Hopp til innhold

Ingebrigtsen føler på presset etter sjette tap på rad: – Det er klart vi har hastverk

Eliteserien 2021 har enn så lenge vært et langt mareritt for Kåre Ingebrigtsen, som nå kjenner på presset. Brann får også sympati fra bergenseren som senket dem.

Eliteserien i fotball 2021: Stabæk - Brann

HASTER: Det haster med å få poeng for Brann og Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Akkurat nå sitter vi ikke igjen med så j**** mye, sier Ingebrigtsen til NRK etter kampen.

Brann-treneren var tydelig frustrert etter nok et tap – nok en kamp uten poeng. Han er ikke i tvil når han får spørsmål om klokka har begynt å tikke.

– Det er klart vi har hastverk, vi har ikke vunnet på seks kamper. Det er klart det haster for oss å få en trepoenger, sier Ingebrigtsen.

– Føler du at du har litt ekstra press på deg etter hvert som tiden går?

– Ja. Når du ikke vinner fotballkamper så blir det ... men, jeg lever godt i det altså. Det gjør jeg. Jeg unner guttene her en ordentlig god opplevelse og å vinne en fotballkamp. Det har de virkelig fortjent.

Sympati fra en bergenser

En bergenser var med på å forsterke krisen til laget fra Bergen. For etter en time doblet Yaw-Ihle Amankwah ledelsen for Stabæk. Kapteinen steg til værs på hjørnesparket og styrte inn hjemmelagets andre mål for kvelden.

Eliteserien i fotball 2021: Stabæk - Brann

Amankwah steg til værs og scoret for Stabæk.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Det er så sjeldent at det blir sånn merkedag for meg når jeg scorer mål, sa en smilende Amankwah til NRK etter kampen.

Bergenseren, og tidligere Brann-spilleren, hadde også sympati for gamleklubben.

– Det er jo selvfølgelig trist å se den situasjonen som Brann er i nå. Jeg ønsker de egentlig alt godt og håper at de klarer å snu den situasjonen de er inne i nå. Utenom oss selv så ønsker jeg alltid at Brann skal gjøre det godt og det synes jeg Bergen by fortjener, sier Stabæk-spilleren, og legger til:

– Det byen kan gjøre for Brann er å se igjennom resultatene og se at det er spillere som faktisk gir alt og blør for drakta, men som ikke har fått uttelling for det.

Straffebom og straffescoring

De rødkledde kunne fått en sårt tiltrengt scoring og ledelse tidlig i kampen mot Stabæk. For etter 13 minutter spilt blåste dommer for straffe til bortelaget.

Robert Taylor fyrte av fra elleve meter, men Stabæks svenske keeper Marcus Sandberg leste sin motstander og stilte med en mesterlig redning.

– Det er der vi er nå for tiden. Vi må bare jobbe oss ut av det, sa Ingebrigtsen til Eurosport i pausen.

Og det ble fort mer brutalt for de tilreisende. Få minutter etter ble det nemlig delt ut straffe på andre siden av banen, og Sammy Skytte satt den i mål.

Eliteserien fotball 2021: Stabæk - Brann

Det har vært en marerittstart på sesongen for Petter Strand (t.v.) og Brann.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Seks tap på rad

Etter kampen mot Bodø/Glimt i forrige runde var fasiten klar: Brann hadde fått klubbens verste sesongstart gjennom tidene. Null poeng etter fem runder.

Tapet mot Stabæk på Nadderud gjør at de nå står med null poeng på seks kamper. Viasat-ekspert Petter Veland skriver på Twitter at Brann er det første laget som taper sesongens seks første kamper siden Hønefoss gjorde det samme i 2010.

Laster Twitter-innhold

Stabæk på sin side tok sin første seier denne sesongen, etter to uavgjortkamper mot Odd og Haugesund så langt. Det førte dem om på sjetteplass på tabellen, men på grunn av koronapandemien så er det et ujevnt antall spilte kamper for lagene.

Brann og Rosenborg har spilt seks kamper, som er flest, mens Stabæk for eksempel kun har spilt tre.

Sportsnyheter

2024 European Athletics Championships, day 2

Utviklinga har eksplodert: – Visste ikkje at ein kunne verte gode

Jakob Ingebrigtsen hylla Henrik Ingebrigtsen etter det første EM-gullet. Sidan det første gullet til familien i 2012, har utviklinga tatt fullstendig av.

tKuA0UMr3Zc

Da Siri (45) fikk jobben, skapte utlysningen debatt: – Trodde vi var kommet lenger i 2024

NFF slår tilbake mot dem som mener deres nye toppfotballsjef Siri Nordby er ukvalifisert. Nå snakker hun ut i langt intervju med NRK.

Henriette Jæger ble rørt av lagvenninnene etter fjerdeplassen på 200 meter i EM.

Nedbrutt Jæger rørt av lagvenninnenes gest: – Hva har jeg gjort for å fortjene dette?

Henriette Jæger var irritert og skuffet etter å ha løpt inn til fjerdeplass på 200 meter i EM. Humøret snudde raskt da hun ble møtt av det norske stafettlaget.

Siste nytt

 • Wærenskjold vant etter fantomavslutning

  Søren Wærenskjold viser at formen virkelig er i anmarsj, to og en halv uke før Tour de France starter.

  Nordmannen var på forhånd en favoritt til å vinne den innledende tempoetappen i årets Belgia rundt, etter at han også vant tempoetappen i samme ritt i fjor.

  Wærenskjold var blant de sist startende på etappen, som ble stanset i rundt en halvtime etter en hendelse langs løypa.

  Da etappen ble startet igjen, var nordmannen blant de første ut. Ut til mellomtiden etter drøyt seks kilometer var han fem og et halvt sekund bak tsjekkiske Mathias Vacek, men på vei inn til mål igjen i Beringen viste han for alvor frem superkreftene.

  På de siste seks kilometerne snudde han fra å være bak til å krysse målstreken to og et halvt sekund foran Vacek.

  Det var en toppfart ingen andre klarte å matche og nordmannen tok dermed årets andre seier.

  – Jeg prøvde å åpne hardt, men samtidig spare litt krefter. Det var mer motvind i avslutningen, så jeg prøvde å holde samme kraft hele veien, sier Wærenskjold i et intervju vist på Discovery+.

  Wærenskjold leder følgelig også rittet sammenlagt. Han ble nummer to i rittet sammenlagt i fjor.

  PS! Tidligere onsdag var også det norske Uno-X-laget nær seier i Slovenia rundt. Der ble Alexander Kristoff knepent slått av Dylan Groenewegen i spurten og ble nummer to på åpningsetappen.

  Søren Wærenskjold
  Foto: AP
 • Torstein Træen med prestisjeseier: Første norske seier på øverste nivå på to år

  Torstein Træen har hatt en rekke utfordringer det siste året. Nordmannen krasjet på den første etappen i Tour de France-debuten i fjor og fikk et brudd i albuen.

  Til tross for bruddet kom han seg gjennom rittet, men var ute i flere uker i etterkant.

  Før sesongen byttet han ut det norske laget Uno-X med verdenstourlaget Bahrain Victorious, men i debuten i Tour Down Under i Australia i januar gikk han igjen i bakken og måtte etter hvert bryte.

  Etter det jobbet han seg inn mot Giro d'Italia, hvor han igjen veltet på den første etappen. Træen brøt da etter tre etapper og har startet rolig i ukens Sveits rundt.

  Men på onsdagens etappe utnyttet han sjansen: Han kom seg med i et åttemannsbrudd på den fjerde etappen og viste seg der som den klart sterkeste i bruddet opp mot toppen av Sankt Gotthard-passet.

  Adam Yates forsøkte å kjøre seg opp til Træen fra hovedfeltet, men nordmannen holdt unna og kunne dermed juble for karrierens første og største seier på proffnivå.

  Seieren kom som en overraskelse for Træen, som seneste i går bemerket at han ikke hadde de beste beina, sier han i et intervju vist på Discovery+.

  Samtidig var det også en spesiell seier for Træen og Bahrain Victorious. I fjor døde lagets rytter Gino Mäder etter en velt på den femte etappen. Tilbake i 2021 vant han etappen til Andermatt, med målgang etter en kort utforkjøring ned fra Sankt Gotthard-passet.

  – Det er for Gino. Det er på Ginos fjell, sier Træen.

  Seieren er den første norske seieren på verdenstouren på to år. Den forrige seieren på øverste nivå kom da Andreas Leknessund vant den andre etappen i Sveits rundt i 2022.

  Seieren til Træen kommer også rett i overkant av to år etter at han fikk påvist testikkelkreft.

  Torstein Træen
  Foto: NTB
 • Ingebrigtsen-rival tiltalt for doping-tukling

  Spanske Mohamed Katir ble tidligere i år utestengt i to år for brudd på meldeplikten. Nå har også friidrettens integritetsenhet tatt ut tiltale mot ham for tukling.

  Det opplyser de selv på egne nettsider.

  Verdens antidopingbyrå (Wada) definerer tukling som blant annet bestikkelser for å gjennomføre eller ikke gjennomføre en handling, at man forhindrer at en dopingprøve blir innhentet, at man påvirker testen eller gjør den umulig å analysere, at man forfalsker papirer eller at man gir feilaktige vitneopplysninger.

  Katir var før utestengelsen blant de beste mellomdistanseløperne i verden, med VM-sølv på 5000 meter bak Jakob Ingebrigtsen i fjor. Han har også fremdeles den europeiske rekorden på distansen, med tiden 12.45,01.

  Katir tok også VM-bronse på 1500 meter i 2022.

  Nordås Ingebrigtsen
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal