Hopp til innhold

Carlsen om sjakkforbundets sponsorflørt: – Må tenke seg om

STAVANGER/OSLO (NRK): Magnus Carlsen uttaler seg for første gang om Norges Sjakkforbunds flørt med spillselskapet Kindred Group.

Magnus Carlsen under siste runde av Norway Chess

UTTALER SEG: Magnus Carlsen uttaler seg nå om tilbudet Norges Sjakkforbund (NSF) har fått om en avtale med spillselskapet Kindred Group.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Man skal kanskje tenke seg godt om med tanke på egen samvittighet før man da fratar andre muligheter.

Det er Magnus Carlsens kommentar til NRK om at Norges Sjakkforbund (NSF) har fått tilbud om en avtale med spillselskapet Kindred Group.

Avtalen skal strekke seg over fem år og være verdt ti millioner kroner i året, totalt 50 millioner kroner.

Kindred Group eier blant annet spillselskapet Unibet. Som motytelse for pengene vil de at sjakkforbundet skal arbeide for å endre den norske spillpolitikken.

Saken har vekket sterke reaksjoner.

– Skikkelig dårlig dag

Fredag møtte Carlsen erkerivalen Fabiano Caruana i siste runde av Norway Chess, dagen etter at han sikret seg seieren i turneringen.

Det holdt på å gå veldig galt for Carlsen, som før partiet stod uten tap i 67 langsjakkpartier på rad.

Caruana overså nemlig en sjanse til å sette Carlsen sjakk matt.

Fabiano Caruana og Magnus Carlsen

I AKSJON: Fabiano Caruana gjør et trekk i partiet mot Magnus Carlsen under siste runde av Norway Chess i Stavanger.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Det utnyttet nordmannen, som sikret seg remis. Etter partiet viste han Caruana hvilken gylden mulighet amerikaneren hadde gått glipp av.

– Han reagerte ikke i særlig stor grad, men han følte sikkert på det, sa Carlsen til TV 2 om situasjonen.

Remis innebar at partiet gikk til armageddon. Der tapte Carlsen – for første gang i årets turnering.

– Det var en skikkelig, skikkelig dårlig dag. Det er ikke noe mer å si. Det var to dårlige prestasjoner. Jeg var heldig som fikk noe ut av det, sa Carlsen til TV 2 etterpå.

Spiller i Zagreb

Nå venter noen roligere dager for verdens beste sjakkspiller, som kan innkassere rundt 735 000 kroner etter turneringsseieren i Stavanger.

– Jeg kommer definitivt til å prøve å slappe av nå. Jeg er litt sliten, sier Carlsen, som tidligere i turneringen var febersyk, til TV 2.

Overfor kanalen bekrefter Carlsen at den neste turneringen han skal delta i, er Croatia Grand Chess Tour.

Den turneringen spilles fra 26. juni til 8. juli i Kroatias hovedstad Zagreb.

Siste nytt

 • Dale og Nygaard på tribunen mot Angola

  Norge spiller sin første kamp i hovedrunden i håndball-VM mot Angola onsdag kveld i Trondheim. Det blir med linjespiller Kari Brattset Dale og keeper Olivia Lykke Nygaard på tribunen.

  Dermed er det Katrine Lunde og Silje Solberg-Østhassel som blir Norges keeperduo i kampen. Det er første gang de to begge er i kamptroppen i årets VM.

  Kampen starter 20.30 og du kan høre den direkte på NRK Sport.

  Kari Brattset Dale
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Jakten på landslagssjef: – Vi er godt i gang

  Leif Gunnar Smerud ledet tirsdag Norges kvinnelandslag i fotball for siste gang som midlertidig landslagssjef. Nå jobber Norges Fotballforbund (NFF) for å finne en fast løsning.

  – Vi er godt i gang med arbeidet med å rekruttere landslagssjef for A-kvinner, sier Karl-Petter Løken, generalsekretær i NFF, til NRK.

  Han forteller at det er satt ned et ansettelsesutvalg som skal ledes av Lise Klaveness. Resten av utvalget består av visepresidentene Ane Guro Skaare-Rekdal, Arne Larsen Økland, styremedlem Leon Aurdal og Løken selv.

  Generalsekstræren sier at de ikke har vært i kontakt med konkrete kandidater enda, da de har hatt fullt fokus på de viktige kampene mot Portugal og Østerrike den siste uken.

  – Vi ønsker komme i mål så raskt som mulig, men vi vil likevel bruke den tiden som behøves for å lande en god langsiktig løsning. Vi kommer ikke til å kommentere noe om konkrete kandidater eller gi ytterligere detaljer om rekrutteringsarbeidet før vi er i mål, sier han.

  Fotballpresident Lise Klaveness og generalsekretær Karl-Petter Løken på Ullevaal Stadion for å snakke om aktuelle saker fra forbundsstyret i Norges Fotballforbund.
  Foto: NTB
 • Uefa nedsetter ekspertpanel – skal utrede kneskader hos kvinner

  De siste årene har kvinnefotballen slitt stort med alvorlige kneskader. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) henter inn eksperter i jakten på svar.

  Ekspertpanelet har utformet et spørreskjema som nå går ut til klubbene. Der skal de innhente informasjon før de går i gang med jobben.

  – Å adressere den hyppige forekomsten av korsbåndsskader i kvinnefotball er avgjørende for utøvernes helse og for å fremme sporten, sier Zoran Bahtijarevic.

  Han er leder for den medisinske avdelingen i Uefa.

  Nylig ble landslagsprofil Mimmi Löfwenius korsbåndsskadd. Vålerenga-spilleren er ventet å miste ett helt år med fotball. Også i fjor var 29-åringen ute med en lignende skade.

  Flere spillere, blant andre England-stjernene Leah Williamson og Beth Mead, gikk glipp av verdensmesterskapet for kvinner tidligere i år på grunn av alvorlige kneskader.

  Utpekingen av et ekspertpanel er en del av en større kampanje knyttet til bevisstgjøring av korsbåndsskader i kvinnefotballen. Den skal starte til sommeren neste år. (NTB)

  Löfwenius nede med skade under cupfinalen i fotball mellom Rosenborg og Vålerenga på Ullevaal stadion.
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal