Hopp til innhold

Brækhus vant boksethriller: – Dette er den største dagen i mitt liv

Cecilia Brækhus (30) slo kruttsterke Anne-Sophie Mathis på poeng på lørdag. Dermed kan hun regne seg som verdens beste kvinnelige proffbokser.

– Jeg er helt overveldet, jeg har ingen ord. Dette er den største dagen i mitt liv, punktum. Punktum, sier en gråtende Cecilia Brækhus til Viasat i sekundene etter seieren mot Anne-Sophie Mathis.

Kampen, som på forhånd ble beskrevet som tidenes største boksekamp for kvinner, endte 97-93 etter ti knalltøffe runder.

Dermed beholdt den norske jenta de tre verdensmestertitlene sine - og sørget for at hun med god samvittiget kan kalle seg verdens beste kvinnebokser.

Prestasjonen er en av de klart største i norsk proffboksing gjennom tidene. Til og med motstander Mathis tok seg tid til å hylle Brækhus etter kampen.

– «Du er verdens beste, jeg vet at du kommer til å slå Holly Holm lett», sa Mathis til meg etter kampen. Jeg har da også selv stor tro på at jeg kommer til å slå Holly Holm, sier Brækhus til NTB.

Åpnet bra

Brækhus gikk knallhardt ut og fikk inn to skikkelige fulltreffere allerede helt i innledningen.

Utover i kampen viste Mathis hvilke kjempekrefter hun har, og fikk inn mange knallharde slag.

– Det er den tøffeste kampen jeg har gjort. Jeg har jobbet i ti uker, dag og natt, og visste at hun var en kjempefarlig motstander. Men jeg visste også at jeg kunne slå henne, sier Brækhus.

På et tidspunkt var Brækhus i bakken, men reprisene viste at det ikke var noen fulltreffer fra motstanderen som var årsaken - Brækhus snublet i egne bein, og de norske tilskuerne kunne puste lettet ut.

Brækhus var tydelig raskere enn den høyreiste franske jenta. Hun viste null respekt, og tittelforsvareren var så sikker på seier at hun løp seiersrunder med det norske flagget allerede før dommerne avga sin dom.

– Dette er århundrets kvinnekamp, ropte de norske kommentatorene Thomas Hansvoll og Kyrre Merg.

(saken fortsetter under bildet)

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus gratuleres av foreldrene etter kampen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Hundrevis av nordmenn i salen

Hundrevis av nordmenn kunne juble idet Brækhus strakk armene i været i ringen. Brækhus var raskt ute med å takke publikum for å ha løftet henne gjennom de siste rundene.

– Jeg hørte bare «Brækhus, Brækhus, kom igjen». De siste rundene der kan dedikeres til de som stod og ropte, sier hun.

– Dette er kanskje hverdags for en fotballspiller eller noe sånt, men for meg er det helt utrolig. Jeg er 30 år og har aldri opplevd noe sånt, sier en tydelig rørt Brækhus til Viasat.

– Jeg jakter flere belter

Nå er det store spørsmålet hvor Brækhus skal ta karrieren sin videre. Mathis var regnet som hennes aller største utfordrer.

Samtidig mener nok også Holly Holm at hun fortjener en sjanse mot Brækhus. Det er heller ikke umulig at Brækhus prøver seg i andre klasser.

– Jeg skal vise at jeg er den beste kvinnebokseren i verden. Jeg går videre og jakter flere klasser og flere belter, sier Brækhus.

Cecilia Brækhus og Anne-Sophie Mathis

Cecilia Brækhus og Anne-Sophie Mathis gikk ti knalltøffe runder på lørdag.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sportsnyheter

Mistet det etter mareritt­minutter: – Har åpenbart et problem

Tre røde kort, straffespark og vakre scoringer. Kvartfinalen mellom Barcelona og PSG ble akkurat like ellevill som man kunne drømme om.

Siste nytt

 • Ryersons Dortmund til semifinalen: Snudde ellevill kamp på tre minutter

  Julian Ryerson startet for Dortmund mot Atlético Madrid da en plass i Mesterligaens semifinaler sto på spill.

  Og det startet så bra for den norske landslagsbacken og lagkameratene. Dortmund var det førende laget gjennom første omgang, og straffet de spanske gjestene ved to anledninger.

  Først da Julian Brandt banket til fra spiss vinkel, og fem minutter senere da Ian Maatsen kopierte tyskeren med en markkryper fra samme sted.

  Kort tid ut i andre omgang reduserte imidlertid Atletico etter et selvmål fra Mats Hummels. Den første kampen i Madrid endte 2–1 til Diego Simeones menn og dermed var lagene likt med 3–3 sammenlagt.

  Atletico presset på for mer midtveis i andre omgang Etter litt klabb og babb i feltet fikk Ángel Correa banket ballen via tverrliggeren og inn, og plutselig var det spanjolene som nærmet seg semifinale.

  Ryerson og co. nektet imidlertid å gi seg, og i løpet av tre magiske minutter klarte de å snu kampen nok en gang. Først stanget Niclas Füllkrug på vakkert vis ballen stolpen inn, så i det 74. minutt hamret Marcel Sabitzer ballen i hjørnet.

  Det ble kampens siste mål. 5–4 sammenlagt til Dortmund som møter PSG i semifinalen.

  – Det er kjempegøy for Norge med Ryerson i en semifinale i Mesterligaen. Det er helt rått at vi har spillere som spiller på det aller høyeste nivået. Det er virkelig noe å være stolt av, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

  Germany Soccer Champions League
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Kronprinsesse Mette-Marit fikk se Norge knuse Storbritannia

  Norge har fått en god start på VM i parahockey på hjemmebane i Skien.

  Tirsdag vant de norske iskrigerne hele 18-0 over Storbritannia med kronprinsesse Mette-Marit på tribunen.

  I mandagens åpningskamp slo Norge til med 25-0 over Frankrike.

  Nå venter Kasakhstan, Sverige og til slutt Tyskland. Målet er å rykke opp til A-VM.

  Kronprinsessen delte ut bestemannspremiene etter kampslutt.

  B-VM-paraHockey-Norge-England-Mette-Marit
  Foto: Hans Philip Hofgaard / NRK
 • KFUM-tapte etter omdiskutert scoring

  Strømsgodset vant 3-1 borte mot KFUM Oslo i Eliteserien tirsdag kveld.

  I forkant av Herman Stengels 2-0-scoring mente KFUM at de burde fått frispark da Godsets Logi Tómasson hadde en «høy fot» i duellen med KFUM-stopper Momodou Lion Njie, som gikk inn i duellen med hodet.

  – Jeg tør ikke å gå inn ordentlig med hodet når foten hans er såpass høy, men det er tydeligvis lov, sa KFUMs Momodou Lion Njie til TV 2 i pausen.

  KFUM-trener Johannes Moesgaard var ikke like bestemt.

  – Ja, det er høyt spark. Men i pausen sa jeg at han må ofre tennene og ta den i ansiktet, for da blåser dommeren. Hvis ikke får vi ikke noe. Vi kan ikke trekke oss slik som det. Jeg trenger mer hjerte og sjel enn det, sa Moesgaard om situasjonen til TV 2 i pausen.

  Strømsgodset tok ledelsen allerede etter seks minutter. Eirik Ulland Andersen scoret etter et nydelig angrep.

  KFUM styrte det meste av spillet i førsteomgang, men uten å skape de største sjansene.

  I stedet var det Strømsgodset som var effektive. Da Herman Stengel scoret 2-0 målet like før pause.

  Etter pause fikk KFUM reduseringen. Midtbanespiller Simen Hestnes viste frem skuddfoten og klinket ballen i lengste hjørne fra 15-meter. Dermed stod det 2-1.

  Hjemmelaget fortsatte å presse på etter scoringer og skapte flere store muligheter, men nok en gang var det bortelaget som scoret mot spillets gang da Stengel fastslo resultatet til 3-1.

  KFUM
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal