NRK Meny
Normal

Chelsea-Mjelde reddet uavgjort i generalprøven: – Veldig viktig

Norge kom under allerede etter tre minutter i generalprøven mot Frankrike, men hevet seg etter pause og fikk med seg 1-1 etter Maren Mjeldes utlikning like før slutt.

Privatlandskamp fotball kvinner: Norge-Sveits (2-1)

SCORET: Maren Mjeldes sene scoring sørget for 1-1 i EM-genralprøven.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– En meget skuffende første omgang av Norge og en svak start på andre, men jentene spilte seg stort opp. Den siste halvtimen må ta med seg inn mot matchen mot Nederland, sier NRK-ekspert Tom Nordlie.

Seks minutter før slutt ble Maren Mjelde spilt gjennom, tok ned ballen og satte den sikkert tilside for keeper. Chelsea-spilleren sørget dermed for at Norge fikk med seg 1-1 fra generalprøven mot Frankrike før EM-testen i Utrecht søndag.

– Det var veldig viktig at vi fikk med oss 1-1. Det gir en mye bedre følelse. Vi klarte ikke skape nok store sjanser, men det er her nivået ligger, sier Ada Hegerberg til NRK.

Under tidlig

Hun møtte seks av sine lagvenninner i Lyon tirsdag kveld, og en av dem brukte kun tre minutter på å markere seg.

Camille Abily fikk stå helt alene foran mål på et innlegg fra gode Elodie Thomis og nikket ballen kontakt i hjørnet.

Komm.: Olav Traaen og Tom Nordlie.

– Det er for dårlig markering. Nora Holstad Berge blir «ballwatching» og plukker ikke opp spiller. Frankrike vet hvilke rom de skal angripe Norge i, uttalte Nordlie.

Hegerberg misset en sjelden norsk sjanse etter 19 minutter i en omgang der det meste handlet om Frankrike. Først den siste halvtime hevet Norge seg.

Positiv 17-åring

Sju minutter før slutt var Hegerberg nær ved å finne Guro Reiten før Caroline Graham Hansens retur ble reddet. Allerede i neste angrep kom Mjeldes 1-1-mål.

17 år gamle Frida Maanum fikk som ventet sin A-landslagsdebut mot Frankrike, og var en av de norske spillere som fikk godkjent for prestasjonen i Sedan.

– Vi ble tatt litt på sengen de første ti minuttene da de kom i rasende fart i alt de foretok seg. Jeg skal ikke si vi hadde full kontroll på kampen derfra og ut, men vi gjorde 80 gode minutter, sier landslagssjef Martin Sjögren.

Siste nytt

  • To overtidsmål redda Portugal

    Portugal låg lenge under mot Egypt etter eit mål av Mohamed Salah. Men på overtid scora Cristiano Ronaldo ikkje berre ein, men to gonger, og Portugal vann 2-1.

  • Frankrike mista tomålsleiing

    Det franske VM-håpet fekk eit skot for baugen då dei let 2-0 bli til 2-3 mot Colombia i Paris. Giroud og Lemar scora for heimelaget i løpet av dei første 26 minutta, men Muriel i første omgang og Falcao og Quintero i andre snudde kampen.

  • England vann mot Nederland

    Jesse Lingard scora målet som gav England 1-0 i bortekampen mot Nederland. Lingard scora eit kvarter etter pause.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
NM alpint: Paraalpint storslalåm 1. omgang
NM alpint: Storslalåm
NM alpint: Storslalåm kvinner
NM alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
NM alpint: Storslalåm
NM alpint: Storslalåm menn
NM alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
NM alpint: Storslalåm
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging, laghopp