Hopp til innhold

Her går det galt for Eiking – mistet ledertrøya i Spania rundt

Odd Christian Eiking klarte ikke å forsvare den røde ledertrøya i Spania Rundt. Da det gjenstod 47 kilometer falt han i regnværet.

I BAKKEN: Odd Christian Eiking gikk i bakken på vei ned fra dagens tredje fjellpassering.

Det ble med syv dager sammenhengende med den røde ledertrøya i Spania rundt for Odd Christian Eiking.

Med rundt 47 kilometer igjen til mål fikk han problemer. I nedkjøringen fra onsdagens nest siste fjell gikk det helt galt. Et voldsomt regnvær førte til såpeglatte veier, og nordmannen gikk sammen med flere andre i bakken i en sving.

– Det var verst tenkelig scenario, det. Rett og slett. Det var en klassisk skli ut-velt. Tåpelig. Jeg har alt for mye luft i dekkene. Jeg kjente begge hjulene slapp i svingene, sier Eiking til TV 2.

Han kom seg riktignok raskt på sykkelen igjen, etter å ha sklidd langs asfalten og inn i en grøftekant.

 • Se video av hendelsen øverst i saken.

Sleit før fallet

Eiking hadde riktignok problemer før fallet på den tunge 17. etappen. Med drøyt 97 kilometer igjen fikk Eiking trøbbel i den første av de to gangene rytterne skulle opp La Collada Llomena, og askøyværingen måtte slippe feltet.

I nedkjøringen ble avstanden mindre, og Eiking kjørte seg opp, men i neste stigning måtte Eiking gi slipp på nytt med drøyt 60 kilometer igjen til mål.

Dermed hadde nordmannen trolig mistet den røde ledertrøya uansett, men fallet gjorde det i hvert fall ikke noe enklere for nordmannen.

– Jeg er litt skuffet over at jeg veltet. Uten den velten hadde jeg kanskje kommet opp igjen til den gruppa foran. Da hadde jeg i hvert fall vært noen minutter raskere i mål. Men nå måtte jeg dra noen mil på flaten der. Jeg var egentlig helt tom da den siste bakken begynte, sier Eiking til TV 2.

– Det var speilglatt. Hjulene skled omtrent før jeg hadde rukket å svinge litt. Hva som var i den svingen det vet jeg ikke, men jeg følte knapt jeg hadde trykket på bremsen før jeg skled, sier nordmannen.

Spain Cycling La Vuelta

REKORD: Ingen nordmann har hatt ledertrøya i Spania rundt like mange dager som Odd Christian Eiking.

Foto: Lalo R. Villar / AP

Eiking tangerte Thor Hushovds norske rekord med en uke i ledertrøya i et Grand Tour-ritt. Hushovd klarte det samme i 2011 i Tour de France.

Roglič overtok ledertrøya

I tet ble det en duell mellom to av de virkelig store sammenlagtfavorittene i årets Spania rundt.

Der var til slutt Primož Roglič sterkest. Sloveneren rykket fra Egan Bernal med 7,5 kilometer igjen av etappen.

– Jeg tror det var det beste showet jeg har gjort i Spania rundt noen gang, smiler sloveneren i et intervju sendt på TV 2 etter rittet.

Roglič økte distansen nedover til konkurrentene hele veien opp til den siste fjelltoppen. Til slutt var han over halvannet minutt foran nærmeste konkurrent.

Dermed overtar også Roglič ledertrøyen i Spania rundt. Han har nå 2.22 ned til Enric Mas på annenplass.

– Det er aldri en stor nok luke, men det er deilig å ha ledertrøya. Vi fortjener den, men i morgen er dronningetappen i årets Spania rundt, sier Roglič.

For Eiking røynet sekundene på opp det siste fjellet. I mål var han 9.23 bak Roglič. Eiking falt også ned til en 11. plass i sammendraget, snaut åtte minutter bak Roglič.

Sportsnyheter

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren

Det var dramatisk i Stavanger da Jerv-spiller Erlend Hustad fikk sitt andre gule kort. Eksperter mener Hustad har en god sak, men hoveddommeren står på sitt.

Siste nytt

 • Palumbo fikk Juventus-debuten

  Norske Martin Palumbo fikk sine første minutter for Juventus da han ble byttet inn 12 minutter før full tid. 20-åringen er på utlån fra serierival Udinese.

  Juventus tok imot Lazio i senkampen og ledet 2-0 til pause etter mål fra Dusan Vlahovic og Álvaro Morata. Juve-back Alex Sandro scoret selvmål tidlig i andre omgang, slik at det sto 2-1.

  Det så lenge ut til å gå mot tre poeng for vertene, men seks minutter på overtid sørget Sergej Milinkovic-Savic for balanse i regnskapet. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Arsenal-smell i mesterligakampen

  Martin Ødegaard og Arsenal røk 0-2 for Newcastle mandag og snublet dermed stygt i kampen om den siste mesterligabilletten i Premier League.

  Scoringene som avgjorde kampen kom i annen omgang. Etter 56 minutter satte Arsenal-midtstopper Ben White ballen i eget mål etter et hardt innlegg fra Newcastles Joelinton. Fem minutter før full tid hamret Bruno Guimarães inn 2-0 etter massivt Newcastle-press.

  Ufortjent var det ikke at de tre poengene ble værende igjen på St. James' Park. Hjemmelaget satte tidlig trykk på Arsenal. Gjestene fikk aldri festet noe skikkelig grep om kampen, men måtte i stedet tåle en blytung kveld.

  Tapet betyr nemlig at London-rival Tottenham har to poeng til gode på Arsenal i kampen om fjerdeplassen i Premier League foran siste serierunde. Dermed kan mesterligadrømmen glippe for Martin Ødegaard og lagkameratene. Det vil naturlig nok være et hardt slag. (NTB)

 • Ruud møter franske Paire i 2. runde i Genève-turneringen

  Casper Ruud møter franske Benoît Paire i andre runde av ATP-turneringen i tennis i Genève.

  Ruud hadde walkover i første runde. Han er andreseedet i Genève bak Daniil Medvedev. Nordmannen gikk helt til topps i Sveits i fjor.

  Nordmannen, som kommer rett fra tap i semifinalen i Roma, har møtt franske Paire fire ganger tidligere. Han har vunnet alle møtene på grus og sist gang i Gstaad i fjor.

  Benoît Paire tok det første settet 7-5 i 1. rundeoppgjøret mot finske Emil Ruusuvuori mandag. Deretter slo finnen tilbake med samme sifre i sett nummer to, før Paire vant det tredje med 6-4. (NTB)

  Italy Tennis Open
  Foto: Alessandra Tarantino / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste