NRK Meny
Normal

Bolt til NRK etter rykter om supertider: – Jeg er på mitt beste

BEIJING (NRK): Problemene på våren er glemt for lengst - Usain Bolt (28) skal ha briljert på trening i forkant av VM.

Usain Bolt

SHOW: Usain Bolt gestikulerte og koste seg på torsdagens pressekonferanse i Beijing.

Foto: NTB scanpix

– Jeg føler meg definitivt bra. Alt er i ferd med å falle på plass. Treneren min er fornøyd. Og når treneren min er fornøyd, da er jeg er i god form, sier en leken Usain Bolt to dager før VM i Beijing.

I flere uker har det versert rykter i friidrettsverdenen om at 28-åringen har levert 100-metertider ned mot 9,6 sekunder på trening.

Det betyr i så fall at han er tilbake i samme form som før OL i 2012.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Ser bedre ut enn på lenge

Bolt var sitt selvsikre jeg på torsdagens pressekonferanse. Han nikket entusiastisk da ordstyrer Colin Jackson kommenterte at han ser tynnere og mer veltrent ut enn noen gang.

– Hvor god er formen og farten din på trening nå i forhold til tidligere mesterskap? spurte NRK.

– Det er et godt spørsmål å avslutte pressekonferansen med, gliste konferansier Jackson - som vet at Bolt er i knallform - før han overlot ordet til stjernen selv.

– I forhold til andre mesterskap... Jeg vil si i år er den beste formen. Jeg føler meg veldig bra. Starten er i ferd med å sitte, og den fysiske formen er veldig bra, sier Bolt til NRK.

– Treneren min bare smilte

Usain Bolt (tv) og hans trener Glen Miller
Foto: NICOLAS ASFOURI / AFP

Tidenes raskeste mann vet han må løp fort i VM. Amerikanske Justin Gatlin har levert fantastiske tider både på 100 og 200 i år.

Men i forrige stevne viste Bolt tegn på noe stor med tiden 9,87 to ganger. «Lightning Bolt» forteller nå at han har fått orden på problemene fra sesongstarten. Etter flere beinharde treningsuker - uten Chicken Nuggets og andre fristelser - har han også fått teknikken på plass.

– Det er alltid starten det handler om for meg. Og alt er som det skal være. Jeg gjorde min siste starttrening i går, og treneren min bare smilte og ga meg tommel opp, sier Bolt.

Usain Bolt
Foto: EDUARDO MUNOZ / Reuters

Ikke alvorlig skade

Jamaicaneren måtte stå over flere løp i våres på grunn av det som ble omtalt som en skade. Bolt avviser nå at det var spesielt alvorlig.

– Jeg vet ikke om man kan kalle det en skade. Det var et lite problem i lysken, jeg hadde akkurat for lite bevegelighet til å få tatt ut den kraften jeg trengte. Jeg kunne løpe, jeg kunne bare ikke løpe fort. Jeg måtte til doktoren, og siden har alt fungert bra.

– Det er alltid frustrerende å måtte sitte og se på de andre løpe fort, å høre ting bli sagt. Det er frustrerende å ikke kunne gå ut og bevise at man er best. Men nå fungerer det for meg, og det ordner seg alltid for meg i mesterskap, sier han med et karakteristisk Bolt-glis.

Siste nytt

 • To mål av Zahid

  Ghayas Zahid scora to mål då Apoel slo Ominia 3-1 i lokaloppgjeret i Nikosia på Kypros i kveld.

  Apoel ligg på fjerdeplass, 6 poeng bak leiande AEK Larnaca men med to kampar til gode.

  Ghayas Zahid
  Foto: FLORIAN CHOBLET / AFP
 • Alle norske kvalifisert

  Alle nordmennene er kvalifisert til opningsrennet i verdscupen i Wisla søndag. Robert Johansson på 10.-plass var best.

  – Dagen ber litt preg av at det er tidleg på sesongen og hopparane har masse å gå på, seier sportssjef Clas Brede Bråthen.

  Laurdag er det laghoppeing i Wisla. Forfang, Fannemel, Tande og Johansson er det norske laget.

 • Lorentzen vann igjen

  Håvard Holmefjord Lorentzen tok sin andre siger for dagen og knuste parkamerat Kai Verbij med 1.08,22. Verbij blei nr 2 med 1.08,47.

  Han vann 500 meter tidlegare i dag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal