NRK Meny
Normal

Satser på v-cupen – dropper høydeopphold

Ole Einar Bjørndalen dropper høydeopphold. Det gjør ham usikker på VM-formen, og fokus flyttes mer mot verdenscupen.

Ole Einar Bjørndalen

IKKE I HØYDEN: Ole Einar Bjørndalen gambler med å droppe høydeopphold foran kommende sesong

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

VM blir sesongens hovedmål, men ikke så spisset som i fjor. Da gikk jeg all in på det, sier Bjørndalen til NTB.

– Jeg har lyst å gå flere verdenscuprenn og satse mer på verdenscupen enn mot VM, fortsetter skiskytterkongen som sist sesong droppet flere VC-renn.

Seks ganger har han vunnet verdenscupen totalt.

– Totalcupen er det vanskelig å si noe om. Jeg har prioritert totalcupen en gang i hele mitt liv, og det var i 2008. Jeg prioriterer verdenscupen totalt mer enn jeg har gjort før. Jeg kommer ikke til å kjøre høyde i år, og da blir det vanskelig å toppe formen til VM, slik som jeg har gjort før, sier Bjørndalen.

Utøveren fra Simostranda står med 95 enkeltseirer i verdenscupen. 42-åringen har bestemt seg for å satse til etter OL i Sør-Korea i 2018. Spørsmålet er om han klarer å komme opp i tresifret antall enkeltseirer. Det er tøft å vinne, vi får se etter to år, sier Bjørndalen.

Han vil være 44 år når OL i Pyeongchang starter om knappe to år.

– Jeg mener det er mulig å være i toppen som 44-åring, ellers hadde jeg gitt meg, sier Bjørndalen bestemt.

Kasai-inspirasjon

Han avviser at alder og fysiske begrensninger er en hindring.

– Jeg gjør egentlig ikke det. Du må være flink på restitusjon, men jeg har ingen store utfordringer, svarer Bjørndalen på NTBs spørsmål om han merker noen kroppslige utfordringer etter å ha passert 42 år.

Han henter inspirasjon hos Noriaki Kasai, den 44 år gamle japanske storhopperen som fortsatt preger renn i verdenscupen. Så sent som i 14/15-sesongen vant Kasai i Kuusamo.

– Det er en enda mer spenstpreget idrett enn det jeg holder på med. Det er rått at han klarer å fly så langt som han gjør når han er blitt så såpass gammel. Alle sier man blir tregere og får dårligere spenst, men han henger med i toppen, sier en imponert Bjørndalen.

Årets sesong innledes i svenske Östersund 28. november.

– Nå er det bare å jobbe knallhardt med grunntrening og være best mulig forberedt til snøen faller. Jeg skal være topp preppet til åpningen i Östersund, planen er å gå flere renn enn jeg gjorde i fjor, sier Bjørndalen.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street