Hopp til innhold

Nå betyr dette bildet ingenting for Brækhus

ØSTBANEHALLEN (NRK): Det er fire år og sju dager siden Cecilia Brækhus jublet for seier mot Anne Sophie Mathis. Nå er alt glemt.

Brækhus

BEST: Her jubler en sliten og rørt Cecilia Brækhus etter at hun slo Anne Sophie Mathis i 2012. Til lørdag møtes de igjen. Denne gang i Oslo Spektrum.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Nå strykes alt som har skjedd, sier Cecilia Brækhus til NRK.

Hun har nettopp fullført en trening foran i underkant av hundre tilskuere i Østbanehallen ved Oslo S torsdag ettermiddag. Pressen får til sammen tre minutter med proffbokseren før hun forsvinner inn til de siste forberedelsene før lørdagens tittelkamp.

– Jeg går alltid inn i en kamp som utfordrer, det gjør jeg også nå. Forrige seier betyr absolutt ingenting, hevder 35-åringen.

Brækhus og Mathis

TØFT: Slik så det ut forrige gang Cecilia Brækhus møtte Anne Sophie Mathis. Etter ti tøffe runder vant Brækhus på poeng.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Karrierehøydepunkt

Tonen er en helt annen enn den var en snau time etter midnatt 23. september 2012. Da hadde hun nettopp slått Anne Sophie Mathis i Fredrikshavn og tatt steget opp som verdens beste kvinnelige bokser.

– Dette er den største dagen i mitt liv, sa Brækhus da tydelig rørt.

Fire år er gått og nå skal hun igjen møte franske Mathis. Denne gang på hjemmebane og tilsynelatende blottet for følelsene hun viste i Fredrikshavn.

Den psykiske fordelen hun har i ringen etter å ha slått Mathis sist gang, avfeier hun glatt.

– Nei, nå er det all in her, sier Brækhus.

Tror ikke på Brækhus

NRKs boksekommentator, Anders Werner Øfsti, skal kommentere lørdagens kamp på NRK P1. Han tror ikke Brækhus er så kald som hun gir uttrykk for. Han mener 35-åringen har et psykisk overtak etter forrige kamp.

Cecilia Brækhus

TRAVEL: Pressen fikk kun tre minutter med Cecilia Brækhus etter torsdagens trening i Østbanehallen ved Oslo S.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– I en idrett som boksing betyr det mentale veldig mye. Mye mer enn det rent fysiske. Når Cecilia går inn i ringen på lørdag og møter Mathis tror jeg det er viktig at hun vet at den dama der har jeg slått før, sier Øfsti.

Samtidig understreker han at Brækhus er god til å legge gamle kamper bak seg og i stedet se fremover.

– Den viktigste kampen er alltid den neste. Noe av det som gjør Cecilia til verdens beste kvinnelige bokser er at hun er hundre prosent forberedt til enhver tid. Den jobben er også å rense hodet for gamle ting.

– Men jeg tror det ligger og lurer baki her at «denne dama har jeg slått før», sier Øfsti og peker på bakhodet.

Vladimir Klytsjko

Brækhus sin trener Jonathan Banks sammenligner henne med den mannlige boksekjempen Vladimir Klytsjko.

– De har begge den samme mentaliteten, den som sier at jeg vil ha suksess. Du trenger ikke tvinge dem til å trene, men du må tvinge dem hjem, sier Jonathan Banks som tidligere har trent nettopp Klytsjko.

Til lørdag leder Banks Brækhus i den første proffkampen på norsk jord siden 1980.

Sportsnyheter

 Emilia Nilsson Garip

Svensk medaljehåp til sykehus etter dette

Emilia Nilsson Garip fikk et ublidt møte med stupebrettet under tremetersfinalen i EM. Svensken slo føttene kraftig i sammenstøtet og måtte trekke seg.

Euro 2024 - Netherlands v France

Situasjonen skapte heftig debatt – beklaget til lagkompis

«Alle» trodde Nederland hadde scoret et mulig seiersmål i gigantoppgjøret mot Frankrike. Dommerens beslutning får flere til å se rødt.

ZOKFsoCpFpY

Utspel vekker oppsikt – no blir England-sjefen latterleggjort

Presset på Gareth Southgate aukar. No blir han skulda for å «stå med skjegget i postkassa» etter oppsiktsvekkande eksperimentering.

Siste nytt

 • Svensk medaljehåp sendt til sykehus etter dette

  Emilia Nilsson Garip fikk et ublidt møte med stupebrettet under tremetersfinalen i EM. Svensken slo føttene kraftig i sammenstøtet og ble tvunget til å avbryte konkurransen. Det skriver SVT.

  – Det var skummelt og jeg var litt i sjokk, sier Garip til kanalen.

  Stuperen lå på medaljeplass da ulykken skjedde. Hun ble kort tid etter sendt til sykehus i Beograd.

  Garip forteller at hun er ved godt mot.

  – Jeg slo meg bare litt. Jeg fikk noen riper og vonde føtter, men det er det. Jeg kan snart kunne hoppe igjen, sier Garip.

  Det gikk langt bedre for vår egen Helle Tuxen. Hun gråt gledestårer etter å ha tatt sølvmedalje under EM fredag.

   Emilia Nilsson Garip
  Foto: OLIVER BUNIC
 • Polsk supporter alvorlig skadd etter fall fra tribune under EM-kamp

  En polsk fotballfan pådro seg alvorlige skader etter å ha falt mer enn tre meter på Olympiastadion i Berlin under EM-kampen mot Østerrike fredag.

  En talsmann for brannvesenet opplyser til det tyske nyhetsbyrået DPA at mannen falt rundt tre meter ned i en passasje mellom tribunen og banen.

  Tilskueren var en kort stund bevisstløs etter episoden, før han ble fraktet til sykehus med det som omtales som ulike, men ikke spesifiserte skader.

  Årsaken til ulykken er ikke kjent, men Berlin-politiet sier at de utelukker at flere enn den skadde var involvert.

  Østerrike slo Polen 3–1 i Berlin fredag.

  (NTB)

  3ZXU-iLjXZU
  Foto: AP
 • Gullvinneren disket etter sykkelsti-drama i dansk mesterskap

  Johan Price-Pejtersen trodde han hadde tatt tempogullet under det danske mesterskapet i sykling. Så ble han diskvalifisert etter å ha tatt seg til mål via sykkelstier.

  Price-Pejtersen, som er lagkamerat med norske Torstein Træen i sykkellaget Bahrain-Victorious, passerte målstreken til bestetid i temporittet i Herning.

  Etter å ha jublet for gullet kom kontrameldingen. Juryen valgte å diske 25-åringen fordi han delvis hadde benyttet sykkelstier underveis i traseen.

  Dermed gikk det danske mesterskapet i stedet til langt mer profilerte og meritterte Mattias Skjelmose. Han sykler for stjernemannskapet Lidl-Trek.

  En annen av Danmarks fremste sykkelstjerner, Kasper Asgreen, ble flyttet opp fra bronse- til sølvplass etter diskvalifikasjonen av Price-Pejtersen.

  (NTB)

  ODOB78hZg0Q
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal