Her sjokkerer Berisha England – så slår gigantene tilbake

Kosovo, anført av Valon Berisha (26) og Bersant Celina (23), yppet seg til tider mot England. Men vertene avgjorde oppgjøret på en ellevill halvtime.

Laster innhold, vennligst vent..

– De (Kosovo) var veldig naive i 1.-omgang. Men ser man på hvordan de har spilt, er muligheten for EM absolutt der, sier Veton Berisha til NRK.

Brann-spilleren fikk se sin ett år eldre bror ryste gigantene allerede etter ett minutt.

Kosovo utnyttet nemlig en fryktelig miss av England-forsvarer Michael Keane. Alene med keeper Jordan Pickford satte Berisha enkelt inn 1-0 til voldsom jubel fra bortefansen.

Det tok imidertid bare noen minutter før Kosovo kom ned på jorda – med et brak. Raheem Sterling, Harry Kane, et klønete selvmål og to ganger Jordan Sancho sørget for hele 5-1 til pause.

– Blir forbannet

Men om de første 45 minuttene var innholdsrike i Southampton, ble det ikke mindre fartsfylt etter pause. Kun fire minutter var spilt da Berisha satte inn sitt andre mål for dagen etter å ha utnyttet en ny miss fra England-forsvaret.

– Det er helt nydelig. Særlig med tanke på at han har vært skadet. Han har jo bare vært frisk i en måned, sier Berisha om broren.

Enda mer liv ble det blant den tilreisende fansen da Vedat Muriqi reduserte til 3-5 på straffe rett etterpå.

Valon Berisha, som har vært straffetaker for Kosovo, var tydelig oppgitt da Muriqi ville ta det selv. Også etter kampslutt fanget TV-kameraene opp en frustrert Berisha diskutere med lagkameraten.

– Jeg blir forbannet. Han har tatt straffesparkene på landslaget. Da skal du få ta den når det står om et hat trick. Sånn funker det i fotballverden, mener broren.

Henger med

Mot slutten av kampen kunne Celina skapt spenning med en ny redusering, men avslutningen gikk rett til side for det engelske målet.

Med seieren har England fortsatt til gode å avgi poeng i EM-kvalifiseringsgruppe A.

Tabelltoer Tsjekkia, som slo Montenegro 2-0 tirsdag, er tre poeng bak og har i tillegg én kamp mer spilt enn Southgates mannskap.

Kosovo er nummer tre, poenget bak Tsjekkia.

Det er gått tre år siden Valon og Bersant Celina valgte å representere Kosovo fremfor Norge. Broren Veton valgte det motsatte.

– Det er ikke noe jeg angrer på. Det bare utrolig gøy å se dem spille, sier Brann-spilleren.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vellykket operasjon for Kilde

  Norges beste alpinist det siste året Aleksander Aamodt Kilde røk et korsbånd under trening lørdag.

  Søndag var han gjennom en vellykket operasjon i Innsbruck. Det bekrefter landslagslege Marc Jacob Strauss til NRK.

  – Jeg har akkurat fått melding om at det har gått veldig fint. Alt gikk som forventet og det er positivt, sier Strauss.

  Han forteller videre at Kilde gjennomfører den første delen av rehabiliteringen i Innsbruck før han vender hjemover til Norge. Det forventes å ta minst ni måneder før Kilde er tilbake.

  – Under omstendighetene er han ved veldig godt mot. Det er en vanlig skade i alpint, så han skjønner hva det innebærer, sier Strauss.

  Kilde
  Foto: Fabrice Coffrini / AFP
 • Özil forlater Arsenal

  Mesut Özil forteller til tyrkisk TV at han blir Fenerbahçe-spiller. Han forlater Arsenal uten å ha spilt en klubbkamp siden mars.

  Özil snakket om Fenerbahçe-overgangen i et intervju med den tyrkiske TV-kanalen NTV søndag.

  – Jeg er veldig glad, veldig spent. Gud har gitt meg sjansen til å ta på meg Fenerbahçe-drakten. Jeg kommer til å bære den med stolthet og gi alt for laget, sier Özil. (NTB)

  Ôzil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Ikkje pallplass for Lorentzen

  Håvard Holmefjord Lorentzen blei nummer fire i sprint-EM i Heerenveen. Han blei nummer fem på den avsluttande 1000-meteren.

  Thomas Krol og Hein Otterspeer sikra nederlandsk dobbelsiger, og tyske Joel Dufter tok bronsen.

  Verken Bjørn Magnussen eller Odin By Farstad fekk gå siste distansen på grunn av diskvalifikasjonar.

  Resultatlista ser du her.

  I kvinneklassa blei det også nederlandsk gull, ved Jutta Leerdam. Julie Nistad Samsonsen og Martine Ripsrud blei 12 og 14. Resultatlista.

  Håvard Lorentzen
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal