Hopp til innhold

Ber Sjögren ta disse grepene for å sikre EM-suksess

NRK-ekspert Tom Nordlie vil ha Maren Mjelde på midtbanen og Maria Thorisdottir inn som midtstopper i åpningskampen mot Nederland søndag.

Maria Thorisdottir

STARTER?: Maria Thorisdottir storspilte da hun kom inn mot Frankrike tirsdag. Tom Nordlie mener hun er det beste alternativet i midtforsvaret sammen med Nora Holstad Berge.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Jeg har vært skeptisk til Thorisdottir siden hun har vært ute i en og en halv sesong, og har en tendens til å gjøre en tabbe hver kamp. Men hun har innstilling, selvtillit, fart, duellkraft og tør å gjøre ting med ballen som fører til at jeg ville gamblet på henne.

Nordlies lagoppstilling

Tom Nordlie håper landslagssjefen vurderer dette alternativet – spesielt mot de beste lagene i EM.

Foto: Grafikk: Christoffer Holm

Ordene kommer fra NRK-ekspert Tom Nordlie, som var en av mange som ble imponert over det Thorisdottir presterte da hun fikk 25 minutter i generalprøven mot Frankrike tirsdag.

Nordlie mener at Klepp-spilleren må rett inn i laget som møter Nederland i EM-premieren søndag kveld.

Han er også klar på at det norske laget blir bedre om kaptein Maren Mjelde flyttes fra midtforsvaret til sentral midtbane, der hun tidligere har storspilt.

– Mjelde bør spille sentralt på midten sammen med Andrine Hegerberg – eller Ingvild Isaksen om hun blir skadefri, sier Nordlie.

Sjögrens lagoppstilling

Norge stilte med disse elleve mot Frankrike tirsdag. På midten brukte Sjögren en såkalt «diamant». Nordlie håper Norge dropper denne formasjonen – spesielt mot de beste lagene.

Foto: Grafikk: Christoffer Holm

Skeptisk til «diamanten»

NRK-eksperten tror ikke landslagssjef Martin Sjögren starter med de samme 11 som spilte 1–1 mot Frankrike, og spår at Ingrid Marie Spord er en av dem som henvises til benken.

Han er også litt skeptisk til «diamanten» på den norske midtbanen – som Sjögren har brukt ved flere anledninger.

– Den største utfordringen da er å få bredde tidlig i angrep. Nå må de ha ballen lenge for å få med backene. Defensivt blir det noe av det samme når motstanderen angriper hurtig og den ene spissen ikke rekker ned for å bli kantspiller, mener Nordlie.

Spesielt i kampene mot de beste nasjonene i europamesterskapet bør diamanten droppes, mener NRKs ekspert, som foreslår en 4-4-1-1-formasjon.

– På lang sikt er det bra slik de spiller nå, men mot de beste blir de for smale i angrepsspillet. Det er en taktisk utfordring.

Tom Nordlie

NRK-EKSPERT: Tom Nordlie er spent på hvordan Norge stiller søndag.

Foto: NRK

Vil ha Graham Hansen på kanten

Det er som alltid ventet store ting fra Wolfsburg-stjernen Caroline Graham Hansen, som tidligere denne uken har vartet opp med finter av høy klasse på trening.

Nordlie skulle helst sett Oslo-jenta på høyrekant i en 4-4-1-1-formasjon.

– Jeg vil ha Graham Hansen på høyrekant fordi hun kommer oftere rettvendt på den måten. Hun blir for ofte pakket inn i 10-errollen, bak spissene, slik som de spilte mot Frankrike, sier han.

Sjögren erkjenner at han fortsatt er usikker på hvilke elleve spillere som starter den viktige åpningskampen. Og media fikk svært få hint fredag – da trente landslaget bak lukkede dører.

– Vi har jobbet med spesielle ting i spillet som vi ikke vil at nederlandsk presse skal få vite om, sa Sjögren og smilte lurt da NRK møtte opp på treningen.

Nordlies andre alternativ:

Slik ønsker Tom Nordlie at Norge skal starte dersom de fortsetter i Sjögrens diamantformasjon:

4-4-2: Hjelmseth – Moe Wold, Thorisdottir, Berge, Minde – Mjelde (dyp), An. Hegerberg (indreløper), Reiten (indreløper), Graham Hansen (offensiv) – Hegerberg, Haavi/Thorsnes.

Nordlies lagoppstillinger forutsetter at Isaksen ikke er klar.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal