NRK Meny
Normal

Carlsen: – Jeg er ikke redd ham

Magnus Carlsen (26) greide ikke å overmanne verdenstoer Wesley So (23).

Magnus Carlsen

REMIS: Magnus Carlsen spilte remis i sitt første parti tirsdag.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Det ble et jevnspilt parti mellom Carlsen og So i første runde i Norway Chess i Stavanger.

– Det er ikke krise med remis i dag. Det var bare jeg som ville noe i partiet, men det var ikke nok, sier Carlsen til TV 2.

Wesley So

23 år gamle Wesley So er nummer to på rankingen.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

– Jeg er fornøyd med at jeg fikk noe ut av dette i hele tatt, men jeg er misfornøyd med noen halvdårlige vurderinger underveis.

– Ikke redd ham

Wesley So er nummer to på verdensrankingen og kanskje Carlsens fremste rival akkurat nå. Han er også en svært aktuell kandidat til å møte Carlsen i neste VM-kamp.

So er født på Fillipinene, men ble adoptert av en amerikansk familie i voksen alder etter en konflikt med sin opprinnelige familie.

Det er nesten helt sikkert at jeg møter min neste VM-motstander her. Men hvem det blir er vanskelig å si. Jeg regner nok Caruana som den beste, forteller Carlsen til NRK.

Carlsen åpnet med hvite brikker mot So, som har vist en imponerende evne til å unngå tap.

– Han er god, gjør lite feil og er god mot de andre, men jeg er ikke redd for ham overhodet. Han er et stykke ned på listen over hvem jeg er redd for å spille mot. Han har aldri vært i nærheten av å slå meg.

– Prøvde uvanlig åpning

Nordmannen gjorde innledningsvis et framstøt med bøndene i midten. Etter hvert tok han et kvarters tenkepause på sitt 16. trekk. Nordmannen forsøkte å presse So i fortsettelsen, men rivalen forsvarte seg godt.

Det ble etter hvert klart at det gikk mot remis i partiet og etter 64 trekk tok rivalene hverandre i hånden.

– Jeg prøvde en litt uvanlig åpning, og trodde at jeg skulle bli stående litt bedre. Men det ble ikke så mye ut av det. Jeg følte at jeg gjorde et par halvdårlige vurderinger tidlig, forteller Carlsen, som møter Fabiano Caruana i onsdagens parti.

Åpnet sterkt

Magnus Carlsen innledet lynsjakkturneringen i Norway Chess mandag med storspill og seier.

Carlsen har ikke vært helt i form den siste tiden og verdenseneren var derfor overrasket over seieren. 26-åringen har ikke vunnet en eneste turnering i 2017.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal