Linnea (6) trodde ikke på pappas seier: – Å, var det stafett i dag også?

HOLMENKOLLEN/OSLO (NRK): Henrik L’Abée-Lund hadde med datteren Linnea (6) opp til Kongen etter stafettseieren søndag.

Verdenscup skiskyting i Holmenkollen. Stafett menn.

FIKK MØTE KONGEN: Både stafettlaget og datteren til Henrik L’Abée-Lund fikk besøke kongen etter stafettseieren.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Torsdagens sprintseier i Holmenkollen var 32-åringens første i en lang karriere. Og da NRK snakket med både far og datter etter kongebesøket, røpte skiskytter-pappaen at datteren hadde vært nokså overrasket da hun fikk vite at han hadde vunnet på torsdag.

– Da samboeren min hentet henne i barnehagen på torsdag på sa hun at pappa vant i dag. «Å, var det stafett i dag også?» svarte hun da, sier L’Abeé-Lund til NRK og ler.

Søndag fulgte han opp med nok en seier med familien på tribunen. Men da var det faktisk stafett.

Vinket til publikum

Han gjorde en meget solid etappe på andreetappen, men det var brødrene Bø som satte spikeren i kista og gjorde at Norge tok en suveren seier på stafetten.

– Det var utrolig gøy å gå. Jeg fikk et kick av å gå foran det norske publikumet. Det er ekstremt viktig for oss å vinne på hjemmebane, sier Tarjei Bø til NRK, som vekslet med lillebroren 35 sekunder foran Russland.

– Utgangspunktet kunne ikke vært bedre. Jeg kunne gå alene ut i mitt tempo og gå inn på standplass alene, sier Johannes Thingnes Bø.

Han gjorde heller ingen feil og økte forspranget til mål.

Han tok seg til og med tid til å gi publikumet i Holmenkollen et lite vink etter stående skyting.

På siste runde gikk Bø rolig inn mot stadion og tok også et lite hopp i den siste bakken ned mot stadion.

– Dette er utklassing og helt komplett. En drøm i Holmenkollen, meldte kommentator Andreas Stabrun Smith.

ALENE: Johannes Thingnes Bø går alene over målstreken.

Solid start

Lars Helge Birkeland gikk førsteetappe for Norge og gikk vekslet 7,4 sekunder bak Tyskland etter en solid jobb i sporet.

Men det var hans ståendeserie som ble snakkisen i Holmenkollen. Han brukte utrolige 18 sekunder på å måke ned fem blinker.

– Den skytinga kommer vi til å huske, sa Stabrun Smith.

På andre etappe gikk torsdagens vinner på 10-kilometeren i Holmenkollen, Henrik L'Abée-Lund.

Han startet med to bom, men traff på de to ekstraskuddene på liggende. Deretter tok han inn tjue sekunder i sporet mellom skytingene, før han også han klinket fem skudd rett ned på stående skyting.

Han sendte ut Tarjei Bø på tredjeetappe, som gikk ut sammen med Tyskland og Italia. Bø bommet en gang, men traff på første ekstraskudd på første skyting.

Inn mot stående skyting gikk han i tet sammen med Italia. Og nok en gang viste de norske løperne vanvittig skyting på stående. Også Bø klinker ned de fem svarte blinkene.

RETT NED: Tarjei Bø treffer på fem av fem på stående skyting.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Russland mot Frankrike i EM-finalen

  Storfavoritten Russland hadde få problemer med Romania i EM-semifinalen i kvinnehåndball fredag. Russerne vant 28-22. I finalen venter hjemmenasjonen Frankrike, som slo Nederland 27-21 i sin semifinale.

  Handball - Women's EHF Euro 2018 - Semi Final - Russia v Romania
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Kåret til Afrikas beste spiller

  Liverpool-profilen Mohamed Salah er for andre året på rad kåret til Afrikas beste fotballspiller av britiske BBC. 26-åringen slo Medhi Benatia, Kalidou Koulibaly, Thomas Partey og lagkamerat Sadio Mané i kampen om prisen.

  Foto: Francois Mori / AP
 • Tok ut 18-åring til VM

  18 år gamle Alexander Blonz er med i Christian Berges VM-tropp for det norske herrelandslaget i håndball. Ellers er alle stjernene med. Her er hele troppen: Målvakter: Torbjørn Bergerud, Espen Christensen. Bakspillere: Espen Lie Hansen, Christian O’Sullivan, Sander Sagosen, Gøran Johannesen, Magnus Fredriksen, Eivind Tangen, Kent Robin Tønnesen, Magnus Abelvik Rød. Linjespillere: Bjarte Myrhol, Magnus Gullerud, Henrik Jacobsen, Petter Øverby. Kantspillere: Kristian Bjørnsen, Kevin Gulliksen, Magnus Jønndal, Alexander Blonz

  Håndball. EHFs Euro Cup menn (1. runde). Norge Østerrike 43 - 31, Stjørdalshallen.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal