Her sjokkerer Berisha England – så slår gigantene tilbake

Kosovo, anført av Valon Berisha (26) og Bersant Celina (23), yppet seg til tider mot England. Men vertene avgjorde oppgjøret på en ellevill halvtime.

Laster innhold, vennligst vent..

– De (Kosovo) var veldig naive i 1.-omgang. Men ser man på hvordan de har spilt, er muligheten for EM absolutt der, sier Veton Berisha til NRK.

Brann-spilleren fikk se sin ett år eldre bror ryste gigantene allerede etter ett minutt.

Kosovo utnyttet nemlig en fryktelig miss av England-forsvarer Michael Keane. Alene med keeper Jordan Pickford satte Berisha enkelt inn 1-0 til voldsom jubel fra bortefansen.

Det tok imidertid bare noen minutter før Kosovo kom ned på jorda – med et brak. Raheem Sterling, Harry Kane, et klønete selvmål og to ganger Jordan Sancho sørget for hele 5-1 til pause.

– Blir forbannet

Men om de første 45 minuttene var innholdsrike i Southampton, ble det ikke mindre fartsfylt etter pause. Kun fire minutter var spilt da Berisha satte inn sitt andre mål for dagen etter å ha utnyttet en ny miss fra England-forsvaret.

– Det er helt nydelig. Særlig med tanke på at han har vært skadet. Han har jo bare vært frisk i en måned, sier Berisha om broren.

Enda mer liv ble det blant den tilreisende fansen da Vedat Muriqi reduserte til 3-5 på straffe rett etterpå.

Valon Berisha, som har vært straffetaker for Kosovo, var tydelig oppgitt da Muriqi ville ta det selv. Også etter kampslutt fanget TV-kameraene opp en frustrert Berisha diskutere med lagkameraten.

– Jeg blir forbannet. Han har tatt straffesparkene på landslaget. Da skal du få ta den når det står om et hat trick. Sånn funker det i fotballverden, mener broren.

Henger med

Mot slutten av kampen kunne Celina skapt spenning med en ny redusering, men avslutningen gikk rett til side for det engelske målet.

Med seieren har England fortsatt til gode å avgi poeng i EM-kvalifiseringsgruppe A.

Tabelltoer Tsjekkia, som slo Montenegro 2-0 tirsdag, er tre poeng bak og har i tillegg én kamp mer spilt enn Southgates mannskap.

Kosovo er nummer tre, poenget bak Tsjekkia.

Det er gått tre år siden Valon og Bersant Celina valgte å representere Kosovo fremfor Norge. Broren Veton valgte det motsatte.

– Det er ikke noe jeg angrer på. Det bare utrolig gøy å se dem spille, sier Brann-spilleren.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Haaland hylles: «Drømmedebut»

  Erling Braut Haaland får toppkarakteren 1 hos fotballmagasinet Kicker etter debuten for Borussia Dortmund.

  Han er inne på rundens lag. Ingen andre av de elleve oppnår en ren 1-er. «Drømmedebut», skriver Kicker i sin begrunnelse.

  Haaland scoret tre ganger som innbytter i 5–3-seieren over Augsburg borte. Laget hans lå under 1–3 da nordmannen kom inn.

  Kickers spillerbørs har vært i sving i mange tiår og har en sterk posisjon i Tyskland. Det er svært sjelden at spillere får karakteren 1.

  Haaland ble det store navnet i Bundsliga sist helg. Hans debut skapte overskrifter også utenfor Tysklands grenser.

  Haaland kan få sin hjemmedebut mot Köln fredag. (NTB)

  Erling Braut Haaland
  Foto: Michaela Rehle / Reuters
 • Chefs mot 49ers i Super Bowl

  Kansas City Chefs skal møte San Fransisco 49ers i Super Bowl, finalen i amerikansk fotball.

  Kansas-laget slo overraskingslaget Tennessee Titans 35-24 og er i Super Bowl for første gong på 50 år.

  San Fransisco knuste Green Bay Packers 37-20 etter å ha leia 27-0 halvveges. Det er deira første finale på åtte år, og dei har ikkje vunne sidan 1994.

  Super Bowl skal spelast i Miami 2. februar.

  Kansas City Chefs
  Foto: Peter Aiken / AFP
 • Scoret i debuten

  Kristian Thorstvedt scoret da han debuterte for sin nye klubb Genk igår kveld. 20-åringen scoret 23 minutter ut i oppgjøret mot Zulte Waregem. – Utrolig deilig debut med tre poeng og mål. Kunne ikke drømt om noe bedre, skrev han på Twitter etter kampen.

  Kristian Thorstvedt
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal