Hopp til innhold

Ingebrigtsen føler på presset etter sjette tap på rad: – Det er klart vi har hastverk

Eliteserien 2021 har enn så lenge vært et langt mareritt for Kåre Ingebrigtsen, som nå kjenner på presset. Brann får også sympati fra bergenseren som senket dem.

Eliteserien i fotball 2021: Stabæk - Brann

HASTER: Det haster med å få poeng for Brann og Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Akkurat nå sitter vi ikke igjen med så j**** mye, sier Ingebrigtsen til NRK etter kampen.

Brann-treneren var tydelig frustrert etter nok et tap – nok en kamp uten poeng. Han er ikke i tvil når han får spørsmål om klokka har begynt å tikke.

– Det er klart vi har hastverk, vi har ikke vunnet på seks kamper. Det er klart det haster for oss å få en trepoenger, sier Ingebrigtsen.

– Føler du at du har litt ekstra press på deg etter hvert som tiden går?

– Ja. Når du ikke vinner fotballkamper så blir det ... men, jeg lever godt i det altså. Det gjør jeg. Jeg unner guttene her en ordentlig god opplevelse og å vinne en fotballkamp. Det har de virkelig fortjent.

Sympati fra en bergenser

En bergenser var med på å forsterke krisen til laget fra Bergen. For etter en time doblet Yaw-Ihle Amankwah ledelsen for Stabæk. Kapteinen steg til værs på hjørnesparket og styrte inn hjemmelagets andre mål for kvelden.

Eliteserien i fotball 2021: Stabæk - Brann

Amankwah steg til værs og scoret for Stabæk.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Det er så sjeldent at det blir sånn merkedag for meg når jeg scorer mål, sa en smilende Amankwah til NRK etter kampen.

Bergenseren, og tidligere Brann-spilleren, hadde også sympati for gamleklubben.

– Det er jo selvfølgelig trist å se den situasjonen som Brann er i nå. Jeg ønsker de egentlig alt godt og håper at de klarer å snu den situasjonen de er inne i nå. Utenom oss selv så ønsker jeg alltid at Brann skal gjøre det godt og det synes jeg Bergen by fortjener, sier Stabæk-spilleren, og legger til:

– Det byen kan gjøre for Brann er å se igjennom resultatene og se at det er spillere som faktisk gir alt og blør for drakta, men som ikke har fått uttelling for det.

Straffebom og straffescoring

De rødkledde kunne fått en sårt tiltrengt scoring og ledelse tidlig i kampen mot Stabæk. For etter 13 minutter spilt blåste dommer for straffe til bortelaget.

Robert Taylor fyrte av fra elleve meter, men Stabæks svenske keeper Marcus Sandberg leste sin motstander og stilte med en mesterlig redning.

– Det er der vi er nå for tiden. Vi må bare jobbe oss ut av det, sa Ingebrigtsen til Eurosport i pausen.

Og det ble fort mer brutalt for de tilreisende. Få minutter etter ble det nemlig delt ut straffe på andre siden av banen, og Sammy Skytte satt den i mål.

Eliteserien fotball 2021: Stabæk - Brann

Det har vært en marerittstart på sesongen for Petter Strand (t.v.) og Brann.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Seks tap på rad

Etter kampen mot Bodø/Glimt i forrige runde var fasiten klar: Brann hadde fått klubbens verste sesongstart gjennom tidene. Null poeng etter fem runder.

Tapet mot Stabæk på Nadderud gjør at de nå står med null poeng på seks kamper. Viasat-ekspert Petter Veland skriver på Twitter at Brann er det første laget som taper sesongens seks første kamper siden Hønefoss gjorde det samme i 2010.

Laster Twitter-innhold

Stabæk på sin side tok sin første seier denne sesongen, etter to uavgjortkamper mot Odd og Haugesund så langt. Det førte dem om på sjetteplass på tabellen, men på grunn av koronapandemien så er det et ujevnt antall spilte kamper for lagene.

Brann og Rosenborg har spilt seks kamper, som er flest, mens Stabæk for eksempel kun har spilt tre.

Siste nytt

 • Tårevåt Williams slått ut i Toronto

  Det var en beveget Serena Williams som natt til torsdag tok avskjed med publikum etter tapet for sveitsiske Belinda Bencic i WTA-turneringen i Toronto.

  40 år gamle Williams avslørte tirsdag at nedtellingen til karriereslutten har begynt, og flere hevder at US Open, som starter i slutten av august, er tennislegendens siste. Hun har vunnet elleville 73 titler i singel på WTA-touren og 23 Grand Slam-turneringer.

  Hun har vunnet turneringen i Toronto tre ganger. Etter tapet for Bencic tok hun for første gang ordentlig farvel med publikum.

  – Det var mange følelser. Jeg elsker å spille her og har alltid elsket det, sa Williams, som tydelig slet med å holde tårene tilbake.

  – Jeg er så dårlig på å ta farvel, fortsatte hun. (NTB)

  Serena Williams vs Switzerland's Belinda Bencic during the National Bank Open in Toronto
  Foto: COLE BURSTON / Reuters
 • 20-åring med sjokkseier i Montreal

  Britiske Jack Draper viste ingen tegn til nerver mot verdensfemmer Stefanos Tsitsipas og slo grekeren i to strake sett i Masters 1000-turneringen i Montreal.

  Den 20 år gamle briten vant kampen med sifrene 7-5, 7-6 (7-4) og kunne til slutt juble for avansement til annen runde foran tredjeseedede Tsitsipas. Han møter franske Gaël Monfils i neste runde.

  – Jeg trodde ikke jeg skulle spille her, men det lønnet seg å komme. Jeg hadde ikke en konkret kampplan, jeg bare visste at jeg måtte spille godt for å slå Stefanos, sa Draper til arrangøren etter seieren.

  Draper er nummer 82 på verdensrankingen etter gjennombruddet for noen måneder siden. I Wimbledon-turneringen tidligere i sommer vant han ett sett i 1.-rundeoppgjøret mot mester Novak Djokovic. (NTB)

  National Bank Open Montréal - Day 5. Jack Draper.
  Foto: Minas Panagiotakis / AFP
 • Kyrgios slo ut verdensener Medvedev fra Montreal-turneringen

  Australske Nick Kyrgios har funnet storformen på tennisbanen. Onsdag slo han ut Daniil Medvedev ut av 2. runde i ATP 1000-turneringen i Montreal.

  Taktikken hans var klar. Han satset på mye mer serve og volley enn tilfellet i deres siste møte i Australian Open.

  Det første settet tok Medvedev seg av med 7-2 i tie break. I det andre ble det et tidlig servebrudd som australieren utnyttet og tok hjem settet med 6-4.

  I det tredje settet hadde Medvedev er par bruddmuligheter som Kyrgios reddet seg unna. Kyrgios utnyttet derimot muligheten da han tok ledelsen 3-2. Han brøt og til 5-2 og kunne serve hjem kampen 6-2 i avgjørende sett. (NTB)

  Montreal Tennis
  Foto: Paul Chiasson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste