NRK Meny
Normal

Boom og Boasson Hagen briljerer

Lars Boom og Edvald Boasson Hagen viste i dag at de er sykkelsportens framtid.

Lars Boom
Foto: PETER DEJONG / AP

Nederlenderen Lars Boom (23) vant sin første grand tour-seier i Spania i dag, mens vår egen Edvald Boasson Hagen (22) vant sin fjerde etappeseier i England - den første i år. Begge tilhører en liten gruppe av verdens mest lovende syklister.

Les: Seier til Boasson Hagen

Les : Boom sikret trippet

Temposterke

Felles for de to er tempostyrke, en offensiv kjørestil og en voldsom seiersvilje. Resultatmessig har Lars Boom foreløpig høstet mest heder og ære. Han startet sin karriære i sykkelcross og er verdensmester både som junior, U-23 og senior. Boom har enkelt klart overgangen til landeveissykling. I år har han vunnet Belgia Rundt og i dag 15.etappe i Spania Rundt.

Bedre spurter

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen

Foto: LUC CLAESSEN / AFP

Edvald har nok flere seire på et høyere internasjonalt nivå enn Lars Boom. I tillegg har nordmannen bedre spurtegenskaper enn nederlenderen. Det betyr at han oftere kjemper om seire enn Boom. Så langt i sesongen har Edvald 9 seire. Jeg tror det blir flere etappeseire i England i de nærmeste dagene og sammenlagtseier til slutt. I fjor vant han spurttrøya med 3 etappeseire.

Målet for disse to talentfulle rytterne er sikkert felles - å vinne en grand tour totalt. Det kan bli en realitet. Det som gjenstår er mer trening, ytterligere erfaring og bedre klatreegenskaper.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal