NRK Meny
Normal

Har funnet formen med Fourcade-hjelp

SJUSJØEN (NRK.no): Bildet over er tatt på hjemstedet til Martin Fourcade i Pyreneene. Her har Lars Berger (34) jaktet formen som skal sikre ham OL-plass. Mandag får han vite om landslagsledelsen mener han er på rett vei.

Alexander Os og Lars Berger

I nesten tre uker var Lars Berger (t.h.) var sammen med Alexander Os (t.v.) på brødrene Martin og Simone Fourcades hjemsted i Pyreneene.

Foto: Privat

Da Lars Berger spurtslo Emil Hegle Svendsen i sesongåpningen viste den landslagsvrakede skiskytteren at han mener alvor med sitt eget treningsopplegg.

Alexander Os og Lars Berger

Lars Berger (t.h.) og Alexander Os har vært på mange samlinger sammen i sesongoppkjøringen. Her er de på Dachsteinbreen i Ramsu i Østerrike i slutten av august.

Foto: Privat

Han har nemlig hatt et helt annerledes år etter at han ble vraket fra landslaget.

– Det var litt rart å starte alene i våres, men jeg har fått gjort det jeg vil og det har vært fint, sier Berger.

1 800 meter

En av de beste treningsperiodene hadde han «hjemme» hos de norske skiskytternes største konkurrent: Fjorårets verdenscupvinner franske Martin Fourcade.

Da Berger slet med å finne et passende sted for et lengre høydeopphold i oktober fikk han tips av Fourcade-brødrene om å reise til deres hjemsted Font-Romeu i de franske pyreneer på omlag 1 800 meter over havet.

Til sammenligning ligger OL-stadion i Sotsji på om lag 1 400 meter.

– Jeg har vært på mange høydesamlinger i løpet av årene, men dette var en helt ny og spennende plass med en fin rulleskiløype, nesten i Spania, sier Berger.

Der var han i nesten tre uker sammen med Alexander Os som også er vraket fra landslaget.

– Det var et bra sted å trene i oktober når det kan være dårlig vær i Alpene, sier Os som kjenner Martins bror, Simon Fourcade, godt. Det var gjennom han de fikk tipset.

Tror på verdenscup-plass

Mandag bestemmer landslagsledelsen hvilke løpere som får gå sesongens første verdencuprenn i Østersund om en drøy uke.

Det er to ledige plasser på herrelaget, en av dem har Lars Berger sett seg ut.

– Jeg tror jeg får gå i hvert fall ett verdenscuprenn før jul. Nå må resultatene tale for seg og jeg har ikke så mye mer jeg skulle sagt.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Alexander Os og Lars Berger

Alexander Os (t.v.) gratulerer Lars Berger med 3.-plassen på søndagens fellesstart. Selv kom Os på 11.-plass.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Landslagstreneren: – Kjempeløp

For å ha mulighet til å bli med til OL er løperne avhengig av å vise seg frem i verdenscupen. For Berger er dette en ekstra utfordring siden han står utenfor landslaget.

Landslagstrener Espen Nordby Andersen innrømmer at søndagens 3.-plass var en god søknad.

– Det var et kjempeløp av Lars og det er moro at han er med og fighter igjen, men foreløpig kan jeg ikke si om han får gå verdenscup. Det skal vi se nærmere på nå, sier treneren.

Siste nytt

 • Salah kåret til årets spiller

  Liverpools storscorer Mohamed Salah ble søndag tildelt den prestisjetunge prisen som årets Premier League-spiller av den engelske spillerforeningen PFA. Egypteren tangerte ligarekorden da han scoret sitt 31. seriemål lørdag.

  FBL-ENG-PR-WEST BROM-LIVERPOOL
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
 • Haugesund slo Godset

  Torbjorn Kallevåg scoret kampens eneste mål da Haugesund slo Strømsgodset hjemme søndag kveld. I Kristiansund ble det poengdeling etter 1-1 mot Bodø/Glimt.

  Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Strømsgodset
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • Fem mål på 33 minutter

  Det ble en svært målrik førsteomgang da Tromsø tok imot Sandefjord. Hjemmelagets første scoring kom etter sju minutter. Fem minutter før pause sto det 4-1 til Tromsø, noe som også ble sluttresultatet.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Sandefjord
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias