Hopp til innhold

Carlsen om sjakkforbundets sponsorflørt: – Må tenke seg om

STAVANGER/OSLO (NRK): Magnus Carlsen uttaler seg for første gang om Norges Sjakkforbunds flørt med spillselskapet Kindred Group.

Magnus Carlsen under siste runde av Norway Chess

UTTALER SEG: Magnus Carlsen uttaler seg nå om tilbudet Norges Sjakkforbund (NSF) har fått om en avtale med spillselskapet Kindred Group.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Man skal kanskje tenke seg godt om med tanke på egen samvittighet før man da fratar andre muligheter.

Det er Magnus Carlsens kommentar til NRK om at Norges Sjakkforbund (NSF) har fått tilbud om en avtale med spillselskapet Kindred Group.

Avtalen skal strekke seg over fem år og være verdt ti millioner kroner i året, totalt 50 millioner kroner.

Kindred Group eier blant annet spillselskapet Unibet. Som motytelse for pengene vil de at sjakkforbundet skal arbeide for å endre den norske spillpolitikken.

Saken har vekket sterke reaksjoner.

– Skikkelig dårlig dag

Fredag møtte Carlsen erkerivalen Fabiano Caruana i siste runde av Norway Chess, dagen etter at han sikret seg seieren i turneringen.

Det holdt på å gå veldig galt for Carlsen, som før partiet stod uten tap i 67 langsjakkpartier på rad.

Caruana overså nemlig en sjanse til å sette Carlsen sjakk matt.

Fabiano Caruana og Magnus Carlsen

I AKSJON: Fabiano Caruana gjør et trekk i partiet mot Magnus Carlsen under siste runde av Norway Chess i Stavanger.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Det utnyttet nordmannen, som sikret seg remis. Etter partiet viste han Caruana hvilken gylden mulighet amerikaneren hadde gått glipp av.

– Han reagerte ikke i særlig stor grad, men han følte sikkert på det, sa Carlsen til TV 2 om situasjonen.

Remis innebar at partiet gikk til armageddon. Der tapte Carlsen – for første gang i årets turnering.

– Det var en skikkelig, skikkelig dårlig dag. Det er ikke noe mer å si. Det var to dårlige prestasjoner. Jeg var heldig som fikk noe ut av det, sa Carlsen til TV 2 etterpå.

Spiller i Zagreb

Nå venter noen roligere dager for verdens beste sjakkspiller, som kan innkassere rundt 735 000 kroner etter turneringsseieren i Stavanger.

– Jeg kommer definitivt til å prøve å slappe av nå. Jeg er litt sliten, sier Carlsen, som tidligere i turneringen var febersyk, til TV 2.

Overfor kanalen bekrefter Carlsen at den neste turneringen han skal delta i, er Croatia Grand Chess Tour.

Den turneringen spilles fra 26. juni til 8. juli i Kroatias hovedstad Zagreb.

Sportsnyheter

Stortalentene fryktet for sesongen – tårene trillet etter medaljeklemmen

Mangekamptalentet Henriette Jæger (18) fikk OL-drømmen knust og har slitt med skader i et helt år. Møtet med venninnen Andrea Rooth (20) etter comebackene ble stort for begge.

Siste nytt

 • Serena Williams tapte i sin første singlekamp på ett år

  Serena Williams tapte for franske Harmony Tan i den første runden av Wimbledon. Det var amerikanerens første singlekamp siden samme turnering i fjor.

  Williams hadde før tirsdagens oppgjør ikke konkurrert i single siden 28. juni i fjor. Da måtte hun gi seg underveis i 1.-rundeoppgjøret i Wimbledon med skade.

  40 år gamle Williams er helt nede på 1204.-plass på verdensrankingen og fikk innpass i årets utgave av Wimbledon som et «wild card». Det vil si at arrangørene automatisk ga henne plass i den prestisjetunge turneringen hun har vunnet sju ganger i single.

  Hun tapte finalen på gresset i London både i 2018 og 2019. Hun har vunnet double seks ganger sammen med søsteren Venus.

  Tirsdag var hun tilbake, men etter en lang og jevn kamp tapte hun til slutt med settsifrene 5-7, 6-1, 6-6 (7-10). Dermed blir den tidligere verdenseneren stående på 98 seirer i Wimbledon-sammenheng i single.

  Hun viste mye følelser underveis i kampen.

  Tan møter spanske Sara Sorribes Tormo i 2. runde. Verdensener Iga Swiatek gjorde kort prosess med kroatiske Jana Fett med seier 6-0, 6-3.

  APTOPIX Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alberto Pezzali / AP
 • PGA- og europatouren styrker samarbeidet – vil bekjempe LIV-touren

  PGA-touren har sammen med europatouren skrevet under på en avtale som strekker seg ut 2035. De vil jobbe sammen for å bekjempe Saudi-finansierte LIV Golf.

  Blant annet sikter de mot å øke premiepengene i håp om at færre bytter over til den rike Saudi-touren, sier de i en pressemelding.

  PGA skal også gå i gang med å etablere tre nye internasjonale turneringer med store pengesjekker.

  Begge tourene har vært klare i sitt standpunkt om spillere som slutter seg til LIV-touren. PGA har bannlyst en rekke spillere fra sine turneringer så langt.

  I tillegg skal de sette klarere linjer for hvordan spillere kan forflytte seg mellom PGA- og europatouren. Fra 2023 får topp ti i sammendraget i europatouren innpass i PGA-turneringer den kommende sesongen.

  – Vi er veldig fornøyde med dette forlengede partnerskapet, sier PGA-sjef Jay Monahan.

  PGA vil også være mer involvert i europatouren framover. De skal øke sin eierandel fra 15 til 40 prosent i European Tour Productions.

  Travelers Championship - Preview Day 3
  Foto: Michael Reaves / AFP
 • Svensk back forlenger med russisk ishockeylag

  Robin Press har signert en ny kontrakt med russiske Severstal Tsjerepovets. Han er første svenske hockeyspiller som gjør det etter Russlands krig i Ukraina.

  Det skriver Aftonbladet.

  Press skrev under for KHL-laget foran sist sesong, og nå har han forlenget med ytterligere ett år. Aftonbladet skriver at det fortsatt er et flertall svenske spillere som har kontrakt med KHL-lag, men at 27 år gamle Press er den første til å signere en kontrakt etter krigens start.

  I mars ble det klart at basketballstjernen Jonas Jerebko ble stengt ute av det svenske landslaget i basketball etter at han valgte å skrive under for russiske CSKA.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste