Bjørgen kopierte Johaug - avgjorde tremila etter få minutter

HOLMENKOLLEN (NRK): Marit Bjørgen gjentok Therese Johaugs maktdemonstrasjon fra i fjor. Etter bare tre av 30 kilometer hadde hun en luke så stor at konkurrente var sjanseløse i Holmenkollen.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

OVER MÅL MED ET SMIL: Marit Bjørgen gikk alene nesten hele tremila i Holmenkollen og vant til slutt med over to minutter.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var et veldig bra løp, men jeg har følt lettere tremiler, sier Bjørgen til NRK.

Men det så ganske lett ut likevel. For kvinnene hadde bare gått i rundt fem minutter da Bjørgen fikk en luke til konkurrentene. Etter tre kilometer hadde VM-dronninga allerede et forsprang på nesten 10 sekunder.

– Jeg følte meg ganske trygg på at det skulle gå min vei, innrømmer Bjørgen.

Så fortsatte hun å øke. 20 sekunder foran. 30 sekunder foran. Ett minutt. To minutter. I mål var Bjørgen med andre ord helt suveren, to minutter og fem sekunder foran finske Krista Pärmäkoski.

Nesten som Johaug

Therese Johaug Holmenkollen 2016

REKORD: Therese Johaug vant tremila i Kollen i fjor soleklart.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

For et år siden satt Therese Johaugs rekord da hun vant tremila i Holmenkollen med 3 minutter og 46 sekunder. Tiden da var 1.24,55. Få trodde det skulle være mulig å gjenta, men selv om Bjørgens tidsdifferanse ikke var like stor - var det et superløp hun leverte.

På stadion bukket hun til det jublende hjemmepublikum. Tiden i mål viste imponerende 1.22,59. Det var Bjørgens sjette seier i Holmenkollen, og 36-åringen er den eldste som vinner tremila der.

– Hun er fenomenal, slår Jann Post fast.

Så etter Marius på veien

– Det føles alltid godt å levere her, sier Bjørgen i seiersintervjuet med FIS.

– Du vant med så mye at du kunne nesten hatt med deg Marius?

– Hehe, jeg så faktisk etter ham blant publikum. Jeg tror han er ute med pappaen sin, svarer Bjørgen.

Det er likevel én ting hun gjerne skulle endret på. Mer folk langs løypa.

– Det var flere her da jeg trente ved Frognerseteren i går. Jeg tror folk er slitne og ligger hjemme i fosterstilling i dag. Neste år håper jeg vi jentene også får gå lørdag, sier Bjørgen.

– Det skjønner jeg, men det er krevende med alle øvelsene og at det skal gå på TV også videre. Vi får se på det igjen neste år, sier arrangementssjef i Skiforbundet, Terje Lund.

Weng ikke sterk nok i spurten

World Cup Holmenkollen 2017.

SPURTSLÅTT: Heidi Weng ble nummer fire.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

På tremila i VM tok Bjørgen gullet foran tre av lagvenninnene. Slik ble det ikke på hjemmebane, for flere av de norske kvinnene hadde problemer med å henge på tempoet.Pärmäkoski tok til slutt andreplassen, foran Kerttu Niskanen - som var sterkere enn Heidi Weng i spurten.

– Det var bare å la Bjørgen gå. Det var tungt fra start og jeg har gruet meg til denne dagen i hele år. Jeg blir som regel fire i Kollen og er sykt fornøyd, sier verdenscupleder Weng.

Ingvild Flugstad Østberg ble tredje beste norske kvinne, på åttendeplass.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si om Marit lenger jeg. Det er så imponerende, helt rått. Hun kunne sikkert vunnet med mer også, skryter hun.

Siste nytt

 • Virik på seierspallen i Ungarn

  Maria Virik (20) padlet inn til 3.-plass i A-finalen på K1 1000 meter under verdenscupen i ungarske Szeged.

  Bærum-padleren avsluttet finalen meget sterkt, men truet aldri Eszter Rendessy, som vant på hjemmebane på tiden 3.58,91.

  I herrenes A-finale på 1000-meteren ble det 7.-plass til Lars Magne Ullvang. Han endte 7,96 bak den portugisiske vinneren Fernando Pimenta.

  (NTB)

  NM-Veka 2020
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • TV 2: Henriksen vil tilbake til RBK

  Den klubbløse landslagsspilleren Markus Henriksen (28) har ifølge TV 2 bestemt seg for at han vil fortsette karrieren i gamleklubben Rosenborg.

  Kanalen skriver at Rosenborg ga Henriksen frist til klokken 22 fredag med å foreta sitt valg, og at midtbanemannen skal ha avvist andre klubber fordi han ønsket å returnere til RBK.

  Rosenborg-trener Åge Hareide medgir at han ønsker seg Henriksen i laget, men sier at han ikke er kjent med TV 2s opplysninger.

  – Jeg vet at «Micke» (Mikael Dorsin) har snakket med Markus i det siste, men jeg kommer nettopp fra trening og har ikke fått de siste oppdateringene, sier Hareide.

  (NTB)

  Fotball trening på Ullevaal stadion
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Solbakken henter kjenning

  Høyrebacken Peter Ankersen vender tilbake til FC København etter én sesong i italienske Genoa. Dermed skal 30-åringen igjen spille for klubben der han spilte i fire sesonger fra 2015 til 2019.

  Ankersen spilte i Rosenborg i 2012. Han fikk med seg 18 kamper for trønderne før han flyttet tilbake til Danmark og Esbjerg.

  – Peter er uten tvil en av de aller beste høyrebackene som noensinne har vært i FCK. Under sitt seneste opphold her utviklet han seg til en leder i laget og en spiller som alltid leverte på høyt nivå både i kamper og på treningsfeltet, sier FCK-manager Ståle Solbakken.

  (NTB)

  UEFA Nations League - League B - Group 4 - Wales v Denmark - Headshots
  Foto: Rebecca Naden / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal