Carlsen frustrert over logistikktrøbbel: – ​​​​​​​Han blir smågrinete

VM i Dubai har bydd på noen logistikkutfordringer for Team Carlsen: Denne uken har de både vært en halvtime forsinket og en halvtime for tidlig. Det liker verdenseneren dårlig.

Magnus Carlsen og Peter Heine Nielsen

HALVTIME FOR TIDLIG: Her ankommer Magnus Carlsen og Peter Heine Nielsen spillokalet i Dubai 25 minutter for tidlig.

Foto: Carl Andreas Wold / NRK

– Det er ikke ideelt, sier Henrik Carlsen om at sønnen ankom spillokalet 25 minutter før partiet startet fredag.

Magnus Carlsen var i godt humør etter å ha åpnet VM med remis mot Jan Nepomnjasjtsjij. Men skal vi tro hans nærmeste støttespillere var stemningen noe dårligere før partiet startet.

Team Carlsen har nemlig hatt litt rusk i maskineriet de første dagene i Dubai.

– Måtte vente lenger enn han likte

Til onsdagens pressekonferanse kom Carlsen nesten en halvtime forsinket til podiet. Derfor la de inn ekstra god tid fredag, noe som resulterte i at han ankom spillokalet nesten 25 minutter før partiet hadde startet.

Verdenseneren liker best å være på plass kun få minutter før start.

Magnus Carlsen

REMIS: Magnus Carlsen og Jan Nepomnjasjtsjij avtalte remis etter 45 trekk fredag.

Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Det er klart at når du arrangerer en VM-match et sted som Expo 2020, så blir det enkelte logistikkutfordringer de første dagene. Derfor dro vi relativt tidlig fra hotellet i dag. Dette må vi «fintune» litt etter hvert, sier Henrik Carlsen.

VM-matchen er en del av verdensutstillingen Expo 2020 i Dubai et gigantarrangement som tiltrekker hundretusenvis av mennesker fra hele verden. Her er det både store avstander, mye folk og mange biler på veien, noe som krever planlegging.

I dag var det ikke noe kø og alt gikk som en drøm, men da måtte han vente lenger enn han likte. Da blir han smågrinete, sier Magnus Barstad, som er med til Dubai som altmuligmann i Team Carlsen.

Dubai Expo 2020

VERDENSUTSTILLINGEN: Sjakk-VM er kun en liten del av Expo 2020 i Dubai. Her er det en rekke arrangementer hver eneste dag.

Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Ladet opp til VM i Oman

Henrik Carlsen forteller at sønnen brukte de ekstra minuttene før partiet på hvilerommet sammen med «sjefsekundant» Peter Heine Nielsen.

– Det gikk greit, men det er klart at vi må finne en måte å ikke komme for sent, samtidig som vi ikke må vente for lenge. Det er det ingen spillere som liker, sier pappa Carlsen.

NRKs sjakkekspert Torstein Bae har full forståelse for at Carlsen blir «smågrinete».

– Når han ankommer, har han lyst til å sette seg ved brettet. Magnus har også en nervøs spenning i kroppen, og det å sitte og vente for å komme i gang, er ikke noe særlig, sier Bae.

Selv om ikke alt har gått på skinner utenfor sjakkbrettet i Dubai, forteller Henrik Carlsen at teamet ellers er godt fornøyde med planleggingen. Han røper også at de ladet opp til VM-kampen i nabolandet Oman.

Vi kom til Oman noen dager før matchen, og akklimatiserte oss der. Da han kom til Dubai, var han allerede i «godt gjenge». Han har hatt en god oppladning, sier manageren.

Lørdag er det igjen klart for et nytt parti. Da spiller den norske stjernen med hvite brikker, noe som er en stor fordel i sjakk. Partiet ser du på NRK fra klokken 13.15.

Siste nytt

 • Killi på 7.-plass

  Johanne Killi (24) fikk det ikke til å klaffe i big air i X Games i Aspen. Hun ble nummer sju i konkurransen som Tess Ledeux vant overlegent.

  Den franske 20-åringen Ledeux fikk tilskuerne til å måpe da hun som første kvinne landet en double cork 1620 i X Games. Trikset ga henne 49 av 50 mulige poeng, og med 45 poeng for sitt nest beste forsøk endte hun med den solide vinnersummen 94.

  Sølvet gikk til Megan Oldham fra Canada, som leverte to solide forsøk og fikk 89 poeng. X Games-debutanten Olivia Asselin (17), også hun canadier, tok bronse med 72 poeng.

  X-Games Hafjell, Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Polen med ny gavepakke til Norge

  Sverige brukte ikke all kraft for å slå svake Polen 28-18 i håndball-EM. Svenskene styrket sine sjanser til å nå semifinalen.

  Polakkene var svært gavmilde og hadde over ti tekniske feil de første 22 minuttene. Sverige skaffet seg en klar ledelse inn mot pause (14-6).

  Polen ble overkjørt av Norge torsdag og tapte 31-42. (NTB)

  EM i håndball for menn 2022: Tyskland - Polen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Ronaldo tvilsom til West Ham-kampen

  Cristiano Ronaldo sliter med en nakkeskade og er tvilsom til Manchester Uniteds kamp mot West Ham lørdag.

  Ronaldo sliter med nakkeskaden han pådro seg i Uniteds kamp mot Brentford. Portugiseren ble byttet ut 20 minutter før slutt. Ronaldo slet også med skadeproblemer foran den kampen.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal