at Chelsea-stjernen Eden Hazard skal spille for Real Madrid, og at overgangen vil bli kunngjort i løpet av de neste dagene. Prisen for belgieren skal være like i underkant av 100 millioner euro (960 mill. kroner).

  hazard
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Tønnesen rekker mesterligakamp

  Den norske håndballspilleren Kent Robin Tønnesen (27) er spilleklar til kvartfinalen i mesterligaen etter to håndbrudd.

  – Jeg spiller for fullt nå, så jeg rekker heldigvis kampen, skriver Veszprèm-spilleren til NTB.

  I kvartfinalen onsdag venter Flensburg, og dermed fire landslagskollegaer: Torbjørn Bergerud, Magnus Jøndal, Gøran Johannessen og Magnus Abelvik Rød.

  Tønnesen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Møter Sør-Afrika i VM-generalprøven

  Det norske kvinnelandslaget i fotball møter Sør-Afrika 2. juni i den franske byen Amiens. Treningskampen er Norges siste test før verdensmesterskapet sparkes i gang 7. juni. Sør-Afrika er nummer 49 på FIFA-rankingen, mens Norge ligger på 12. plass.

  VM-kvalifiseringskamp for kvinner : Norge-Irland (1-0)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal