Hopp til innhold

Celina: – Jeg har aldri følt meg helt norsk

MANCHESTER/BRAGA/OSLO (NRK) Bersant Celina (19) har valgt Kosovo foran Norge. Brødrene Berisha har ikke bestemt seg, men kan komme til å gjøre det samme.

Bersant Celina

STORTALENT: Bersant Celina under oppvarming før kampen mellom Manchester City og Sunderland i februar.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Bersant Celina i Manchester

KAMERATER: – Der bodde Martin Samuelsen, forklarer Bersant Celina hjemme i Manchester. I Portugal roser Samuelsen kompisens ferdigheter.

Foto: Roy Pettersen / NRK

– Jeg føler meg som en kosovoalbaner. Og de vil ha meg. De viser mye interesse. Det er sånn det skal være.

Manchester City-juvelen Bersant Celina snakker om valget mellom Norge og Kosovo. Sistnevnte ble fullverdig UEFA-medlem i starten av mai, og resultatet var to streker under Celinas Norge-nei.

– Jeg har familie i Kosovo som har gått gjennom mye. Det er kanskje den største grunnen. Det har vært hardt for familie og venner der nede, forklarer talentet.

– Jeg er norsk statsborger, men jeg har aldri følt meg helt norsk, legger han til.

Samuelsen: – Vet hva han har gått gjennom

På landslagssamling med Norge i Portugal befinner Celinas bestekompis seg. Martin Samuelsen og Celina spilte sammen i Manchester City i flere år, før Samulsen flyttet til London og West Ham. Vestlendingen forstår Celina godt, og han er klar på at det er et stor tap for Norge.

– Det er få som har den nærteknikken og det blikket. Bersant er en fantastisk fotballspiller, og han kommer til å bli enda bedre, mener West Ham-spilleren.

– Jeg kjenner historien bedre enn de fleste, så jeg vet hva han har gått gjennom. Hvis vi noensinne møtes, Kosovo mot Norge, så skal han få en klem, avslutter Samulsen og gliser.

Storebror Berisha: – Interessen er der

Også Valon og Veton Berisha er med det norske landslaget til Portugal. Brødrene har foreldre fra Kosovo, og storebror Valon forteller at han har hatt litt kontakt med Kosovos landslagstrener i vår.

​– Jeg vet at interessen er der, men utover det har jeg ikke tenkt altfor mye over det, sier han til NRK.

23-åringen understreker at det er en ære for ham å spiller for Norge, men at han og lillebror Veton ikke utelukker å gjøre som Celina.

– Det har ikke blitt tatt noen vurdering ennå. Vi spiller for Norge. Det er der vi står nå, og det er der jeg har hodet mitt, forklarer Østerrike-proffen.

Kommer til å velge likt

Venstrevingen kjenner ikke Celina, men han har fått med seg City-talentets valg.

– Bra for ham. Han representerer landet som foreldrene er fra, og det må han gjøre med ære, mener Valon Berisha, som på vegne av seg selv og broren er klokkeklar på én ting:

– Når vi først skal bestemme oss, så blir det at begge tar det samme valget. Det landet vi velger å representere, det står vi for sammen.

PS: Se reportasje om Celina i kveldens sportsrevy

Siste nytt

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal