Hopp til innhold

Carlsen: – Motstanderne har mindre og mindre respekt for meg

KRAGERØ (NRK): Magnus Carlsen (27) har flere ganger følt seg utspilt av årets VM-motstander, men liker egentlig at oppgaven i november blir større enn noen gang før.

Magnus Carlsen, Kragerø

I VM-MODUS: Magnus Carlsen spiller ikke bare sjakk under treningssamling i Kragerø. Det ble også tid til fotballgolf med sekundantene Laurent Fressinet og Petter Heine Nielsen (t.h.).

Foto: Jørn André Lien / NRK

– Jeg er innstilt på at det blir kjemping fra første til siste trekk, og at det kommer til å svinge litt mer enn det har gjort tidligere, sier Magnus Carlsen til NRK.

Han tror VM-kampen mot verdenstoer Fabiano Caruana i London i november kan bli mer spennende og actionfylt enn tidligere år.

– Jeg føler at motstanderne har mindre og mindre respekt for meg. Det er også en god ting, for det gjør kanskje at jeg får flere sjanser fordi de spiller litt hardere mot meg, mener Carlsen.

– Nesten på mitt nivå

Den siste tiden har han vært på treningssamling sammen med sine viktigste støttespillere, trenere og sekundanter i Kragerø. VM-planen er i ferd med å klekkes. Og den bør helst være solid, for Caruana kan fort by på en real utfordring for verdenseneren – selv om han ikke har slått Carlsen på 13 forsøk de siste tre årene.

– Han har utspilt meg ganske ofte opp igjennom årene. Jeg har for så vidt hatt gode resultater, men jeg har virkelig måttet kjempe med nebb og klør, og også tapt enkelte partier, forklarer nordmannen, som spiller sin fjerde strake VM-kamp.

Magnus Carlsen møter Fabiano Caruana

TØFF DUELL: Verdensener Magnus Carlsen har et statistisk overtak på verdenstoer Fabiano Caruana. I årets Norway Chess vant nordmannen partiet.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Jeg har følt det lenge at Caruana har hatt styrken inne til å være nesten på mitt nivå, men han har ikke vært stabil nok. I år har han vært veldig stabil, og det gjør at han har nærmet seg på «ratingen» og kvalifisert seg til en kamp som blir veldig tøff, fortsetter han.

Annerledes med mindre respekt

Magnus Carlsen, Kragerø

FLERE TALENT: Magnus Carlsen liker å koble av med ballspill.

Foto: Jørn André Lien / NRK

Italiensk-amerikanske Caruana truet virkelig Carlsens topposisjon på verdensrankingen i sommer, men 27-åringen beholdt overtaket foran storoppgjøret.

Caruana er en av de få som vet han kan slå Magnus. Han har gjort det en del ganger, selv om Magnus har slått ham flere. Statistisk sett er det den største oppgaven Magnus har hatt, og det gir VM et nytt aspekt, sier trener Peter Heine Nielsen.

Carlsen innrømmer at han har følt seg overlegen i forkant av møtene med Viswanathan Anand og Sergej Karjakin. Han vil likevel ikke gjøre store endringer med egen spillestil.

– Det er vanskelig, og heller ikke så lurt. Jeg tror jeg i stor grad skal klare å diktere spillet fremfor at jeg skal se så mye på ham. Jeg vet litt om hva han er god og dårlig på, men jeg vil ikke innrette alt etter det for da unngår jeg å spille på mine egne styrker, poengterer Carlsen.

 • VM-kampen mellom Magnus Carlen og Fabiano Caruana spilles over 12 partier i London fra 9.–28. november, og vises på NRK.

Siste nytt

 • Erik Botheim har brutt med Krasnodar

  Fotballspiller Erik Botheim (22) har avsluttet avtalen med den russiske klubben Krasnodar, opplyser hans agent Jim Solbakken.

  – Erik anså det som at han ikke hadde noen annen mulighet, skriver agenten på Instagram.

  Botheim har de siste månedene trent med gamleklubbene Bodø/Glimt og Stabæk i Norge. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: FK Haugesund - Bodø/Glimt (2-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Russisk turner utestengt etter krigsstøtte

  Den russiske turneren Ivan Kuliak er utestengt i et år av Det internasjonale turnforbundet (FIG) for å vise støtte til invasjonen av Ukraina.

  Det opplyser FIG på sitt eget nettsted. Turneren bar bokstaven Z på podiet under et stevne i Doha i mars.

  Bokstaven har blitt brukt som et symbol på støtte til Russlands invasjon og krigføring i Ukraina.

  FIGs etiske komité forklarer avgjørelsen med at Kuliak har brutt det internasjonale forbundets regelverk. FIG opplyser også at Kuliak må levere tilbake sin bronsemedalje fra verdenscupstevnet i Doha.

  Kuliak kan anke avgjørelsen i løpet av de tre neste ukene. (NTB)

 • Berges lagkamerat overfalt etter Forest-tapet – mann pågrepet

  Sheffield United-kaptein Billy Sharp ble overfalt da Nottingham Forest-fansen stormet banen etter kvalifiseringskampen tirsdag.

  Nottingham Forest vant på straffesparkkonkurranse, og supporterne feiret vilt. Sharp sto ved sidelinjen da han ble «løpt ned» og skallet til av en supporter.

  Sheffield United-manager Paul Heckingbottom sa at Sharp trengte noen sting etter hendelsen.

  – En av våre spillere har blitt angrepet. Han er sjokkert, blør og er sint, sa Heckingbottom.

  Politiet i Nottinghamshire opplyste onsdag morgen at en mann er mistenkt.

  – En 31 år gammel mann er pågrepet og mistenkt for overgrep i forbindelse med denne hendelsen. Han forblir i varetekt og blir avhørt, sa Paul Hennessy i Nottingham-politiet til Sky Sports.

  Sheffield United rykket i fjor ned etter to sesonger i Premier League. Drømmen om en umiddelbar retur ble knust på City Ground for Sander Berge og resten av klubben. Nottingham Forest på sin side møter Huddersfield 29. mai til kamp om en Premier League-plass. (NTB)

  Britain Soccer
  Foto: Zac Goodwin / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste