Hopp til innhold

Har funnet formen med Fourcade-hjelp

SJUSJØEN (NRK.no): Bildet over er tatt på hjemstedet til Martin Fourcade i Pyreneene. Her har Lars Berger (34) jaktet formen som skal sikre ham OL-plass. Mandag får han vite om landslagsledelsen mener han er på rett vei.

Alexander Os og Lars Berger

I nesten tre uker var Lars Berger (t.h.) var sammen med Alexander Os (t.v.) på brødrene Martin og Simone Fourcades hjemsted i Pyreneene.

Foto: Privat

Da Lars Berger spurtslo Emil Hegle Svendsen i sesongåpningen viste den landslagsvrakede skiskytteren at han mener alvor med sitt eget treningsopplegg.

Alexander Os og Lars Berger

Lars Berger (t.h.) og Alexander Os har vært på mange samlinger sammen i sesongoppkjøringen. Her er de på Dachsteinbreen i Ramsu i Østerrike i slutten av august.

Foto: Privat

Han har nemlig hatt et helt annerledes år etter at han ble vraket fra landslaget.

– Det var litt rart å starte alene i våres, men jeg har fått gjort det jeg vil og det har vært fint, sier Berger.

1 800 meter

En av de beste treningsperiodene hadde han «hjemme» hos de norske skiskytternes største konkurrent: Fjorårets verdenscupvinner franske Martin Fourcade.

Da Berger slet med å finne et passende sted for et lengre høydeopphold i oktober fikk han tips av Fourcade-brødrene om å reise til deres hjemsted Font-Romeu i de franske pyreneer på omlag 1 800 meter over havet.

Til sammenligning ligger OL-stadion i Sotsji på om lag 1 400 meter.

– Jeg har vært på mange høydesamlinger i løpet av årene, men dette var en helt ny og spennende plass med en fin rulleskiløype, nesten i Spania, sier Berger.

Der var han i nesten tre uker sammen med Alexander Os som også er vraket fra landslaget.

– Det var et bra sted å trene i oktober når det kan være dårlig vær i Alpene, sier Os som kjenner Martins bror, Simon Fourcade, godt. Det var gjennom han de fikk tipset.

Tror på verdenscup-plass

Mandag bestemmer landslagsledelsen hvilke løpere som får gå sesongens første verdencuprenn i Østersund om en drøy uke.

Det er to ledige plasser på herrelaget, en av dem har Lars Berger sett seg ut.

– Jeg tror jeg får gå i hvert fall ett verdenscuprenn før jul. Nå må resultatene tale for seg og jeg har ikke så mye mer jeg skulle sagt.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Alexander Os og Lars Berger

Alexander Os (t.v.) gratulerer Lars Berger med 3.-plassen på søndagens fellesstart. Selv kom Os på 11.-plass.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Landslagstreneren: – Kjempeløp

For å ha mulighet til å bli med til OL er løperne avhengig av å vise seg frem i verdenscupen. For Berger er dette en ekstra utfordring siden han står utenfor landslaget.

Landslagstrener Espen Nordby Andersen innrømmer at søndagens 3.-plass var en god søknad.

– Det var et kjempeløp av Lars og det er moro at han er med og fighter igjen, men foreløpig kan jeg ikke si om han får gå verdenscup. Det skal vi se nærmere på nå, sier treneren.

Siste nytt

 • Molde-tap i Europaligaen

  Molde møtte Qarabag under spesielle omstendigheter. Det aserbajdsjanske laget hører egentlig hjemme i Nagorno-Karabakh, hvor det på nytt brøt ut krig denne uka.

  Da gikk Aserbajdsjan til angrep, med mål om å integrere terreroritet i deres landområder. Store deler av befolkningen i området er armenere.

  Les mer om konflikten her.

  Qarabag har lenge spilt hjemmekampene sine i hovedstaden Baku, 350 kilometer fra krigssonen. Og det var her de møtte Molde til dyst i Europaligaen.

  Det norske laget fikk tidlig store problemer, og etter 55 minutter klarte de ikke lenger stå imot. Da sendte Leandro Andrade vertene i føringen med en volley i det lengste hjørnet.

  Romsdalsklubben hadde noen brukbare sjanser på tampen av andre omgang, men måtte se seg slått i gruppespillets første kamp. Häcken og Leverkusen er også i deres gruppe.

  ecUPVIzcaMg
  Foto: AP
 • Kolstad-tap i mesterligaen

  Kolstad hevet seg etter en svak periode før pause og ga polske Kielce kamp i 30-32-nederlaget hjemme i Champions League.

  Tapet kom i trønderlagets første CL-oppgjør foran eget publikum i Trondheim Spektrum. Det skjedde mot sist sesongs tapende mesterligafinalist.

  VnoGGbxVzeA
  Foto: NTB
 • – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert

  Alexia Putellas demper ikke den skarpe tonen foran fredagens kamp mot Sverige. Hun mener syndene i Spanias fotballforbund går langt tilbake i tid.

  Den dobbelte Ballon d'Or-vinneren holdt ikke igjen da hun møtte pressen dagen før nasjonsligapremieren i Göteborg.

  – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert i flere tiår, sa Putellas.

  Barcelonas midtbanespiller var i sommer med på å vinne VM-gull med Spania. Siden har det vært kaos rundt laget og det spanske fotballforbundet.

  Bråket ble utløst da daværende fotballpresident Luis Rubiales kysset Jennifer Hermoso på munnen under VMs medaljeseremoni. Etter skandalen varslet nesten hele vinnerlaget at de ville boikotte Spanias neste landskamper om det ikke ble gjort en skikkelig ryddejobb i forbundet.

  Etter langvarige møter valgte 21 av de 23 uttatte i troppen å ta del i samlingen til nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits. Fotballforbundet i Spania har lovet større endringer, og onsdag fikk generalsekretæren sparken. (NTB)

  GjIB8L7fP_Q
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste