NRK Meny
Normal

Boom og Boasson Hagen briljerer

Lars Boom og Edvald Boasson Hagen viste i dag at de er sykkelsportens framtid.

Lars Boom
Foto: PETER DEJONG / AP

Nederlenderen Lars Boom (23) vant sin første grand tour-seier i Spania i dag, mens vår egen Edvald Boasson Hagen (22) vant sin fjerde etappeseier i England - den første i år. Begge tilhører en liten gruppe av verdens mest lovende syklister.

Les: Seier til Boasson Hagen

Les : Boom sikret trippet

Temposterke

Felles for de to er tempostyrke, en offensiv kjørestil og en voldsom seiersvilje. Resultatmessig har Lars Boom foreløpig høstet mest heder og ære. Han startet sin karriære i sykkelcross og er verdensmester både som junior, U-23 og senior. Boom har enkelt klart overgangen til landeveissykling. I år har han vunnet Belgia Rundt og i dag 15.etappe i Spania Rundt.

Bedre spurter

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen

Foto: LUC CLAESSEN / AFP

Edvald har nok flere seire på et høyere internasjonalt nivå enn Lars Boom. I tillegg har nordmannen bedre spurtegenskaper enn nederlenderen. Det betyr at han oftere kjemper om seire enn Boom. Så langt i sesongen har Edvald 9 seire. Jeg tror det blir flere etappeseire i England i de nærmeste dagene og sammenlagtseier til slutt. I fjor vant han spurttrøya med 3 etappeseire.

Målet for disse to talentfulle rytterne er sikkert felles - å vinne en grand tour totalt. Det kan bli en realitet. Det som gjenstår er mer trening, ytterligere erfaring og bedre klatreegenskaper.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale