Hopp til innhold

Carlsen frustrert over logistikktrøbbel: – ​​​​​​​Han blir smågrinete

VM i Dubai har bydd på noen logistikkutfordringer for Team Carlsen: Denne uken har de både vært en halvtime forsinket og en halvtime for tidlig. Det liker verdenseneren dårlig.

Magnus Carlsen og Peter Heine Nielsen

HALVTIME FOR TIDLIG: Her ankommer Magnus Carlsen og Peter Heine Nielsen spillokalet i Dubai 25 minutter for tidlig.

Foto: Carl Andreas Wold / NRK

– Det er ikke ideelt, sier Henrik Carlsen om at sønnen ankom spillokalet 25 minutter før partiet startet fredag.

Magnus Carlsen var i godt humør etter å ha åpnet VM med remis mot Jan Nepomnjasjtsjij. Men skal vi tro hans nærmeste støttespillere var stemningen noe dårligere før partiet startet.

Team Carlsen har nemlig hatt litt rusk i maskineriet de første dagene i Dubai.

– Måtte vente lenger enn han likte

Til onsdagens pressekonferanse kom Carlsen nesten en halvtime forsinket til podiet. Derfor la de inn ekstra god tid fredag, noe som resulterte i at han ankom spillokalet nesten 25 minutter før partiet hadde startet.

Verdenseneren liker best å være på plass kun få minutter før start.

Magnus Carlsen

REMIS: Magnus Carlsen og Jan Nepomnjasjtsjij avtalte remis etter 45 trekk fredag.

Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Det er klart at når du arrangerer en VM-match et sted som Expo 2020, så blir det enkelte logistikkutfordringer de første dagene. Derfor dro vi relativt tidlig fra hotellet i dag. Dette må vi «fintune» litt etter hvert, sier Henrik Carlsen.

VM-matchen er en del av verdensutstillingen Expo 2020 i Dubai et gigantarrangement som tiltrekker hundretusenvis av mennesker fra hele verden. Her er det både store avstander, mye folk og mange biler på veien, noe som krever planlegging.

I dag var det ikke noe kø og alt gikk som en drøm, men da måtte han vente lenger enn han likte. Da blir han smågrinete, sier Magnus Barstad, som er med til Dubai som altmuligmann i Team Carlsen.

Dubai Expo 2020

VERDENSUTSTILLINGEN: Sjakk-VM er kun en liten del av Expo 2020 i Dubai. Her er det en rekke arrangementer hver eneste dag.

Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Ladet opp til VM i Oman

Henrik Carlsen forteller at sønnen brukte de ekstra minuttene før partiet på hvilerommet sammen med «sjefsekundant» Peter Heine Nielsen.

– Det gikk greit, men det er klart at vi må finne en måte å ikke komme for sent, samtidig som vi ikke må vente for lenge. Det er det ingen spillere som liker, sier pappa Carlsen.

NRKs sjakkekspert Torstein Bae har full forståelse for at Carlsen blir «smågrinete».

– Når han ankommer, har han lyst til å sette seg ved brettet. Magnus har også en nervøs spenning i kroppen, og det å sitte og vente for å komme i gang, er ikke noe særlig, sier Bae.

Selv om ikke alt har gått på skinner utenfor sjakkbrettet i Dubai, forteller Henrik Carlsen at teamet ellers er godt fornøyde med planleggingen. Han røper også at de ladet opp til VM-kampen i nabolandet Oman.

Vi kom til Oman noen dager før matchen, og akklimatiserte oss der. Da han kom til Dubai, var han allerede i «godt gjenge». Han har hatt en god oppladning, sier manageren.

Lørdag er det igjen klart for et nytt parti. Da spiller den norske stjernen med hvite brikker, noe som er en stor fordel i sjakk. Partiet ser du på NRK fra klokken 13.15.

Siste nytt

 • Kåret til verdens beste

  Landslagsprofil Henny Reistad er kåret til verdens beste håndballspiller for 2022 av nettstedet Handball-planet. Det er første gang Esbjerg-bakspilleren mottar den gjeve prisen, som er stemt frem av en jury og nettstedets lesere.

  – Det er helt vilt å tenke på at jeg er blitt kåret til det, når man ser hvor mange andre gode spillere som har gjort det bra, skriver Reistad i en SMS til VG.

  Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal tok andreplassen, mens svenske Linn Blohm ble nummer tre.

  Flere norske håndballprofiler markerer seg i kåringen, melder NTB: Camilla Herren er kåret til beste venstrekant, mens Reistad ble beste venstreback. Oftedal vant kåringen av beste playmaker, mens Nora Mørk og Katrine Lunde ble henholdsvis beste høyreback og målvakt.

  Henny Reistad
  Foto: NTB
 • Nektet å takke for kampen

  Den ukrainske tennisspilleren Marta Kostjuk ville ikke gi belaruseren Aryna Sabalenka et håndtrykk etter at hun røk ut av Rolands-Garros søndag. I følge BBC ble hun da buet av banen.

  Kostjuk har gjentatte ganger kritisert tennismyndighetene for å ha sett med for milde øyne på spillere fra de to landene, der Belarus er alliert med Russland og støtter krigen i Ukraina.

  Sabalenka uttalte i forkant av duellen at hun ville forstå valget til Kostjuk.

  – Angående motviljen mot håndtrykk, så kan jeg på en måte forstå dem. Jeg forestiller meg at dersom de hadde håndhilst på russere og belarusere, ville de fått så mange meldinger fra hjemlandene sine, sa Sabalenka i forkant av Grand Slam-turneringen i Paris.

  Søndag tapte Kostjuk i strake sett med sifrene 3-6, 2-6 mot Sabalenka og avsluttet som forventet uten å ta motstanderen i hånden. Det samme gjorde hun med belarusiske Viktoria Azarenka under fjorårets US Open. (NTB)

  Roland Garros
  Foto: AP
 • PSG-keeper alvorlig skadet etter fall fra hest

  Den spanske målvakten Sergio Rico (29) ble i all hast fløyet til sykehus i Sevilla etter å ha falt av en hest søndag morgen, melder flere spanske medier.

  Ifølge både Marca og Mundo Deportivo ramlet Rico av hesteryggen og slo hodet. Tilstanden hans er alvorlig, får nyhetsbyrået AFP opplyst av klubblaget Paris Saint-Germain.

  Så sent som lørdag satt keeperen på benken da Paris Saint-Germain sikret Ligue 1-tittelen i en 1-1-kamp mot Strasbourg. Rico har spilt en reserverolle siden han kom til den franske storklubben i september 2020.

  Han har tidligere vært i klubbene Sevilla, Fulham og Mallorca. Førstnevnte har allerede uttrykt støtte til sin tidligere målvakt i en melding på Twitter. Der ber Sevilla om styrke og en rask rehabilitering. (NTB)

  Sergio Rico
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste