NRK Meny
Normal

Celina: – Jeg har aldri følt meg helt norsk

MANCHESTER/BRAGA/OSLO (NRK) Bersant Celina (19) har valgt Kosovo foran Norge. Brødrene Berisha har ikke bestemt seg, men kan komme til å gjøre det samme.

Bersant Celina

STORTALENT: Bersant Celina under oppvarming før kampen mellom Manchester City og Sunderland i februar.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Bersant Celina i Manchester

KAMERATER: – Der bodde Martin Samuelsen, forklarer Bersant Celina hjemme i Manchester. I Portugal roser Samuelsen kompisens ferdigheter.

Foto: Roy Pettersen / NRK

– Jeg føler meg som en kosovoalbaner. Og de vil ha meg. De viser mye interesse. Det er sånn det skal være.

Manchester City-juvelen Bersant Celina snakker om valget mellom Norge og Kosovo. Sistnevnte ble fullverdig UEFA-medlem i starten av mai, og resultatet var to streker under Celinas Norge-nei.

– Jeg har familie i Kosovo som har gått gjennom mye. Det er kanskje den største grunnen. Det har vært hardt for familie og venner der nede, forklarer talentet.

– Jeg er norsk statsborger, men jeg har aldri følt meg helt norsk, legger han til.

Samuelsen: – Vet hva han har gått gjennom

På landslagssamling med Norge i Portugal befinner Celinas bestekompis seg. Martin Samuelsen og Celina spilte sammen i Manchester City i flere år, før Samulsen flyttet til London og West Ham. Vestlendingen forstår Celina godt, og han er klar på at det er et stor tap for Norge.

– Det er få som har den nærteknikken og det blikket. Bersant er en fantastisk fotballspiller, og han kommer til å bli enda bedre, mener West Ham-spilleren.

– Jeg kjenner historien bedre enn de fleste, så jeg vet hva han har gått gjennom. Hvis vi noensinne møtes, Kosovo mot Norge, så skal han få en klem, avslutter Samulsen og gliser.

Storebror Berisha: – Interessen er der

Også Valon og Veton Berisha er med det norske landslaget til Portugal. Brødrene har foreldre fra Kosovo, og storebror Valon forteller at han har hatt litt kontakt med Kosovos landslagstrener i vår.

​– Jeg vet at interessen er der, men utover det har jeg ikke tenkt altfor mye over det, sier han til NRK.

23-åringen understreker at det er en ære for ham å spiller for Norge, men at han og lillebror Veton ikke utelukker å gjøre som Celina.

– Det har ikke blitt tatt noen vurdering ennå. Vi spiller for Norge. Det er der vi står nå, og det er der jeg har hodet mitt, forklarer Østerrike-proffen.

Kommer til å velge likt

Venstrevingen kjenner ikke Celina, men han har fått med seg City-talentets valg.

– Bra for ham. Han representerer landet som foreldrene er fra, og det må han gjøre med ære, mener Valon Berisha, som på vegne av seg selv og broren er klokkeklar på én ting:

– Når vi først skal bestemme oss, så blir det at begge tar det samme valget. Det landet vi velger å representere, det står vi for sammen.

PS: Se reportasje om Celina i kveldens sportsrevy

Siste nytt

 • Dansk konflikt midlertidig løst

  Danmarks fotballforbund (DBU) og Spillerforeningen er blitt enige om en delavtale som gjør at kvinnelandslaget spiller VM-kvalifisering mot Kroatia tirsdag.

  Spillerne har nektet å trene og spille, derfor er kampen mot Sverige i kveld avlyst.

  Etter Kroatia-kampen skal partene forhandle videre om en permanent avtale. Da skal også FIFPro og UEFA være med som meglere, melder Danmarks Radio.

  Pernille Harder
  Foto: Patrick Post / AP
 • Everton-bråk blir politisak

  Politiet i Liverpool opnar etterforsking av bråket på Goodison Park under Evertons kamp mot Lyon i går kveld, melder BBC.

  Bråket involverte både spelarar og tilskodarar. Ein av tilskodarane gjekk inn i tumultane med eit barn på armen.

  Everton har i dag bannlyst denne tilskodaren frå Goodison Park.

  Bråk Everton - Lyon
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal