Hopp til innhold

Nå betyr dette bildet ingenting for Brækhus

ØSTBANEHALLEN (NRK): Det er fire år og sju dager siden Cecilia Brækhus jublet for seier mot Anne Sophie Mathis. Nå er alt glemt.

Brækhus

BEST: Her jubler en sliten og rørt Cecilia Brækhus etter at hun slo Anne Sophie Mathis i 2012. Til lørdag møtes de igjen. Denne gang i Oslo Spektrum.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Nå strykes alt som har skjedd, sier Cecilia Brækhus til NRK.

Hun har nettopp fullført en trening foran i underkant av hundre tilskuere i Østbanehallen ved Oslo S torsdag ettermiddag. Pressen får til sammen tre minutter med proffbokseren før hun forsvinner inn til de siste forberedelsene før lørdagens tittelkamp.

– Jeg går alltid inn i en kamp som utfordrer, det gjør jeg også nå. Forrige seier betyr absolutt ingenting, hevder 35-åringen.

Brækhus og Mathis

TØFT: Slik så det ut forrige gang Cecilia Brækhus møtte Anne Sophie Mathis. Etter ti tøffe runder vant Brækhus på poeng.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Karrierehøydepunkt

Tonen er en helt annen enn den var en snau time etter midnatt 23. september 2012. Da hadde hun nettopp slått Anne Sophie Mathis i Fredrikshavn og tatt steget opp som verdens beste kvinnelige bokser.

– Dette er den største dagen i mitt liv, sa Brækhus da tydelig rørt.

Fire år er gått og nå skal hun igjen møte franske Mathis. Denne gang på hjemmebane og tilsynelatende blottet for følelsene hun viste i Fredrikshavn.

Den psykiske fordelen hun har i ringen etter å ha slått Mathis sist gang, avfeier hun glatt.

– Nei, nå er det all in her, sier Brækhus.

Tror ikke på Brækhus

NRKs boksekommentator, Anders Werner Øfsti, skal kommentere lørdagens kamp på NRK P1. Han tror ikke Brækhus er så kald som hun gir uttrykk for. Han mener 35-åringen har et psykisk overtak etter forrige kamp.

Cecilia Brækhus

TRAVEL: Pressen fikk kun tre minutter med Cecilia Brækhus etter torsdagens trening i Østbanehallen ved Oslo S.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– I en idrett som boksing betyr det mentale veldig mye. Mye mer enn det rent fysiske. Når Cecilia går inn i ringen på lørdag og møter Mathis tror jeg det er viktig at hun vet at den dama der har jeg slått før, sier Øfsti.

Samtidig understreker han at Brækhus er god til å legge gamle kamper bak seg og i stedet se fremover.

– Den viktigste kampen er alltid den neste. Noe av det som gjør Cecilia til verdens beste kvinnelige bokser er at hun er hundre prosent forberedt til enhver tid. Den jobben er også å rense hodet for gamle ting.

– Men jeg tror det ligger og lurer baki her at «denne dama har jeg slått før», sier Øfsti og peker på bakhodet.

Vladimir Klytsjko

Brækhus sin trener Jonathan Banks sammenligner henne med den mannlige boksekjempen Vladimir Klytsjko.

– De har begge den samme mentaliteten, den som sier at jeg vil ha suksess. Du trenger ikke tvinge dem til å trene, men du må tvinge dem hjem, sier Jonathan Banks som tidligere har trent nettopp Klytsjko.

Til lørdag leder Banks Brækhus i den første proffkampen på norsk jord siden 1980.

Siste nytt

 • Norge med i seierskampen i Planica

  Det norske hopplaget gjorde en god første omgang, og er med i kampen om seieren i Planica. De norske ble nummer to, 11,7 poeng bak Slovenia.

  Kun 0,1 poeng bak nordmennene finner vi Østerrike, som naturlig nok også kjemper om førsteplassen.

  Det er Johann Andre Forfang, Bendik Jakobsen Heggli, Robert Johansson og Halvor Egner Granerud som er en del av det norske laget. Granerud er sistemann ut, og kan avgjøre det hele i andre omgang, som starter klokken 11.

  Ski Jumping World Cup
  Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
 • Pallen glapp for Granerud – Kraft sterkest i Planica

  Halvor Egner Granerud var sist ut og kunne sikre seieren i skiflyging i Planica, men klarte ikke å få til det helt store hoppet. Nordmannen hoppet 231 meter, noe som holdt til en sur 4. plass.

  – Det er veldig irriterende å bli nummer 4 og føle at man legger igjen så mange meter i bakken, sier Granerud til Viaplay.

  Det var østerrikske Stefan Kraft som stakk av med seieren i Slovenia.

  Han ble dermed beste norske, mens Johann Andre Forfang ble nest best på en 8. plass.

  For to år siden endte rennene i Planica svært ille for Kongsberg-hopper Daniel-André Tande. Et svært dramatisk og stygt fall endte med at han ble liggende i koma.

  Han var for første gang tilbake i bakken til helgens renn. Lørdag landet 29-åringen på 199,5 meter og endte et stykke bak en topplassering.

  Senere lørdag blir det nok en konkurranse for herrene når det blir laghopp. (NTB)

  FIS Ski Jumping World Cup
  Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
 • Verstappen til topps i kvalifiseringen i Melbourne

  VM-leder Max Verstappen (Red Bull) var raskest av alle i Formel 1-kvalifiseringen foran Australias Grand Prix. Dermed starter han først søndag.

  Lørdagens kvalifiseringsseier var nederlenderens 22. hittil i Formel 1-karrieren.

  Mercedes-duoen George Russell og Lewis Hamilton leverte oppløftende kvalifiseringer og starter som nummer to og tre. Mercedes har hatt en tung start på sesongen, og Hamilton har blant annet uttalt at han ser på det som umulig å hamle opp med erkerival Red Bull. (NTB)

  Australia F1 GP Auto Racing
  Foto: Asanka Brendon Ratnayake / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste