NRK Meny
Normal

Carlsen skrek i sinne etter sjokktap: – Var ikke veldig fornøyd

DOHA/OSLO (NRK): Magnus Carlsen var rasende etter å ha blitt knust av Anton Korobov på hurtig-VMs siste dag. Bare få minutter etter tapet kunne man høre et brøl fra sjakkstjernens private lounge.

Magnus Carlsen

FRUSTRERT: Magnus Carlsen fyrte seg skikkelig opp i loungen sin etter åpningstapet.

Foto: NRK

– Det er helt horribelt, sa Magnus Carlsen til NRK etter at tapet var et faktum.

For åpningstapet på dag tre av mesterskapet i Qatar sved skikkelig. Ikke bare var det svakt spill av 26-åringen. Gullsjansene i VM ble også betydelig mindre.

– Dette er ett av de dårligste partiene til Magnus de siste ti årene. Nå blir det veldig, veldig vanskelig, sier NRKs sjakkekspert Torstein Bae.

Etter partiet løp han opp trappene til sin private lounge på arenaen i Doha. Mens resten av sjakkeliten satt i dyp konsentrasjon ved brettet, kunne man plutselig høre et brøl fra loungen.

Det var helt stille i hele hallen, så de aller fleste som satt ved sjakkbrettene hørte Carlsen. Nordmannen gikk frem og tilbake i det private rommet i sekundene etter – før han forsvant bort fra vinduene.

En noe brydd Carlsen bekrefter seansen.

– Ja, jeg var ikke veldig fornøyd. Men jeg visste ikke at det var så lytt her, sier Carlsen med et smil.

Carlsen gjorde imidlertid jobben i de fire neste partiene og vant over henholdsvis indiske Gujrathi Vidit, russerne Alexander Riazantsev og Ian Nepomnjasjtsji og Shakriyar Mamedjarov fra Aserbajdsjan. Dermed endte han med elleve poeng og VM-bronse i Doha.

Gjorde en stor tabbe

Carlsen åpnet interessant nok dagens første parti godt, og så ut til å gå mot en forventet en seier. Men så gjorde han en stor tabbe som snudde spillet helt.

– Jeg vant en bonde for ingenting og trodde at jeg kunne slå ham sjakkmatt, men så overså jeg et trekk. Det er horribelt, sier Carlsen.

– Han spilte veldig bra og utspilte egentlig Korobov, men gjorde én overseelse som ødela alt. En veldig simpel tabbe, sier Tarjei Svendsen, redaktør for Matt & Patt, til NRK.

– Det skal mye til nå

VM-håpet var i teorien ikke ute, men veien ble plutselig betydelig brattere.

– Det kan nok holde med fire av fem poeng på den siste dagen. Men da kreves det at han vinner alle partiene som er igjen. Det er ikke utenkelig, men det er knallhard motstand. Magnus skal også spille svart i flere av partiene. Det blir nok en stor oppgave for Magnus, men vi gir ikke opp, sa Bae etter åpningstapet.

– Det skal veldig, veldig mye til nå, selv om mange av resultatene gikk hans vei i denne runden. Han må helt sikkert vinne sine siste fire partier, sa Svensen.

Magnus med råsterk seier i 14. parti.
Magnus med viktig seier.
Magnus Carlsen med seier i det 12. partiet.
Magnus taper dagens første parti.

Siste nytt

  • Rekordtangering i VM

    Saudi-Arabias andre straffespark i VM-møtet med Egypt mandag var det 18. i VM-sluttspillet i Russland. Det er tangering av den gjeldende rekorden, melder NTB.

  • Ruud utslått i Wimbledon-kvalik

    Casper Ruud er utslått av Wimbledon-turneringen i tennis. Franske Antoine Hoang ble for sterk i 1. kvalifiseringsrunde mandag. Kampen i London endte med Ruud-tap 4-6, 5-7, melder NTB.

    Casper Ruud
    Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Fotball-VM: Iran - Portugal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
Fotball-VM: Spania - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Spania - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Portugal
FIFA Fotball-VM 2018 Iran - Portugal og Spania - Marokko og eliteserien Odd-Brann 2.omgang