Ingebrigtsen føler på presset etter sjette tap på rad: – Det er klart vi har hastverk

Eliteserien 2021 har enn så lenge vært et langt mareritt for Kåre Ingebrigtsen, som nå kjenner på presset. Brann får også sympati fra bergenseren som senket dem.

Eliteserien i fotball 2021: Stabæk - Brann

HASTER: Det haster med å få poeng for Brann og Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Akkurat nå sitter vi ikke igjen med så j**** mye, sier Ingebrigtsen til NRK etter kampen.

Brann-treneren var tydelig frustrert etter nok et tap – nok en kamp uten poeng. Han er ikke i tvil når han får spørsmål om klokka har begynt å tikke.

– Det er klart vi har hastverk, vi har ikke vunnet på seks kamper. Det er klart det haster for oss å få en trepoenger, sier Ingebrigtsen.

– Føler du at du har litt ekstra press på deg etter hvert som tiden går?

– Ja. Når du ikke vinner fotballkamper så blir det ... men, jeg lever godt i det altså. Det gjør jeg. Jeg unner guttene her en ordentlig god opplevelse og å vinne en fotballkamp. Det har de virkelig fortjent.

Sympati fra en bergenser

En bergenser var med på å forsterke krisen til laget fra Bergen. For etter en time doblet Yaw-Ihle Amankwah ledelsen for Stabæk. Kapteinen steg til værs på hjørnesparket og styrte inn hjemmelagets andre mål for kvelden.

Eliteserien i fotball 2021: Stabæk - Brann

Amankwah steg til værs og scoret for Stabæk.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Det er så sjeldent at det blir sånn merkedag for meg når jeg scorer mål, sa en smilende Amankwah til NRK etter kampen.

Bergenseren, og tidligere Brann-spilleren, hadde også sympati for gamleklubben.

– Det er jo selvfølgelig trist å se den situasjonen som Brann er i nå. Jeg ønsker de egentlig alt godt og håper at de klarer å snu den situasjonen de er inne i nå. Utenom oss selv så ønsker jeg alltid at Brann skal gjøre det godt og det synes jeg Bergen by fortjener, sier Stabæk-spilleren, og legger til:

– Det byen kan gjøre for Brann er å se igjennom resultatene og se at det er spillere som faktisk gir alt og blør for drakta, men som ikke har fått uttelling for det.

Straffebom og straffescoring

De rødkledde kunne fått en sårt tiltrengt scoring og ledelse tidlig i kampen mot Stabæk. For etter 13 minutter spilt blåste dommer for straffe til bortelaget.

Robert Taylor fyrte av fra elleve meter, men Stabæks svenske keeper Marcus Sandberg leste sin motstander og stilte med en mesterlig redning.

– Det er der vi er nå for tiden. Vi må bare jobbe oss ut av det, sa Ingebrigtsen til Eurosport i pausen.

Og det ble fort mer brutalt for de tilreisende. Få minutter etter ble det nemlig delt ut straffe på andre siden av banen, og Sammy Skytte satt den i mål.

Eliteserien fotball 2021: Stabæk - Brann

Det har vært en marerittstart på sesongen for Petter Strand (t.v.) og Brann.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Seks tap på rad

Etter kampen mot Bodø/Glimt i forrige runde var fasiten klar: Brann hadde fått klubbens verste sesongstart gjennom tidene. Null poeng etter fem runder.

Tapet mot Stabæk på Nadderud gjør at de nå står med null poeng på seks kamper. Viasat-ekspert Petter Veland skriver på Twitter at Brann er det første laget som taper sesongens seks første kamper siden Hønefoss gjorde det samme i 2010.

Laster Twitter-innhold

Stabæk på sin side tok sin første seier denne sesongen, etter to uavgjortkamper mot Odd og Haugesund så langt. Det førte dem om på sjetteplass på tabellen, men på grunn av koronapandemien så er det et ujevnt antall spilte kamper for lagene.

Brann og Rosenborg har spilt seks kamper, som er flest, mens Stabæk for eksempel kun har spilt tre.

Sportsnyheter

0DMusT9nEOQ

Sagosen-bråk etter kampslutt: – Måtte skille dem før ting eskalerte

TOKYO/OSLO (NRK): Norge imponerte stort og tok seg videre til kvartfinale i OL etter seier mot Frankrike. Men i stedet for å juble havnet Sander Sagosen i munnhuggeri og måtte dras vekk fra franske stjerner.

Siste nytt

 • Norge møter gruppevinnar

  Tyskland slo Brasil 29-24 i den siste kampen i Norges gruppe. Det betyr at Norge er nummer fire i gruppa, og møter vinnaren av den andre gruppa i kvartfinalen.

  Det kan bli Danmark, men det er ikkje heilt sikkert før Danmark og Sverige har møtt kvarandre litt seinare i ettermiddag.

  Juan Vivaldi
  Foto: John Minchillo / AP
 • Olympisk rekord av Camacho-Quinn

  Puertorikanske Jasmine Camacho-Quinn løp inn til ny olympisk rekord i semifinalene på 100 meter hekk for kvinner.

  Tida 12.26 er bare seks hundredeler bak verdensrekorden til Kendra Harrison fra 2016. Camacho-Quinn tar seg med det videre fra semifinalen, hvor hun for fire år siden krasjet i en hekk da hun ledet og røk ut.

  Finalen løpes i morgen.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Hauger vann i Ungarn: – Verdsklasse

  Dennis Hauger vann Formel 3-løpet i Mogyoród i Ungarn i dag. Han starta frå nest beste posisjon, men køyrde inn til siger. Dermed auka han også leiinga i samandraget.

  Haugers lagkamerat Arthur Leclerc blei nummer to, og Jack Doohan blei nummer tre. Haugers nærmaste konkurrent i samandraget før runde, Olli Caldwell, blei nummer åtte og fall til tredjeplass

  Hauger auka leiinga til 63 poeng med sigeren. Han har 152 poeng, medan Doohan no er nummer 2 med 89. Hans lag Prema Racing leier også lagmeisterskapet suverent.

  Ekspertisen sparte ikkje på skrytet etter sigeren.

  – For eit utruleg kontrollert løp av Dennis Hauger. Det er berre å vere så utruleg stolt over det han leverer helg etter helg, skriv TV-kommentator Stein Pettersen på Twitter.

  – Verdsklasse, var dommen frå Viasports motorsportkommentator Atle Gulbrandsen på Twitter rett etter målgang.

  Tre VM-rundar står att: Belgia, Nederland og USA. Kvar runde omfattar tre løp, og det er mogeleg å sikre seg 55 poeng per runde. Den neste går i Belgia siste helga i august.

  – Dette er eit nivå langt over det nokon norsk bilførar har vore i nærleik av tidlegare, seier Haugers manager Harald Huysmann til NRK.

  Han fortel at Hauger har vore i kontakt om køyring i Formel 2, ei klasse med litt tyngre og raskar bilar.

  – Det kan godt hende Dennis køyrer formel 2 allereie neste sesong. Han er blitt lagt godt merke til, og mange av laga i Formel 2 har gitt uttrykk for interesse. Men ettersom Prema har lag også der, vil det vere mest naturleg om han køyrer for sitt gamle lag, seier Huysmann.

  Dennis Hauger
  Foto: Lluis Gene / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal