Brækhus mener NIF bruker antidoping som maktmiddel

Cecilia Brækhus mener Norges Idrettsforbund forsøker å svartmale henne ved å ikke godkjenne søknaden om å få bokse i Norge.

Cecilia Brækhus

OPPGITT: Cecilia Brækhus vil arrangere boksekamp i Norge.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Tom Tvedt

Idrettspresident Tom Tvedt.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Vi visste at NIF kom til å bruke doping nå. De begynner å bli desperate. Først brukte de dette med skader, men vi klarte å vise at alt det de sa om skader og boksing faktisk ikke stemte. Da er neste steg doping, sier Brækhus til VG.

Forbudet mot proffboksing i Norge ble opphevet av de norske politikerne i 2014, og det har vært mesterens store drøm å få forsvare VM-titlene på norsk jord.

Bokseren går derfor i disse dager og venter på svar fra den såkalte «knockoutnemnda» (godkjenningsnemnda) på søknaden om å få arrangere en boksekamp i Norge.

– Mangler kompetanse

NIF er imidlertid høringsinstans i denne prosessen, og konklusjonen er krystallklar i brev som avisen har fått tilgang til.

Der vender de tommelen ned for å gjennomføre boksekampen og viser blant annet til at «søkeren ikke har kompetanse eller seriøsitet til å bidra i kampen mot doping i idetten».

Det trekkes også frem at Team Brækhus og hennes samarbeidspartnere ikke har et regelverk for å forebygge kampfiksing.

– Når det gjelder doping så er det nulltoleranse. Enten følger man systemet eller så følger man det ikke. Derfor sto vi opp mot X Games, og derfor står vi opp mot dette, sier idrettspresident Tom Tvedt til VG.

– Vi sier rett ut at dette ikke er en ivaretagelse av antidopingbestemmelsene.

Les også: Bryter X Games-avtale med TV 2

– Har ikke taket på meg

Brækhus reagerer sterkt på uttalelsene.

– De prøver å svartmale meg med at antidoping er noe jeg ikke bryr meg om. Det er å synke veldig lavt. De tok knekken på Snowboardforbundet i X Games-saken, men de har ikke samme taket på meg økonomisk, kommenterer Brækhus, som mener bokseidretten har laget et testsystem som er det strengeste i hele verden.

– Vi følger reglene som eksisterer, derfor har man WADA, og vi følger reglene deres, kommenterer idrettspresidenten.

Advokat Morten Andreassen sier til VG at Team Brækhus jobber med å forbedre sin søknad.

Siste nytt

 • Arsenal tok sin tiende strake seier

  Anført av en svært leken Mesut Özil tok Arsenal sin sjuende strake seier i Premier League da Leicester ble slått 3-1 på hjemmebane mandag. Med tre nye poeng klatret Arsenal opp på fjerdeplass i ligaen med sine 21 poeng.

  Mesut Özil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Lyngby vil sparke Nicki Bille

  Den tidligere Rosenborg-spissen Nicki Bille Nielsen blir trolig oppsagt av Lyngby etter at han mandag ble pågrepet av politiet i København. Bille er siktet av politiet etter å ha opptrådt truende.

  Nicki Bille Nielsen
  Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag