Hopp til innhold

Nå betyr dette bildet ingenting for Brækhus

ØSTBANEHALLEN (NRK): Det er fire år og sju dager siden Cecilia Brækhus jublet for seier mot Anne Sophie Mathis. Nå er alt glemt.

Brækhus

BEST: Her jubler en sliten og rørt Cecilia Brækhus etter at hun slo Anne Sophie Mathis i 2012. Til lørdag møtes de igjen. Denne gang i Oslo Spektrum.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Nå strykes alt som har skjedd, sier Cecilia Brækhus til NRK.

Hun har nettopp fullført en trening foran i underkant av hundre tilskuere i Østbanehallen ved Oslo S torsdag ettermiddag. Pressen får til sammen tre minutter med proffbokseren før hun forsvinner inn til de siste forberedelsene før lørdagens tittelkamp.

– Jeg går alltid inn i en kamp som utfordrer, det gjør jeg også nå. Forrige seier betyr absolutt ingenting, hevder 35-åringen.

Brækhus og Mathis

TØFT: Slik så det ut forrige gang Cecilia Brækhus møtte Anne Sophie Mathis. Etter ti tøffe runder vant Brækhus på poeng.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Karrierehøydepunkt

Tonen er en helt annen enn den var en snau time etter midnatt 23. september 2012. Da hadde hun nettopp slått Anne Sophie Mathis i Fredrikshavn og tatt steget opp som verdens beste kvinnelige bokser.

– Dette er den største dagen i mitt liv, sa Brækhus da tydelig rørt.

Fire år er gått og nå skal hun igjen møte franske Mathis. Denne gang på hjemmebane og tilsynelatende blottet for følelsene hun viste i Fredrikshavn.

Den psykiske fordelen hun har i ringen etter å ha slått Mathis sist gang, avfeier hun glatt.

– Nei, nå er det all in her, sier Brækhus.

Tror ikke på Brækhus

NRKs boksekommentator, Anders Werner Øfsti, skal kommentere lørdagens kamp på NRK P1. Han tror ikke Brækhus er så kald som hun gir uttrykk for. Han mener 35-åringen har et psykisk overtak etter forrige kamp.

Cecilia Brækhus

TRAVEL: Pressen fikk kun tre minutter med Cecilia Brækhus etter torsdagens trening i Østbanehallen ved Oslo S.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– I en idrett som boksing betyr det mentale veldig mye. Mye mer enn det rent fysiske. Når Cecilia går inn i ringen på lørdag og møter Mathis tror jeg det er viktig at hun vet at den dama der har jeg slått før, sier Øfsti.

Samtidig understreker han at Brækhus er god til å legge gamle kamper bak seg og i stedet se fremover.

– Den viktigste kampen er alltid den neste. Noe av det som gjør Cecilia til verdens beste kvinnelige bokser er at hun er hundre prosent forberedt til enhver tid. Den jobben er også å rense hodet for gamle ting.

– Men jeg tror det ligger og lurer baki her at «denne dama har jeg slått før», sier Øfsti og peker på bakhodet.

Vladimir Klytsjko

Brækhus sin trener Jonathan Banks sammenligner henne med den mannlige boksekjempen Vladimir Klytsjko.

– De har begge den samme mentaliteten, den som sier at jeg vil ha suksess. Du trenger ikke tvinge dem til å trene, men du må tvinge dem hjem, sier Jonathan Banks som tidligere har trent nettopp Klytsjko.

Til lørdag leder Banks Brækhus i den første proffkampen på norsk jord siden 1980.

Sportsnyheter

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal