Normal

Bjørgen tilbake i toppslag: – Hun ødelegger festen for svenskene

Marit Bjørgen var overlegen på den 2,5 km lange prologen i friteknikk i Falun, og skuffet det svenske publikummet da hun fratok hjemmehåpet Charlotte Kalla seieren.

Marit Bjørgen var overlegen på dagens prolog. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn

Bjørgen overlegen på prologen

– Hun ødelegger festen for svenskene!, ropte NRK-kommentator Jann Post da Bjørgen passerte målstreken 4,4 sekunder foran hjemmehåpet Charlotte Kalla, som ble nummer to.

Bjørgen tar dermed over ledelsen i minitouren i Falun fra Justyna Kowalczyk, som ble nummer fem.

Amerikanske Kikkan Randall havnet på tredje.

Tok over ledelsen i minitouren

Sykdommen som satte henne ut utenfor rennene i Drammen og Holmenkollen har ikke gått ut over formen til trønderjenta, som følte seg svært pigg på fredagens prolog.

– Det var et løp som passet meg. Jeg følte meg fin og kunne trykke på. Jeg var litt feig nedover, men kunne kjøre på igjen da jeg kom inn på stadion, sa Bjørgen til NRK etter seieren.

– Det er bestandig moro å vinne.

Hun gikk hardt ut fra start på og lå ved første passeringspunkt 1,2 sekunder foran Justyna Kowalczyk. Charlotte Kalla leverte en god avslutning på sitt løp, men ikke like god som Bjørgens, som økte avstanden ned til den svenske jenta.

God norsk dag

Totalt var det seks norske jenter blant de elleve beste i Falun.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (4), Heidi Weng (6), Celine Brun-Lie (9), Ingvild Flugstad Østberg (10) og Therese Johaug (11) sørget for en svært god norsk dag i Sverige.

– Jeg er veldig fornøyd med kjøringen oppover, men nedover blir det for dårlig. Jeg terper mye på det på trening, men så kommer det renn og jeg blir så pysete. Det var ikke noe guts nedover, sa Heidi Weng til NRK etter sin 6.-plass.

Prologen i fare

Det var sent torsdag kveld usikkert om flesteparten av løperne skulle gå prologen i Falun, etter stor misnøye med løypen.

Løypene som skal brukes lørdag og søndag ble endret torsdag, men utøverne var ikke fornøyde med at fredagens prologløype var uendret.

Utøverne mente den lange og svingte utforkjøringen etter «Mørdarbakken» også måtte endres i prologen. Selv om prologen ikke er en fellesstart, mente utøverne at dette var for farlig.

Arrangøren bestemte seg fredag morgen for å høre på løperne og kutte ut halvparten av løypen. Dermed stilte alle til start som vanlig i prologen.

Siste nytt

 • Isco blindtarmoperert

  Real Madrid-stjernen Isco fikk tirsdag diagnosen akutt blindtarmbetennelse og ble innlagt for operasjon, melder NTB. I tillegg til onsdagens bortekamp mot Sevilla mister 26-åringen helt sikkert også helgens byderby mot Atlético Madrid. Ifølge spanske medier regner Real Madrid med å måtte greie seg uten Isco i inntil en måned.

  FBL-EUR-C1-REAL MADRID-ROMA
  Foto: GABRIEL BOUYS / AFP
 • Ex-United-spiller tatt for doping

  Tidligere Manchester United-spiller Giuseppe Rossi har testet positivt på et forbudt medikament, bekrefter antidopingbyrået Nado Italia.

  Prøven skal ha vist spor av en type øyemedisin som kan brukes for å fjerne spor av andre stoffer.

  Rossi er klubbløs, men spilte for Genova da prøven ble tatt i mai.

  Giuseppe Rossi
  Foto: Simone Arveda / AP
 • Norsk junior på 5.-plass i VM

  Den belgiske favoritten Remco Evenepoel var i en klasse for seg i juniorenes temporitt i sykkel-VM tirsdag. Han var 1,24 minutter foran australske Lucas Plapp. Norske Søren Wærenskjold skuffet noe med sin 5.-plass. Han var 1,50 minutter bak vinneren.

  Søren Wærenskjold
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Team Ingebrigtsen