Hopp til innhold

Ingebrigtsen føler på presset etter sjette tap på rad: – Det er klart vi har hastverk

Eliteserien 2021 har enn så lenge vært et langt mareritt for Kåre Ingebrigtsen, som nå kjenner på presset. Brann får også sympati fra bergenseren som senket dem.

Eliteserien i fotball 2021: Stabæk - Brann

HASTER: Det haster med å få poeng for Brann og Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Akkurat nå sitter vi ikke igjen med så j**** mye, sier Ingebrigtsen til NRK etter kampen.

Brann-treneren var tydelig frustrert etter nok et tap – nok en kamp uten poeng. Han er ikke i tvil når han får spørsmål om klokka har begynt å tikke.

– Det er klart vi har hastverk, vi har ikke vunnet på seks kamper. Det er klart det haster for oss å få en trepoenger, sier Ingebrigtsen.

– Føler du at du har litt ekstra press på deg etter hvert som tiden går?

– Ja. Når du ikke vinner fotballkamper så blir det ... men, jeg lever godt i det altså. Det gjør jeg. Jeg unner guttene her en ordentlig god opplevelse og å vinne en fotballkamp. Det har de virkelig fortjent.

Sympati fra en bergenser

En bergenser var med på å forsterke krisen til laget fra Bergen. For etter en time doblet Yaw-Ihle Amankwah ledelsen for Stabæk. Kapteinen steg til værs på hjørnesparket og styrte inn hjemmelagets andre mål for kvelden.

Eliteserien i fotball 2021: Stabæk - Brann

Amankwah steg til værs og scoret for Stabæk.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Det er så sjeldent at det blir sånn merkedag for meg når jeg scorer mål, sa en smilende Amankwah til NRK etter kampen.

Bergenseren, og tidligere Brann-spilleren, hadde også sympati for gamleklubben.

– Det er jo selvfølgelig trist å se den situasjonen som Brann er i nå. Jeg ønsker de egentlig alt godt og håper at de klarer å snu den situasjonen de er inne i nå. Utenom oss selv så ønsker jeg alltid at Brann skal gjøre det godt og det synes jeg Bergen by fortjener, sier Stabæk-spilleren, og legger til:

– Det byen kan gjøre for Brann er å se igjennom resultatene og se at det er spillere som faktisk gir alt og blør for drakta, men som ikke har fått uttelling for det.

Straffebom og straffescoring

De rødkledde kunne fått en sårt tiltrengt scoring og ledelse tidlig i kampen mot Stabæk. For etter 13 minutter spilt blåste dommer for straffe til bortelaget.

Robert Taylor fyrte av fra elleve meter, men Stabæks svenske keeper Marcus Sandberg leste sin motstander og stilte med en mesterlig redning.

– Det er der vi er nå for tiden. Vi må bare jobbe oss ut av det, sa Ingebrigtsen til Eurosport i pausen.

Og det ble fort mer brutalt for de tilreisende. Få minutter etter ble det nemlig delt ut straffe på andre siden av banen, og Sammy Skytte satt den i mål.

Eliteserien fotball 2021: Stabæk - Brann

Det har vært en marerittstart på sesongen for Petter Strand (t.v.) og Brann.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Seks tap på rad

Etter kampen mot Bodø/Glimt i forrige runde var fasiten klar: Brann hadde fått klubbens verste sesongstart gjennom tidene. Null poeng etter fem runder.

Tapet mot Stabæk på Nadderud gjør at de nå står med null poeng på seks kamper. Viasat-ekspert Petter Veland skriver på Twitter at Brann er det første laget som taper sesongens seks første kamper siden Hønefoss gjorde det samme i 2010.

Laster Twitter-innhold

Stabæk på sin side tok sin første seier denne sesongen, etter to uavgjortkamper mot Odd og Haugesund så langt. Det førte dem om på sjetteplass på tabellen, men på grunn av koronapandemien så er det et ujevnt antall spilte kamper for lagene.

Brann og Rosenborg har spilt seks kamper, som er flest, mens Stabæk for eksempel kun har spilt tre.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal