Her sjokkerer Berisha England – så slår gigantene tilbake

Kosovo, anført av Valon Berisha (26) og Bersant Celina (23), yppet seg til tider mot England. Men vertene avgjorde oppgjøret på en ellevill halvtime.

Laster innhold, vennligst vent..

– De (Kosovo) var veldig naive i 1.-omgang. Men ser man på hvordan de har spilt, er muligheten for EM absolutt der, sier Veton Berisha til NRK.

Brann-spilleren fikk se sin ett år eldre bror ryste gigantene allerede etter ett minutt.

Kosovo utnyttet nemlig en fryktelig miss av England-forsvarer Michael Keane. Alene med keeper Jordan Pickford satte Berisha enkelt inn 1-0 til voldsom jubel fra bortefansen.

Det tok imidertid bare noen minutter før Kosovo kom ned på jorda – med et brak. Raheem Sterling, Harry Kane, et klønete selvmål og to ganger Jordan Sancho sørget for hele 5-1 til pause.

– Blir forbannet

Men om de første 45 minuttene var innholdsrike i Southampton, ble det ikke mindre fartsfylt etter pause. Kun fire minutter var spilt da Berisha satte inn sitt andre mål for dagen etter å ha utnyttet en ny miss fra England-forsvaret.

– Det er helt nydelig. Særlig med tanke på at han har vært skadet. Han har jo bare vært frisk i en måned, sier Berisha om broren.

Enda mer liv ble det blant den tilreisende fansen da Vedat Muriqi reduserte til 3-5 på straffe rett etterpå.

Valon Berisha, som har vært straffetaker for Kosovo, var tydelig oppgitt da Muriqi ville ta det selv. Også etter kampslutt fanget TV-kameraene opp en frustrert Berisha diskutere med lagkameraten.

– Jeg blir forbannet. Han har tatt straffesparkene på landslaget. Da skal du få ta den når det står om et hat trick. Sånn funker det i fotballverden, mener broren.

Henger med

Mot slutten av kampen kunne Celina skapt spenning med en ny redusering, men avslutningen gikk rett til side for det engelske målet.

Med seieren har England fortsatt til gode å avgi poeng i EM-kvalifiseringsgruppe A.

Tabelltoer Tsjekkia, som slo Montenegro 2-0 tirsdag, er tre poeng bak og har i tillegg én kamp mer spilt enn Southgates mannskap.

Kosovo er nummer tre, poenget bak Tsjekkia.

Det er gått tre år siden Valon og Bersant Celina valgte å representere Kosovo fremfor Norge. Broren Veton valgte det motsatte.

– Det er ikke noe jeg angrer på. Det bare utrolig gøy å se dem spille, sier Brann-spilleren.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Inter framleis utan poengtap

  Inter tok sin fjerde siger av fire mogelege med 2-0 mot byrival Milan. Marcelo Brozovic og Romelu Lukaku scora i andre omgang. Det er Lukakus tredje mål i Serie A etter overgangen frå Manchester United.

  Inter leier framfor Juventus, som slo Hellas Verona 2-1. Milan er nummer 9.

  Romelu Lukaku
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Fortvilar etter nytt Barcelona-tap

  Barcelona gjekk på sitt andre tap på dei første fem rundane då Granada vann 2-0 laurdag kveld. Ramon Azez scora etter to minutt, og Alvaro Vadillo dobla på straffe etter 66 minutt.

  Barcelona starta utan Lionel Messi, som kom inn frå start i andre omgang.

  Lionel Messi
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Mållaust i Bergen

  Brann hadde ballen klart mest i Bergen mot Haugesund, men det enda med 0-0 framfor 10.000 nokså misnøgde bergensarar.

  Brann hadde klart overtak før pause, men Haugesund var betre med i andre omgang.

  – Siger til oss i dag hadde vore eit ran, sa Haugesunds trenar Jostein Grindhaug til Eurosport.

  – Vi var overraskande bra før pause, og burde hatt mål. Etter pause får vi ikkje i stand same trykketMen vi har eit nykomponert lag og blei slitne mot slutten, seier Brann-trenar Lars Arne Nilsen til NRK.

  Nilsen snakka med supporterane etter kampen.

  – Eg trur dei forstår at vi har det vanskeleg. Vi må tenkje nytt og mobilisere det vi har. Vi skulle hatt fleire tilgjengelege, men med 5-6 ute er det vanskeleg.

  – Høyrde du ikkje pipinga då de gjekk av bana?

  – Eg er tunghøyrd. Men eg trur publikum forstår at spelarane blødde for drakta og gjorde det dei kunne i dag. Det er frustrerande å ikkje vinne, seier Nilsen, som skal ta laget sitt til Rosenborg på Lerkendal neste helg.

  Lars Arne Nilsen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal