NRK Meny
Normal

Chelsea-Mjelde reddet uavgjort i generalprøven: – Veldig viktig

Norge kom under allerede etter tre minutter i generalprøven mot Frankrike, men hevet seg etter pause og fikk med seg 1-1 etter Maren Mjeldes utlikning like før slutt.

Privatlandskamp fotball kvinner: Norge-Sveits (2-1)

SCORET: Maren Mjeldes sene scoring sørget for 1-1 i EM-genralprøven.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– En meget skuffende første omgang av Norge og en svak start på andre, men jentene spilte seg stort opp. Den siste halvtimen må ta med seg inn mot matchen mot Nederland, sier NRK-ekspert Tom Nordlie.

Seks minutter før slutt ble Maren Mjelde spilt gjennom, tok ned ballen og satte den sikkert tilside for keeper. Chelsea-spilleren sørget dermed for at Norge fikk med seg 1-1 fra generalprøven mot Frankrike før EM-testen i Utrecht søndag.

– Det var veldig viktig at vi fikk med oss 1-1. Det gir en mye bedre følelse. Vi klarte ikke skape nok store sjanser, men det er her nivået ligger, sier Ada Hegerberg til NRK.

Under tidlig

Hun møtte seks av sine lagvenninner i Lyon tirsdag kveld, og en av dem brukte kun tre minutter på å markere seg.

Camille Abily fikk stå helt alene foran mål på et innlegg fra gode Elodie Thomis og nikket ballen kontakt i hjørnet.

Komm.: Olav Traaen og Tom Nordlie.

– Det er for dårlig markering. Nora Holstad Berge blir «ballwatching» og plukker ikke opp spiller. Frankrike vet hvilke rom de skal angripe Norge i, uttalte Nordlie.

Hegerberg misset en sjelden norsk sjanse etter 19 minutter i en omgang der det meste handlet om Frankrike. Først den siste halvtime hevet Norge seg.

Positiv 17-åring

Sju minutter før slutt var Hegerberg nær ved å finne Guro Reiten før Caroline Graham Hansens retur ble reddet. Allerede i neste angrep kom Mjeldes 1-1-mål.

17 år gamle Frida Maanum fikk som ventet sin A-landslagsdebut mot Frankrike, og var en av de norske spillere som fikk godkjent for prestasjonen i Sedan.

– Vi ble tatt litt på sengen de første ti minuttene da de kom i rasende fart i alt de foretok seg. Jeg skal ikke si vi hadde full kontroll på kampen derfra og ut, men vi gjorde 80 gode minutter, sier landslagssjef Martin Sjögren.

Siste nytt

 • Thelin tråkket over på trening

  Isaac Kiese Thelin måtte avbryte den svenske VM-troppens trening torsdag på grunn av et overtråkk. – Vi vil starte behandlingen med en gang for at det ikke skal bli så farlig, sa pressesjef Staffan Stjerneholm til Aftonbladet, ifølge NTB.

  FBL-WC-2018-MATCH12-SWE-KOR
  Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP
 • LSK Kvinner trakk Vålerenga i cupen

  Serieleder LSK Kvinner får muligheten til å revansjere fjorårets semifinaletap når laget møter Vålerenga i NM-kvartfinalen i august. Arna-Bjørnar møter Røa, serietoer Sandviken møter Trondheims-Ørn, mens tredjeplasserte Klepp møter Kolbotn.

  Video Semifinale kvinner, Røa - LSK
  Foto: Nyhetsspiller
 • Blatter møtte Putin for «småprat»

  Tidligere FIFA-president Sepp Blatter møtte Vladimir Putin i Kreml onsdag. Blatter er i fotball-VM på invitasjon fra Russlands president. – Vi møttes i Kreml for småprat, drinker og litt mat, sier korrupsjonsutestengte Blatter til nyhetsbyrået DPA.

  SOCCER-WORLDCUP/RUSSIA-BLATTER
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Frankrike - Peru
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia