Hopp til innhold

Bjørndalen om Solberg: – En av de største

Når Petter Solberg nå setter punktum for sin egen karriere, skal han gjøre alt han kan for at sønnen Oliver når sine drømmer.

Ole Einar Bjørndalen og Petter Solberg

KOMPISER: Ole Einar Bjørndalen og Petter Solberg har fulgt hverandres karrierer tett.

Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix

Femdobbel verdensmester Petter Solberg har nemlig kjørt sitt siste mesterskap i rally og rallycross.

Kompis og tidligere skiskytter Ole Einar Bjørndalen har fulgt karrieren tett, og han var den første til å gratulere Solberg onsdag morgen.

Bjørndalen, som også er født i 1974, la selv opp for ganske nøyaktig et år siden. Han har lenge latt seg inspirere av 44-åringen.

– Han har vært verdensledende i det han har holdt på med i så mange år, så det er trist at han legger opp, men den dagen måtte komme. Han er en av de største i Idretts-Norge, helt klart, sier Bjørndalen til NRK.

Trøblet med sykdom

I 20 år har den karismatiske østlendingen tatt oss med på oppturer og nedturer både på og utenfor rallybanen.

I september i fjor fortalte han om hvordan det var å leve med den til da ukjente sykdommen Sarkoidose.

En diagnose som nå har påvirket avgjørelsen om å gi seg.

– Det er helt klart en del av det. Det har faktisk vært en plan å gi seg fra i fjor, da jeg var veldig dårlig midt i sesongen. Jeg tenkte at skal du henge med i toppen, må du faktisk være 110 prosent i form, men så fullførte jeg den sesongen, sier Petter Solberg.

– Det er litt spesielt

Nå er Solberg og sønnen Oliver på guttetur på hytta for å mimre tilbake på en lang karriere. En karriere som har resultert i 23 enkeltseire i VM og fem verdensmestertitler. Han innrømmer at det er spesielt for dem begge at rallyeventyret nå tar slutt for den eldste av de to.

Oliver og Petter Solberg med filmen born2drive.

OLIVER OG PAPPA: Oliver følger pappas fotspor, han har allerede opplevd mye på rallybanen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg merker på han at det er litt spesielt, men jeg tror han har sin egen drøm og målsetting. Nå er det jeg som skal «backe» han som far, sier Solberg.

Oliver er nemlig i full sving med å føre arven videre. 17-åringen har allerede gjort seg bemerket som rallyfører, og Solberg har tidligere uttalt at han tror sønnen kan slå flere av hans egne rekorder.

– Veldig egoistisk

Den nypensjonerte rallykjøreren legger ikke skjul på at satsingen som toppidrettsutøver har kostet.

– Når jeg går inn for noe, er det sånn: Enten må du være med eller så er du ikke med. Veldig egoistisk, men det er en del av gamet. Men jeg har en bra familie rundt som «backer» opp, og vi har hatt mye gleder og mye tårer, sier Solberg.

Det er blant annet disse egenskapene som har fascinert Bjørndalen, som selv var kjent for alltid å være på jakt etter forbedringer.

– Petter går alltid «all in» når han driter i risikovurdering og kjører for å vinne. Han er jo verdensmester i to disipliner, så det er bare å gratulere med en fantastisk karriere, sier Bjørndalen.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal