Ser lyset i enden av tunnelen tross Glimts «festbrems»: – Tidenes sesong

Målfesten så aldri ut til å ta slutt i Molde – men feiring av gull fikk de aldri startet med. For til tross for den sterke hjemmeseieren, uteble «hjelpen» fra de gulkledde fra Bodø. Det bekymrer likevel ikke Erling Moe.

Magnus Wolff Eikrem og Hugo Vetlesen

SE VIDEO: Hugo Vetlesen (t.h.) startet snuoperasjonen som hindret Magnus Wolff Eikrem (t.v.) og Molde å feire gullet søndag.

For å sikre gullet trengte nemlig Molde flere poeng enn Bodø/Glimt – og lenge så det ut til å gå mot seriegull for moldenserne, da Sandefjord tok ledelsen på Aspmyra.

Men Glimt vartet opp med en svært effektiv snuoperasjon mot Sandefjord i Bodø, og det gjorde at seriemestertittelen ikke deles ut helt enda.

Det bekymrer likevel ikke Molde-treneren.

– Man ser det jo i tunnelåpningen borti der, må jo kunne si det. Så får vi være skikkelig på hverandre nå, sånn at vi ikke igjen tror at ting går av seg selv. Det gjør det aldri her i livet, sier Erling Moe til NRK.

For selv om Molde filleristet HamKam på hjemmebane, holdt det ikke til gull i seg selv.

Kaptein-dobbel

Eliteserien i fotball 2022: Molde - HamKam

GLAD: Erling Moe (t.v.) var fornøyd etter 5-0-seieren.

Målene rant inn i HamKam-buret denne søndagen, og Moe var svært fornøyd med sine blåkledde menn – selv om det ikke ble gullfeiring akkurat denne kvelden.

– Vi har satt oss selv i en meget bra posisjon, sier Moe.

Molde står nå med 63 poeng. Dersom Glimt skal «stjele» gullet, må de vinne sine resterende kamper, mens Molde må tape alle sine.

– Hvis du spør meg, så skjer ikke det, sier Moe til det scenarioet.

Vi går mot det som blir tidenes sesong. Med både cupgull og Europa-spill og så skal vi få dratt inn serien og. Det har aldri vært noe som har vært bedre. Så enkelt er det, sa han til Discovery.

Molde-spiller Ola Brynhildsen vil ikke si ordet «gull» helt enda.

Nei, jeg kommer ikke til å si det før vi har fått det, sier Brynhildsen til NRK.

UEFA Europa League 2022/2023: Arsenal - Bodø/Glimt (3-0)

Ny rekord

Det var ingen andre enn kapteinen selv som åpnet målkontoen i Molde. Magnus Wolff Eikrem fikk servert av Kristian Eriksen og bøyde ballen opp i lengste.

Og da var scoringsfesten i gang.

DOBBEL: Eikrem slapp jubelen løs etter å ha sendt Molde i ledelsen tidlig i kampen.

Etter en klarering havnet ballen hos Mathias Løvik, som fikk lagt inn til Ola Brynhildsen på femmeteren. Derfra kunne Brynhildsen enkelt sette inn 2–0 på åpent mål.

Da det nærmet seg halvtimen spilt fyrte Eikrem av nok en gang, men skuddet gikk i stolpen. Heldigvis for Molde var Markus André Kaasa først på returen og økte ledelsen til 3–0 for hjemmelaget.

Like før pause tok Eikrem på seg målhatten igjen. HamKam-keeper Lars Jendal reddet først et skuddforsøk fra Eriksen, men returen havnet i beina til kapteinen som nokså enkelt satte sitt andre for dagen.

Ut i andreomgang var Molde noe tammere den første halvdelen, men målkrana var ikke skrudd helt igjen. Innbytter David Fofana stod helt alene på første stolpe, og headet inn hjørnesparket fra Etzaz Hussain.

Seieren er Moldes 12. på rad, noe som er ny rekord i Eliteserien.

Snudde etter pause

Litt lenger nord, på Aspmyra stadion, slet Bodø/Glimt lenge mot bunnlaget Sandefjord. Like før pause fikk de også en skikkelig kalddusj, da Quint Jansen sendte bortelaget i ledelsen.

Men Bodø-hodene hang ikke veldig lenge. Snaue ti minutter ut i andre omgang var Hugo Vetlesen på returen fra Sandefjord-keeper Storevik, og reduserte for hjemmelaget.

Så skulle det ikke ta mer enn fire minutter, før tidligere Sandefjord-spiller Brice Wembangomo scoret mot gamleklubben og snudde kampen for Glimt.

Jeg husker det ikke engang. Jeg husker bare at jeg fikk ballen og så skyter jeg, sier en smilende Wembangomo til NRK.

Eliteseriens toppscorer Amahl Pellegrino meldte seg også på. Først fant han en Ola Solbakken i boksen, som deretter var uselvisk og sendte ballen tilbake til toppscoreren. Dermed kunne Pellegrino enkelt sette inn sin 21. scoring for sesongen.

Snuoperasjonen ble komplett med nok en Vetlesen-scoring på tampen.

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

• VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

Gallagher
  • Ruud enkelt videre i Madrid

Casper Ruud lå under 0-2 i første sett, men deretter dominerte kan kampen mot Miomir Kecmanovic i 2. runde av ATP 1000-turneringen i Madrid.

Dette er en av de mest prestisjetunge turneringene utenom de fire Grand Slam-turneringene.

Ruud vant kampen 6-4, 6-1.

I neste runde venter britiske Cameron Norrie, som slo brasilianske Joao Fonseca 6-1, 6-4.

– Jeg nyter virkelig å være på grusen, det er min favorittid av sesongen. Nå er vi tilbake på grusen i Europa og det liker jeg godt. Det var ikke lett i dag. Det var en litt trøblete start og det tok tid å bli vant til det. Jeg er fornøyd med prestasjonen, sa Ruud etter seieren.

(NTB/NRK)

Casper Ruud Madrid
  • Leverkusen unngikk sesongens første tap – utlignet på overtid

Nok en gang kunne Leverkusen puste lettet ut etter et utligningsmål på overtid. Den ubeseirede rekken strekker seg til 46 kamper med 2-2 mot Stuttgart.

Leverkusen har hatt som vane å redde seg fra tap med flere overtidsscoringer denne sesongen, men det så ikke ut til at det skulle gjenta seg mot Stuttgart. Gjestene ledet 2-1 da Leverkusen fikk frispark over tilleggstiden.

I feltet dukket Robert Andrich opp og banket ballen i mål til ellevill jubel.

Leverkusen sikret seriegullet tidligere i april. Det er klubbens aller første Bundesliga-tittel.

Chris Führich og Deniz Undav sørget for at Stuttgart ledet 2-0 etter en snau times spill før Amine Adli reduserte like etterpå.

Leverkusen kan fortsatt vinne både europaligaen og den tyske cupen i tillegg til Bundesliga. Det gjenstår maksimalt sju kamper for laget. De møter Roma i semifinalen i europaligaen og Kaiserslautern i cupfinalen.

Alonso var tidligere i sesongen ønsket både som ny manager i både Liverpool og Bayern München, men han har valgt å bli i Leverkusen også neste sesong. (NTB)